Šta je novo?

LG Optimus 3D

• Začetnik teme Začetnik teme OTAC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja ocu otkljucan fon,dam 30k i ne mogu da stavim sta hocu u njega vec samo VIP :/

Igro sam se 15-20min danas sa njim i prijatno sam iznenadjen sa 3D !
Cak i u 2D mi se vise dopada od LG 2X, pa iako ima losiju graficku (Tegra2 kod 2X) to se nigde ne primeti.
Sve leti na njemu. 3D je fora koju verujem da bih koristio prvih 5 dana i posle samo kad neko zatrazi, ali su super uradili, pogotovo te 3D menije.
Zao mi je sto nisam igrao 3D igru...

Jedina mana je sto je OGROMAN , ne za moje sake, vec za dzep , bojim se da bih ga prilikom sedanja (drzim fon u prednjem dzepu) prepolovio !
Druga stvar je sto je prilicno tezak i bojim se da ne bi izdrzao ni jedan pad, cak i sa manje visine !

Ja mislim da bi bas zbog toga izdrzao pad, veruj mi.

Bio sam do VIPa i poigrao se sa Optimusom. 🙂

Utisci su podeljeni. Izrada je više HTC like, znači skroz druga filozofija u odnosu na SGS. Masivan, robusne izrade, zadnji poklopac tvrd, ni blizu kao SGS koji sav krcka i ugiba se. Sa druge strane, SGS ima neku dozu elegancije koju ovaj nema, nekako je više fensi.

Primerak koji sam drndao je imao skoro praznu bateriju, iako je u "Krošćenje baterije" stajalo da je display radio valjda 40min, tako da nisam mogao da pokrenem kameru uopšte, ali sam pogledao 3D galeriju i Asphalt igru. Ne znam, ali ja nisam oduševljen 3D efektom, nekako sam ja to drugačije zamišljao... Iskreno, ako bih ga kupio, taj 3D deo ne bih koristio verovatno uopšte, osim u svrhe qrčenja.

Fon radi brzo, tu nema šta, jedino što poprilično greje sa zadnje strane, već par minuta Asphalta ga je fino zagrejalo. Sam ekran u 2D modu je meni OK, ali zaostaje u odnosu na SGS.

Ne znam, još ću razmisliti, ali mislim da mi se SGS više sviđa i nisam siguran koliko bi prelazak na Optumus 3D bio pametan potez. Nisam gledao na XDA kakvo je stanje sa ROMovima, dok sam sa SGSom nekako na "svom terenu", ako razumete šta hoću da kažem. Prosto ne vidim šta mi ovaj fon nudi više u odnosu na SGS da bih se cimao oko zamene...

Poslednja izmena:
Pa da, rekoh:

Ne znam, još ću razmisliti, ali mislim da mi se SGS više sviđa i nisam siguran koliko bi prelazak na Optumus 3D bio pametan potez. Nisam gledao na XDA kakvo je stanje sa ROMovima, dok sam sa SGSom nekako na "svom terenu"

Da me je 3D baš odušuvio, mislim da bih prodao SGS i kupio Optimus 3D, čisto eto jer su dual core fon sa 3D ekranom i kamerama ponudili po dosta povoljnoj ceni (30k uz 325 paket), ali ipak mislim da to neću raditi...

Poslednja izmena:
Jako, ali jako sam vas zeznuo za vidljivost ekrana na direktnom suncu...
rekao sam da je vidljivost skoro kao amoled, a verujte drug (koji ima amoled) i ja smo poredili na direktnom suncu iz svih uglova, i ips ekran cepa amoled...ostali smo bez teksta... oba smo stavili na full brightnes, oba smo minut jedno pred drugog poredili iz raznih uglova i jako smo se iznenadili da bar, pa 50% bolja vidljivost.
no comment.

A da li je tacno da se 3d slike mogu slikati samo u rez. od 3mpx kao sto rece neko na mobilnomsvetu?

maximalna rez je 3mpx,ali moze i u 2mpx, i 1mpx...

Jako, ali jako sam vas zeznuo za vidljivost ekrana na direktnom suncu...
rekao sam da je vidljivost skoro kao amoled, a verujte drug (koji ima amoled) i ja smo poredili na direktnom suncu iz svih uglova, i ips ekran cepa amoled...ostali smo bez teksta... oba smo stavili na full brightnes, oba smo minut jedno pred drugog poredili iz raznih uglova i jako smo se iznenadili da bar, pa 50% bolja vidljivost.
no comment.
AMOLED... ili S-AMOLED?

Jerbo je povelika razlika izmedju doticnih, bas u tom aspektu... 😉

^ doduse AMOLED, ali smo pravili i sa istim amoledom razliku i npr sa HD7 i jos smo 2 nedelje sa HTC SENSATION, i mogu reci da je amoled bio mnogo bolji na svetlosti direktnoj od oba,a ovde je amoled losiji dosta..tako da kontam da sa S-amoledom moze rame uz rame (sto se tice daylight)

kakav crni amoled bre....tu ne vidis sta se nalazi na ekranu cak ni kada ga stavis u senku 🙂

^ne kontam sad to...amoled na njegovom desire-u i samoled na mom galaxy-u su bili zaista sa minijaturnom razlikom.. :/
Sta ocrniste amoled kao najgori da je. u svakom slucaju kad sam video desireS od drugog druga i cackao malo, toliko je lsiji Lcd, da je to zlo

Razlika između desire amoleda i samoleda je poprilična. Ja kada sam posle legenda i desirea video samoled nisam mogao da verujem kolika je razlika.

Oće neko da okači više sliku telefona...??? 🙂

^ doduse AMOLED, ali smo pravili i sa istim amoledom razliku i npr sa HD7 i jos smo 2 nedelje sa HTC SENSATION, i mogu reci da je amoled bio mnogo bolji na svetlosti direktnoj od oba,a ovde je amoled losiji dosta..tako da kontam da sa S-amoledom moze rame uz rame (sto se tice daylight)

Uuuuuu, ne moze nikako... to je, otprilike, bila i najveca zamerka obicnom AMOLED displeju i glavni razlog sto je nastao S-AMOLED 🙂
Na Suncu se, kanda, nije nista videlo...

Probaj ti lepo sa nekim SGS-om, ili pak dvojkom, eventualno... uglavnom, nesto sto ima bas S-AMOLED (Plus) displej 😉

P.S. Jos jednom da ponovim, sada pricamo iskljucivo o vidljivoscu pod direktnim Suncevim osvetljenjem... ne o ostalim aspektima ekrana 🙂

samoled>lcd>amoled na direktnom suncu

Na direktnom suncu, uz max osvetljenje, meni ni SGS ne briljira, često moram da mu pravim senku kako bih pročitao tekst sa ekrana...

nijedan ne briljira ali ipak je samoled najbolji

IPS sa mog p990 "bije" SgS1 uzduž i popreko... S'druge strane, još nisam video SgS2q...

Znas li ti koliko je ''uzduz i popreko'' jak termin ?
IPS displeji su odlicni, i mozda bolji na suncu ali je u sustini mrtva trka sa samoledom, sve ostalo je euforija srecnih vlasnika ips lg-a 😉

Odakle vam više to sa IPS ekranima da su bolji na suncu? Nijedan LCD, pa i S-IPS nije bolji od Samoled-a na suncu, lično sam se u to uverio kada sam testirao LG Optimus Black i stavio ga pored mog SGS keca.

^ hoj...upravu je vili..imao sam GS1 do subote, u ponedeljak sam vec drzao O3D na suncu i bio sam U SHOKU... e toliko je bolji :/

sad ne znam koliko je bolji od GS2,ali od GS1 zaista deluje mnogo bolje na suncu (a inace mi je bolji amoled, mnogo lepsi i kvalitetnije nekako sve izgleda) :/

Odakle vam više to sa IPS ekranima da su bolji na suncu? Nijedan LCD, pa i S-IPS nije bolji od Samoled-a na suncu, lično sam se u to uverio kada sam testirao LG Optimus Black i stavio ga pored mog SGS keca.

Samo je iPhone-ova Retina u rangu sa S-AMOLED-om sto se tice IPS/LCD ekrana... sve ovo ostalo nije taj rang.
Ista je prica i za taj IPS sto se nalazi u Optimus-u 2X, koliko upravo procitah... nije ni blizu Retine sto se tice uglova gledanja i kontrasta, a na Suncu je tek dobar, ne i sjajan poput vec navedenog... iako oba proizvodi LG, cisto da se napomene.
Te sto se mene tice, izjava da "bije SGS uzduz i popreko" je notorna glupost.

Retina i S-AMOLED su, kako vec rekoh, prilicno egal - gomila testova tako tvrdi, a i nesto licnog iskustva ide u prilog tome, bukvalno nisam mogao da primetim bilo kakvu razliku.

2 OTAC:
Realno, nista nije objektivno dok ih ne stavis jednog do drugog... a sve te price "imao sam do subote, a ovo je sad ipak bolje" su malo teske za dokazati 😉
Plus sto sad imas novi fon, pa ces hteo-ne hteo da natezes malo na stranu Optimus-a 3D 😉

Prvo kažeš:
apsolutno DA! Kao sto sam rekao, danas u BG-u sam na ulici na suncu (doduse nije podnevno) video apsolutno sve.
jeste slabije nego od amoleda, i to osetno,ali se iznenadjujuce dobro vidi...

pa onda:
imao sam GS1 do subote, u ponedeljak sam vec drzao O3D na suncu i bio sam U SHOKU... e toliko je bolji :/

sad ne znam koliko je bolji od GS2,ali od GS1 zaista deluje mnogo bolje na suncu

Sad si me totalno zabunio, koji je bolji na suncu SGS1 ili O3D?? :trust:

Poslednja izmena:
Poslednja Careva recenica=
..sve ostalo je euforija srecnih vlasnika ips lg-a .
😉

Ovo moze da bude predlog za bench test ekipu, IP4 vs GS I, GS II, Optimus 3D itd 😉

Prvo kažeš:

pa onda:

Ahahaha, dobro si ovo primetio 😀

Jos u prvom postu pominje bas AMOLED (koji vec svi znamo kakav je na Suncu 😛)... a posle veli da je Optimus "shokantno" bolji :d
Kanda nam je ĆAĆA kontradiktoran malko... 😛

2 hsv:
Bukvalno i tako moze da se kaze 😉

Sto se mene tice, ja sam uvek rad za 'vakva poredjenja, i kazem da sam licno radio iPhone 4 vs. Wave... tj. Retina vs. S-AMOLED. Egal da ne moze biti veci.
Radio i Desire vs. Wave, tj. AMOLED i S-AMOLED... dupe i oko, ukratko 😀

A da, onako usput sam osacovao SGS vs. SGS II, i ne primetih ama bas nikakvu razliku...

Prvo kažeš:

pa onda:

pa lepo ti pise, nema potrebe za quotom...u prvom kvotu kazem kako su prvi utisci takvi (kupio sam fon u 7-8 uvece, nije bilo jakog sunca u kralja aleksandra itd) a onda kad je drug doneo svoj amoled i kad smo isli na plazu i kad sam i ja PRVI put video kako se vidi bolje nego na bilo kom fonu koji sam posedovao, onda sam stavio da je ips bolji STO SE VIDLJIVOSTI NA SUNCU TICE... sve ostalo mi je bolje na amoledu 😉

ja pricam samo za sunac 🙂

Poslednja izmena:
Plus sto sad imas novi fon, pa ces hteo-ne hteo da natezes malo na stranu Optimus-a 3D 😉

apsolutno ovo nije istina, idi vidi galaxyS2 temu pa onda reci 🙂
tamo sam lepo sve objasnio juce-prekljuce 🙂

Nazad
Vrh Dno