Šta je novo?

LG Optimus 3D

da li boli glava ?
zamara oci ?
apsoultno ne, apsolutno ne.
doduse, na youtube3D sam nasao na par lose snimljenih klipova i odmah vidis da nesto ne stima i prekines..smeta nekako (nista ne zaboli)

Da li se vidi nesto, kada je suncano?
apsolutno DA! Kao sto sam rekao, danas u BG-u sam na ulici na suncu (doduse nije podnevno) video apsolutno sve.
jeste slabije nego od amoleda, i to osetno,ali se iznenadjujuce dobro vidi...

boje i uglovi vidljivosti ekrana?
kvalitet/jacina zvucnika?
koliko ima slobodnog rama?

boje su ok,ali i boje i ekran sam po sebi je losiji dosta od amoleda...
a uglovi....(evo bas sad iz svih uglova posmatram) moram da pohvalim..DOSTA DOBRO, skoro pa kao amoled.

u "running applications" pise:
Running applications: 0
284MB used, 160MB free
cpu cudno skace malo na 8%,pa na 25% pa na 13% pa npr na 15% pa OP na 22% :/
nije mi jasno kako tako random skace...

zvuk jos nisam proveravao, niti me je ko zvao, (nema niko moj novi broj od vipa) niti sam nabacio muziku..ali sms mi je stigao i ono....nista mnogo bolje niti losije od galaxyS... nisam primetio razliku... sad vidim da nije na MAX lvl zvuk,sad cu sve fino podesiti i sutra uvece nakod dosta sati koriscenja stize jos odgovora.

btw, sample klipovi u 3D-u zabadaju ;D pogotovo za airbus A380..ccc ako se sad nisam ukakio xD

edit: 2.2.2 froyo..hm..nije los, ali ceka se icecream :)) treba uskoro da stigne :)

Poslednja izmena:
Konačno je otac kupio telefon. :D

Ttalking desire.

Jesi ga probao sa ne-VIP sim karticom, tj. da li je lockovan na VIP?

da..probao sam sa telenorovom karticom (to je bila druga stavka posle 3D slikanja koju sam probao) i naravno> zakljucan :/
a toliko me to zeznulo jer mi je 140 bitnih kontakata na sim kartici...(bilo ih je mnogo vise pa sam ih proredio)i sad ne mogu da kopiram na fon :/

ne znam kako to da odradim...moram naci simfree fon> pa onda kopirati sa stare kartice na fon, pa ubacim novu vip i kopiram sa fona na novu karticu... haos

@OTAC Pre svega cestitam na kupovini i da te dobro sluzi.
Mene najvise zanima kvalitet reprodukcije. Recices mi kada ubacis neke mp3 pesme kakav je kvalitet sa kvalitetnim slusalicama, jacina zvuka, kao i da li podrzava flac format? Takodje kakav je zvucnik?
Kada aktiviras onaj 3d meni, kakav je efekat? Da li moras da "naprezes" oci da bi video sve to? I da li se 3d efekat gubi pod odredjenim uglom?
O kvalitetu izrade si vec dosta rekao ali mene zanima kakvog je kvaliteta poklopac? Da li je onako mekana plastika ili ne? Hvala

1) flac kao flac ti odmah mogu reci da android podrzava, to nije do Lg-a

2) zvucnik je za nijansu bolji nego na Samsung galaxyS-u...ne mogu da poredim sa GS2-om,al nekako cini mi se da je mnogo "cistiji", bass je cini mi se isti, dosta se dobro cuje,ali jos u realnim uslovima nisam isprobavao..

3) 3D meni je mozda od svega najbolji...po kvalitetu prikaza 3D sadrzaja (od slika,videa do menija) poredjacu, i opet naglasiti da je SUBJETKIVNO:
-najkvalitetnije izgleda: 3D menu, tj taj 3D SPACE, sa vrtenjem u krug aplikacija koje hoces da pokrenes.
-onda drugo po kvalitetu su: 3D klipovi, tj sample-ovi...i igrice mogu da se svrstaju u ovu drugu kategoriju sasvim dobrog, tj iznenadjujuce dobrog 3D-a
-najslabijeg 3D kvaliteta: 3D slike i preview slike u "camera aplikaciji" onog trenutka kad slikas u 3D-u...nekako, slike se isto dobro vide,ali da bi se zaista na slici videlo 3D mora da bude neki objekat blize kameri,a neki dalji (sto je logicno,ali kazem opet..)

za slusalice,kasnije javim, prebacujem pesme i albume sad :*

apsolutno mislim da je ovaj klip jedan za sveobuhvatno testiranje 3D-a i zvuka, posto isti ovaj klip sa istom muzikom postoji na youtube3D

muzika je savrsena na slusalicama...ni jednog trena na samsung GS-u nisam tako dobar zvuk cuo..nisam neki audiofil,ali toliko je dobro ovaj klip zvucao (a cujete da ima i visokih tonova i basa) da sam se iznenadio...

jedna velika zamerka:
jutros u 4am sam legao da spavam i skinuo ga sa punjenja jer se full napunio... ostavio ukljucen wifi, i legao sa 94% na spavanje.. kad sam se probudio oko pola 10, baterija je pala na 88%..zatim sam roditeljima malo pokazivao (jedno 10ak minuta klipove u 3D-u) i fotkao jednu 3D sliku pred njima...kad je sve to proslo, znaci pola sata posle mog budjenja i 88% baterije, telefon je pao na 79% HAOS kako brzo trosi..

:/ znam da je to najvise zbog froyo-a, i da ce na GB ili icecream update-u biti manji problem,ali..opet ali...sve u svemu, za sad sam prezadovoljan, jedino bi GS2 mogao da me tako zadovolji ;) (mozda cak i vise,al ***, skuplji je dosta)

Ok hvala.
A ovo za 3d slike...pa da pozeljno je da ima vise detalja i predmeta. A i mislim da je to do samog ekrana i te rezolucije. Na monitoru od recimo 22" to izgleda puno bolje i realnije veruj mi.

Edit: Multimedijalna zver znaci! Sa ovim zadnjim postom si me obradovao. :)
A za bateriju... sta me briga ako izdrzi 1 dan super. 3d sigurno trosi dosta. 2 kamere, bukvalno 2 slike na ekranu, 3d video... Sve to trosi.

A o GS II ne razmisljam trenutno.

Poslednja izmena:
upravo sam celu diskografiju mog omiljenog benda u flac formatu stavio, pa javljam... (tj editujem ovaj post)
i prebacio sam jos par albuma sa letovanja,rodjendani (ukupno 1GB SLIKA!!!pa cemo videti kako otvara gallery aplikaciju

edit:

1.) iako ovo nisam najavio da cu opisati... INCOME CALL VOLUME..hahaaha, sad me zvala cura, i ja kao,cekaj da pojacam zvuk da te bolje cujem, i kad sam pojacao toliko je glasno i dobro, da mislim u diskoteci da bih cuo... jedan veliki +

2.) albume u 3D galeriji RAZBIJA...ponekad neki render slike sa vise mb odradi...ali generalno> kakvo cekanje? sta je to cekanje? ;D ..automatski se sve pojavi i klizi. ODLICNO

3.) muzika> ne podrzava flac format... ovo ostalo sto sam pustio je u rangu sa samsung GS... dosta dosta dobro..glasno, jasno. nekako, malo mi se cini da je doduse sve vise mutnije, da se ne razaznaje lako svaki pojedinacan instrument,mada,mozda zato sto sam menjao audio settings...ali generalno i ovo je ODLICNO

GPS i 3G/HSDPA cu uvece, posle citavog dana drndanja ;)

Poslednja izmena:
zvanicno uzet..
dosta veliku frku sam danas u VIP-u digao,ali su mi ISKOPALI drugi... hteo sam da zovu menadzera,al su se iskobeljali i NEKAKO mi nasli... al o tome malo kasnije...

Mene interesuje šta je bio uzrok dizanja frke, kao i to da li si kupio izložbeni primerak ili imaju sada i za prodaju uz ugovor?

A koliko on ima 8gb??
Da li su ti dali novi telefon, ne taj sa izloga? Ja ne bih uzeo sa izloga.
Kutiju su super uradili gledao sam na yt nesto kao iphone samo crvena, samo steta sto ne ide hdmi u paketu.

Stigo i moj mezimac ,kasnije cu da pisem o njemu ,a za sad je glavni utisak "auuu koliki je" :DDD HTC Magic pored njega izgleda kao mala igracka :D a i prelep je ,nisam ocekivao da ce biti lep ovako,na slikama mi nije bio lep nesto posebno :D

Pih :(
Moram da cekam, da vidim gde da ga kupim sim free. Nadam se da ima u Nemackoj ili Belgiji.

Moglo se očekivati da će biti zaključan, em je Vip "ekskluziva", em je cena povoljna!

Poslednja izmena:
Ma dace se i ovo srediti flesovanjem hboot il radia ,al ono bzvz zezancija kad su mogli odma dati sim free ko sto je Magic bio :)

Da ipak je skup high-end telefon. Zanima me kada ce prestati da zakljucavaju telefone? Nikad izgleda.
Ali neki su sim free, neki ne.

@Masinac
Jesi li kupio telefon koji je bio u redovnoj prodaji ili iz izloga i gde (u kojoj poslovnici)! Pošto gotovo 8 dana čekam da stigne koji primerak za KŠ kako bi sklopio ugovor!

Mene interesuje šta je bio uzrok dizanja frke, kao i to da li si kupio izložbeni primerak ili imaju sada i za prodaju uz ugovor?

evo ovako...ja sam u nedelju bio u USCU (shopping centar) i setam tako (ne planirano da kupujem telefon) i vidim u izlogu stoji...udjem, i pitam da li imaju.
NEMAJU,ali imaju taj u izlogu koji nije kao ostali izlozeni modeli, tj nije cackan (doduse,video sam da je bio ukljucivan,ali zaista nije napunjen ni jednom i bilo sta..imao je bateriju u sebi jer su se igrali s njim, sto mi se nije svidelo,ali zbog frke da ce doci kasnije sa vecom cenom, htedoh ipak da ga odmah uzmem)

i pitam ih u nedelju da li mogu da rezervisu to meni, ja cu svakako sigurno opet dolaziti za BG, sad nisam bio spreman, nisam znao da ima jer su mi rekli u call centru i svugde drugde da ga NIGDE nema u srbiji...i devojka kao: MA NEMA PROBLEMA, evo na ovaj lepljivi papiric stavi ime/prezime i kontakt broj, koji ces paket postpaid itd itd... ja srecan kao mali majmun, i jos im DODATNO NAGLASIM: "nemojte da prodajete, ja sutra (ponedeljak) SIGURNO DOLAZIM, imajte u obziru da vozim 100km, da se cimam do usca iako idem na aerodrom...) "Ma nemate problema,evo zalepili smo na ovu kutiju od telefona, ceo ponedeljak do 22h ce vam biti rezervisan,a ako ne dodjete, u utorak prodajemo regularno"

i dodjem ja u ponedeljak 4-5 popodne, vidim nema telefona u izlogu na mestu kom je bio dan ranije, reko, mozda su ga zbog moje rezervacije sklonili u kutiju, otkud znam... i predtavim se, kazem sta kako> kad ono neko prodao moj telefon...sklonio papiric koji je stojao na kutiji, znaci, pravio se corav i blesav i *****ao me ISTINSKI...
i dignem frku jer izgleda nicija rec vise na vazi... trazio menadzera, odmah da dodje neko s kim mogu o prljanju mog obraza da pricam i da vidim ko je napravio budalu od mene,da dolazim iz NS-a, da su mi pre manje od 20h rekli da ce biti ceo dan za mene rezervisan i onda neko iz prve smene skine ceduljicu na kojoj stoji rezervacija i proda ga.

(nasli su tu cedulju, ocigledno je neko sklonio kao da nije ni postojala)

kad su videli da su me grdno *****ali, onda su se taj momak za pultom i devojka potrudili iz petinih zila..zvali su vip merkator, vip deltacity, i na kraju posle svih poziva nadju da ima u izlogu vip-a u u kralja aleksandra. i kao da odem tamo.

odemo mi tamo, telefon zaista stoji u izlogu, ali za razliku od onog u USCU, vidi se da je FON APSOLUTNO NOV, ima sve moguce folijice na sebi i nema ni bateriju unutra (baterija u kutiji) i kad sam stavio bateriju prvi sam ja podesavao android i kliktao NEXT>SKIP itd...tako da sam prakticno i bolje prosao. Ali, koliko god da sam bolje prosao, cimali su me da idem do centra...parkinga ni za leba.. temperatura: 37, parking 2 sata sam morao da platim....

momacki su me ovi iz usca zeznuli i da nije bilo nigde drugde telefona u BG-u, APSOLUTNO BIH SE POTRUDIO da zagorcam dan i nedelju onog ko me je ko magarca izradio...
to je sve. dobro je sto juce nisam pisao, jer sam bio usijane glave...sad smiren polako sve piskaram ;)

Poslednja izmena:
Dakle i dalje nema u redovnoj prodaji već samo izloženi primerci. Nevetrovatno je šta sebi dozvoljavaju, prave hajp te samo u vipu... A telefone nemaju ni za lek malo mi je neverovatno da sebi dozvoljavaju takve propuste na samom početku MNP-a i ako su svesni da će najveće migracije korisnika biti baš u na početku MNP-a, i da bi ovim aparatom mogli da privuku veću masu korisnika na Vip mrežukao i da zadrže stare korisnike, dok će kasnije prelazak sa jedne na drugu mrežu biti daleko manje interesenata tj. biće verovatno ali ne više od par korisnika na nivou Srbije dnevno.

E sad posle ovakvog poslovnog poteza se debelo razmišljam da ne produžim ugovor sa vip-om za čitavu seriju brojeva!

Poslednja izmena:
E stvarno su... Kao da oni tebi cine uslugu! Pa ti placas, jos potpisujes ugovor.
A sta su to dobili po jedan u svaku poslovnicu?? Jadni su.

@OTAC

Da li bi, kako doskorašnji vlasnik SGSa, mogao da napraviš poređenje?

Naravno, ovaj ima 3D, ali ostavimo to po strani, da poredimo sve ostale mogućnosti kao da 3D ne postoji. Ne moraš sve detaljno, nego onako glavni plusevi i minusevi jednog u odnosu na drugi.

Drugo, kakav je LG-jev softver generalno? Ovako na osnovu slika launcher mi liči na TouchWiz. :D

@Masinac
Jesi li kupio telefon koji je bio u redovnoj prodaji ili iz izloga i gde (u kojoj poslovnici)! Pošto gotovo 8 dana čekam da stigne koji primerak za KŠ kako bi sklopio ugovor!
Kupljen danas u redovnoj prodaji,narucio ga jos u petak i juce stigao al zbog nekih obaveza nisam mogao da odem da ga uzmem juce pa sam otisao jutros...Telefon je ganc nov iz kutije,nije izlozbeni primerak ili iz izloga,kutiju otvorili predamnom :) pa ne znam,meni u petak kad sam bio su rekli da ima 15 komada i narucio sam bez problema ,mozda da odes jos jednom kod nekog drugog coveka u smenu pa kod njega da narucis,jer i meni neki neljubazni u petak ujutru rekao da nema i da ne moze da se naruci,a petak poslepodne odem kod drugog decka i on mi naruci bez problema :)

@otac, probaj poweramp ili tako nesto. verujem da ce ti onda raditi flac.

Haha pa ni sami ne znaju sta imaju? Kakva neprofesionalnost na delu!

samo kad bih jos znao podesavanja za VIP... cudan je VPN Settings...
(kad kliknem add vpn> onda dobijem:
1) add pptp vpn
2) add L2TP vpn
3) add L2TP/IPSec PSK vpn
4) add L2TP/IPSec CRT vpn

i gde god da udjem nema onih podesavanja kao na drugim androidima koje sam cackao :/

Ja mislim da trebq da odes do poslovnice da ih pitas. KAKVA SU BRE OVO PODESAVANJA,KAKO VAS BRE NIJE SRAMOTA....Dao sam 300 evra za ovo cudo,a ono ku... Cak je i nokia bolja od vas,bla,bla,bla... (U stilu Hitlera sa youtube-a) ;)

Poslednja izmena:
zar nije apn, a ne vpn?

^ ma da, mislio sam kad odem na add new APN (pogresio u kucanju,al ono dole pod stavkom 1/2/3/4 nisam pogresio ni slovo)

@ceftriaxone: ;D idi mi dodji mi

Nazad
Vrh Dno