Šta je novo?

LG Nexus 5X

Batak banovan zbog s7 teme. Spopao ih sa keširanjem i to preko iphone, pa gde ćeš goru kombinaciju... [emoji23]

Batak banovan zbog s7 teme. Spopao ih sa keširanjem i to preko iphone, pa gde ćeš goru kombinaciju... [emoji23]
Koja je to glava, jedan od omiljenih likova sa foruma [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Batacina udara tamo gde najvise boli xD
Znaci preporuka je chroma i franco ?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Većina to fura i zadovoljni su. Probaj, nećeš se pokajati sigurno :)

Sent from my Nexus 5X

Posto ce mene mrzeti da flashujem i zezam se - pretpostavljam da je moguce da root-ujem telefon, a da OTA dolazi..? Naravno, kad dodje, odnece root, ali bar do nje da ga imam.

Moći će ota da dođe ali nećeš moći da ga instaliraš. Ja sam zato i stavio chromu, em nema dosadne notifikacije za update em se nova verzija instalira dirty flashom zipa + flash vendor.img particije iz twrp

OTA će stići, ali nećeš moći da ga instaliraš sa Custom Recovery-jem. Ako nakon root vratiš fabrički recovery, trebalo bi da radi i OTA. Ja praktikujem da flešujem bitne delove fabričkog imidža, nakon toga ponovo flešujem supersu.zip i time rešim problem.

Treba da vrati i stock boot.img da bi mogao da instalira ota. A onda mu opet treba komp za twrp i supersu. I to sve ako nije ništa čačkao u sistemu, dpi, font, hosts za reklame, brisanje aplikacija... Bilo šta od ovoga spada u modifikacije i mislim da ota neće raditi

Poslednja izmena:
@Vojkan @Corvus Corax

E jbmu, sad ste me bacili u rebus... Rado bih ostao na stock-u, da se ne bakcem mnogo sa fleshovanjem jer slabo stojim sa vremenom, ali me reklame ubijaju, a kojekakvi adguardovi koji ne zahtevaju root mi nisu bas privlacni...

S druge strane, cek da vidim da li sam dobro shvatio: kad izadje neki major update - skinem sa xda odgovarajuci zip i vendor.img i fleshnem oba kroz TWRP, i to je to, furam dalje..?

Treba da vrati i stock boot.img da bi mogao da instalira ota. A onda mu opet treba komp za twrp i supersu. I to sve ako nije ništa čačkao u sistemu, dpi, font, hosts za reklame, brisanje aplikacija... Bilo šta od ovoga spada u modifikacije i mislim da ota neće raditi
Prevideo sam za boot.img. Neće moći da odradi pečovanje. Ovo ostalo se podrazumeva.

@Vojkan @Corvus Corax

E jbmu, sad ste me bacili u rebus... Rado bih ostao na stock-u, da se ne bakcem mnogo sa fleshovanjem jer slabo stojim sa vremenom, ali me reklame ubijaju, a kojekakvi adguardovi koji ne zahtevaju root mi nisu bas privlacni...

S druge strane, cek da vidim da li sam dobro shvatio: kad izadje neki major update - skinem sa xda odgovarajuci zip i vendor.img i fleshnem oba kroz TWRP, i to je to, furam dalje..?

Pa nema šta da te bacamo u rebus, vrlo je jednostavno. Jedno mesečno, kada izađe update, prikačiš telefon na PC i flešuješ factory image bez data i recovery (pošto ćeš imati TWRP). Iz TWRP onda flešuješ supersu.zip, uđeš u OS, pokreneš AdAway da izmeni hosts fajl i to je sve. Posao od 20min mesečno u vr' glave.

Ako ima stock ROM u ZIP-u, naravno. Ali mnogo brže ti je da flešuješ factory image ručno, bez čekanja da neko napravi zip za flash.

Poslednja izmena:
Probajte FlashFire da bi ste instalirali ota i zadržali SuperSU u jednom kliku.

Prevideo sam za boot.img. Neće moći da odradi pečovanje. Ovo ostalo se podrazumeva.

Pa nema šta da te bacamo u rebus, vrlo je jednostavno. Jedno mesečno, kada izađe update, prikačiš telefon na PC i flešuješ factory image bez data i recovery (pošto ćeš imati TWRP). Iz TWRP onda flešuješ supersu.zip, uđeš u OS, pokreneš AdAway da izmeni hosts fajl i to je sve. Posao od 20min mesečno u vr' glave.

Ako ima stock ROM u ZIP-u, naravno. Ali mnogo brže ti je da flešuješ factory image ručno, bez čekanja da neko napravi zip za flash.

Ok, ne deluje komplikovano. :)

Ima vremena, videcu jos kad mi stigne telefon koji tool-ovi mi trebaju za to, pa cu onda verovatno tako i raditi. :) Hvala na savetu i pomoci.

Cek, proverava se i boot.img? Steta, mislio sam da ce fastboot boot recovery i systemless SuperSU biti dovoljni, al dzabe.

Je l' probao neko komandu iz terminala npr. : wm density 480

Lako "menja" dpi bez reboot-a.

Mislim da da ali davno sam čitao o tome pa me nemoj držati za reč. U svakom slučaju to i nije toliko bitno jer čim imaš root nešto ćeš menjati na sistemskoj particiju i onda ćao ota. Ne verujem da neko rootuje samo da bi imao root a da ga ne koristi :)

Evo o pomenutom flashfire
http://nexus5.wonderhowto.com/how-t...thout-losing-root-no-computer-needed-0168428/

@mironiko u svakom slučaju čim ti stigne telefon otključaj bootloader, da ne bude posle "mrzi me da brišem sve sad kad sam već podesio" :)

Poslednja izmena:
67d7da352dffbd59547d04b6d72b226b.jpg

Jel ima neko pojma o cemu se radi ovde? Ubi me GPS je*eni,ugaseno je sve sto znam da ima veze s lokacijom.

Poslednja izmena od urednika:
Mislim da da ali davno sam čitao o tome pa me nemoj držati za reč. U svakom slučaju to i nije toliko bitno jer čim imaš root nešto ćeš menjati na sistemskoj particiju i onda ćao ota. Ne verujem da neko rootuje samo da bi imao root a da ga ne koristi :)

Evo o pomenutom flashfire
http://nexus5.wonderhowto.com/how-t...thout-losing-root-no-computer-needed-0168428/

@mironiko u svakom slučaju čim ti stigne telefon otključaj bootloader, da ne bude posle "mrzi me da brišem sve sad kad sam već podesio" :)

Da, svakako cu to onda obaviti, pa se posle snalaziti. Meni je root inace najprirodnija radnja moguca, ali u ovom nekom periodu slabo stojim s vremenom, pa sam gledao da izbegnem svako moguce angazovanje... :D No, toliko cu stici.

EDIT: Gledam sad ovaj tutorial za FlashFire i komentare - pa to je idealno resenje. :) Mislim da cu tako.

@lates

Ako budes dolazio sa X Pure u NS, javi da se nadjemo da ga opipam (ne shvati me pogresno... :D), mozda bih ga uzimao u buducnosti. :)

Poslednja izmena:
Jel koristi nego Type C na Type A adapter? Nece da mi ocita nijedan NTFS usb,trazi da se formatira,i onda ga formatiranu fat32.

Оригинални нексус 5х кабал не пролази чекр апликацију... чиста победа

Kako mozes da ga testiras kad je TypeC na obe strane?

Имају плоче са тип ц одавно...

КупиЈо сам тапаток!

Znam za to,nego procitaj opet opis Checkr aplikacije..

@lates

Pa mene zanima taj 5x, ali ti ces sigurno traziti 200 jeverejaa :D

Instalirao sam nova luncher. Ponekada se desi da kada kliknem na precicu za aplikacije, otvorimi se nova settings. Moram da izadjem pa kliknem ponovo pa tek onda udje.

Zato što si uradio swipe up na app drawer ikonicu. Isključi tako što zadržiš dugo na ikonicu i onda pod swipe action izaberi none.

Sent from my Nexus 5X

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno