Šta je novo?

LG Nexus 5X

Skup telefon se lakse i prodaje,lupis jednom 600e za flagship furas ga 6 meseci dok ne izadje novi, stavis na oglas ode u roku od par sati, gubis do 100e posle dodas to sto si izgubio i eto imas nov flagship. U svakom gradu u Srbiji ces po kaficima i trznim centrima vidjati najvise iphone i galaxy nije to samo u Beogradu.

Nije to problem uopšte. Pogotovo kada se to radi sopstvenim novcem.
Problem je lična racionalizacija i racionalizacija trošenja drugih lica.
I ponovo se sve svodi na to da su oba telefona, a pogotovo Huawei kiselo grožđe.
Svi bi ga hteli, retko ko će ga imati (bilo zbog cene, bilo zbog dostupnosti). I onda kreće spit fest.

Pa i nije bas tako.. :) da se ne kupuju skupe stvari( stvari koje inace vrede 5% finalne cene) koje se inace u krajnjoj liniji kupuju iz dubokih kompleksa ne bi svet bio ovakav kakav jeste.. To jest raspodela bogatstva bi bila mnogo normalnija.

Sto se mene tice neka svako trosi novac kako hoce,ali sama ekonomija je postavljena na uzasnim osnovama.

Poslednja izmena:
Jos jedino ostaje da pisete dopis Vucicu (a on Jeremicu), da izdejstvuje u UN-u izjednacavanje cijena sa USA trzistem. Makar nesto korisno za narod da se uradi :)

Preterujete, takvi likovi najviše bodu oči, ali ih ima ubedljivo najmanje.

Na jedan iPhone ide 20000 raznih krševa, to je prosta matematika u našem stanju u zemlji.

U svemu je tako, mora da bude i u ovome.

Ali, kad odeš na mesta na kojima to može da se vidi, samo takve ćeš i primetiti, ostale nećeš.

Inače, stoji sve što pričate za tu kategoriju ljudi, to je ta sorta ***, ali mora da počne manje pažnje da im se pridaje, to je jedini lek.

Naša sredina je fenomen, sve ima neku drugu težinu u odnosu na ostale zemlje, pa i telefoni :D.

Uspeli smo devedesetih da napravimo atmosferu u kojoj se priča o patikama jako ozbiljno, to je i dalje najjača priča ikada igde :D.

Ali ne kao o obući, nego kao o nekom gedžetu ili svemirskom brodu.

Ljudi su se raspoznavali po patikama iz daljine...

Ali, takvih *****a je ipak bilo najmanje, više je bilo nas koji smo to u čudu gledali, makar i poželeli neke moćne patike za sebe u tom ludilu :D

U Bg je maltene svaka sisa i njuška silikonska, ako se krećeš po određenim delovima grada.
Malo idemo u off ali ovo je velika istina...Sve vise riba se **** za lovu i naravno logican izbor je Ip6...Gde si video silikonjaru da fura nesto drugo? Ozbiljno smo iskompleksirana nacija, degenerisana...Cak jedna ima nadimak Ajfone...Pa sto nije Tijana Nexus? Mislim i to je nebuloza ali kompleksasi se loze na jabuku i to je ende.Inace to nije samo kod nas, cini mi se kad je ip6 izasao da su bili redovi svuda u svetu...Nista mi nije jasno...Cekas u redu za telefon? E alo

Neki ljudi nemaju za hleb ali uzimaju IPhone da budu u trendu.
Ima puno takvih pogledajte kod naših operatera ip je uvek u centru pažnje l, recimo u Mts imaš kategorije mobilni telefoni, tableti i posebno iPhone :-? a cena da padnes sa stolice. Tako je i sa Samsungom ljudi ih kupuju samo zato što su poznati brend i tako postaju važni igrači u drustvu a ne zbog toga što im je potrebno. Kao što te vec nekada spomenuli pola njih ne zna koji OS koriste, važno da mogu pojesti telefon za doručak. Marketing im opere mozak ili su stvarno tako naivni.

Veliko generalizovanje u temi sto se iPhone-a tice, zaista. Mislite li da svi koji koriste iPhone kupuju isti da bi ga pokazivali? Ne, to je daleko od istine. Samo su takvi ljudi nama koji se vise krecemo najvise vidljivi, na ulicama, po kaficima i sl.

Meni je recimo bilo zanimljivo kad sam bio u Dubrovnik u sred sezone meni je bilo po malo cudno sto sam vidjao samo iPhone ali bukvalno uz poneki Samsung.
Ili Belgija recimo, e tek tamo nisam mogao da vidim nista drugo, iPhone, iPhone, iPhone...

Dakle mozda iPhone kod nas znaci neki luksuz, nesto dostupno samo odredjenima... Ali globalno gledano to je jako daleko od istine. Sto ne znaci da se Nexus telefoni ne prodaju, prodaju se i oni naravno ali mozda ljudi koji ih koriste nisu toliko da kazem vidljivi i naravno procenat je mnogo manji.

Ali ponavljam iPhone se samo kod nas i mozda u jos par zemalja smatra luksuzom.

Kupuju ga zato sto je dobar
Istina velika iako sam uvek furao neksuse, najbolji drug je uvek kupovao ip i stvarno je dobar...Al zasto mali kinezi cekaju u redu za telefon?...Nista revolucionarno godinama nisu izbacili a ljudi se fanaticno grabe za isti.

Opet vidim pogotovo u njenim rukama koliko je ogromno ovo čudo, nema teorije da bi mi odgovarao :)

Jel joj nesto fali? njenim telefonima uvek nesto fali.

[youtube]ugp7GM_9CQU[/youtube]

Geto crnja testira kejs :)

Ultra ružan kejs. Ovo je lep primer kako napraviti lep telefon ružnim i kako učiniti već ogroman telefon još većim.

Meni je ovo jedno od retkih koje bih kupio. Ovaj patter zajedno sa takstilom mi je pogodak.
Ali da, svi su skupi.

Nije loš, ali je boja očajna :)
Ono platno nazad bi se brzo zaprljalo...

Totalno me je razočaralo što nijedan od ova dva nemaju bežično punjenje. Dealbreaker za mene.

Ionako se 100 godina puni preko toga, mozda i nije mana. Sa stock turbo chargerom, nexus 6 mi se puni strujom od po 2.5A, tako pokaze ona app.

Vjerovatnoca da ces potrefiti bas na to mjesto, i da se sve tako slozi u praksi je ravno dobijanju sedmice na lotou.

Ala ljudi sve otkriju ***. Da google takve zaposli ni jedan tel ne bi prosao test. Svaka cast :D

Sto vise gledam 6p, sve mi se vise svidja. Odavno sam jos resio da ce mi sledeci telefon biti ili nexus ili wp ako naprave nesto zanimljivo. Velicinu bih mu i progledao kroz prste, ali cena. Ja moj g2 da prodam za 200e pa jos duplo toliko da dodam, pa tek da kupim 6p. Sto mi je bas previse.
Tako da verovatno nista od nexus ove godine...

Vrh Dno