Šta je novo?

LG Nexus 5X

Radice ali do kada? Ko planira da koristi duze 2GB i nije bas najsrecniji izbor.

Nije :) to je njihova ahilova peta.. Kada bi to popravili bili bi makar 5 puta bolji. Mada ce to tesko da se desi,kinezi su navuceni na dugme clear all i posle ona not koja ti napise koliko je oslobodjeno rama [emoji15] [emoji15]

Zato je meni meizu mnogo bolji kinez.. Memoriju puni do kraja i to dugme za ciscenje memorije uopste ne postoji.

Ovo je tezak ot ali nije lose za znati :)
I meizu ima los multitasking, čak i jos gori od xiaomija.

Bukvalno sam to i rekao. Ne znam koliko cu zadrzavati fon. Moze se desiti 6 meseci, moze godinu i po, dve. Nikad ti ne znas i kad ce Google da ima zahtevniji os i da vuce vise rama ili opet neki bug.

I meizu ima los multitasking, čak i jos gori od xiaomija.
Kacio sam mi4 3gb rama protiv meizu nekog od 2gb i ovaj ga oduvao.. Mi4 sa 3gb drzi 3apk u memoriji kao s6 dok meizu otvara drugi krug ladno. Ne mogu sada nadjem taj post i klip..

Kacio sam mi4 3gb rama protiv meizu nekog od 2gb i ovaj ga oduvao.. Mi4 sa 3gb drzi 3apk u memoriji kao s6 dok meizu otvara drugi krug ladno. Ne mogu sada nadjem taj post i klip..
Veruj mi na rec, i jedan i drugi su mi tu. Nego sad izvinite na off, jel ti zujao mikrofon na mi4 dok se snima video?

Nisam snimao video. :)
Ja na mobu snimim klip jednom u 2godine u proseku..

Radice ali do kada? Ko planira da koristi duze 2GB i nije bas najsrecniji izbor.

Bukvalno sam to i rekao. Ne znam koliko cu zadrzavati fon. Moze se desiti 6 meseci, moze godinu i po, dve. Nikad ti ne znas i kad ce Google da ima zahtevniji os i da vuce vise rama ili opet neki bug.

radiće koliko hoćeš, nema tu nikakve brige. LP zauzima 300-400 mb rama na nexusu, imaš 1500 mb za tvoje aplikacije. ako opet ima bug kao na 5.0 nije ti ni 5 gb dosta, tad prodaš đubre i kupiš neki kršteni telefon, ili vratiš neki stariji rom bez buga :D
2 gb je najmanji problem na ovom nexusu tj nije problem uopšte.

Malo je bezveze sto nece imati 3gb rama, ali ako vec ima 2gb rama mislim da bi bilo bezobrazno da bude skuplji od 300$ za 16gb model, kao sto kaze loznica. Po toj ceni vredi uzeti telefon bez obzira koliko rama ima.
Ja isto mislim da je 2gb dovoljno, ali ne vidim razlog zasto ne 3gb, 'leba ne jede sto bi se reklo. :D

radiće koliko hoćeš, nema tu nikakve brige. LP zauzima 300-400 mb rama na nexusu, imaš 1500 mb za tvoje aplikacije. ako opet ima bug kao na 5.0 nije ti ni 5 gb dosta, tad prodaš đubre i kupiš neki kršteni telefon, ili vratiš neki stariji rom bez buga :D
2 gb je najmanji problem na ovom nexusu tj nije problem uopšte.
Trenutno jeste dovoljno ali ko ti garantuje da ce duzi period biti tako? Aplikacije ce vremenom biti sve teze, sistem takodje i dodjosmo do toga da 2GB vise nije dovoljno.

Prema findyogi specifikaciji cena za Nexus 5 X 16 Gb je oko 365 $. Ispod toga kontam da neće biti -nema trika. (Mada bi 300 $ bila totalna kulturica :cool:) .

mlatite praznu slamu samo da biste na nešto kukali, ako sad imaš 1500 mb slobodno to neće preko noći postati 500 :)

Ajde da sacekamo finalne specifikacije sa androidpolice :) verujem da ce ovih dana da ih izbace..

mlatite praznu slamu samo da biste na nešto kukali, ako sad imaš 1500 mb slobodno to neće preko noći postati 500 :)
Nece preko noci ali u jednom trenutku hoce. Ali, ko drzi 2 aplikacije u ramu njemu ce jos 100 godina da bude dovoljno. Meni se i na 3GB desava reloading povremeno.

pa ne mogu da imaju neku specifikaciju za koju će njihov ortak moći da kaže, da čim ima manje od njegovog s6, odmah je njesra. :D
dogovorili smo se da je QHD rez nepotrebna, pa što je onda potrebno da ima više od 2GB rama. Nije potpuno isto, ali bolje da bude 2/32gb osnovna verzija, nego 3/16.

Preskočio sam 6ticu, ali kontam da ću uzeti ovaj novi lg nexus. Huawei, em je ružan od nazad, 5,7" mi je puno, rezolucija nepotrebna, taj 810 soc bih preskočio osim ako nešto nije promenjeno i mislim da nema potrebe davati još novaca zato što čisto sumnjam da će biti bolje od lg nexusa, a čak ni stari 5 nije daleko. Novi lg nexus samo staviti u neki lep case i milina, čisto sumnjam da će grba na kameri praviti problem. Taman malo veći, bolja baterija, brži, 2 gb rama je meni sasvim dovoljno (pošto vidim da mnogi plaču), a ja još od samsunga imam naviku da non stop gasim aplikacije, a nexus 5 ih ionako otvara u sekundi, bile prethodno otvorene ili ne. Što se tiče pucanja plastike, takav problem nisam imao, pa samim tim imam pozitivno iskustvo sa lg. Još da izbace cenu i komotno posle nove godine pada kupovina.

Poslednja izmena:
Pa tebi je dosta i giga kad gasis aplikacije, i ubijas poentu rama.

original.jpg

nexus2cee_wm_6p-2-728x441.png

So we've got white, black, gold, and aluminum/silver (I'm sure they'll have fancy names). The image above doesn't show much difference between the white and aluminum variants (aluminum on the left, white on the right), but they probably look more different in real life. Do note also that of the four colors, the gold version may be exclusive to some markets. There might be other colors available at launch or some time later (hello, red Nexus 5), but this is all we can confirm for now.

nexus2cee_wm_5x-1-728x545.jpg

nexus2cee_wm_5x-2.jpg

http://www.androidpolice.com/2015/0...gs-nexus-5x-in-white-black-and-greenish-blue/

:)

Poslednja izmena:
Pa crni i nije toliko ružan otpozadi. Ali mu se bezeli neće smanjiti promenom boje :)

Ova nova mint boja je stvarno krs. Bolje da su umesto nje ubacili crvenu i zutu :)

Ovaj LG izgleda bas dobro, meni se svidja ta nova boja. A i Huawei izgleda dosta dobro samo steta sto je 5.7".

Jel se otkrilo na kraju cemu ova crna traka na huawei modelu?

Vece je pakovanje 6p (logicno) a i deluje da se drugacije otvara nego pakovanje 5x. Mozda neki poseban drzac za tu kvaku ? Punjac ? A mozda im je tako samo lepse izgledalo :)

Poslednja izmena:
Koji smartfon je imao sličnu foru sa crnom trakom pozadi kao 6P, sve mi se čini da je neki HTC... Negde sam video nešto tako slično, ali ne mogu da se setim gde :)

edit:

Nije HTC, ipak je Motorola Droid Razr XT910 :D

Motorola_DROID_RAZR_11.jpgc095576f-7250-4dce-b678-d694e223fdebLarge.jpg

Poslednja izmena:
^ Možda te podseća na HTC Legend?

htc-legend.jpg

Uozbiljite se,pljunuti zte grand s :)

phone%201.jpg

@Gizmo
Mogao si da promenis naziv teme u lg nexus 5x i huawei nexus 6p ? :)

Poslednja izmena:
Zahebase stvar sa ova 2GB rama a mislio sam da dodam jos jedan Nexus. :)

Trenutno jeste dovoljno ali ko ti garantuje da ce duzi period biti tako? Aplikacije ce vremenom biti sve teze, sistem takodje i dodjosmo do toga da 2GB vise nije dovoljno.
Kako onda 2 GB nisu problem na Nexus 4, izašao je prije tri godine i evo novi Androidi i nove aplikacije a i dalje je meni na njemu oko 0.8-1 GB slobodno. Samim tim ne vidim potrebu za više od 2 GB. Jedino ako novi Androidi odjednom baš postanu gladni RAM-a, ali to se nije desilo prethodnih godina.

Vrh Dno