Šta je novo?

LG Nexus 5X

Ja ne primjecujem razliku u brzini izmedju nexusa 4/5/6/6P, 5X nisam probao isti djavo, ne znam kako vi to skontate.[emoji1] Ili sebi utuvite da mora biti noviji brzi (placebo efekat).

Pa u 2015 da kažem 16toj ne gledam samo brzinu telefona jel svi telefoni high class su brzi i gotovo je neprimetna razlika razlika je bila kad je izašao Nexus 4 gde je bio duplo brzi od svih ostalih... Danas gledam i multi tasking i displej i kameru i bateriju...

Sto misliš da ne razbijaju multi tasking radi savršeno a baterija tera preko 4h screen on

Nexus 5 dere note 5 sigurno ali ko nije koristio nexus 5 nece nikada priznati jer nije probao, utuvio je sebi u glavu ima samsung 800 evra mora da je naj.

Nemoj tako i ja sam Nexus fan ali sad si bas mlatnuo... Provo što sumnjam da si koristio note 5 tako da ne znaš sa čim poredis a gotovo sam siguran da nisi koristio n6p tako da ako ima neki ozbiljniji odgovor... Ovo sa poređenjem sa Nexus 5 necu ni da komentarisem
6P naravno nisam koristio, a Note 5 jesam nesto kratko i dovoljno mi je bilo da vidim da je multitasking ocajan kao i baterija. Hoces da kazes da je Note 5 brzi u radu od Nexusa 5? Evo ja smem da se opkladim da nije.
A multitasking i baterija bas razbijaju na note 5.
:D

Naravno, ne samo 15oj i 16oj nego oduvijek se to gledalo. Od Nexusa su po meni najvise 6 i 6P kompletni, i ne odskacu mnogo od ostale konkurencije samsung i slicno. Uzmes u obzir bateriju, kameru, ekran, kvalitet kucista, zvuk, hw...
Nexus 4 i 5 jako losi sa baterijom, najveca mana. Nexus 6 mi skoro duplo vise drzi, jos ovolika ekrancina QHD itd...

Cek, cek. Dobra baterija znaci da ima 4h screen on? Meni je to ispod proseka.

Hahah nexus 6 sa tim djubre ekranom smesan si, a tek kamera haha.

Sto je smesan? Pa sigurno mu baterija duze drzi nego na N5. A sta to toliko fali kameri?

Cek, cek. Dobra baterija znaci da ima 4h screen on? Meni je to ispod proseka.
Sa N6, od ujutru do uvece, tesko da se ide ispod 6h bez igrica naravno, neko prosjecno koriscenje. Toliko sam izvlacio na N4/N5, nekad mrvu vise, los rezultat. Sad sam se preporodio sa baterijom, opusteno dan bez bojazni.

Poslednja izmena:
Hahah nexus 6 sa tim djubre ekranom smesan si, a tek kamera haha.
Kamera ima bolji senzor od N5, slike su u rangu N5 mozda i bolje (tesko je procjeniti), kojeg su mnogi svrstavali u top klasu.
Ekran sta znam, meni normala, ne znam sta to fali, ako je taman po defaultu, povecas osvjetljenje i to je to, jedino sto je amoled sklon burn inu na osnovu kojeg ne procjenjujem kvalitet slike.

Hajd reci koji je kompletniji Nexus kad se sve uzme u obzir a da nije 6P koji bas ima sve...

Poslednja izmena:
Mislim da nece biti preterane razlike izmedju note 5 i 6p. Tamo gde note 5 zaostaje on to sigurno nadohnadi u brzini startovanja i ucitavanja apk. Prebrzu memoriju poseduje..

Na kraju krajeva mislim da se tesko moze izvaliti razlika u brzini..

Jedva cekam nexususe sa s820 i s620 u sebi :)

Poslednja izmena:
Nexus 5 dere note 5 sigurno ali ko nije koristio nexus 5 nece nikada priznati jer nije probao, utuvio je sebi u glavu ima samsung 800 evra mora da je naj.

ahahahah ovo sto si ti reko je smesno ali doslovno da uzmemo i da je brzina nexus 5 veca od note 5 (a nije sigurno jel da je tako onda nebi ni ugradjivali u novije telefone savremenije procesore svi bi imali po 2 giga rama graficki cipovi bi bili isti na svim telefonima,probaj na nexus da nagruvas gluposti koje imaju na sebi po defoltu samsung aparati ili lg aparati ili na kraju htc aparati i videces sta ces da dobijes a stavi neki pure rom na te telefone i videces sta ces dobiti) gde je ostatak izgleda krenuvsi od displeja pa do baterije ...i u opste se ne radi o ceni uredja koju ti dovodis u pitanje jel nosio sam sve nexus telefone izuzev 5x i 6p i note 5 sada nosim zato sto je bolji od prethodnih telefona i svakako cu 6p nositi ukoliko bide bolji od ovog koji sad imam

Jedva cekam nexususe sa s820 i s620 u sebi :)

Jedva cekam da izadje neki sa S830 da uzmem taj sa S820. :) Nadamo se da ce nastaviti google sa ovim "premium" nexusima. Jer stvarno kod 6-ica nisu stedjeli ni na materijalu ni na hw-u.

Edit: I ja stojim iza toga da su top samsung telefoni kvalutetniji od top nexusa u svakom pogledu. Ali ne mogu se pomiriti da nemam redovan update i ovakvu zajednicu i to je to...

Imas HWski napucan telefon, on ostao zakrzljan na verziji 5, a reximo dosta aplikacija i stvari podrzava recimo tek od 6+. Mislim jbs i to...

Poslednja izmena:
Koristio sam s6 Edge Plus takoder, što se tiče brzine znao je nekad malkice trznuti npr u tapatalk, pa u Facebook, ovaj 6P stvarno nigdje ne trza. Jedino moja mala zamjerka je slabije malo osvjetljenje od s6 Edge, ali to mogu preboljeti, ovako super radi, a i fino je koristiti ove prednje zvucnike. :D

Koristio sam s6 Edge Plus takoder, što se tiče brzine znao je nekad malkice trznuti npr u tapatalk, pa u Facebook, ovaj 6P stvarno nigdje ne trza. Jedino moja mala zamjerka je slabije malo osvjetljenje od s6 Edge, ali to mogu preboljeti, ovako super radi, a i fino je koristiti ove prednje zvucnike. :D
Ma kakvi, nexus ne trza u tapatalku :D e nasao si u cemu ces porediti. Nije ni FB bolji.

Povecaj osvjetljenje imas i slajder, a mozes i iskljuciti adaptive brightness. Ima da svjetli ko sijalica, samo je i veca vjerovatnoca za burn in. Ja zato ne przim toliko osvjetljenje. Iz predostroznosti sam stavio FadeMod u navbaru, i nekad uradim invert boja u status i nav baru. Dosta ljudi zbuni trag sto ostane posle sklanjanja navbara, ali to nije burn in i nestanr posle par minuta. I da zvucnici mnogo znace, nije bas ni nebitna stvar (multimedija ***) veliki prikaz+dobar zvuk...

Nee.. Covek je u poruci iznad rekao da ce mozda imati 6p na prodaju... Pa da se prijavim da bi ga kupio.

A to.. :d

Ma kakvi, nexus ne trza u tapatalku :D e nasao si u cemu ces porediti. Nije ni FB bolji.

Povecaj osvjetljenje imas i slajder, a mozes i iskljuciti adaptive brightness. Ima da svjetli ko sijalica, samo je i veca vjerovatnoca za burn in. Ja zato ne przim toliko osvjetljenje. Iz predostroznosti sam stavio FadeMod u navbaru, i nekad uradim invert boja u status i nav baru. Dosta ljudi zbuni trag sto ostane posle sklanjanja navbara, ali to nije burn in i nestanr posle par minuta. I da zvucnici mnogo znace, nije bas ni nebitna stvar (multimedija ***) veliki prikaz+dobar zvuk...
To je image retention koji moze da dovede do burn in-a. Svakako nije prijatno.
A sto se tice polemike oko baterije, pa naravno da je 4h ispod proseka. Toliki je prosek bio 2011. godine.
A Note 5 manje aplikacija drzi u ramu od Nexusa 5. I koja njegova crna brzina i fluidnost?

Steta za burn in, slika na amoledu je prijatnija, nema ispranosti. Treba malo boja promjeniti u status i nav baru, cisto da se sacuva da ne przi uvijek istu boju bez pomjeranja, nista nas ne kosta. Voleo bih da stavljaju LCDove ali ***. Evo i na 6P opet Amoled.[emoji85] 99% ih nije upoznato sa amoledom niti vodi racuna, posle se zale na burn in za mjesec dana. Imam osjecaj da je google i ubacili opciju invert, iz ovih razloga, da se sacuvaju diodice malo na mjestima gdje su izgaralr.

A Note 5 manje aplikacija drzi u ramu od Nexusa 5. I koja njegova crna brzina i fluidnost?
stvarno ne znam sta da ti napisem za ovo ti ocigledno nisi realan u onome sto pises ....fluidnost i brzina note 5 su impresivni kao i njegova ram memorija koja je brutalno brza...ne bi se vise nastavljao sa tobom oko toga jel imam osecaj kad stobom pisem o neksusu kao da sam upao u neku podgrupu za uiphone gde sve sto nema jabuku na sebi nije telefon nego kineski digitrom....nexus telefone sam nosio blizu 4 godine kako su se modeli menjali i sad imam nexus pet o kom ti govoris i to usta ti mene pokusavas da ubedis je prosto nemoguce...kameru i dspley note 5 telefona i nemogu da merim sa nexus 5 jel je ne merljivo a prvom prilikom kad budem ubacio nexus rom napravicu ti video da vidis samo da to sto ti pokusavas da kazes tj da nexus 5 oduva note 5 je cista glupost u koju mozes samo sam sebe da bedis mene koji sam promenio preko 40 aparata za 6 godina nemoj ni da probas jel sam sve to sam proveravao i cacka sa nekim clanovima sa foruma....zato je moj prvi posto u ovoj grupi i bio ako neko ima dodira sa 6p aparatom da iznese zapazanja kako bi mogao da vidim o kom se telefonu radi i koje su njegove prednosti i mane u odnosu na aparat koji sada nosim da bi mogao da odlucim da li da ga menjam....a ti vec 3 strane pokusavas da me ubedis da telefon od pre 4 godine prosto oduva neki flagship za 2015 godinu ...to je nidje veze...stoga ako neko stvarno koristi nexus 6p neka iznese svoja zapazanja (ne sa you tuba i rekla kazala sa raznih foruma)

Sta te zanima kod 6P imamo ga na poslu. OK je, djeluje kvalitetan, fino lezi u ruci, i ta aluminijumska izrada (pored kamere) je po meni jedino sto ga izdvaja od prethodnika (6).

Ali ne treba zuriti sa izjavama, sacekati par mjeseci da se slegnu stvari, da vidimo kako ce se pokazati na duze staze. Mnogi su skepticni oko zvucnosti imena proizvidjaca (Vavej), ja vala nisam. LG je poznatiji 10x, pa sta im vrijedi, kad taj Vavej napravi 3x bolji tel.

Ove slike uzivo cine da lepse izgleda nego na onima renderima koje su prikazivali. Samo mislim da je cena trenutno prevelika za takav telefon.

Da, bas sada gledam kod ns dilera.. 400e 16gb a 445e 32gb. Da su 300e i 350e pa i nekako,ovako..

Poslednja izmena:
Mozda i razmislim kada 32GB padne na 350 eura, mada to nece skoro, nisam neko ko ima opsesiju menjanja telefona na nedeljnoj bazi, ali imam svoje prioritete pri kupovini. A to iskreno ne vidim da bi mi 5x pruzio u odnosu na 5, a doplata i nije bas mala.

Poslednja izmena:
Pruzice ti redovniji update, to je najbitnija stvar i da budes up2date sa ostatkom svijeta na XDA. :D Tesko je u kolo sa njima, kad je to njima normala, a kod nas idu elaborati o ubjedjivanju samog sebe da se ne isplati :D

Ma dok padne cijena mob ce vec biti "prevazidjen", ne treba mu mnogo kad krenu izlaziti azdaje u 2016-oj. Tako kako god okrenes flautanje kad nemas repa da se hvatas u kolo. Uvijek neke 'sirotinjske' racunice. [emoji14]

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno