Šta je novo?

LG Nexus 5X

I ja sam uzeo tj. narucio ringke slim za n6. Ostalo sve mnogo povecava ove ogromne telefone 6/6P. Kontam da je dobar case, hvale ga kao najbolja thinest zastita. Gledao sam Spigen Ultra Hybrid i Ringke Fusion, ali nekako mnogo povecava dimenzije, a i mislim onaj osjecaj preko TPUa i PCa je kao j€3@nje sa kondomom. Ovaj black slim makar ima SF (soft feel) premaz, i kazu da je dobar osjecaj i grip. Nillkin staklo stiglo iz HK za 12 dana [emoji15] Ne moze bolje Ringke Slim+ Nillkin Tempered.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Izgleda ok, tanka zastita. Cuj par €, pa kol'ko bi ti. Mada vidim da se ringke u pocetku prodavao po 30$ [emoji15] Sad sam kupio po 9$+ daju gratis foliju, to je vec prihvatljiva cijena. Nije to neki kvalitet da vrijedi 50 maraka. Ali *** napravise brend i Rearth i Spigen, raja uglavnom o tome prica, ali su se potrudili oko pakovanja, propratnog sadrzaja, sto utice na bolji dojam i kod mene...

Pa sa onim popustom za 11.11 ispalo je oko 5€ sa besplatnim AliExpress shippingom (15-45 dana), mada vidim da je poslata sutradan po konfirmaciji plaćanja, videćemo kad će da stigne. Bilo je onih providnih silikona i za 0,8€, ali mi ovaj gore nešto zapao za oko, rekoh da probam.

Videh da ima mnogo skupljih case-ova, al ne bih nešto da plaćam previše ovako na neviđeno.

Inače, moji prvi utisci za 5X su vrlo pohvalni, sve prebačeno sa N5 i podešeno jako brzo, kompletno okruženje isto kao na N5, radi vrlo glatko, za slike par sličica koje sam napravio su primetno bolje nego na N5, a ovaj quick charger koji se dobija je odličan 20-100% za sat vremena.

N5 je već imao reset to factory i spremam ga za suprugu.

Poslednja izmena:
Mogu vam reci posle par dana da mi fali N6. Nekako sam navikao na njega, njegova ledja i osecaj. Kad drzim 6P imam osecaj da nesto fali

Navika je cudo :)

377ad21c377a53adbe8f0bdc8579541a.jpg

:)
Slika sa xda.

Al' ga prži. :)

Ja iskoristio 11.11 shoping festival na Aliju i uzeo pored Type-C na A USB kabla i ovo:

http://www.aliexpress.com/item/Orig...r-LG-Nexus-5X-Google-Nexus-8/32519593955.html

Verujem da nije ništa posebno, ali za par € i da ne valja baš me briga, služiće za prvu pomoć dok ne vidim šta mi stvarno odgovara, vidim da je već poslato.
Pazite kada kupujete kablove USB A->C. Većina njih ne prati standard kako bi omogućili brzo punjenje, a to može do dovede do oštećenja punjača ili telefona.
Dosta se razlikuje između ta dva standarda.

Ovde su upisani koji su OK, a koji loši, na osnovu testiranja.
https://docs.google.com/spreadsheet...XK1dl8I91V4-eP_sfNVNzbA/edit?usp=docslist_api

Poslednja izmena:
Koji standard quick charge je kod 6P. Kod mene je 2.0 puni preko 2 A, ali sam nesto skeptican da je to OK. I onda posle kuknjava na naduvene baterije.

6 fino lezi u ruci, zaobljen i ima ono udubljenje gdje je M, da se stavi prst i ustabili, zato sam i birao case da ne pokriva to udubljenje, vec da ga 'isprati'.

Pazite kada kupujete kablove USB A->C. Većina njih ne prati standard kako bi omogućili brzo punjenje, a to može do dovede do oštećenja punjača ili telefona.
Dosta se razlikuje između ta dva standarda.

Ovde su upisani koji su OK, a koji loši, na osnovu testiranja.
https://docs.google.com/spreadsheet...XK1dl8I91V4-eP_sfNVNzbA/edit?usp=docslist_api

Nije mi poenta kupovine kabla bila da ga koristim sa starijim punjačima sa type-A portom, nego isključivo povezivanje sa PC-em i prebacivanje fajlova.

@nemanja066
USB-C "nema" nijedan komercijalni standard, već je osmišljen da pušta više struje.
I kada USB-C povežeš na običan (USB-A), ti dobijaš struje koliko A može da pusti (namanji zajednički sadržalac). E sada, nađu se pametni proizvođači koji "tweakuju" kabal da telefon i punjač misle da je sa obe strane USB-C kabal, kako bi pustio više struje. A to nije poželjno uopšte.
Qualcomm brzi punjači (iako su USB-A na microUSB), su preskupi jer su oni koristili odlične komponente, kako bi sprečili potencijalne probleme. Zato i ima vrlo malo sertifikovanih QC punjača.
A proizvođaće ovih običnih boli uvo, kada mogu da zarade dobru kintu.

Poslednja izmena:
Na xda pokusavaju da nameste dual sim mogucnosti. Sve je pocelo od onog ruskog klipa gde je lik koristio dual sim prototip 6p. Kod sim treja se isece samo jedan metalni deo i dobije se dual sim mogucnost :)

34cef279814aeb97de03d01b5dac3eed.jpg

1f04af37782216592be6a70e281fc0d1.jpg

ea4dee1dfd76efbdd925d2d125d480f4.jpg

Hardwerski mob 99% podrzava dual sim.. Zasto se odustalo od toga samo google zna

Poslednja izmena:
Pa očigledno nisu stigli da završe / testiraju softver

To je zbog ajfon sestica, cim predju na 5'' za ''obican'' model to ce postati najpopularnija ''dijagonala''. Nekada je to bila 3.5'' (sta ce bilo kome vise na telefonu) pa 4'' pa 4.7'' pa 5-5.2'' displeji..

Ali zaista je najbolja dijagonala za jedan smartphone. Meni je sve preko 4.7-5" previse.

Dok sam u pokretu i kad nemam vremena veci smartfon od 5s ili nekog drugog sa 4'' ekranom mi ne treba, aj moze da prodje npr Z3c i telefoni otprilike te velicine ali kad imam vremena da blenem u telefon ili kad sam kuci ni najveci phablet nije problem za koriscenje, cak je i prednost sto veci displej.

Zato treba imati i krsten tablet pa bi onda i manji smarfon mogao da prodje samo sto vecina njih i dalje ima kilave baterije.

Ti bi i jare i pare. Narod ovde gleda da ubije dvije muve jednim udarcem...nije sto voli nego situacija diktira...

Najbolje posebno tel kad se ima vremena, kad se nema, za oko kuce, za grada, za gradilista ako ispadne, za plaze... :D

Poslednja izmena:
Pa tako i jeste.. Ocito nisi gledao nikada crnju flosy-a. :)
Taj ima mob za "devojke" ,za teretanu ,za sljaku ,za nabijanje kompleksa ortacima i za m5 :)

To ono kao u vojsci radni telefon i telefon za izlazak.:D

Pa tako i jeste.. Ocito nisi gledao nikada crnju flosy-a. :)
Taj ima mob za "devojke" ,za teretanu ,za sljaku ,za nabijanje kompleksa ortacima i za m5 :)

Tog coveka treba zatvoriti,kad mu vidim home screen na telefonu sve sa bmw wallpaperom i njegovim imenom na tablici najezim se ako vec nisam pre toga kad kaze flooooooooosssssssssssss

Haha crnja i negov nacin hajpovanja pa onda gomila ovcica sa ''wow'' komentarima :)

Ovo jeste odlicno za kameru sa telefona, super je ali isto ovo moze skoro svaki flagship iz 2015. godine. Naravno crnja ce da napise ''Taken on Nexus 6P. Unreal. i onda ce 5 milki njegovih sledbenika da pomisli da ovo ne moze nijedan drugi telefon da snimi :) Ma koliko licno hajpovao Nexus 6P kameru (za koju mislim da je u top 5 trenutno) ovo je obicna igra boja uz ISO oko 100 i gradsku rasvetu, za prosecnog korisnika wow efekat zagarantovan :)

Poslednja izmena:
Dobro,svaka reklama je dobro dosla ;) plus crnja pretenduje na neku sljaku u googlu..

Ma sve je to super ali ljudi ovo moze i Lumia 640 uz prava podesavanja i u ovom okruzenju :)

Nemam nista protiv lika ali stvarno mi nije jasno kako je toliko popularan globalno, iz aviona se vidi da je nubara ali sa dobrom opremom + se ljudi lepe za taj povrsan nacin testiranja uredjaja :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno