Šta je novo?

LG Nexus 5X

Da, imam i N5 i N5x i na N5X je slobodno skoro 2GB manje, mada realno na telefonima mi prostor nikad nije bio problem, niti sam ubacivao kartice u iste.

Koliko vidim jedini stvarni problem bi mi bilo 4K snimanje koje je Gizmo već pomenuo.

Jedino što je za cenu koju naplaćuju za N5X, 32GB je trebao da bude base model.

S druge strane, na tabletu mi je 64GB sd kartica 3/4 puna, muzika, ~15GB crtanih za decu, knjige ...

Poslednja izmena:
Nikad nisam popunio 16GB na svom Nexusu 5. Muziku ne drzim na telefonu, kad slusam to je sa nekog servisa, fotke obicno sinhronizujem na Photos, ne igram igre koje su velike. Poenta je da mi nije neophodno nesto vise od 16GB, pozeljno je da ne razmisljam o prostoru, ali da kazem da ne mogu da zivim sa 16GB, to ne.

Jedino sto je ovde minut za 4K snimak oko 300MB pa ako snimas nesto duze, jedino to. Fotke i muzika lepo u cloudu-striming, 4K video nazalost ne jer da ga gledas iz clouda pojeo bi sav protok odmah.
Ni ja ne prebacujem mp3 na telefon (koristim Spotify), ali mora i on da se kešira negde. Osim ako nemaš neki prebesan net paket.

http://www.vipmobile.rs/mobilni-uredjaji.3858.html

5X kosta 32000 din u Nova 4 paketu (2190 din). Ako uz to moze da se iskoristi i popust 25% na sve racune u toku 2 godine (1645 din za Nova 4) to je onda dobra ponuda (samo online) :)

Npr Flex 2 kosta 43k din u tom paketu.. htc A9 41k din, i onda u odnosu na te cene ovaj Nexus predstavlja najbolju kupovinu.
Kako 25% na pretplatu i telefon? To je neka ponuda ispod žita ili? :) Daju samo 25% ako se ne uzima telefon...

Vidis da sam boldovao AKO :)

Ma vidim... Nego nije mi jasno kako si došao do toga? :) Tvoje želje ili si pročitao negde? :D

Pa ranije su u vipu bili bolji uslovi, npr moj otac je pre 2 godine iskoristio i vrhunski popust na sve racune i neki Galaxy za 1 din.

Ali izgleda da ce ove zimske promocije i uslovi u vipu biti najlosiji u poslednjih nekoliko godina.

Čisto sumnjam da to sada može da se dobije. Jedino što imaš je ovaj popust od par hiljada u zavisnosti od tarife i 10% na keš. I to je to. Da ne idem u off... :)

Ni ja ne prebacujem mp3 na telefon (koristim Spotify), ali mora i on da se kešira negde. Osim ako nemaš neki prebesan net paket.
Pitaću ovde ako nije problem :)
Na koji foru slušaš spotify u offline modu?
Malo mi je skupo 10$ mesečno, da je 5$ verovatno bih plaćao da ne moram da se maltretiram sa mp3.
I ako plaćaš na koji način se plaća, jel mora nekim zaobilaznim putem?

Šta stock android odnosno nexus seriju izdvaja u odnosu na ostale androide.
U čemu je posebnost osim što android nije zatrovan kao npr . samsung touch wiz ili htc sense koji mi čak i fluidno djeluje.

Drugo i meni se čini da je 5x malo skuplji.
Da li vrijedi razlike novca to što nudi u odnosu na npr. Z3, ili M9 i ne znam šta još košta toliko.

Hvala

Pitaću ovde ako nije problem :)
Na koji foru slušaš spotify u offline modu?
Malo mi je skupo 10$ mesečno, da je 5$ verovatno bih plaćao da ne moram da se maltretiram sa mp3.
I ako plaćaš na koji način se plaća, jel mora nekim zaobilaznim putem?

Zadnjih par meseci ne plaćam, samo stream (imam telenor više), ali me to smara, jer ne mogu da biram pesmu.
A inače, zadnje 2 godine sam plaćao. Prvo karticom, pa kada su zabranili kupovinu ne-američkim karticama, onda počeo da kupujem vaučere. Mada i njima su preprodavci počeli da dižu cene u nebesa.
Bio sam i 6 meseci na Play Music Instant i po Mesec na Beats i Deezer. Spotify je najbolji, ali Google može da prođe.
Deezer mi je baš bio loš.

izvinite za offtopic

Hvala puno na odgovoru.
I ja se izvinjavam za off :)

Evo ns lik sa kp ga je dobio. To jest sledece nedelje.

595e 32gb 6p[emoji16]

Jos samo kolega @lates da se javi i da nam otkrije kolika im je nabavna cena :)

Poslednja izmena:
Samsung i ima pravi multitasking (više aplikacija odjednom), ostali neka se zamlaćuju keširanjem i prebacuju čas ovamo čas onamo :)

Razmisljas (kao) ovaj Flossy Carter :D

Poslednja izmena:
Pa znam ja to vojkane ali kako da ja nekima to ovde objasnim ima stvarno onih koji jesu za normalnu razmenu iskustva ali ima i onih gde imam osećaj kao da pričam sa nekim Apple fanom

https://youtu.be/2xMHBlkn2AY
Note 5 jeste brz, ali pred kraj videa se vidi kako ponovo ucitava aplikacije, dok nexus 6p samo nastavi. Brze pokretanje app jeste prednost note5 ali moze da iznervira ako cesto cekas na ucitavanje app iz multitaskinga. Prakticno, sva prednost koju je note 5 stekao brzim ucitavanjem se istopila u multitaskingu. Note 5 bi bio prava zver, samo da ima normalan android.

Nije tu samo stvar u brzini, nego ne radi kako treba...
Npr ostaviš YouTube klip i vratiš se kasnije kad ono opet on nule kreće :D

Skroluješ nešto na npr fejsu i kada se ponovo vratiš ono rifrešovalo aplikaciju od nule...

Ili npr Tunein radio ostaviš i posle nekog vremena cap stane muzika :)
Pogledaš keširano 700 mb ništa ne diraš i pogledaš posle pola sata ono 450 mb...

G4 ga dere iako je duplo jeftiniji i slabiji hardverski, a ne nexus 5x/6p.

Ima milion primera...

Poslednja izmena:
Taman kada padne na 400 - 450€ da se uzme :)

Poslednja izmena:
Kako bih kupio sad jedan 6p 32gb automatski za 520€ ali nema se gde [emoji3]

Ja gledam neki 64 ili 128gb model. Nemam nameru da menjam telefon naredne 3 godine.

http://www.engadget.com/2015/12/02/android-emoji/

CVQoA2UWEAQIC9U.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno