Šta je novo?

LG Nexus 5X

imao bi takvih problema i na drugim OS + još gomilu iritantnih stvari koje tamo nisu problem nego "treba tako". a i sve je to relativno što pričaš. eto sad baš ovaj primer što nije radilo brzo punjenje, ok super, a kako na ajfonu radi brzo punjenje, je l ga pokrene iz prvog svaki put? ne? šta, tamo nema brzo punjenje uopšte? e *** :D i onda mi dođe neko sa pričom da to "jednostavno radi". super, a šta to radi. skrolovanje fiksnog grida levo desno, pozivi i poruke. pa tako može svaki telefon da ti radi. u ajfon temama niko nikakvih problema nema a baterija svima traju 2-3 dana. sve hevi juzer do hevi juzera. zato kad ti neko pošalje čudan SMS telefon ti se restartuje :D i svaki ios ima još 10 apdejtova nakon izlaska. valjda ispravljaju te bagove koje niko nema i koji u stvari ne postoje.

Bitno je da radi. Vidiš da svima baterija traje 13 dana. Tako je i drug dok je koristio iOS nikada ništa nije loše na njemu video, niti mu se dešavalo. Sada kada koristi android odma je na iOS-u primetio 100 problema i nedostataka, a i bateriju je punio 3 puta na dan, verovatno nije bio hevi juzer kao ovi na benchu.

Meni stara Nokia E63 kupljena 2009. godine drži bateriju bez problema dve nedelje (ne zezam se, punim je svaki drugi vikend).

U njoj mi je privatni broj, dakle samo pozivi i SMS.

Al to ne znači da bih ga ikada više koristio kao primarni telefon :) Svaki put kad promenim telefon na bolji, više nema vraćanja na nivo starog.

Zamena za raznorazna "drndanja" kojih vam je dosta može da bude samo stock Android, nikako iOS (za ljude koji vide prednosti androida)...

Recimo, share "odakle hoćeš - gde hoćeš", nešto što se podrazumeva na androidu, a na ios-u ne je nešto što malo ljudi pomene, a meni je ogroman deal breaker.

Poslednja izmena:
Zamena za raznorazna "drndanja" kojih vam je dosta može da bude samo stock Android, nikako iOS (za ljude koji vide prednosti androida)...

Recimo, share "odakle hoćeš - gde hoćeš", nešto što se podrazumeva na androidu, a na ios-u ne je nešto što malo ljudi pomene, a meni je ogroman deal breaker.

Na šta konkretno misliš, pošto od ios8 skoro svaka aplikacija to dozvoljava...

Iz camera roll možeš da share-ujes gde hoćeš?

Meni je to isto jedan deal break.

Mada svaki sistem ima pros and cons, tako da uvek će biti jedne i druge strane kod svih sistema.

Na šta konkretno misliš, pošto od ios8 skoro svaka aplikacija to dozvoljava...
Mnogo primera, bilo koja glupost u whatsapp sam tad primetio , i sve slične stvari.

Više puta mi se dešavalo da nema to što podrazumevam već 5 godina.

Neke aplikacije možda mogu da promene, ali nije sistemski rešeno.

Poslednja izmena:
A da uradis replay iz email-a na vise adresa i dodas svima njim att sa dropbox-a?

Ja koristim outlook aplikaciju. Ako misliš na reply to all sa attachmentom in dropboxa, to može.

Poslednja izmena:
Ne naravno, mislim na realnu situaciju kad sa nekog od 150 klaud servisa koji su dostupni danas treba da ubacis dokument ili vise njih u prepisku.

^ Pa uglavnom jedino sa clouda i može

Vidis da nisu ni vidjeli iOSa a ne koristili. Postavis sliku, i nidje ih na mapi vise, dok se nesto novo ne izgooglea...[emoji1]

I ja stičem sličan utisak. Jasno mi je da nekome više odgovara Android, ali ne može se graditi stav na osnovu predrasuda i brojki iz specifikacija (što @djikosh_ns konstantno radi). Potrebno je najmanje nekoliko nedelja da se neko navikne na prelazak sa jedne platforme na drugu. Pa ja sam prvi hteo da bacim iphone u kontejner u prvih nedelju dana posle prelaska

Poslednja izmena:
Sta bre moze?

Pricamo o stock mail aplikaciji, cross app sharing-u. Mozda i najveci hendikep ios-a. Cak i 3rd party app ne mogu da popune tu prazninu kako treba.

Uvijek fali 3-4 koraka da se uradi nesto sto bi trebalo da bude jednostavno na mobilnom uredjaju.

Dobro necemo sada razlagati opcije na sitna crevca, nije nas briga, ko hoce jabuku kupice je.

Sta bre moze?

Pricamo o stock mail aplikaciji, cross app sharing-u. Mozda i najveci hendikep ios-a. Cak i 3rd party app ne mogu da popune tu prazninu kako treba.

Uvijek fali 3-4 koraka da se uradi nesto sto bi trebalo da bude jednostavno na mobilnom uredjaju.

A zašto pričamo o stock aplikaciji? Pitao si da li nešto može da se uradi i može. Kakve ima veze koja aplikacija može nešto da odradi? Različite aplikacije zato i služe.

Dobro necemo sada razlagati opcije na sitna crevca, nije nas briga, ko hoce jabuku kupice je.

Upravo

Zato sto to onda nije na OS nivou. Na androidu to moze gde god postoji share opcija. Mada mislim da je bolje da ne sirimo pricu.

A zašto pričamo o stock aplikaciji? Pitao si da li nešto može da se uradi i može. Kakve ima veze koja aplikacija može nešto da odradi? Različite aplikacije zato i služe.

Upravo
Zasto onda uopste placati papreno neki uredjaj koji out of box ne radi ono sto korisniku treba?

Dobro rece telep, da ne skrecemo sa teme...

Hahaha okej okej. Nisam znao za pravilo "strogo bez aplikacija".

*** neko mora da ima i forum stalkera. :d Sve mislim kupice taj iPhone da ne moram da citam svakih dve nedelje njegovu dubokoumnu analizu materijalnog stanja milijradu ljudi, ali *** nikako da se taj dan desi.

Poslednja izmena:
Ortak mi dolazi u krajem decembra iz usa, dal da porucujem 6p sa amazona ili sa huawei sajta gde je za 100$ jeftiniji? Nesto sam cuo da ce mozda us verzija imati probleme sa 4g u eu

Pa ne možda, nego sigurno. Ali to su frekvencije koje još nisu puštene u rad kod nas.

Sta bre moze?

Moze na stock mail app

Odlican test: https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=en&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com&sl=auto&tl=en&u=http://www.swedroid.se/recensioner/telefoner/vi-testar-huawei-nexus-6p/&usg=ALkJrhjS1s7Tf94u4hPNATf1qRvuFBmX7g

Obratite paznju na ovo:
The maximum brightness is good, but to get the absolute maximum of the screen forced to disable it by default activated adapted brightness of the display settings. Before we did this was the Nexus 6P alarmingly low light, even outdoors in bright daylight where the phone's light sensor should tell the screen to give all the light it has, and in this test, we have consistently used the phone with adapted brightness turned off.

With our light meter we measure with a brightness of 647 cd / m2 is very high, perhaps unrealistically high, and we do not rely on what our survey says; especially when other sites have measured significantly lower values ​​than what we see in our tests.

Ako je ovo tacno.. pa to je odlicno :) Samo me cudi da niko nije primetio aktiviranje tog najjaceg osvetljenja ili nisam video da se polemise o tome.

Isti sajt, test 5X https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=en&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com&sl=auto&tl=en&u=http://www.swedroid.se/recensioner/telefoner/vi-testar-lg-nexus-5x/&usg=ALkJrhgH02k1pqGT0dzr2EGwRS0h0vdy5w

Poslednja izmena:
Vrh Dno