Šta je novo?

LG Nexus 5X

Ovo je odlicna cena za 32gb ver :)

6p je 600fr sto opet nije lose.

Poslednja izmena:
6P je malo skuplji za sada i drzi cenu ali nadam se da ce pasti na ispod 500€ sto je neka realna cena. A 5X je sada vec pao na prihvatljivu cenu

Meh, tuga baterija, ispada i lošije od mog Nexus 5 kad je imao zdravu bateriju. Jeste ipak osvetljenje bilo nešto jače od pola, ne znam što mi je na toliko ostalo, ali opet, tužno. Još ga nisam ni koristio napolju na LTE, nisam izlazio, većina je bila WiFi. Ne obećava uopšte... Videćemo koliko će tačno biti na 250cd/m2 neprekidan surf, ali ne uliva mi poverenje ovaj 5X kad je autonomija u pitanju...

Prilozi

• Screenshot_20151203-222217.png
    Screenshot_20151203-222217.png
    131.5 KB · Pregleda: 189
  • Screenshot_20151203-222221.png
    Screenshot_20151203-222221.png
    102.7 KB · Pregleda: 183
  • Screenshot_20151203-222227.png
    Screenshot_20151203-222227.png
    70.5 KB · Pregleda: 188
Nista gore nego koristiti telefon dok se puni. Em ogranicen kablom i prostorom, em grije u pm. :)

Nego, koliko vremena treba da se napuni baterija 5X i kolika je max struja punjenja?

U većini slučajeva (dakle od 20% do 100%) ispod/oko sat vremena.

Retko dopuštam da se tel skroz isprazni, ali mislim da je oko sat i 20 minuta potrebno za 0-100%.

Poslednja izmena:
Meni ne puno tako brzo, ne znam zašto, njegovim punjačem sam punio naravno. Oko 22:30 je otišao na punjač nakon što se skroz ugasio, u 00:45 je došao do 100%, znači ispada da mu je trebalo 2 sata i 15 minuta da se napuni od 0-100%, baš čudno.

Prilozi

• Screenshot_20151204-004815.png
    Screenshot_20151204-004815.png
    96.4 KB · Pregleda: 150
  • Screenshot_20151204-004848.png
    Screenshot_20151204-004848.png
    72.4 KB · Pregleda: 146
Ma to je mnogo. Nešto tu nije u redu.
Meni se n5 napuni za skoro sat ipo.

Sad vidim da ga je nešto držalo budnim dobar deo vremena dok se punio, nešto se zbagovao izgleda. Ekran sam samo palio u ovih nekoliko navrata da proverim nešto, ko zna šta je, videću sutra da li će normalno da puni... Bagovi...

edit:

Možda zato što je bio na prvoj 6.0 i dalje pa je tu neki bug, nikako da se nakanim da ga pustim da odradi ovaj update, sad sam ga podigao na poslednju verziju.

Vidim i da ima još slučajeva, nisam jedini http://forum.xda-developers.com/nexus-5x/help/slow-charging-oem-charger-t3229800

Poslednja izmena:
Pa telefon je uvek budan dok se puni, bar je ranije tako bilo

Jel? Nisam puno obraćao pažnju na statistiku punjenja, nikad nisam imao razloga iskreno :) Mora da je onda nešto drugo problem, izgleda da ne piše Charging rapidly, već samo Charging, tako da to objašnjava zašto je sporije punio. Mrzim takve gluposti kad nešto ne radi kako treba, i sad ja treba da jurim zašto...

Ako se puni sat i po, jebat ga onda. Bateriju dosta veceg kapaciteta napunim za manje od sata. USB C fazoni ovo ono, brza punjenja. Ne znam ni sta je USB C, nisam upratio, mrsko mi googleati. Uglavnom kao brzi prenos i brze punjenje.

Ne bi valjda trebalo da pise obicno i brzo punjenje. Meni tel podrzava QC ali nigdje ne pise kad je brzo punjenje kad obicno. Mozda neke dodatne app, ali ono stock nista.

Nije mrsko juriti sitne bagove, ali kad te zadesi neki problem, moras laboratorojske testove sprovoditi i metode eliminacije da skontas i opet nije sigirica. Nije ni cudo sto ljudi generalno ne vole ovaj sistem i sto traze nesto jednostavnije.

Poslednja izmena:
Pravo da ti kažem, bilo je vremena kada sam uživao u ispravljanju problema Androida, flešovanju, isprobavanju milion različitih romova i custom kernela, kad je sve to bilo popularno. Da li sam se prezasitio svega toga, ili jednostavno postajem mator i nemam živaca i vremena da se zezam sa takvim stvarima... Možda baš i zbog toga razmišljam da pređem na iOS, iako mi je to nekad bio nezamisliv potez. Da li to dolazi sa godinama, ili ne znam šta je. Pa u jednom trenutku nedavno sam bio spreman da prodam svoju konfu i da pređem potpuno na OSX zbog stvari koje "jednostavno rade", kako se popularno kaže.

Ipak sam odustao i shvatio da i dalje nisam spreman na tako nešto, još uvek me drži taj Windows/Android mix, nije da sam postao potpuno nezainteresovan za zezanje sa istim, ali primećujem da interesovanje definitivno nije isto kao nekad. Jeste ovo offtopic, ali sećam se da sam overklokovao, petljao, uživao u sklapanju konfiguracija, mnogo više gejmovao, sad svoju konfu držim na stock iako mogu da OC, odigram par naslova godišnje, i treba mi samo nešto što mi radi bez problema, isto i za telefon sad... ***, nisam ni baš toliko mator, 27 godina sam napunio, ne znam kakva je sa vama situacija i kad ste primetili da gubite interes za ovakve stvari :) Inače, Android mi je i dalje odličan, ali pošto mi prođe zaista gomilu telefona/tableta kroz ruke, desi se da ima takvih glupih problema koji su iritantni.

Poslednja izmena:
Imao slican problem na nexus 4, sporog punjenja, dok skontam je li do punjaca, kabla, kernela, sw, telefona ma idi begaj. Prosjecan korisnik se ne bi za..bavao sa tim. A da ne govorim o vazda nekim curenjima baterije (sad je to slabo, ranije je bilo), moras i tu petljati, googleati da vidis sta je. Pa nije bas da je zanimljivo, te neke dosadne radnje izvoditi. Kao da me je neko osudio da se bavim indtalacijama windowsa na racunar i romova na telefon. To je toliko iritantno da je strava. Puko bi od tog posla. Volim da radim nesto kreativno, svaki dan novo, izmisljati eventualna resenja. *** i profesija mi je takva, rade se projekti gdje se dosta stbari mora uzeti u obzir i razmisljati o svemu, a ne samo jedno te isto. 'Drze' me jos smartphonei da kazem ( intenzitet opada poprilicno ), iz svega ostalog ispao iz fazona, pojma nemam sta je aktuelno i sta se desava ima 10 godina mozda (a sad imam 28). Tek se upoznam ako i kad zatreba. Svi polako dolazimo u onu fazu, kupi kvalitet i ne diraj i ne smaraj se. :)

Googleu i dobro dodje ovoliki fond testera. Ljudi placaju to, ali evo google ih ima za dzaba. Treba biti majstor ipak.

Tako nekako izgleda. Inače, evo ga, sad hoće Charging rapidly, ko zna šta mu je bilo...

Prilozi

• Screenshot_20151204-023055.jpg
    Screenshot_20151204-023055.jpg
    134.5 KB · Pregleda: 180
Pravo da ti kažem, bilo je vremena kada sam uživao u ispravljanju problema Androida, flešovanju, isprobavanju milion različitih romova i custom kernela, kad je sve to bilo popularno. Da li sam se prezasitio svega toga, ili jednostavno postajem mator i nemam živaca i vremena da se zezam sa takvim stvarima... Možda baš i zbog toga razmišljam da pređem na iOS, iako mi je to nekad bio nezamisliv potez. Da li to dolazi sa godinama, ili ne znam šta je. Pa u jednom trenutku nedavno sam bio spreman da prodam svoju konfu i da pređem potpuno na OSX zbog stvari koje "jednostavno rade", kako se popularno kaže.

Ipak sam odustao i shvatio da i dalje nisam spreman na tako nešto, još uvek me drži taj Windows/Android mix, nije da sam postao potpuno nezainteresovan za zezanje sa istim, ali primećujem da interesovanje definitivno nije isto kao nekad. Jeste ovo offtopic, ali sećam se da sam overklokovao, petljao, uživao u sklapanju konfiguracija, mnogo više gejmovao, sad svoju konfu držim na stock iako mogu da OC, odigram par naslova godišnje, i treba mi samo nešto što mi radi bez problema, isto i za telefon sad... ***, nisam ni baš toliko mator, 27 godina sam napunio, ne znam kakva je sa vama situacija i kad ste primetili da gubite interes za ovakve stvari :) Inače, Android mi je i dalje odličan, ali pošto mi prođe zaista gomilu telefona/tableta kroz ruke, desi se da ima takvih glupih problema koji su iritantni.
Hahaha +1 . Mene je jednom uhvatilo pa sam presao na ios. Trajalo je svega 5 dana :D Osecao sam se kao *****, 3h mi je trebalo da promenim ringtone. I ne mogu bez androida, nekad kad me smori prodam sve, uzmem neku staru nokiu i onda posle 5 dana kad kupim neki smartphone opet pocnem da osecam zadovoljstvo. Dakle kad god te smori ti jedno 5 dana na neki 3310, posle toga i zte blade g deluje kao iphone :)

Istinu zboris.. Igrom slucajeva sam bio 30dana na nekom krsu od 5e,samo pozivi i poruke a baterija traje 4h.. Kada sam posle toga uzeo galaxy s1 star 4god bio sam srecan kao dete :)

Mnogo cudan trip

Kapiram da ce klinike (vojkan smarac) za odvikavanje od smartphona biti u buducnosti nikada popularnije :)

Poslednja izmena:

imao bi takvih problema i na drugim OS + još gomilu iritantnih stvari koje tamo nisu problem nego "treba tako". a i sve je to relativno što pričaš. eto sad baš ovaj primer što nije radilo brzo punjenje, ok super, a kako na ajfonu radi brzo punjenje, je l ga pokrene iz prvog svaki put? ne? šta, tamo nema brzo punjenje uopšte? e *** :D i onda mi dođe neko sa pričom da to "jednostavno radi". super, a šta to radi. skrolovanje fiksnog grida levo desno, pozivi i poruke. pa tako može svaki telefon da ti radi. u ajfon temama niko nikakvih problema nema a baterija svima traju 2-3 dana. sve hevi juzer do hevi juzera. zato kad ti neko pošalje čudan SMS telefon ti se restartuje :D i svaki ios ima još 10 apdejtova nakon izlaska. valjda ispravljaju te bagove koje niko nema i koji u stvari ne postoje.

Kapiram da ce klinke za odvikavanje od smartphona biti u buducnosti nikada popularnije :)

zanimljiva metoda :D
da ostane quote dok nisi editovao :D

Poslednja izmena:
Takodje, prošle godine jedno 15 dana koristio neku staru Nokiu, odmorio se od smart telefona, bilo neobično 3/4 dana, posle uživao :)

^^ Sve na kraju dodje na isto.. Ti realno i s6 da uzmes mozes da ga koristis dok ne rikne isto kao i ip6s npr.. Za mail ,sms,viber i pozive i jedan i drugi ce identicno obavljati zadatke a takav nacin koriscenja je dominantan kod 95% korisnika smartphonova.

To sto se mi lozimo i pratimo kako padaju frejmovi pri skrolovanju to obicni ljudi ni ne primete.. Njima je bitno da se vrti reklama njihovog moba na nfl tekmi i svi srecni :) jos ako ima flesh za selfi sreci nigde kraja.

Poslednja izmena:

Ja sam na OSX presao odavno, ali na iOS nisam uspeo iako sam pokusao u februaru ove godine. Prosto nisam uspeo da se nadjem u tome, previse sam vezan za Google servise koji mi tamo ne rade kako sam ja navikao. Sa druge strane, i ja sam se umorio od fleshovanja, kernela, lalalalalla... srecom, Android je sada OK i telefone biram tako da ne moram to da radim. U sustini, gledam da kupim ono sto ima stock Android na sebi :)

Realno meni je N5X sasvim lepa zamena za N5 (delom možda što ga nisam platio već sam ga dobio kao službeni telefon i bio je najbolji izbor od onoga što je ulazilo u budžet za paket koji imamo).

Za razliku od Gizmovog iskustva, baterija mi je bolja nego na N5 (čak i dok je bila nova), a jako se brzo puni (uglavnom < sat vremena), sad da li je to vrlina ili mana diskutabilno, videćemo za godinu-dve.

Ekran mi je komforniji, a da pritom telefon nije prevelik (mada je to za svakog različito tj. vrlo subjektivna kategorija), kamera je dosta bolja, čitač otisaka je odličan i ako ništa drugo samo zbog njega ne bih više koristio N5.

Performanse samog SoC-a nisu nešto mnogo bolje nego na N5, tj. nije neki veliki napredak sa SD800 na SD808, ali sve radi OK i glatko, nema seckanja, skrol je gladak i nisam ni primetio da su nekad problem bile performanse. Naravno i odluka da se ostane na 2GB RAM je verovatno donela tome da performanse nisu puno bolje.

Po meni su 3 najveće mane 5X-a koje sam primetio do sada:

1. zvučnik je relativno loš i uglavnom služi samo za prvu pomoć ako baš ne mogu da stavim slušalice.
2. korisnog prostora ima manje nego na N5, skoro 2GB (zbog prelaska na 64bit OS) i 32GB je trebalo da bude base model (nije isključeno ni da se desi situacija koja je bila sa Nexus 7 pa da to promene uskoro).
3. vibracija je nikakva i pomalo iritira sa nekim bzzzzz zvukom.

Od bug-ova sam primetio da se onaj Ambient display aktivira na sve i svašta, bukvalno neko kine u blizini on pali dipslay, pa sam to u startu isključio, jer mi taj feature nije nešto previše koristan.

Naravno, tu ostaje i pitanje cene, ali realno u klasi oko 300-350 ovo će biti sasvim OK izbor, početna cena je jednostavno suluda.

Poslednja izmena:
Vrh Dno