Šta je novo?

LG Nexus 5

Probao sam Resurrection Remix rom, po preporuci nekog ovde sa foruma i dobar je rom, osim par stvari. Ocajne performanse u igrama sa default kernelom. Probao sam elementalX 4.0, ali ne slazu se, blokira nonstop. Vidim na xda da nisam jedini kome se to desava. Probao sam posle franco kernel r75, i telefon nece da se butuje sa njim uopste. Dva puta sam radio flash roma, pa kernel, i isto. Rom stvarno ima neke dobre momente, ali ocigledno da nesto ne funkcionise sa njim. Barem dok se ne nadje neki kernel da radi kako treba.

Stavio sam Chroma i Code Blue kernel i nisam oduševljen. Čini mi se da mi baterija traje kraće nego na Cataclysm + stock. Na stranu to što mi se ne sviđa blue_active profil koji drži maksimalni takt do 60+ stepeni.
Pružiću mu šansu još koji dan, ako ne, vraćam se verovatno na Cataclysm.

Chroma je odlican rom, ja sam presao sa Kataklizme i nisam se vracao. Sto se tice code blue kernela koristio sam ga od kako sam uzeo N5, ali u zanjih par verzija je poceo da restartuje telefon, da zamrzava ekran i da greje puno i onda sam odlucio da ponovo probam elementalx, imao je problem sa Chromom, ali je poslednja verzija 4.0 ispravila taj bag i sada nemam nikakve zamerke.

kamera sada radi kako treba nema vise blokiranja, reseno je.

Stigao i zvanični update preko Google Play-a. Osetno brži HDR+ mod, deluje da leti u odnosu na staro stanje.

Lepo je sto i dalje razmisljaju o nexus 5 i n4 :)

Prilozi

• uploadfromtaptalk1434115509938.png
    uploadfromtaptalk1434115509938.png
    266.2 KB · Pregleda: 175
Dao sam sansu Resurrection Remix romu, ali jednostavno ima bagova preko kojih ne mogu da predjem. Probao sam 4-5 kernela, ali neke stvari ne mogu da se poprave. Kada god koristim Unified remote aplikaciju, cim se ekran ugasi sam pojave se sarene tackice preko celog ekrana i ugasi se posle 4-5 sekundi ekran, i pomaze samo volume down+power button da se resetuje. Ne znam u cemu je problem, ali ja trazim drugi rom.

Vratio se sa Miui6 i stavio bokrom cm12.1.
Iskljucena samo lokacija i tap2wake. Iskreno iznenadjen bakterijom:
uploadfromtaptalk1434128880383.pnguploadfromtaptalk1434128886579.pnguploadfromtaptalk1434128893758.png

PS: ovo malo charge-ovanja je transfer slika na komp..

Poslednja izmena:
Pa nije baš malo, kad sabereš napunio si ga komplet sa ova tri dopunjavanja od ~30% :)

Kad bolje pogledam u pravu si, od šoka nisam ni gledao dijagram :)
Mada, sa Euphoriom i dr.romovima mi neuporedivo krace traje, cak i sa ovakvim sitnim dopunjavanjima..

kud instalirah ovu chromu. pa ovaj rom nema osnovne funkcije.. a mislio sam da je cata siromasan sa opcijama :)

samo cu napomenuti dve najbitnije. smart pulldown I quick toggle za saltanje izmedju 2g/3g i lte. [emoji15]

sreca pa ce uskoro android M preview 2 pa se necu dugo patiti sa ovim..

Vidis koliko se potrebe razlikuju, ja smart pulldown nikada nisam koristio i uvek drzim na 3g.

ako nista deluje brze jer je lik smanjio animacije na 0.75 mada sam to mogao i ja da uradim na cata :)

Radi li xposed sa ovim novim 5.1.1?

Pa ok je ovo za tvoj tel... Imaš Google music, Bluetooth nisi gasio, 30 min awake za 6.5h je ok. Da ga koristiš kao dumb phone verovatno bi moglo bolje, ovako svaki čas neki sync i nakupi se po malo.

Pa cekaj, GMusic ugasen!? BT upaljen ali sta, trosi isto kad koristim u kolima tokom razgovora i kad ne koristim uopste a upaljen je?

Ne znam jel ugašen ali je oko minut radio sync play music :)
BT sigurno ne troši isto kao kada ga koristiš ali je i on držao tel budnim jedno 5 minuta (od 30 ukupno). Eto samo ta dva kada bi eliminisao awake po satu bi ti pao na oko 4 min, to je ok stvarno.

Ne znam jel ugašen ali je oko minut radio sync play music :)
BT sigurno ne troši isto kao kada ga koristiš ali je i on držao tel budnim jedno 5 minuta (od 30 ukupno). Eto samo ta dva kada bi eliminisao awake po satu bi ti pao na oko 4 min, to je ok stvarno.
Sve sam to pogasio sad u podesavanjima naloga.

I BT sam ugasio da ne radi bespotrebno onda.

Edit:
Nevezano za ovo, primijetio sam da mi se ekran ne pali kad stigne neka poruka preko Vibera recimo, a nekad hoce. Isto vazi za sms i WhatsApp.... Nisam nista dirao u podesavanjima i tamo mi stoji show all content u settings.

Poslednja izmena:
Jel moze neko ko koriti Unified Remote da mi potvrdi ovo...naime, ekran se ne gasi skroz, kada prodje 30 sekundi ili minut, ili kako je kome podeseno da se ekran sam ugasi, ostane pozadinsko osvetljenje ukljuceno. Ne bih ni primetio, nego sam gledao nesto u mraku i video. Na Resurrection romu se to manifestuje tako sto se pojave gomila sarenih tackica kada se ekran iskljuci i telefon blokira, a na Bliss romu ostane pozadinsko osvetljenje ukljuceno. Na svim poznatim kernelima je isto, i na dva probana roma ima problem koji se drugacije manifestuje. Verzija je 3.3.0 full.

Jel moze neko ko koriti Unified Remote da mi potvrdi ovo...naime, ekran se ne gasi skroz, kada prodje 30 sekundi ili minut, ili kako je kome podeseno da se ekran sam ugasi, ostane pozadinsko osvetljenje ukljuceno. Ne bih ni primetio, nego sam gledao nesto u mraku i video. Na Resurrection romu se to manifestuje tako sto se pojave gomila sarenih tackica kada se ekran iskljuci i telefon blokira, a na Bliss romu ostane pozadinsko osvetljenje ukljuceno. Na svim poznatim kernelima je isto, i na dva probana roma ima problem koji se drugacije manifestuje. Verzija je 3.3.0 full.

Ekran se u potpunosti gasi na Chroma + Code Blue kernelu. Nema nikakvih problema. Upravo sam isprobao.

Vrh Dno