Šta je novo?

LG Nexus 5

Android OS mi jede bateriju, koliko vidim procesor mi uglavnom luduje. Lepo ću ja da poslušam i da flešnem sve ponovo preko cmd-a ako stvarno mislite da je tako bolje.

Pa isto kao na preview a pisao sam kako je tamo... Nego, Google smećari su ipak uspeli da zeznu stvar :D pisao sam autoru fv5 aplikacije oko nekog baga u P modu i ako mu je verovati, nije moguće koristiti fixiran ISO i auto shutter speed (i obrnuto), nego mora ili sve auto ili sve ručno. Neverovatni su :d
Isto tako min shutter speed je za nexus zakucan na 0.8s, ne može ispod toga.

Au koji smaraci. Pa nove wp10 Nokie ima da pokidaju sve androide sto se kamera tice a i uopste rucnih podesavanja, posebno za LL posebno ako izbace unapredjenju verziju 1020.

Poslednja izmena:
Rucna podesavanja su bitna samo zaludjenicima, svi ostali izvade telefon i opale sliku, i vrate telefon u dzep, ko jos ima vremena da tri minuta podesava pre slikanja.

Poslednja izmena:
Slazem se sa telepom.. Ako hocete rucna podesavanja i odlicne slike onda neki fotoaparat od 300,400e i udri. Mob je tu da se slika na brzaka nesto u pokretu itd itd. Da se zabelezi trenutak pa tek na drugom mestu i kvalitet te "beleske"
Naravno da je kvalitet bitan ali ja npr nikada ne bih mogao da podesavam manualno pre slikanja cak iako bi ta slika bila 40% bolja od auto moda. Morate shvatiti da veliki broj ljudi ovako razmislja,i oni su ciljana grupa proizvodjaca a ne tripodljudi.

Poslednja izmena:
Aj nemoj da pričate kad nemate pojma. Konkretno ovde je Google omogućio ta "trominutna" ručna podešavanja a nije omogućio maltene automatsko. Prema tome baš je suprotno od toga što pišete.

Rucna podesavanja su bitna samo zaludjenicima, svi ostali izvade telefon i opale sliku, i vrate telefon u dzep, ko jos ima vremena da tri minuta podesava pre slikanja.

Ne znas o cemu vojkan i ja to pricamo, ne o hidrogen tripod 808 nacinu fotografisanja nego o tome da se sprdaju sa nekim najosnovnijim podesavanjima.

Nije tu samo google kriv nego uopste sve ih zabole da omoguce to, eno samsung na Note 4 zakljucao SS na 1/8, sony na 1s ali bez OIS-a a sa druge strane nokie da nemaju dobre kamere sa vise podesavanja wp bi imao udeo 0.9% na trzistu, to im je jedan od glavnih aduta :)

Meni je brze radio 4.4.4. Petica po malo koci, makar meni :)
Desava li vam se kad upalite wirless da se ceka jedno minut da nadje mreze?

Kakvi carevi ovi iz dbrand-a, ovako se pravi imidz, postuje kvalitet i dobar odnos sa kupcima.

Dobih pismo i refund, iako mi je stigao glass i ne fali mu nista...
Ne znam kakvih to problema imaju i da li su samo u isporuci ili i u proizvodnji...

"First of all, thank you for your extraordinary patience while waiting for a resolution on this dbrand glass order. We'd like to take this opportunity to express how sorry we are for the lack of communication over the past month.

Many orders were damaged in transit, many were lost, and many remained on back-order for far too long. It was our first attempt at a new product line, but in the end, the product quality didn't live up to our standards. To say we disappointed not only a lot of our customers, but also ourselves, is truly an understatement. We will continue to do research on creating the highest quality tempered glass on the planet, but we have realized that we're not there yet.

At this point, we made the decision that the only honest thing to do is issue a refund to every single customer who ordered dbrand glass. For those of you who received a defective unit, or haven't received anything at all, we are genuinely sorry. For those of you who did receive glass and are satisfied with the product, it's yours to keep - but we're still issuing you a refund.

For now, we won't be taking any new orders on our dbrand.glass site until further notice. Thanks in advance for your understanding."

Imali su brdo problema u transportu, plus su dobili c&d letter od Google za brand glass na ime i logo.

Da javim prvi utisak o Lollipop-u. Meni je baterija odlična, juče sam izvukao 3h 55min sot, konstatno je bio upaljen WiFi i 3g. Čačkao sam ga baš dosta. Za sad sve + od mene imaju, a očekujem da će da ga ispeglaju još bolje.

Opa Djurdjo...
fcabd7a2a11848c6dab99d0ac505dfdf.jpg

Da javim prvi utisak o Lollipop-u. Meni je baterija odlična, juče sam izvukao 3h 55min sot, konstatno je bio upaljen WiFi i 3g. Čačkao sam ga baš dosta. Za sad sve + od mene imaju, a očekujem da će da ga ispeglaju još bolje.

Ako ti je bio zakačen na WiFi onda da li je bio na 3G ili ne i nije toliko bitno.

Meni se na KK, dok je na WiFi, prebacuje na 2G i autobrightness je aktivan, po 6h SoT-a. Ako putujem, wifi radi i skenira, ali nije zakačen na neki, onda 2 i po h max :)

To je i dalje raspali viber, mada je meni ona hakovana l kamera isto to izazvala
Super radi viber, samo da isprave vise ta dva baga oko kamere.

Poslednja izmena:
Meni se slicno na Note3 desavalo, ali je kamera bila crna nisam dobijao ovu poruku.. A ne verujem da je di telefona posle restarta (soft) sve ok...

to se dešava samo na quad core modelima, Zarezu se ne dešava jer koristi jedno jezgro :D

koja verzija stjepane, jel najnovija? mislim da neće samo od sebe nego moraš nešto da čačkaš oko kamere u viberu pa je on onda ne pusti i ne može ništa drugo da je koristi

Poslednja izmena:
to se dešava samo na quad core modelima, Zarezu se ne dešava jer koristi jedno jezgro :D

koja verzija stjepane, jel najnovija? mislim da neće samo od sebe nego moraš nešto da čačkaš oko kamere u viberu pa je on onda ne pusti i ne može ništa drugo da je koristi

vazda najnovija. Cackam ali mi se nista nije desilo. Da je do vibera desavalo bi mi se, jer ako radi dobro ne vidim razloga sto ne bi bilo OK i na N5. a da nije do telefona.

daemonsu:sugote:10083:12488 Ovo đubre mi se vrti stalno i ništa ne nalazim o tome.

Ne mozes ti bez demona i gremlina bilo u vezi kamere bilo u vezi roota :D

Nesto nije dobro rootovano, ***. TReba malo da se slegne prasina da se ustabili sve ovo u vezi roota.

Poslednja izmena:
U procesima u better battery stats je na vrhu, stalno nešto radi. Izgleda da nešto non stop traži root i ne dobija ga. A baterija nestaje katastrofalno.

Vrh Dno