Šta je novo?

LG Nexus 5

Slazem se da ram bude popunjen sa necim sto ti treba ali ne sa gomilom gluposti koje ti ne trebaju i povremeno se pokrecu.
Za sada mi radi mnogo brze. Evo kome treba gallery.apk saljem na pp.

Poslednja izmena:
Stavio sam sad 420 dpi kao sto mi je bilo na KK, mnogo bolje, ne znam sto forsiraju ovako mnogo po defaultu.

Sta ste uopste nasli u RAMu, kod mene 1.3gb slobodno. A i greenify je valjda za bateriju ne za ciscenje RAMa.

Što bi ga punio nepotrebnim glupostima?

A sta tebe realno briga cime ga on puni? Otkad je bolje da je memorija prazna nego da bude popunjena necim, recimo da sluzi za kesiranje? Ovo nije doba Windowsa XP niti Linux kernel tako funkcionise. Na kraju krajeva, rad samog telefona dosta zavisi i od kvaliteta aplikacija koje instalirate. Ako instalirate neke polufabrikate, onda se i ne moze ocekivati da ce telefon odlicno da radi.

pa briga me. nije to perpetuum mobile. nema 200 giga rama. bolje da kešira nešto što ću da koristim i od čega ću imati koristi što stoji u ramu i mogu brzo da ga pozovem odatle nego da mi kešira google play music koji nikad ne koristim ili google search koji uzme 267 MB (?!), a da reloaduje dialer koji nisam koristio recimo 6h pa je ispao iz rama u međuvremenu zbog, da ponovim, ovih gluposti. zato lepo obrišem play music i sve ostalo što ne koristim, ono što koristim a rasipa nepotrebno resurse stavim u greenify (facebook, google search...) i ostane mi gomila rama za keširanje aplikacije koje često pokrećem. tako mogu da multitaskujem sa recimo 12-15 poslednjih aplikacija iz recents, ako pustim taj googlov bloat da radi šta hoće ne mogu ni 10.

Poslednja izmena:
pa briga me. nije to perpetuum mobile. nema 200 giga rama. bolje da kešira nešto što ću da koristim i od čega ću imati koristi što stoji u ramu i mogu brzo da ga pozovem odatle nego da mi kešira google play music koji nikad ne koristim ili google search koji uzme 267 MB (?!), a da reloaduje dialer koji nisam koristio recimo 6h pa je ispao iz rama u međuvremenu zbog, da ponovim, ovih gluposti. zato lepo obrišem play music i sve ostalo što ne koristim, ono što koristim a rasipa nepotrebno resurse stavim u greenify (facebook, google search...) i ostane mi gomila rama za keširanje aplikacije koje često pokrećem. tako mogu da multitaskujem sa recimo 12-15 poslednjih aplikacija iz recents, ako pustim taj googlov bloat da radi šta hoće ne mogu ni 10.

+1

Baterija u najmanju ruku ista kao na kitkatu

Prilozi

• uploadfromtaptalk1415924773707.png
    uploadfromtaptalk1415924773707.png
    175.4 KB · Pregleda: 262
Definitivno lizalica nije sporija. Testirao sam Preview i slim sa 10 istih aplikacija. Lizalica je za desetak sekundi otvorila brže.

Pa koliko ti je KK otvarao, minut :D

Upravu je Vojkan sto se tice rama. Ja sve zamrzavam sto ne koristim, sta mi se koji djavo ima kesirati, pa da imam i 16GB rama, to ne dozvoljavam, ni na kompu ni na telefonu.

Ovo me nervira vec spremaju 5.1 i to bude par dana posle. Pa *** odradi kako valja pa izbaci, sta ga zuri koji k...c.

Poslednja izmena:
kakva je baterija kada se koristi wi-fi u odnosu na isto korišćenje na v 4.4.4

Nikada ne instaliraj softver koji iza tačke ima samo "nulu".

Pa koliko ti je KK otvarao, minut :D

Upravu je Vojkan sto se tice rama. Ja sve zamrzavam sto ne koristim, sta mi se koji djavo ima kesirati, pa da imam i 16GB rama, to ne dozvoljavam, ni na kompu ni na telefonu.

Ovo me nervira vec spremaju 5.1 i to bude par dana posle. Pa *** odradi kako valja pa izbaci, sta ga zuri koji k...c.
Unused ram is wasted ram[emoji4]
Nikada ne instaliraj softver koji iza tačke ima samo "nulu".
Odlična izreka, potvrđujem na osnovu softvera koji ja pravim[emoji4]

Nije mi samo jasno zasto nam uopste dolazi ova email aplikacija jer pokretanjem nje pokrece se gmail?

Koristi li iko onaj novi guglov mesindzer?

Prilozi

• uploadfromtaptalk1415954051778.png
    uploadfromtaptalk1415954051778.png
    100.4 KB · Pregleda: 217
Meni deluje da radi brze i fluidnije nego na kitkatu. Mozda je subjektivni osecaj, ne znam. Proradio mi je screenshot :) Takodje sam primetio da ima novih googlovih aplikacija od kojih sam neke vec stavio na disable, kao sto je google fit. Nisam primetio nikakve bugove, ali tek je prvi dan na izmaku. Sto se tice baterije nisam primetio razliku, ni na bolje ni na gore.

Google search i google servisi mi ubise bateriju..

Prilozi

• uploadfromtaptalk1415960390641.png
    uploadfromtaptalk1415960390641.png
    144.9 KB · Pregleda: 245
Meni je baterija ista kao i na 4.4 sa ElementalX kernelom, sto ce reci - bolja od stock 4.4
Ja ne znam sta vi radite sa tim vasim telefonima kad imate toliko problema.

Stvarno, previse cackaju. I kod mene sto se tice sistema kod mene je sve savrseno od prvog dana

Kod mene nema cackanja. Sve stock sa lokacijom off.. Programa imam samo 7 inst. na mob.

Meni na Note 2 ps wake lock izazivaju programi tipa Swarm, Fsq, GMaps itd. Cim ih jednom upotri****m odmah se aktivira Play Service i jede bateriju. Bukvalno 20-25% preko noci.

Brisanje i desable servisa rešava sve.

^^To jeste jedan od problema.. Izbrisem onaj google fit ali njegovi servisi i dalje sljakaju.
Disable services program mi se ne mirise sa rootom :)

Poslednja izmena:
Zasto? Meni radi besprekorno taj posao. Interesantna stvar je to da ovog curenja nije bilo kad sam instalirao rom. Niti sam imao disable service, niti aplikacije koje ga izazivaju, dakle apsolutno nista od location based programa i sve je bilo perfektno a radi mi lociranje kad upalim weather aplikaciju.

Potrosnja preko noci svega par procenata, tokom koriscenja normalno sve. Cim sam poceo da se za**bavam sa Swarmom i sl odmah problemi.

Ptimera radi,ova dva plava bi disejblovao bez da razmislim,ali.. :)

Prilozi

• uploadfromtaptalk1415963006419.png
    uploadfromtaptalk1415963006419.png
    335.7 KB · Pregleda: 229
  • uploadfromtaptalk1415963015391.png
    uploadfromtaptalk1415963015391.png
    368 KB · Pregleda: 224
Sta kazete za kameru na 5.0? Jel probao ko nova podesavanja/app?

Sta kazete za kameru na 5.0? Jel probao ko nova podesavanja/app?
Pa isto kao na preview a pisao sam kako je tamo... Nego, Google smećari su ipak uspeli da zeznu stvar :D pisao sam autoru fv5 aplikacije oko nekog baga u P modu i ako mu je verovati, nije moguće koristiti fixiran ISO i auto shutter speed (i obrnuto), nego mora ili sve auto ili sve ručno. Neverovatni su :d
Isto tako min shutter speed je za nexus zakucan na 0.8s, ne može ispod toga.

Nazad
Vrh Dno