Šta je novo?

LG Nexus 5

Najbolje romane da čita da bi rootovao nexus... Ono što je corvus napisao je ceo postupak, eventualno fali korak 0) instaliraj drajvere :) pdanet preporuka

Druze ko sto rekoh DETALjNO uputstvo a da li ce da cita "romane" to je na njemu...
Covek pitao... izbor je njegov...

Ima li ikog ovde ko povezuje n5 sa televizorom, i ako ima, kako to radi? Čuo sam za onaj slimport, al mi se nešto ne uzima dok mi neko ne potvrdi da to radi... :)

Ja sam ga povezao ali wireless, klasican screen mirroring.

Predrag ne razumeti, može malo bolje objašnjenje? Imaš smart tv, pa preko WiFi - a? Ja imam običan tv koji ima HDMI

Ima Smart TV koji podržava Miracast i onda koristi Cast Screen opciju.

Nisam probao SlimPort adapter, ali ne vidim razlog zašto ne bi radilo.

Nisam probao SlimPort adapter, ali ne vidim razlog zašto ne bi radilo.

Pa to, dobro sam mislio :)
Šta znam, žale se ljudi po internetima da nekad ne radi baš savršeno, da slika štuca, zvuk krči i tako to... Razmisliću još koji dan dal ću da ga naručim

Jel ima neko da je prešao sa s3, pa da mi kaže kakva mu je baterija u odnosu na njega i kako ga koristi?

Da bas tako.

Ja sam presao sa S3. Meni je i na jednom i na drugom baterija izdrzavala jedan dan kad ga koristim, pretezno internet. Naravno bez igrica. Tako da sam i jedan i drugi punio svako vece. Al ako razmisljas da predjes, nemoj mnogo da razmisljas i predji slobodno, neces pogresiti. Cak sam malo uporedjivao N5 sa S5, i cini mi se da N5 ipak radi fluidnije.

Poslednja izmena:
kako resavate problem sa preteranim zamazivanjem ekrana od otisaka i povlacenja prstiju? probao sam 2 folije, nilkin staklo nisam ni uspeo lepo da zalepim i upropastio sam ga ali i na njemu su bili vidljivi otisci, sada ga koristim bez icega i posle pola dana koriscenja telefon izgleda mnogo neuredno :|

posto nisam nista odavno pisao da dodam, posle skoro tri meseca telefon mi radi odlicno, jednom sam ga samo restartovao za to vreme, baterija mi u proseku drzi 35 sati, uz wifi ukljucen stalno, cesto pretrazivanje neta i dopisivanje, 10ak slika, igranje pola sata dnevno, citanje stripova u prevozu :D jedino sto na njemu nikad nisam radio je slusanje muzike jer mi za nju sluzi ipod

dosta ga koristim pa i iz toga sledi da mi je ekran previse umazan :S: dajte neki savet

I mene nervira zamazan ekran. Imam neku obicnu foliju. Jedini spas je mat folija, ali se sa njom gubi ostrina slike.

Koju TouchControl verziju koristite? Ja sam skinuo neku 2.0.2 sa jednog poznatog sajta, narodnu, koja mi je odlicno radila na N4. U zagradi doduse pise Nexus 4, ali cenim da je sve to isto, i da je ista verzija za sve telefone. Ali sinoc mi je zabagovao ekran, skinuo ga sa punjaca, i apsolutno ne reaguje na dodir. Nije blokirao, sve vidim da se pomera na njemu, pokusao i da pozovem sebe sa drugog telefon reko da ga probudim tako, ma jok, apsolutno ne reaguje. Jedva sam uspeo da ga resetujem tako sto sam jedno 20 sekundi drzao power dugme i posle reseta je proradio. Vec sam ga bio prezalio. :) Mislim da je to TouchControla, ne vidim sta drugo moze da izazove ovakvu situaciju.

До tc је.. Више пута је писано овде на теми да н5 вероватно никада неће имати те опције без багова и батери дрејна.
Чак сам копирао flar2-ов коментар са хда на ту тему

Bas steta. :( Toliko sam se navikao na to da samo tupkam po ekranu, cekam da se otkljuca. :)

I drugo, jel postoji neka alternativa dbrand folijama? Mislim stvarno su preterali sa 20$, ne verujem da ih kostaju vise od 2$ da ih naprave.

Ваљда је то био један од услова када је лг правио г2 и н5 ,***.

Имају ови,али не знам колико коштају http://www.slickwraps.com/

А и за дбранд можеш са хда да тржиш купон да те мање кошта

Hteo sam da uzmem u Telenoru N5 ali sam odustao jer su im ovi novi paketi teško đubre pa ću ga uzeti u nekoj radnji. Već su otišli do skoro 300 evra, jedino ću imati godinu dana garanciju. Pitanje je da li se ti telefoni po radnjama nešto razlikuju od ovih iz telenora? Tu nema skidanja sa mreže kad je neksus u pitanju?

Pa mislim da nema nikakve razlike, i imaces 2 godine garanciju gde god ga uzmes. Nigde vise po zakonu nemas garanciju kracu od 2 godine.

Mogu oni da mi daju i 3 meseca garanciju. Ako mi se desi nesto telefonu u te dve godine, otici cu zajedno sa inspekcijom kod njih, pa me bas zanima da li ce biti problema.

Kako ćeš dokazati da si kod njih kupio, bez fiskalnog? :)
A biće fiskalni? E pa biće onda i cena koja prati 2 godine garancije i porez državi ;)

Ne razumem zasto ne bi bilo fiskalnog?! Pa ko je lud da kupi telefon u prodavnici bez fiskalnog?! Onda cu da kupim lepo kod nekog preko oglasa za jos manje pare i to je to. Sada vec za nekih 315e ima da se kupi N5 u prodavnici sa 2 godine garancije.

pa ni jedna prodavnica koja prodaje za 300e-320e ovaj mob ne daje fiskalni..

^ Ni u toj prodavnici sa 2 godine garancije neces dobiti fiskalni, jer je kupovina na crno. Nego ovo nije tema o tome, već se vratimo diskusiji o Nexus 5.

Pa ja sam kupio svoj Nexus 4 u prodavnici gde je sada N5 315e (da ne reklamiram), i tada je N4 bio kod njih jeftiniji kao sto je sada N5, i dobio sam fiskalni racun i 2 godine garanciju.

^Dobro je što nisi morao da "isprobaš" tu garanciju.

Vrh Dno