Šta je novo?

LG Nexus 5

Pa neki se ovde žale da im ne radi.

Da, sad se sećam, to mi je baš nejasno zašto im ne radi.

Pa da kao nije podrzano u nasoj zemlji, a kod mene normalno funkcionise, jeb*m li ga... Al nisam jos otkrio sve cari tog cuvenog google-a pa cu da vidim dal cu uopste da ga koristim. Znam da radi na principi Siri-a, al ne znam koliko je to upotrebljivo kod nas. Dobra je stvarcica sa slanjem sms-a npr u toku voznje, ali mora da se izdiktira na engleskom...samo zamislite facu primaoca :p

ako staviš srpsku "voice tastaturu" možeš i na srpskom da diktiraš... I guess :D

Radi na srpskom bez problema

Onaj prošl post sam izdiktirao :d

Ево водича за све коима не ради "гугл тренутно"

Нек прво промене језик на енглески, онда искључе локацију, и онда у апликацијама пронађу google search и деинсталирају апдејтове. После тога би требало да можеш да се пријавиш. И када се пријавиш опет изађи на маркет и скини оне апдејтове што си обрисао и све ради :)

Едит: после овога можеш да укључиш локацију, неће се ништа променити. Сад се сетих да ми ујутро стиже рингке слим, чекам га већ три недеље :)

Poslednja izmena:
Са ибеја, него и мени као и свима вама није радило слање за Србију па сам онда послао код пријатеља у њемачку и онда аутобусом за БГ. Сада сам звао возача, стиже око 2 :)
Ево ти линк ebay.com/itm/301065497049?nav=SEARCH

Da ne kopam po XDA, šta je razlog što Xposeda nema na Artu?

Developer je rekao da nema nameru da menja kod za podršku ARTu koji je još uvek Google-ovo čedo u beta fazi.
Takođe, rekao je da ako Google izbaci ART iz beta faze, promeniće i on potrebne stvari u kodu. Tako da ima nade, ali svi znamo koliko dugo neke stvari kod Google mogu da budu u beta fazi...

^ Do sledeće verzije Androida. Tada ART postaje glavni runtime.

Ево водича за све коима не ради "гугл тренутно"

Нек прво промене језик на енглески, онда искључе локацију, и онда у апликацијама пронађу google search и деинсталирају апдејтове. После тога би требало да можеш да се пријавиш. И када се пријавиш опет изађи на маркет и скини оне апдејтове што си обрисао и све ради :)

Едит: после овога можеш да укључиш локацију, неће се ништа променити. Сад се сетих да ми ујутро стиже рингке слим, чекам га већ три недеље :)

E hvala :) Uspeo sam, pa cu videti dal ce i kako sluziti :D

Je l' to zvanicno?

Tako je navedeno na mnogim sajtovima. Ne sećam se gde sam pročitao najpouzdanije (prilično sam članaka prešao i pročitao zbog projekta), ali rekao bih da je 99.9% sigurno da će ART od naredne verzije biti glavni runtime, a Dalvik u potpunosti izbačen.

Znam i ja da je navedeno i citao sam, nego sam mislio da je doslo i glavno neko saopstenje od Google-a ili nekog drugog (Dajane ili Sundjera :d )

Pa ima njihov comit gdje su vec sad poatavili ART kao default.

Obećao sam da ću da prenesem utiske o Nokia DT-900 Qi punjaču, tako da evo ide kraći review. Dolazi u pet boja - beloj, žutoj, plavoj, crvenoj i crnoj. Na AT&T sajtu su bili dostupni crni i beli, ja uzeh crni pošto se lepše slaže sa telefonom, mada ni beli ne bio loš, dao bi malo kontrasta. Hteo sam da uzmem nešto brendirano, ovi kineski generički mi nisu ulivali previše poverenja i mislim da nisam pogrešio. 25$ na popustu za ovakav Qi punjač zaista nije puno, mada u to moram da uračunam i 20$ koje treba da dam ortaku kad dođe iz Amerike jer je platio poštarinu da mi pošalje ovamo.

Kvalitet se poznaje još sa kutije, vidi se da je pravi retail proizvod - nije umotan u papir od bureka, u čemu bi verovatno došao punjač da sam kupio od kineza na nekom sajtu, mada kinezi ne jedu burek hehe. U pakovanju stiže beli adapter, što je pomalo čudno s obzirom da je kabl i sam Qi punjač crn, ali ovo nije prvi slučaj da sam video tako nešto, verovatno je beli za sve varijante da mogu lakše da ga štancuju. Papir kaže da je garancija godinu dana, mada to mi ništa ne znači, neću ga slati sigurno nazad za Ameriku ako se nešto desi, mada i čisto sumnjam da se ovo lako kvari, ipak je to Nokia.

Na ovom plavom papiriću gde piše Nokia Wireless Charging se reklamiraju još neki Nokia proizvodi za bežično punjenje, recimo neki Fatboy jastučić, JBL Wireless Charging speaker, Bluetooth headset i DT-910 punjač koji puni u uspravnom položaju, ali on mi je bio skup (50-70$ od mesta do mesta) tako da ga nisam uzeo iako izgleda malo lepše tako vertikalno kad se puni - svakako nije vredelo dati toliko više para.

Očekivao sam microUSB kabl kako bi punjač mogao da dobija struju od laptopa ili kompa, ali Nokia stavila onaj običan činč na obe strane, što je pomalo bezveze tako da ne gine korišćenje adaptera. Sa vedrije strane, kabl je dugačak 1.8 metra tako da ostavlja prostora da dobaci ako vam je utičnica malo dalja od mesta gde ćete držati punjač. Adapter ima naravno američki utikač, ali po fiokama imam nekoliko onih dodataka koji ga pretvaraju u naš, tako da nije bilo problema.

Izgled punjača je ok, nije sad nešto preterano privlačan, kraći je i uži od N5, tako da ne zauzima previše mesta na stolu. Ima konkretnu težinu, nije šupalj i lagan kao papir. Gornja površina je mat crna, ali ne dopadaju mi se glossy bokovi, ne razumem tu potrebu da se svuda gura glossy kao da je ne znam šta, samo će da se zamasti otiscima prstiju ako ga pomerate i dobiće one sitne ogrebotine od brisanja. Čak je i zadnja strana glossy, a po mom mišljenju da je ceo bio mat delovao bi bolje, al ajde. Sa jedne strane tu je mali LED koji svetli belo kada stavite telefon na površinu i krene punjenje, a sa druge onaj priključak za struju. Nazad su stavili gumeni deo kako se ne bi klizao po stolu, i mogu reći da vrši posao, bez njega bi se klizao kao blesav.

Piše pozadi da radi na 12V i da isporučuje 750mAh, ali kada se sračunaju gubici bežičnog transfera energije ipak će biti nešto manje. Current Widget mi pokazuje oko 658mAh. Sa regularnim punjačem preko kabla CurrentWidget kaže da baca oko 1104mAh, što bio u teoriji značilo da će puniti 40% sporije. Rezultati naravno variraju u različitim fazama punjenja, tako da ću ovo da istražim u narednih nekoliko dana. Moram da primetim da je telefon posle oko dva časova punjenja (sa prekidima) nešto malo topliji od mlakog, nije ni blizu vreo koliko sam se bojao.

GSam Battery Monitor kaže da je temperatura baterije sada 101 Farenhajta, ok je valjda do 130 da ide bez pogubnih posledica za bateriju. Da li će ova dodatna toplota smanjiti životni vek baterije? Verovatno, samo ne znam za koliko i da li uopšte treba brinuti oko toga jer možeš da kupiš bateriju i relativno lako je i sam zameniš posle godinu ili dve, ako uopšte toliko dugo telefon bude bio u posedstvu.

Da, hteo sam još da dodam da punjač nimalo nije izbirljiv po pitanju pozicioniranja telefona, možeš da ga staviš bukvalno kako hoćeš sve dokle je onaj kružić barem blizu predela sredine zadnje strane, to mi se baš dopada. Spustiš ga kako god i ne misliš da li si ga lepo namestio, tako da čak iako je površina punjača manja od telefona, nema nikakvih problema. Neki preliminarni utisci su veoma pozitivni, meni se skroz dopada i vredi novca koji me je izašao. Gomila ljudi po XDA ga imaju i hvale ga, neki imaju po više komada da pune po kući gde god stignu, ali ja nisam hteo da se iživljavam, dovoljan je jedan za sobu. Eto toliko, nadam se da ste preživeli nešto duži post. Ispod su slike, imam ih više od deset tako da par ide u atačment. Toliko za sad, slobodno pitajte šta vas još zanima.

17119455199_d260bf2339_c.jpg

17303833882_fd2674a083_c.jpg

17117905568_5f3aaf3410_c.jpg

16683207944_ee6bacc437_c.jpg

17303831912_e5b9261205_c.jpg

17098225557_5259d0a54d_c.jpg

17279707096_8eb9751945_c.jpg

17303830102_7c805b246f_c.jpg

16685399933_9466ea3617_c.jpg

16683203754_87a3c8ef03_c.jpg

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    747.4 KB · Pregleda: 183
  • 2.jpg
    2.jpg
    984.4 KB · Pregleda: 180
Poslednja izmena:
Despicable me je odlican crtani :) fin review,mogao si da ga zakacis i na bench sajt :)

Mene interesuje da li postoje neki slicni punjaci koji bacaju vise struje u bateriju i ako postoje da li to znaci da ce se baterija vise grejati ?

A sto se tice grejanja,sigurno ne moze da se zagreje vise nego kada igras igrice dok ti se mob puni,a ja to neretko radim :)

Treba li struja za Wirelless punjenje ili su konacno Teslu poslusali? :)

Stavih hells core,vidim nije popularan kao za n4 ali cemo da vidimo sta kako :)

Ako nista radi bolje od elementala u igricama.. Videcemo kakav je sa baterijom :)

Plus mu je sto podrzava i franko display app

Poslednja izmena:
Definitivno kome je dužina baterije najbitnija stavka kod biranja ROM-a trebalo bi da se odluci za Cataclysm. Uz elementalX ili hells 5-6 sot-a bez problema uz 20 sati korisnjenja.
Mozda nema toliko opcija kao ostali ali sve se to da nadomestiti raznim app.
Napokon mogu reci da sam potpuno zadovoljan sa svojim N5 :)

Nazad
Vrh Dno