Šta je novo?

LG Nexus 5

Art/dalvik nemaju bas nikakve veze sa trajanjem baterije. Rec je o nacinu na koji se pokrecu aplikacije...

Art/dalvik nemaju bas nikakve veze sa trajanjem baterije. Rec je o nacinu na koji se pokrecu aplikacije...
Malo je verovatno da su (oba načina) u potpunosti jednako energetski zahtevni.
Tako da ima sigurno razlike.
Moguće je da grešim (nikada nisam koristio art niti se detaljno informisao o njemu) ali rekao bih da tako stoje stvari.

Ima veze, trebao bi da je ART manje energetski zahtjevan.

Medjutim dzaba to sve kad je skoro svaka aplikacija krsina, pa nista ne dolazi do izrazaja. To vise i ptice na grani znaju, zato i ne vidimo razliku :)

Da li je do developera ili do Googlea i njihovog pristupa, nemam pojma.

Ne mogu da vjerujem da startup lag kod youtubea vuku godinama, jos njihova app.

Poslednja izmena:
Da ne kopam po XDA, šta je razlog što Xposeda nema na Artu?

Dalvik je VM, dok ART radi da kazem "native".
Ne znam sta smatrate pod energetski zahtevan, najveci plus ART-a jeste da se aplikacije brze pokrenu, ali ako pokrenes igru ona ce se samo brze startovati ali sama zahtevnost igre je i dalje ono sto trosi bateriju...

Dalvik je VM, dok ART radi da kazem "native".
Ne znam sta smatrate pod energetski zahtevan
I dalvik i art ne mogu imati isti uticaj na bateriju.
To jest mogu, ali budući da su prilično različiti pristupi obavljanju iste stvari malo je verovatno da su u potpunosti jednako energetski zahtevni.

Evo šta kažu za bateriju

ART uses the cpu far less than dalvik in everyday use that extends the battery. Dalvik has to covert portable bytecode into executable code for the specific CPU in your phone every time you start up an App. ART converts all the Apps bytecode into executable code for the specific CPU in your phone just one time and stored it that way as a App ready to run in the CPU. So your App will never have to ever take that extra CPU step ever again under ART.

Znači manje troši :D

Evo da se i ja pridruzim, vlasnik sam nexusa 5.
Za sada nisam primetio nikakvu falinku(nadam se da ih nece ni biti) osim klimavih tastera,ali to je ono neprimetno.
E, sad imam pitanje za vas, kako da ukljucim google now? Ne mogu nigde naci, zadrzim na Home screen i kliknem na podesavanja i nema ponudjeno. A kad izbacim vidzet Google Now, pise da nije podrzano u mojoj zemlji? o_O Takav sam problem imao i na proslom telefonu sa custom ROMom, gde mi nije radio Googe Now.

Cestitke na kupovini.. :) koji ce ti google now.. ?

Hvala :)
pa ono, radi kurcenja :p
ma svidja mi se ono prevlacenjena desno, i komande na glas, pa reko da isprobam :D

I dalvik i art ne mogu imati isti uticaj na bateriju.
To jest mogu, ali budući da su prilično različiti pristupi obavljanju iste stvari malo je verovatno da su u potpunosti jednako energetski zahtevni.
Jasno, slazem se skroz, ako tako gledate onda ART trosi manje bateriju, samo da ne bude zabune da neko pomisli ovde imas 3h SoT a na art 5h, radi se o minutima.

Naravno.

Jasno, slazem se skroz, ako tako gledate onda ART trosi manje bateriju, samo da ne bude zabune da neko pomisli ovde imas 3h SoT a na art 5h, radi se o minutima.

Upravo tako, većina drugih stvari je veći faktor za trajanje baterije.

Off-topic.
Ja sam konačno zadovoljan sa androidom u pogledu baterije.
Na z1 compact imam od 7 do 8.5 sati screen on vremena.
Za sada sve stock, što znači kada se ekipa sa xda razmaše biće i oko deset sati SOT-a :)

Bilo Dalvik ili ART ne radi sve toliko tecno cak i na Nexusu, definitvno. Mogu misliti kako je na ostalim telefonima, moje saucesce :D
Npr. Redovno mi izbacuje not responding nabtapatalku gdje ima dosta texta i slika. Chrome stuca na malo zahtjevnijim stranicama.
Ne stuca jedino kad se kreces kroz meni u sistemu :D

Poslednja izmena:
Hvala :)
pa ono, radi kurcenja :p
ma svidja mi se ono prevlacenjena desno, i komande na glas, pa reko da isprobam :D

Šešelj je imao sličnih problema sa Now servisom, pa vidi na prethodne 2-3 strane gde je to spomenuti, mislim da je navedeno šta bi mogao biti uzrok problemu.

Off-topic.
Ja sam konačno zadovoljan sa androidom u pogledu baterije.
Na z1 compact imam od 7 do 8.5 sati screen on vremena.
Za sada sve stock, što znači kada se ekipa sa xda razmaše biće i oko deset sati SOT-a :)

Ima na engleskom jedna lepa izreka, "don't hold your breath", u prevodu, ne nadaj se. Ne znam u kom pravcu mašu, ali sumnjam da mogu izvući i približno toliko iz 2300 mAh na N5 :) Z1 ipak ima bateriju koju je i N5 trebao d'ima :)

Nisi skontao covjeka izgleda. Mislio je na Z1 a ne ñ5.

Da vidite i vi njegovu upotrebu navukli bi 7 sati :p

Aha, u pravu si... @poolmaker baš si... oćeš i soli da ti dam i pokažem gde da utrljaš?! :D

Meni je Purity rom najbrzi koji sam do sad probao, i po pitanju baterije je najbolji. Ima i za N5. Bas pravi purity, nije natrpan sa milion opcija koji usporavaju stvar. :)

Poslednja izmena:
Гугл тренутно сам успео да наместим једва, написаћу ти како и шта чим се вратим кући.

Мада веруј ми немаш никакве потребе за њим, ја сам се цео дан зезао док нисам наместио, и после пола сата играња угасио

Ima na engleskom jedna lepa izreka, "don't hold your breath", u prevodu, ne nadaj se. Ne znam u kom pravcu mašu, ali sumnjam da mogu izvući i približno toliko iz 2300 mAh na N5 :) Z1 ipak ima bateriju koju je i N5 trebao d'ima :)

Ma ja sam offtopikovao, morao sam i ovde podeliti oduševljenje sa z1 compact.
A razumno je očekivati da će kasnije sa custom kernelima i romovima biti i viša cifra.

@fkloznica Hvala, naisao sam na njegov problem, ali nije nasao resenje...ali upravo je napisao da je uspeo, pa cekam pomoc :D

Ma kontam da cu ga i ja iskljuciti, nepotrebno je skroz, ali cisto da isprobam tu funkciju :D

Ima da se nacekas.. Tamo u cuzi( Hagu )su ih upravo pustili u setnju posle vecere,dok se oni dogegaju nazad.. Eh :)

Ово ми је сада плодоносно доба дана, када добијам инспирацију за нове књиге

Ko jos to koristi, nismo retardi da pricamo sa telefonom. A nismo toliko ni lijeni.

To je namjenjeno za one zapadnjake, cudi me da je Vojo Seselj to probao :D

Poslednja izmena:
Hahah :D Polako, imam vremena :)
Cisto da isprobam,kako funkcionise, to mi je dovoljno ;)

A pazi, može lepo da posluži dok voziš i kada ne stižeš da ukucaš info koji ti treba.

Meni recimo kada žurim na voz, na koji po pravilu kasnim, znači ako mogu da upitam za temperaturu u Beogradu (jer mi u status baru stoji samo za NS), a za Bgd bih morao da uđem u app i promenim grad, neminovno otvarajući pri tome i Tapatalk jer je neko od Đilkoša i Loznica nešto napisao :d

Nazad
Vrh Dno