Šta je novo?

LG Nexus 5

Bogami su napredovali sa kamerom nema sta...posebno dolazi do izrazaja kad ovako neki pro uzme u svoje ruke!!

Kad si kuci auto mod je na slabijem osvetljenju = duze trajanje baterije. Napolju je na najvisem = krace trajanje baterije. Nisi razumeo sta sam hteo da kazem. Ako si stalno napolju sigurno neces drzati na 30% osvetljenje, nego na jacem. To nece izdrzati ceo dan. Kao dole pomenuta 3 telefona.

Odlicna baterija je na ovim jacim Note 2/3, G2, Z1 koji imaju po 3k mah. Ovde je 2300 i to je ok. Ispod 2000 mah na 5" telefonima ni ne treba pricati.

Ja kazem da kad neko poredi bateriju, ne mozes da dodas da treba da stavi XX% pa da vidi onda koliko traje.

Drzi na auto i to je to.

Nije 3G, nego LTE :smoke:

Nije LTE vec 3g.

hspa (High Speed Packet Access i odnosi se na hsupa i hsdpa - high speed upload packet access i high speed download packet access)

Ne moze, na G2 ne radi auto :D

Ozbiljno ne moze ili me lozis? :p

:D

Nexus 5 ima pristojno trajanje baterije, u rangu sa Nexus 4, a to nikako nije loše. G2 je na tom polju bolji zbog snažnije baterije i tu nema rasprave. Da li je bolje uzeti ovaj ili onaj model ipak zavisi od ličnih afiniteta. Poređenje između dva modela ne smatram offtopicom, jer je to realnost i time se svakodnevno bavimo (barem ljudi sa ovog foruma), ali preporuku za kupovinu određenog modela... :)
tako nekako

opet kažem, postoji neka granica kada je nešto dovoljno dobro, uvek postoji bolje ali je to narodski rečeno preseravanje. da, g2 ima bolju bateriju ali me to mnogo zabole kad mi i ova "loša" gura 5h ekrana. tom logikom je i g2 krš i moraš da brineš o bateriji jer onaj lenovo traje nedelju dana :D

Here's what happens if you give a Nexus 5 to a photographer

Google Nexus 5: recensione della fotocamera

Bas sam pre par dana iz zezanja gledao semplove sa N5 i realno za jedan nexus kamera je odlicna, mnogo bolja nego na N4, sto se mene tice kamera vise nije mana Nexus telefona, ne zaostaje mnogo za G2 i slicnim kao sto je to bio ranije slucaj.
kakvo bre zaostajanje za g2 :D

Ja kazem da kad neko poredi bateriju, ne mozes da dodas da treba da stavi XX% pa da vidi onda koliko traje.

Drzi na auto i to je to.
nije ni to baš merodavno... ne radi auto isto na svim telefonima, a nisu ni svi ekrani isti, ako hoćeš laboratorijsko poređenje onda su anandovi testovi najbliži tome jer napanje svaki ekran na isto osvetljenje (koliko god to % bilo) i tako mere.

inače auto mod na n5 je preprejak, pisao sam već, nepotrebno blješti. lux autobrightness rešava stvar.

^^ Pa ozbiljno grine, ne radi iz kutije, mora lux da se nabudzi, *** LG mala firma ne mogu to da naprave, razumem ja njih, nauka je to :D

^^Odlican je to telefon onda. Izvadis iz kutije i instaliras aplikaciju za najosnovniju stvar na telefonu.

Mada, lux je odlicna aplikacija svakako.

nije ni to baš merodavno... ne radi auto isto na svim telefonima, a nisu ni svi ekrani isti, ako hoćeš laboratorijsko poređenje onda su anandovi testovi najbliži tome jer napanje svaki ekran na isto osvetljenje (koliko god to % bilo) i tako mere.

inače auto mod na n5 je preprejak, pisao sam već, nepotrebno blješti. lux autobrightness rešava stvar.

Naravno. Nego kad god neko napise nesto u vezi trajanja baterije, bilo koja tema Android, iOS, Wp, eto ga Djilkos sa svojim procentima i proracunima :)

^ posle toliko pročitanih BBS logova i ti bi znao ;)

Cekaj, zasto je uopste bitno trajanje baterije danas pored toliko usb-ova i uticnica oko nas?

Ne postoji telefon kome baterija izdrzi 48h aktivnog koriscenja za telefoniranje, slikanje, citanje novina, fejsbucenja i ostalih stvari u razumnoj mjeri. Prema tome, nema potrebe opterecivati se.

Nemas pojma koliko opustenije i bez stresa koristim telefon od kad sam obrisao bbs i slicne aplikacije i ukljucio sve zive servise na N2 koji postoje :)

G2 izdrzi 48h aktivnog koriscenja,kacili su ljudi ss u temi.
Na G2 baterija bolje drzi i od Note 2 koji je bio neprikosnoven duze vreme.

Cekaj, zasto je uopste bitno trajanje baterije danas pored toliko usb-ova i uticnica oko nas?

Zato što mogu odmah da ga bacim u kantu ako ne može bar 4 sata na najjačem osvetljenju da izdrži. Da robujem telefonu ne želim. Da sam hteo da robujem ostao bi na S2, ne bi išao na neki telefon sa jačom baterijom.

Bbs mi pomaže oko ROM-ova dok ne nadjem idealni, posle toga ni ne gledam. Naravno i Google play services. Dok naravno ne izadje neki update aplikacije koja će sastaviti bateriju. Držim ga jer ne škodi bateriji, a imam in depth prikaz svega.

Đilke, ne preteruj :) Kao da si ne znam šta dobio dužim trajanjem baterije. Kao da si na S2 stalno tražio utičnicu, jer nisi mogao jedan dan da izguraš...

Ma dajte ljudi, kakve bajke pricate... 90 sati... Mozda ako aktiviras airplane posle svakog koriscenja od 5 minuta.

E svasta cu ja procitati jos ovde!!...garant covek spojio na akumulator od traktora :D

@Gizmo

Danas pristiglo,zajedno sa onim mat folijama i sluskama... :D Slike su nazalost lose (SGS+ kamera ***)

2014-01-17 22.03.59.jpg

2014-01-17 22.04.37.jpg

2014-01-17 22.05.03.jpg

u principu sam zadovoljan, ali izgleda da je dosta klizava pozadina... ostaje jos samo telefon sledece nedelje.. ^^:whip:

inace moracu izgleda da posegnem za crystal clear folijama.. ove mat mi vec sada deluju malo muljavo, dacu im sansu ali sumnjam da ce ostati...

Đilke, ne preteruj :) Kao da si ne znam šta dobio dužim trajanjem baterije. Kao da si na S2 stalno tražio utičnicu, jer nisi mogao jedan dan da izguraš...

Dva sata i cetrdeset minuta na maks osvetljenju. Znas i sam kakav je amoled na S2. Ako ne znas, reci cu ti. Ocaj. Na S4 i N3 su vec sredili da je malo bolje. Jos kad stavim naocare, mogu da se "slikam" da bilo sta procitam na telefonu. Doduse tu ima i poziva jedno pola sata sigurno.

Ovde moze, pa skoro duplo da kazem pet - pet ipo sati do 15% baterije mada do 1% bi izgurao do sest sati.

Vidim da je doslo do zabune.90 sati nisam punio telefon,i posle tih 90 sati baterija mi je bila na 37%.

@Gizmo

inace moracu izgleda da posegnem za crystal clear folijama.. ove mat mi vec sada deluju malo muljavo, dacu im sansu ali sumnjam da ce ostati...

posto ne citas pm :D kupis u obe boje mob za po 300e preko ortaka.. ispitas ih oba, i izvalis da im je jedina falinka npr dugme, i onda zadrzis boju koja ti se vise svidi a meni drugi prodas za 350e :D ne treba mi ni kutija,samo da je displej bez light bleeda mrtvih piksela i da radi vibracija normalno. taman lagano zaradis 50e,i onda te tvoj kosta usvtvari 250e :)

@fkloznica

o.o odgovorih ti... pazarim ovde u austriji 1 komad samo... ali mi je bedak da iskorstim i profitiram ako mi vec i ovako izlazi u susret... :/

Jel se pojavila vise ova avetinja u Telenoru? :D

Imam osecaj da ga nece ni pustiti u prodaju do kraja januara zbog vaucera?

Vaucer mozes da iskoristis kroz online kupovinu.

Mislis da preorderujem telefon?
Ma tesko da mogu sve to da izvedem preko sajta?

Nisam ni pod ugovorom, to mora da se potpise u nekoj od poslovnica.

Da, rezervišeš/poručiš. Možeš sve preko sajta, a ugovor ne mora da se potpisuje u poslovnici, kad ti kurir donese telefon, ponese i ugovor koji ti samo potpišeš i to je to.

Nazad
Vrh Dno