Šta je novo?

LG Nexus 5

A koja je to radnja u asutriji ako moze da se zna.. ?

@fkloznica

Ditech (ditech.at) i cyberport (cyberport.at) kod njih obicno kupujem tehnku,mediamarkt/saturn izbegavam... Kod ditecha sam imao to zadovoljstvo da mi zamene hdd 2nedelje pred istek garancije... mada telefon ovog puta ne uzimam kod njih... u drugom lancu i uz popust za zaposlene preko prijatelja... Inace sam i pitao to za garanaciju i zamenu i u obe (ditech/cyberport) sam dobio isti odgovor za tih prvih 6 meseci, u oktobru prosle godine... Ne verujem da se trenutno promenilo nesto...

Inace pratim cene preko geizhals.at ...

Poslednja izmena:
Imaš edit, ne moraš da pišeš novi post.

@fkloznica

Ditech (ditech.at) i cyberport (cyberport.at) kod njih obicno kupujem tehnku,mediamarkt/saturn izbegavam... Kod ditecha sam imao to zadovoljstvo da mi zamene hdd 2nedelje pred istek garancije... mada telefon ovog puta ne uzimam kod njih... u drugom lancu i uz popust za zaposlene preko prijatelja... Inace sam i pitao to za garanaciju i zamenu i u obe (ditech/cyberport) sam dobio isti odgovor za tih prvih 6 meseci, u oktobru prosle godine... Ne verujem da se trenutno promenilo nesto...

Inace pratim cene preko geizhals.at ...

ti mislis 300e cena ako odbijes porez (posto ti je tom logikom onda g2 340e a ne 400.. )? da li ti vazi garancija u slucaju odbijanja poreza ? znam za ovaj ditech smarao sam ortaka da mi tamo kupi n5 ali nije hteo stek.

ne...kao sto rekoh...preko prijatelja koji radi sa njegovim popustom (za zaposlene) kupicu uredjaj za 300e bez ikakvog odbijanja poreza jer mi nije u planu...znaci mogu nexus 5 sa njegovim popustom da kupim za 300e, g2 za 400, htc one za 400, z1 za 430e (ne znam zasto se toliko razlikuje za modele ali takve su cene za te koje rade)....tako mi je pokazao te cene po kojima mogu sa njegovim popustom da pazarim

ja sam inace u cyberportu uzeo u januaru prosle godine lenovo y580 sa povracajem pdv-a... 12% iznosi tj dobije se nazad od cene preko Global Blue (16% inace vracaju od pdv-a raspitao sam se, ali se global blue ugradjuje...ne moze 20% da se vrati,barem je meni tako u cyberportu tada receno)...garancija normalno u radnji gde sam kupio vazi uz kopiju onog racuna koji ti Global Blue vrati (kopija racuna iz radnje+ papirce sa pecatom sa granice dobijes u ruke kada povratis pare kod njih)....

Poslednja izmena:
Nemojte off topic nemojte off topic a čovek pita za poređenje telefona... Postoji tema gde se otvara za to, ti si grešku napravio i počeo sa off topic koji se ne radi u temama pogotovo poređenje flagship uredjaja.

Inače G2 je bolji. Ne moraš da razmišljaš o bateriji...

inace i ne mogu pdv da uzmem jer on zivi u Austriji i racun ce biti na njegovo ime... ***... ali opet cak i na plejstoru je neksus 350e... mislim, bilo bi vec previse da mogu da uzmem i od tih 300e jos 12% nazad...srbin do kraja, iscedi koliko mozes... xD

@Djilkos... ti si bese onaj lik sto ne cita duze postove ali zato gleda review-ove od 50min :D... jesam pitao da se uporede neke stvari ali sam konkretno pitao za neksus 5...ali je pocelo sa prepucavanjem n5 vs g2 i otislo daleko... :) u svakom slucaju uzecu neksus posto sam vec narucio spigen neo hybrid i folije..

mada mozda ga zamenim za g2 ako je baterija toliko losa i nisu mi potrebni redovniji apdejtovi.. :D

@Djilkos... ti si bese onaj lik sto ne cita duze postove ali zato gleda review-ove od 50min :D... jesam pitao da se uporede neke stvari ali sam konkretno pitao za neksus 5...ali je pocelo sa prepucavanjem n5 vs g2 i otislo daleko... :) u svakom slucaju uzecu neksus posto sam vec narucio spigen neo hybrid i folije..

mada mozda ga zamenim za g2 ako je baterija toliko losa i nisu mi potrebni redovniji apdejtovi.. :D

Ja, Djilke, pa svi te provalise :D

Ja mislim da ćeš Nexusom 5 biti izuzetno zadovoljan i da nećeš ni pomisliti da ga menjaš za G2. Inače, sutra mi stiže na test, a ovih dana ga i lično kupujem.

Ne znam koji Qi da kupim, ali ovaj mi deluje super i dosta je jeftin http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2611246 . Takođe, gledam i nešto skuplje kao što je recimo ovaj http://www.amazon.de/RAVPower®-kabe...F8&qid=1389897924&sr=8-4&keywords=ravpower+qi.

Inače stigao mi je Spigen Ultra Hybrid kod rodbine u Nemačku, dva dana od naručivanja, svaka im čast na brzini.

@Gizmo

Dok sam narucivao gledao sam bas u te Qi punjace i to bas u konkretno taj model RAVPower, mislim da sam ga cak i video na nekom review-u (pocketnow,androidauthority), nisam siguran... Cini mi se da je ok, ali se mora obratiti paznja za amperazu (koju si spomenuo)...

Zasto je izbor pao na Ultra Hybrid? Da li daje bolju zastitu pri padu? Deluje mi da bas poprilicno dodaje gabarite za razliku od nekog TPU case-a ili pak Neo Hybrid-a ili onih Ringke....

Inace sam bas hteo da pitam kada ce konacno test na benchu, znam da je prosle godine za Nexus 4 kasnio par meseca... Ali bolje je mozda i ovako.. Kada slegne prasina i moze da se sumira u potpunosti...

Inace za tih 300e ne verujem da bih mogao bilo sta drugo naci osim mozda SGS 3, Neksus 4 i eventualno LG OG... Tako da mi je jedina logicna kupovina....

@mushmular

Koliko vidim za njega su utisci dosta pozitivni, samo da je još malo iskošen, bio bi mi odličan, baš mi se sviđa ovako kad je telefon pod uglom dok se puni.

Jedan od razloga je i zaštita, trenutno imam Spigen Bounce na Note 3 koji mu je dosta sličan, ako izuzmemo zadnju stranu. Jeste malo bucmastiji od Neo Hybrida, ne toliko drastično a mnogo mi se dopada providna zadnja strana koja ne sakriva Nexus natpis. Brine me grebanje iste i otisci prstiju... Neo Hybrid je dosta lep, ali imao sam ga na kratko na Note 3 i mnogo je klizav nazad i sa strane. Nadam se da si naručio ovaj Champagne, baš je dobar :)

11457302265_d49c552c8e_b.jpg

Sigen-Ultra-Hybrid-Nexus-5-Pic10.jpg

IMG_7582.jpg

Nijedna normalna fotka Ultra Hybrida sa zadnje strane, dok je telefon u njemu...

Poslednja izmena:
@Gizmo

Videh, i izgleda bas gabaritno... :) Videh sada da je okvir na Neo Hybrid plastika (mislio sam da je aluminijum), tako da je Ultra Hybrid mnogo bolja kupovina sto se zastite od padova tice i deluje da je grip na ramu tako bolji tj ne tako klizav... Mada kako "napreduje" gorilla glass sa svakom generacijom diskutabilno je da li nam i ovakve zastite pomazu... Sada da li mogu stati u dzep bez da izgledamo kao da se radujemo prolaznicima je druga prica... :)

Yep, taj Champagne Gold sam narucio... Jeste da mozda deluje, khm "jabucasto" *caugh caugh*, ali mi nekako najbolje odgovara ta kombinacija sa crnom za razliku od one sive i metal slate verzije... Inace sam dodao i ove folije porudzbini

http://www.amazon.de/Slabo-Displays...1389901486&sr=8-8&keywords=nexus+5+matt+folie

Cisto da isprobam te mat verzije folija...

Iliti kako displej od 450 ppi pretvoriti u 150 ppi :D

Ja mislim da ćeš Nexusom 5 biti izuzetno zadovoljan i da nećeš ni pomisliti da ga menjaš za G2. Inače, sutra mi stiže na test, a ovih dana ga i lično kupujem.

Ne znam koji Qi da kupim, ali ovaj mi deluje super i dosta je jeftin http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2611246 . Takođe, gledam i nešto skuplje kao što je recimo ovaj http://www.amazon.de/RAVPower®-kabe...F8&qid=1389897924&sr=8-4&keywords=ravpower+qi.

Inače stigao mi je Spigen Ultra Hybrid kod rodbine u Nemačku, dva dana od naručivanja, svaka im čast na brzini.

Ja se nesto razmisljam da uzmem ovaj, lici da je original.

http://www.ebay.com/itm/GENUINE-ORI...t=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item19e59783e5

Inace niko mi konkretno nije rekao za SN i modele... Noviji "poboljsani" modeli N5 pocinju sa SN-om 311/312 (novembar/decembar)?

Inace niko mi konkretno nije rekao za SN i modele... Noviji "poboljsani" modeli N5 pocinju sa SN-om 311/312 (novembar/decembar)?

ja sam ti odgovorio.. nisu poboljsani,sve je to isto,gledas samo da ti ima sto manje falinki,koja je serija proizvodnje je manje bitno.. koliko pratim jos nije izasao 401

oukej... Nista mi onda drugo ne ostaje...Dugmici u radnji... Vibraciju, i mrtvi pikseli proveriti kod kuce...

zanimljive klipove pravi ovaj lik.. ako neko gotivi stock google lancer (kao ja npr) a hoce da menja ikonice evo kako se to radi :D

Naručih na kraju Nokia DT-900 Qi punjač za 25.66$ kroz AT&T kod drugara u Ameriku. Poslaće mi to zajedno sa Chromecast-om, malo ću sačekati ali ipak, bolje 19 nego 40 evra koliko bi me izašlo da sam uzeo na Amazon.de. Ne zahteva puno nameštanja da bi punio, dizajn je ok i nema onog glupog i nervirajućeg pištanja kad krene da puni, kao što većina ovih kineskih ima...

ja sam ti odgovorio.. nisu poboljsani,sve je to isto,gledas samo da ti ima sto manje falinki,koja je serija proizvodnje je manje bitno.. koliko pratim jos nije izasao 401
Evo i ja nabasa na ovu temu ovde.Imao sam tu poboljšanu vrziju,serijski broj 311/312 i telefon sa više felera do sada nisam koristio.Prodao sam ga skoro odmah i sada se ozbiljno dvoumim između G2 i Lumia 1520.:crash:

Sta je konkretno bilo felericno? Ne mozes tako polu informisane da nas ostavis. :p

@Scream

I mene bi bas interesovalo koji su to problemi zbog kojih si se odlucio za prodaju? Nadam se da nisi uzurpator iz G2 klana... :D

Inace evo jedan interesantan link za sve fanove G2 i n5... Posebno me je zaintrigiralo ovo za poredjenje ekrana ova dva modela,u svakom slucaju interesantan thread.. Mozda Gizmo baci pogled ako ne bude imao G2 pri ruci da uporedi...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2512881&page=5

Inace da li bi mozda Gizmo mogao da uporedi tj kaze kako se modeli iz prosle godine nose sa N5-icom (S4,HTC One, Z1)....

Vrh Dno