Šta je novo?

LG Nexus 5

skoro sam pa 100% siguran da ovo nije realan prikaz, po kome n5 ima duplo svetliji ekran..

nisam uzivo video N5, ali G2 jesam vise puta izuzetan brightness..

Poslednja izmena:
Meni neko odavde isto reče da n5 jače svetli ;)

@Scream

I mene bi bas interesovalo koji su to problemi zbog kojih si se odlucio za prodaju? Nadam se da nisi uzurpator iz G2 klana... :D

Inace evo jedan interesantan link za sve fanove G2 i n5... Posebno me je zaintrigiralo ovo za poredjenje ekrana ova dva modela,u svakom slucaju interesantan thread.. Mozda Gizmo baci pogled ako ne bude imao G2 pri ruci da uporedi...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2512881&page=5

Inace da li bi mozda Gizmo mogao da uporedi tj kaze kako se modeli iz prosle godine nose sa N5-icom (S4,HTC One, Z1)....

Otvori temu šta kupiti, jer ovo je N5 tema. Nije mi teško da uradim report, a moderatori obožavaju off topic. Pogotovo novih članova.

@Djilkosh_Ns

Kako sam prekrsio pravila time sto sam okacio poredjenje displeja N5 i G2 i temu sa XDA? Osim toga sam pitao zbog cega je jedan od korisnika Nexus 5 bio nezadovoljan svojim uredjajem i koji su to razlozi za njegovu prodaju? Osim toga jesam zapoceo mozda sa Nexus 5 ili G2 ali mene su interesovale stvari tj prednosti N5 uredjaja o kome sam se i najvise informisao.... Barem isprati sve postove koje sam postavio unazad... :D Ovim sam samo hteo razliku u displejima da pokazem izmedju N5 i G2 (model na koji se N5 navodno bazira) i nisam nikakvo pitanje "Sta da kupim?" time postavio..

Smatram da nije u redu da se tako napada clan... Ako sam pogresio svojim pitanjima, mene do sada niko nije od ostalih starijih clanova opomenuo, ja se izvinjavam i slobodno me prijavi(te) moderatoru... Moja iskrena greska jer nisam znao...

Ukoliko sam iritantan nekome svojim postovima, neka mi naglasi... Jedino mi nije jasno zasto je vama toliko @Djilkosh_Ns zasmetalo i zasto vas toliko cesto ima na drugim temama, ukljucujuci i ovoj, iako ste korisnik LG G2? Mada sudeci od kada ste clan i po broju postova verovatno odgovor sa vase strane nije ni potreban...

Jos jednom, izvinjavam se svima ako sam otisao svojim pitanjima i poredjenjim Nexus 5 uredaja u Nexus 5 temi u off topic. Ako sam na koji nacin prekrsio pravila, u redu je, mozete me prijati adminima.
(Takodje ako je i post predugacak, bez znakova interpukcije, bez pasusa ili greskama u gramatici)

Poslednja izmena:
Od početka je stalno neko poredjenje. Daj čoveče nije problem otvoriti temu na odgovarajućem delu foruma, pa tamo možeš da imaš poredjenja koliko hoćeš.

Preteruješ sada...

Premalo...

ako te interesuje displej cu ti ja odgovorim :D evo bukvalno je ovo razlika.. zamisli da je na desnoj strane g2 a na levoj n5 :D

3min i 57 sec

Poslednja izmena:
Neka, taman ih je presekao sa folijama :D

Od početka je stalno neko poredjenje. Daj čoveče nije problem otvoriti temu na odgovarajućem delu foruma, pa tamo možeš da imaš poredjenja koliko hoćeš.

Premalo...

U redu, verovatno je da sam pogresio, ali mi do sada niko nije skrenuo paznju... Moje interesovanje se svodilo na Neksus 5 i prednosti i mane istog, s ozbirom da je ovo tema o istom smatrao sam da je prikladno da pitanja o doticnom uredjaju i postavim ovde.

Jedini problem je sto imam/sticem utisak da ste iritirani poredjenjima sa G2 (uzevsi da ste korisnik istog). Meni nije nikakva namera bila da na bilo koji nacin odlazim u neki off topic... Smatram da sam imao direktna pitanja vezana za doticni model koja sam zeleo da znam od korisnika. Nisam skakao izmedju tema Nexus 5 i LG G2 i ne mislim da sam prekrsio pravila. Osim jedino ako nekome smetaju moji postovi sto je vec neki sasvim drugi problem, zar ne?

Jos jednom ukoliko sam toliko prekrsio pravila, hvala na tome sto ste mi skrenuli paznju, znacu ubuduce i bicu zahvalan ako mi se naglasi da li sam prekrsio ista, to stvarno i mislim.

Stvar je jedino sto ste izgleda vi jedini clan kome moji postovi i pitanja smetaju. Neka me ispravi neko drugi ako gresim.

@fkloznica

Zahvaljujem! :) Ali nista od zamisljanja G2 pored... Mozda odem u off topic i budem prijavljen :D ;)

Poslednja izmena:
U redu, verovatno je da sam pogresio, ali mi do sada niko nije skrenuo paznju... Moje interesovanje se svodilo na Neksus 5 i prednosti i mane istog, s ozbirom da je ovo tema o istom smatrao sam da je prikladno da pitanja o doticnom uredjaju i postavim ovde.............................

Samo na Nexus 5?

Inace da li bi mozda Gizmo mogao da uporedi tj kaze kako se modeli iz prosle godine nose sa N5-icom (S4,HTC One, Z1)....

Trazis od njega da ti poredi i ostale telefone, pa ce onda doci neki vlasnik S4, One, Z1 i krenuci debeli off topic. Bolje da si mu poslao PM, a ne ovako.

Da zavrsimo ovde off topic, da se ne bi dalje raspravljali. Ima poseban podforum http://forum.benchmark.rs/forumdisplay.php?47-mobilnih-telefona-PDA-uređaja-tableta-i-navigacija

Ovde ces dobiti samo pomoc od Nexus-ovaca (jer bilo gde da se postavi u temi za telefon dobices subjektivna misljenja i ne toliko realnu sliku), a tamo mozes da dobijes razlicita misljenja.

Toliko od mene.

Đilke, viđam da često to radiš na forumu - ali ti nisi moderator ovde, ostavi taj posao onima koji jesu. Ne ispravljaj krive drine tamo gde ne treba. Sasvim je logično da će neko u Nexus 5 temi pomenuti LG G2, a isto važi i obrnuto. Ukoliko neko smatra ovakve postove offtopicom, biće obrisani. Apsolutno ne vidim razlog zašto to tebe pogađa, član si ovde kao i svi ostali, brini o nekim bitnijim stvarima u životu.

Još jedna stvar koju sam primetio, mnogo si postao osetljiv kada neko spomene G2 u lošem kontekstu, opusti se, kupio si ono što ti odgovara, nemaju svi iste zahteve i potrebe. To da će Nexus 5 korisnici biti donekle subjektivni je neizbežno, isti kao što si ti subjektivan po pitanju LG G2.

Nijedan uredjaj ne moze da se poredi sa Nexusom po pitanju brzine to je valjda jasno (kad se stavi custom AOSP vec moze da pariraju telefoni (pogotovo GPE verzije)), sa ostalim stvarima moze (baterija, ekran, kamera) to ce uvek biti razlika kod Nexus uredjaja. Kod G2 jedini trenutni problem je kamera i meni je tezak shit (neki kazu da je OK), ali cekam update koji to ispravlja.

Imas Note 3 znas i sam koliko je lepo kad mozes opusteno da koristis telefon bez da razmisljas na koliko ti je osvetljenje, koliko imas aplikacija u pozadini itd. Nexus ne moze tu da pridje. Bar ne jos uvek.

Nigde ja nisam rekao da je najbolji od svih G2, samo ono sto nudi, ulozeno-dobijeno, mislim da nema konkurenciju. Note 3 je meni najbolji, ali cena mu je visoka, ali kome to nije bitno...

Sve sve al ja ne shvatam otkud tebi to da nexus nema odličnu bateriju, jel te to erica slagala? :D

Meni je svaki ciklus između 5 i 5.5h ekrana od ujutru do uveče. Kad ne koristim telefon toliko onda ga stavljam na punjač kad legnem sa npr 3h i 40%.

Stavi malo jace osvetljenje, 60-70% da ne pricam o 100%, videces :) Na google+ sam isto video likovi koji kace tako oko 4h SOT. Znaci kao N4, mozda malo bolje. Browsing ubija bateriju, kao i igrice.

A zasto bi stavljao jace osvetljenje ako je auto mod dovoljan?

Tom logikom moze da stavi osvetljenje na 30% i da mu baterija traje duplo duze.

Nivo osvetljenja ekrana nije svima isti i zato kad poredite, onda makar stavite na auto.

@Uros Novakovic

Pa sada ide deo gde ce Djilko da kaze kako on izvlaci X sati sa X% osvetljenja na njegovom G2... i kako zbog toga baterija i Nexus 5 ne valjaju... :D ;)

Sve sve al ja ne shvatam otkud tebi to da nexus nema odličnu bateriju, jel te to Samsungerica slagala? :D

:D

Nexus 5 ima pristojno trajanje baterije, u rangu sa Nexus 4, a to nikako nije loše. G2 je na tom polju bolji zbog snažnije baterije i tu nema rasprave. Da li je bolje uzeti ovaj ili onaj model ipak zavisi od ličnih afiniteta. Poređenje između dva modela ne smatram offtopicom, jer je to realnost i time se svakodnevno bavimo (barem ljudi sa ovog foruma), ali preporuku za kupovinu određenog modela... :)

A zasto bi stavljao jace osvetljenje ako je auto mod dovoljan?

Tom logikom moze da stavi osvetljenje na 30% i da mu baterija traje duplo duze.

Nivo osvetljenja ekrana nije svima isti i zato kad poredite, onda makar stavite na auto.

Kad si kuci auto mod je na slabijem osvetljenju = duze trajanje baterije. Napolju je na najvisem = krace trajanje baterije. Nisi razumeo sta sam hteo da kazem. Ako si stalno napolju sigurno neces drzati na 30% osvetljenje, nego na jacem. To nece izdrzati ceo dan. Kao dole pomenuta 3 telefona.

Odlicna baterija je na ovim jacim Note 2/3, G2, Z1 koji imaju po 3k mah. Ovde je 2300 i to je ok. Ispod 2000 mah na 5" telefonima ni ne treba pricati.

Lol meni baterija na n5 traje 3 dana bez problema, sve stock iz kutije nista nisam dirao, nista ne cackam a sve imam i sve koristim normalno i nikad nisam bio srecniji sa telefonom,igrice na tel ne igram, sve ostalo koristim umereno. Ne znam da li postoji neka razlika ili je neko dobio tel sa felericnom baterijom ali moja baterija je vrh vrhova, kamera je posle 4.4.2 isto jako pristojna, sto se zvuka i zvucnika tice nemam ni tu nekih zamerki posebnih. Ono sto me najvise odusevljava je izgleda telefona nekako mi je taman po svemu. Ja od sad furam samo Nexus jos samo da ovi iz googla ne budu kerovi i da nastave da podrzavaju makar svoje telefone sa redovnim updejtom i bez kasnjenja.

Lol meni baterija na n5 traje 3 dana bez problema, sve stock iz kutije nista nisam dirao, nista ne cackam a sve imam i sve koristim normalno i nikad nisam bio srecniji sa telefonom,igrice na tel ne igram, sve ostalo koristim umereno. Ne znam da li postoji neka razlika ili je neko dobio tel sa felericnom baterijom ali moja baterija je vrh vrhova, kamera je posle 4.4.2 isto jako pristojna, sto se zvuka i zvucnika tice nemam ni tu nekih zamerki posebnih. Ono sto me najvise odusevljava je izgleda telefona nekako mi je taman po svemu. Ja od sad furam samo Nexus jos samo da ovi iz googla ne budu kerovi i da nastave da podrzavaju makar svoje telefone sa redovnim updejtom i bez kasnjenja.

Reci jos da si na hspda modu tj da ti je upaljen gprs na 3g ili wifi pored i dotuci nas skroz!

Uzgred jel uspeo iko da zabode nexus koji nema ni jedan od 4 poznata problema do sad, nisam ispratio temu skroz?!

@Proday

Ja bih trebao da pazarim n5 u utorak ili sredu tako da cu nadam se do kraja sledece nedelje moci da prenesem utiske, ako ne budem u prevelikom skripcu zbog ispita...

Inace za sada nikog nije zaobislo, verovatno nece ni mene... Nadam se u sto manjem broju...

Poslednja izmena:
Djilke pa ja se izvinjavam, nisam ga prepoznao odma :D

mushmular ajd i sa srecom da ubodes dobar primerak (covece doslo vreme da i sa telefonom moras ko sa zenama)!! :D ...i ocekujemo impresije uskoro!

Nego ko ima nexus 5 a da je iz novog sada da i ja vidim/probam to cudo uzivo kako izgleda/radi?!

Sto se problema tice moj primerak ima samo klimavo power dugme, burazer je uzeo pre mene i imao je problem sa vibracijom uzasno se cula pa je menjao fon i dobio je tel bez mane cak mu se ni dugme ne klima. Od svih gluposti moli boga da dobijes klimavo dugme :) a ne nesto drugo

Sto se problema tice moj primerak ima samo klimavo power dugme, burazer je uzeo pre mene i imao je problem sa vibracijom uzasno se cula pa je menjao fon i dobio je tel bez mane cak mu se ni dugme ne klima. Od svih gluposti moli boga da dobijes klimavo dugme :) a ne nesto drugo

+1

Vrh Dno