Šta je novo?

LG Nexus 5

Ako je sve ostalo ispravno, isplati se.

Trebalo bi da jeste, sutra cu da uzmem pa da vidim. Samo cu onda iz ovog devojkinog havarisanog da prepakujem logic board, to mi je mnogo lakse nego da skidam ekran od ovog sto ne radi ploca.

A kako misliš da proveriš da li radi ostalo, ako ne radi ploča?

Pa jedino moze da rizikuje, nece sigurno da prebacuje plocu u trenutku preuzimanja.

Upravo tako, kupujem na rec prodavca. Meni zapravo treba samo ekran u celoj prici, ostalo i ne mora da radi. Bilo bi lepo da se ne zezam sa odlepljivanjem i ponovnim lepljenjem ekrana na devojkin telefon, menjanje ploce mi je mnogo jednostavnije, vec sam otvarao telefon i to mogu za 10min da zamenim.

Koliko iritira ona glupost sa gašenjem ekrana nakon razgovora, kod mene se to dešava i kada me zovu, i kada zovem. Bzvz skroz.

Još više iritira apsolutno bolenje one stvari da se to reši nekom zakrpom. Da je neki pakistanski razvojni tim u pitanju, pa da razumeš, but allmighty Google...

Idi u podešavanja WiFia i vidi da li ti je uključeno skeniranje mreža. Možda je to.

To jest u podesavanja lokacije i skini wi fi skeniranje. Posle toga udari restart za svaki slucaj :)

b186722b74ae8834218f3390aa589acc.jpg

Скенирање не би требало да нешто нарочито утиче на трајање батерије. Бар што се wifi скенирања тиче...

Скенирање не би требало да нешто нарочито утиче на трајање батерије. Бар што се wifi скенирања тиче...

Meni to osakatilo bateriju.

Ја то држим упаљено више од две године и нема утицаја уопште. :)

Nemam pojma, ja otkad sam isključio sve je kako treba.

Operacija uspešna, pacijent živ :) Bukvalno mi je trebalo deset minuta da otvorim telefon, odvrnem šrafiće, skinem konektore i prebacim ploču sa ovog neispravnog što sam kupio. Živeo Nexus 5 i njegova laka popravljivost :D Mislim da bolje nisam mogao da prođem za 50 evra, telefon je skoro pa nov, ima samo jedno malo udubljenje na ćošku od udarca kako je dečku pao i na neku foru je uspela da mu rikne ploča od tog pada. Devojci pet puta na beton padao, jedino je ekran stradao, to je valjda kako te potrefi, ***. Ispade sad ovaj novi fon za devojku čak i u malo boljem stanju nego moj :d

Nego, bukvalno na svakom Nexusu 5 vidim proizvodne slabe tačke: pukotine kod Sim slota i dole kod microUSB porta se odlomi ona tanka plastikica. Stavio kap superlepka tu dole kod microUSB-a, pošto se polomila ta plastikica sa jedne strane, malo pritisnuo i za sad drži, bolje to nego da pustim da se skroz odlomi, a tako polupolomljena bi brže stradala. Elem, sutra ću još neke fotke da okačim, ekran sitne ogrebotinice ima, vidi se da je dosta očuvan, ako se izuzme taj sudbonosni pad :) Pogledajte levo na šta liči donor, devojkin telefon, na leđima kao nožem da ga je reckala, sad ću najdeblji case da joj uzmem, kaljeno staklo i ćao.

Nexus 5 operacija by Dragoljub Radovanović, on Flickr

Poslednja izmena:
Bas mi je drago sto ti je uspesno zavrsena operacija! Neka radi telefon jos dugo.

Pitanje za vlasnike Nexus 5:

U podesavanjima namestim da mi zvono i notifikacije budu ugasene a alarm upaljen i bez obzira na to telefon zvoni na pozive/notifikacije.
da li je tako i na fabrickom Androidu ili je neki bag do cutom Roma koji imam instaliran?

Da li ovo bolidi iz Google ikada planiraju riješiti ovaj problem sa crnim ekranom nakon poziva?
Izgleda da mi ne gine povratak na 5.1.1 :)

Resice, samo ne pre 6.0.1, mada mozda ubace u ovaj patch sto treba da izadje

Pitanje za vlasnike Nexus 5:

U podesavanjima namestim da mi zvono i notifikacije budu ugasene a alarm upaljen i bez obzira na to telefon zvoni na pozive/notifikacije.
da li je tako i na fabrickom Androidu ili je neki bag do cutom Roma koji imam instaliran?

Do tvog roma je

Poslednja izmena:
Sada sam instalirao apdejt za dialer sa apk mirror i kao da je popravljen bug sa paljenjem ekrana. Malo sam testirao, ali videcu sutra kako se ponasa.

Btw, da li ta verzija dialer-a dolazi kao samostalni apdejt ili će biti u okviru apdejta celog sistema?

Izgleda da su uspjeli riješiti najveći problem Androida 6. Ne mogu vjerovati da je bilo do Dailera.

Biće sigurno update preko Google Play.

Vrh Dno