Šta je novo?

LG Nexus 5

Ne saljem puno poruka ali mislim da bi mi za godinu i koji mesec koliko koristim taj program neko odgovorio da mu je stigla poruka koja mu nije bila namenjena.

OK, meni se nije desilo, pošto vidim da za ove novije thread-ove pominju samo S6/S6 egde, a prilično sam slao SMS-ove ovih dana (doduše sa N5 i N5X-a).

Ma jasno je da to nije neki bug sa nekom ludačkom učestalošću, ali džabe meni sva statistika kada mi se to desilo, na sreću bilo je bezbolno, nije bio ovaj slučaj koji loznica pominje, ali dovoljno da mu to zauvek zapamtim i u životu ga više ne stavim na telefon :)

Postoji li nacin da sklonim obavestenje da je update spreman za instalaciju? Na stoku sam 6.0, rutovan i mrzi me radim ovaj security update a nervira me obavestenje sto stalno stoji tu.

Zato sto moram da odradim update preko image jer je rutovan telefon i onda moram opet da rutujem pa da brisem aplikacije koje ne koristim i podesim jos neke sitnice.

Pa zadrži prst na notifikaciji, i isključi da ti se vise ne prikazuje...

Mogu da iskčjucim obavestenja google services, ali ako to uradim iskljucicu za sve a ne samo za update.

Stavio i ja bas taj Nillkin na N6 i imam halo effect, djeluje mnogo traljavo na krajevima. Ne znam je li i kod drugih tako. A da je fin osjecaj i da se vidi bolje nego kroz foliju je tacno.
Ima li da neko pravi staklo bez halo effecta, za blago nakrivljene ekrane.
Nego to je do prirode nexusa 6 i zakrivljenog ekrana na ivicama. Jednostavno nema resenja, osim skracenih verzija koje pokrivaju samo ravan dio. Citao sam o tome dosta na netu, nisam jedini.

Vrlo verovatno da je do zakrivljenog ekrana. Ja sam na N5 imao Nillkin i nisam imao halo efekat. Baci pogled na Spigen, mozda su bolje to resili. Nadam se da ga samo nisu skratili.

Pa onda su ovi iz Nillkin slepci. Kako to ne osmisliše bolje?!

Ne bih rekao da su slepci. Verovatno nisu uspeli da naprave malo "zakrivljeno" staklo za budget varijantu.

Ali to je nije "pravo" staklo. To je ojačana plastika. Naravno da je fleksibilnije od običnog stakla.

Iz vise slojeva je. Ima minimalnu toleranciju na savijanje i odmah se ispravi. :D Savijes malo vise i odmah puca, ali drugi sloj drzi sve zajedno.

Kad mi je N5 pao face down na ulici, malo kamence se zabilo u nillkin. Ono puklo, staklo na fonu citavo. Kasnije sam ga lomio malo po malo da vidim kako radi. :D
Narucio sam Spigen ultra thin :D staklo. U medjuvremenu stavio njihovu Crystal foliju. Folija je takodje extra, primetno tvrdja od klasicnih, a svuda lepo nalegne. Tek se nakon nesto vise od pola godine pojavile sitne ogrebotine. Poredjenja radi, Screen Guard folija je izgledala kao smirglom smirglana nakon 3 nedelje (taman period od kad sam kupio N5 dok mi nije stigao nillkin :D).

Kakav je proizvodjac stakala Orzly. Ubise ovi englezi sa cijenom, nista ispod 15$ za ova stakla koja nalijezu. Nillkin sam platio malo manje, izvlace se dobre repa *** za accessories...

Pa nije nillkin baš budžet varijanta, ako je original.
Verovatno i najskuplji kineski proizvođač opreme.

Ok, mozda nije budzet varijanta ako ga uporedis sa drugim kineskim staklima.
Bio sam poprilicno zadovoljan Nillkinom te sam ga uporedjivao sa "brendovima" poput Spigena Glas.tR Nano ($35USD), Seidio VITREO ($25USD), MIME Ghost/Feather ($25/$30), Bodyguardz ($40), ZAGG ($35) CRUZERLITE, Anker, itd..
Cak je i Glass4M (koji mi se desetostruko manje svidja/uliva poverenja od Nillkina) 2x skuplji, HK based.

Nije jeftin u poredjenju sa klasicnim folijama, ali je daleko jeftiniji od proizvoda iz svoje grupe.

Koliko iritira ona glupost sa gašenjem ekrana nakon razgovora, kod mene se to dešava i kada me zovu, i kada zovem. Takođe i ono nestajanje flashlight iz menija, moram da pokrenem camera App i da uključim blic i kada fotkama tek tada se ponovo pojavi flashlight. Bzvz skroz.

Moras staviti modifikovan boot image, pa onda npr. najnoviju betu super su 2.52

Znam to, treba da ubacim twrp, pa cu da flesnem elementalx i onda supersu, samo me je zanimala koja verzija radi za poslednji patch. :D

Rutovao sam preko NRT, Wugfresh je ubacio novu verziju, zajedno sa time i custom kernel, pa sada moze da se rutuje bez problema. Pre neki dan sam pokusao isto sa NRT, ali je bio bootloop, jedva sam izvukao, sreca pa je sve ostalo. Sad nema nikakvih problema, sve lepo radi.

Na kataklizmi sam i kopka me da probam elementalx. Kakav je?

Dobar. Ali svaki sa custom hotplugom ima problem da jedno jezgro zabode naax freq posle par dana. Restart pomaze. Meni na stocku samo fali vibration control i to je to.

Sta mu dodje custom hotplug? Jel mora da se flesuje prvo stock ili mogu preko ovog cataclysm kernela da pregazim? Tamo u instalaciji kaze da se ne radi to.
Ako mora restart na par dana, to je glupost. Ovako mi trenutno radi lepo telefon, nego me cisto zanima kakav je onaj. Kakve su undervolt opcije i tako jos ponešto.

Sta mu dodje custom hotplug ¹? Jel mora da se flesuje prvo stock ili mogu preko ovog cataclysm kernela da pregazim ²? Tamo u instalaciji kaze da se ne radi to.
Ako mora restart na par dana, to je glupost ³. Ovako mi trenutno radi lepo telefon, nego me cisto zanima kakav je onaj. Kakve su undervolt opcije i tako jos ponešto.⁴

1 - nije fabricki, Qualcommov MP Decision
2 - moze. To ti je skoro kao stock, taj catin.
3 - ne mora, ako neces. Pretpostavljam da ovo 90% korisnika nije ni primjetilo. Osjeti se na malo vecem zagrijavanju i brzoj potrosnji baterije. Ovo mi se javilo na 2 moze se reci najpopularnija kernela, blue spark i elementalx.
4 - ima dobrih opcija, ne znam sta ocekujes. Meni se licno i ne svidja nesto elementalx, pogotovo ona njegova app. Zato najcesce 'setujem' kernel preko terminala ono sto mi treba, bez tih njihovih app:eek:va koje se i placaju.

Poslednja izmena:
Jel se isplati uzeti neispravan Nexus 5 (crknuta ploča) za 50 evra? Razmišljam da uzmem to i posle samo prepakujem ploču, kaže da ostalo radi, e sad da li je to tako...

Vrh Dno