Šta je novo?

LG Nexus 5

Kako bre neistinito. Kamera mozda jeste solidna ali nije u vrhu tj. u prvoj ligi (iPhone i Samsung, ne znam za hTCi ostale), a na to power i klimavo dugme se svaki drugi žali :D
EDIT: ALi svejedno, drag mi je opet, kol'ko para tol'ko i muzike (i vise od toga) :) Nem're biti sve najbolje!

Poslednja izmena:
Ne znam na osnovu cega pricas. Zvuk snimanja je kao na svim drugim telefonima koji nemaju posebne mikrofone. Zvuk na sluskama se slazem da nije najbolji ali sa dobrim sluskama nema zime.

Poslednja izmena:
Ne znam na osnovu cega pricas.

Na osnovu onoga vidjenim svojim ocima i cutim svojim usima.

Zvuk snimanja je kao na svim drugim telefonima koji nemaju posebne mikrofone.

OK, ali zato ti koji nemaju posebne mikrofone ne mogu se trpati u red najboljih. Ostaju druga liga i to je to, nek cekaju kvalifikacije narednih godina pa mozda nesto i urade.

Zvuk na sluskama se slazem da nije najbolji ali sa dobrim sluskama nema zime.

I ja sam mislio da nema zime, dok nisam probao bolje i video na cemu sam. :D Ima zime moj telep, ono sto SGS1 izvuce sa slusalicama od 3€,ne moze nexus sa onim od 150€.

Poslednja izmena:
a dobro. sgs1 je u samom vrhu po tom pitanju..

Đeš porediti iPhone sa ovim! ALi stara N82-ojka kad se sjetim je bila zakon, ali ***. :) A valjda svi znaju da je Nexus što se tiče kamere, zvuka, (i power dugmeta :d) tj. multimedije druga liga! :)
!?!?

Ja nemam nikakav problem sa power dugmetom.

Joj ovih bukvalista. Pa sta sad treba, ako ti nemas problem nema niko, ne postoji, nije moguce. Ne mora znaciti ako postoji problem da ga svi moraju imati, osim ako nije nesto takve prirode poput greske u softwareu itd. Neko pritisne dugme 5x na dan, neko 10, nego 100, sve to utice. Svejedno, ovo se ne bi smjelo desavati u ovolikom broju, pa na samom forumu sam citao da se dosta ljudi zalilo (nek je 5oro mnogo je).
Nemam ni ja problem sa power dugmetom na N4, pa sto da ne vjerujem ljudima.

Poslednja izmena:
Problem power dugmeta je više psihološki problem, jer je to "jedino" power dugme, pa sada su naši ljudi pod stalnim pritiskom da će im otkazati :).
Ja sam "neprecizno" dugme imao na galaxy S2 telefonu, ali od 10 puta 1-2 puta je omanulo (od prvog dana), što nije bio nikakav probem. Na N5, da kucnem u drvo, do sada nikada nije omanulo :).

Pa ja vidim da je zalutao. Nikada nisam siguran o kom telefonu on prica.
Za razliku od raspad samsung dugmeta gde redovno kliknem dva puta power jer je telefon glupav pa nikada ne znam da li je odregovao pa se ekran ugasi, ovde se ekran pali momentalno po pritisku.

Poslednja izmena:
Ahaha mene je jednom istripovao da je prešao na peticu :D

^
:)

Pa zar nije stvarno presao? Ja sam stekao utisak da jeste, posto kao da govori iz iskustva.

I ja sam narucio dan pre njihovog praznika i bilo je sve u redu. Neko je postavljao link sa ibuygou sajta odkle sam i ja uzeo.

a na osnovu cega da ga odredim ? ip6 nemam pri sebi,***. a testovi na gsm areni i slicnim me doticu koliko i sneg u sred zime.

I ja se uvek pitam koja je poneta hiljada klipova gde testiraju kameru na youtubu na kome se kvalitet jedno 5-6 puta smanji.

nisam ja komentariosao kvalitet snimka, (niti gledam klipove kada kace poredjenje snimaka slika sa kamere na youtubu) nego zvuka dok prica. a i lika pratim dosta na youtubu (i na xda )ne bi nista namestio iako licno gotivi n5.

moj odgovor je bio cisto replika na ztjepanove neistine. shvatam ja da je mod imao m7 i da od njega nema boljeg zvuka,ali ne mora se pljuvati nesto po svaku cenu iako je generalno to nesto u proseku "grane"

Poslednja izmena:
Pa dobro ako se degradira jedan degradira se i drugi. To je cisto onako da se stekne neki opsti utisak, niko nije rekao da je to ultimativni fbi test zvuka

I ja se uvek pitam koja je poneta hiljada klipova gde testiraju kameru na youtubu na kome se kvalitet jedno 5-6 puta smanji.

Tipican izgubljen slucaj korisnika je onaj koji na osnovu YT video zapisa odluci o kvalitetu multimedije koji neki uredjaj (ne mora biti telefon) reprodukuje. Tipa, odlucis se za skupi HiFi set na osnovu YT videa. Nebulozno. Ali zato ljudi vole da sebe predstavljaju ekspertima, valjda to ide sa gomilom uzaludno pregledanih video zapisa.

Pa dobro ako se degradira jedan degradira se i drugi. To je cisto onako da se stekne neki opsti utisak, niko nije rekao da je to ultimativni fbi test zvuka

Sustina price je u tome da ne mozes da steknes ni to cak. Za utisak, opsti ili ispravni potrebno je da cujes sam, ispred sebe.

I meni stigle sluške juče sa ibuygou. Cool su, jedino mi nešto nezgodno kad ih stavljam u uši.

mislim da ce se desiti dan posle eventa jabuke ili mozda bas na taj dan. videcemo

http://googleblog.blogspot.ca/

Joining the party: Android 5.0 Lollipop

http://www.android.com/versions/lollipop-5-0/

Battery

Power for the long haul

A battery saver feature which extends device use by up to 90 mins
Estimated time left to fully charge is displayed when your device is plugged in
Estimated time left on your device before you need to charge again can now be found in battery settings

http://www.androidpolice.com/2014/10/15/its-officialandroid-l-is-android-5-0-lollipop/

Runtime and Performance

A faster, smoother and more powerful computing experience

ART, an entirely new Android runtime, improves application performance and responsiveness
Up to 4x performance improvements
Smoother UI for complex, visually rich applications
Compacting backgrounded apps and services so you can do more at once
Support for 64 bit devices, like the Nexus 9, brings desktop class CPUs to Android
Support for 64-bit SoCs using ARM, x86, and MIPS-based cores
Shipping 64-bit native apps like Chrome, Gmail, Calendar, Google Play Music, and more
Pure Java language apps run as 64-bit apps automatically

edit

A range of new professional photography features for Android Lollipop that let you

Capture full resolution frames around 30 fps
Support raw formats like YUV and Bayer RAW
Control capture settings for the sensor, lens, and flash per individual frame
Capture metadata like noise models and optical information

State of the art video technology with support for HEVC main profile to allow for UHD 4K 10-bit video playback, tunneled hardware video decoding to save power and improved HLS support for streaming

Poslednja izmena:
Vrh Dno