Šta je novo?

LG Nexus 5

Ako je kupio u ovim klošarskim piljarama, šta ima da će mu zamjeniti. To samo u legalnim prodavnicama gdje je garancija kod ovlaštenog. :)

Poslednja izmena:
Pokušaću sutra da tražim da mi zamene!
Nego da li znate kako da pustim video na YouTube-u u 1080p?

zbog cega ja nemam mogucnost da ukljucim google now da se poziva iz bilo koje aplikacije? sad ovo sto je stiglo sa zadnjim updejtom. Otisao sam u podesavanja ali nemam ponudjenu tu mogucnost a imam zadnju verziju. Jel to opet problem zbog nase drage mile Srbije ili sta?

Od kako imam N5 mrzi me da probam romove, stock + xposed moduli + elementalx mi nekako odgovara. Mozda probam ovaj stable Slim ...

BTW Stigla mi skoro sa eBay-a 'Spigen Nexus 5 Case Ultra Fit', a danas i Nillkin 'Tempered Glass'. Sa kejsom prezadovoljan bas, glass nisam jos stavio.

Javi utiske kad postaviš glass... to je onaj od 11$?

Tako nešto, možda 14$, ne sećam se više, ali mogu da proverim.

Uglavnom evo par fotki:

usa2e3um.jpg

zenavese.jpg

u9e5u2yv.jpg

pa8ygu7e.jpg

Ne mogu da editujem post, ja se izvinjavam za ogromne slike, ne znam zasto tapatalk nije umanjio iste :/

Sve je to lepo,alo sada ide najtezi deo :) zalepiti to cudo a da ti ne ostanu rupice ispod..

Ej nije, čini ti se.. Ok teško je da pogodiš ravno da zalepiš, međutim uopšte ne ostaje vazduh odnosno balončići ispod, staklo na staklo idealno ravno. Lepio sam već drugaru. Ali iskreno teško zalepiti ravno, nije folija, nema iz dva puta :)

Hehe, ja sam ovu foru sa selotejpom sasvim slučajno otkrio kada sam prvi put stavljao foliju. Prvo sam mislio da će lepak sa selotejpa zamuljati ekran, ali jok, ispostavilo se jako efektivno. Odlepim jedan deo folije, uklonim sva zrnca selotejpom, rinse and repeat. Dešava se često da u procesu uleti i drugo zrnce dok odlepljuješ, tako da ume da potraje dok se ne reši sve. Bez obzira na metodu u kupatilu sa tušem i parom koja uklanja prašinu iz vazduha, uvek se nađe nešto da uleti...

Axel, kakva je situacija sa tempered glass, koliko puta smeš da ga odlepljuješ ako se zadesi mrvica prašine ispod? Čitao sam da lepak krene da slabi, baš kao i kod folije, ali zanima me da li je tempered glass više ili manje zahvalniji po ovom pitanju?

Poslednja izmena:
Gizmo jednom sam uništio 'staklo', naime zalepio sam ga krivo i više nisam mogao da ga odlepim, a da ne oštetim ivicu(kasnije na tom mestu nije htelo da se lepi vise). Kada se zalepi vrlo je teško odlepiti ga, iako u paketu dolazi sa trakom koju zalepiš na staklo i navodno bi trebalo da izdrži da ga odlepiš od telefona, ali nema šanse. Bar ja nisam uspeo. Problem sa staklom je to što je ravno i nesavitljivo, za razliku od obične folije koju lepiš od vrha telefona na dole, odnosno deo po deo, postepeno, staklo moraš odjednom.
U paketu dolazi sa nekoliko vrsta vlažnih i suvih krpica i folijom tipa selotejp.

Poslednja izmena:
hmmm.. ja kada sam pratio temu na xda niko se nije zalio na tesko skidanje. koliko znam to staklo je i savitljivo,nije bas klasicno staklo :)

mada cekamo tvoje iskustvo kada te smori i kada ga budes skidao :)

Blago savitljivo jeste, ali ništa ti ne znači ;-)
Da ga zalepiš, pa odlepiš - jedino sa nekom strašno jakom lepljivom trakom, ja iskreno nisam uspeo da odvojim, a da kasnije bude upotrebljivo ponovo. Nemam takvu traku.

a cekaj.. onda ce to skidanje da ti unisti oleophobic premaz koji imas preko ekrana.. ili ipak ne.

jedan od razloga zasto nikada nisam voleo te nalepnice. nikada ne znas na cemu si posle odredjenog vremena :)

Pojma nemam, valjda ne, ne plaši me :)

Nakon što sam zalepio utisak je da mi je telefon deblji i teži :d

Šalu na stranu, staklo je malo deblje od folije pa se malo više oseća, a iako je ultra lagano u ruci, kada se zalepi ma telefon nekako imam osećaj da je telefon teži. Staklo je potpuno glatko i osećaj je kao da se dodiruje go ekran.

a cekaj.. onda ce to skidanje da ti unisti oleophobic premaz koji imas preko ekrana.. ili ipak ne.

jedan od razloga zasto nikada nisam voleo te nalepnice. nikada ne znas na cemu si posle odredjenog vremena :)
+1

Inace, izgleda nije ni vama lako :D

Poslednja izmena:
svaka cast njima u kakvom paketu posalju svu opremu i staklo, za smesne pare, za te pare ovde ti uvale foliju za tegle :d ja nisam uspeo da ga zalepim, zezale me paukove mreze na mestu gde je zakrivljeno staklo malo, dole desno od ekrana, i onda sam se malo izivljavao na njemu, udarce srafcigerom, guljenje kljucevima i skalpelom, posle duzeg mucenja je pokazao male tragove i ogrebotine, padove nisam testirao a kada se staklo savije pukne kao soferka, ostane u jednom delu.. sada cekam iSmooth foliju

A jel postoji neka folija ili ovo kao deblje staklo na kome ne ostaju otisci prstiju? Na mat folijama valjda ne ostaju ali me nervira sto su mat, nekako mi ekran nije bistar kao sa skroz providnim :)

^u odnosu na folije stvarno manje ostaju otisci, ali ostaju onoliko koliko i na ekranu, pretpostavljam.

da i on je premazan tim namazom koji stiti od masnih ruku . mada nije kvalitetan kao na ekranu ali je veoma blizu.

Flesnuh najnoviji slim i sad mi je tel nonstop awake. Cak i kada mi ugasen ekran. Wtf?

Setih se inja da udarim reboot, sad je ok. Hvala u svakom slucaju

Vrh Dno