Šta je novo?

LG Nexus 4

Prvo root-uj telefon pa onda objašnjavamo dalje :-D

Aj vazi. Samo sto to nikad nisam radio do sad, videcu da nadjem neko krsteno upustvo na netu. I onako sam zadovoljan kako radi stock rom jer nisam nesto specijalno zahtevan korisnik i nisam od onih koji bi stalno menjao rom i nesto cackao. :) U svakom slucaj hvala. :)

@ChobbyNS
Hvala za info. :)

@baltam0s @Marko_S
:butt: :butt: :butt:

Jel transparent status bar rezervisan samo za N5 ili i n4 treba da ga ima nakon KitKat update-a?

Here we go...

Au ljudi. Ništa ne čitate i 50 puta se ponavljaju ista pitanja i isti odgovori na poslednjih 50 strana.

GEL - Google Experience Launcher NE zahteva root. Dobićete providan NavBar i StatusBar ukoliko ga instalirate.

Alternativa je Nova Launcher Beta. I sa njom ćete imati providan NavBar i StatusBar.

Root NIJE potreban.

Xposed framework je dobio update i radi na 4.4
A i skoro sve opcije u gravity box rade,bar one najbitnije.

Poslednja izmena:
Meni cataclysm nece da se instalira, kaze installation error u cwm-u. Jel postoji neka fora za koju ne znam?

sada ce verovatno neko da se iznervira ali ko zna njemu je lako ko nezna pita, može li neko uputstvo na srpskom ili video objasnjenje kako da rutujem nexus 4 Kit Ket 4.4
Hvala i onome ko mi objasni i onome ko to nebude hteo

Flešuj supersu iz custom recoveryja. Pisao sam par strana unazad kako se to radi. Jel ti otključan bootloader? Mada mislim da samo za root ne mora biti otključan.

Flešuj supersu iz custom recoveryja. Pisao sam par strana unazad kako se to radi. Jel ti otključan bootloader? Mada mislim da samo za root ne mora biti otključan.

bootloader verovatno nije otkjučan nisam nista dirao, kako da Flešuj supersu iz custom recoveryja možeš da mi pomogneš ili da mi daš stranu gde si to objasnio, stvarno se slabo snalazim sa tim stvarima da ne zeznem nešto. Hvala ti puno i za ovo

Poslednja izmena:
Ja predlazem sa de azurira prva strana sa uputstvima i potrebnim informacijama, da se ne ponavlja svakome pojedinacno. Ja vjerujem da vecinu smara da stalno isto pise.

Nilorad e *** jos na srpskom uputstva, danas je minimalno znanje engleskog jezika apsolutna potreba, nadam se da barem toliko znas, imas internet i brojne internet servise za prevodjenje. Za sve u zivotu se moras potruditi, ne mozes cekati na tacni.

Poslednja izmena:
Ako se vec toliko ne snalazis, uzmes lepo Wug's Toolkit, instaliras drajvere #2 po uputstvu sa slikama prilozenom u programu, rootujes telefon jednostavnim klikom na dugme u programu, stikliras da ti nabaci i TWRP custom recovery uz root i zavrsis sa tim. Vremenom kad se budes malo vise zanimao oko Androida, ROM-ova, itd... naucices da radis sa cmd-om pa ti Toolkit vise nece trebati.

Ako se vec toliko ne snalazis, uzmes lepo Wug's Toolkit, instaliras drajvere #2 po uputstvu sa slikama prilozenom u programu, rootujes telefon jednostavnim klikom na dugme u programu, stikliras da ti nabaci i TWRP custom recovery uz root i zavrsis sa tim. Vremenom kad se budes malo vise zanimao oko Androida, ROM-ova, itd... naucices da radis sa cmd-om pa ti Toolkit vise nece trebati.

+1

http://www.wugfresh.com/nrt/ imas i video tutorijal i sve ostalo sta ti treba

Odradio sam danas factory data reset posle 4.4 update-a. Ne mogu da se setim kako da podesim u language & input opcijama da pored English (United States) kao default jezika mogu da prebacim na srpski kad pišem poruke.

Drzi na tastaturi dugo zarez dok ti se ne pojavi meni za settings. Izaberes google keyboard settings/inupt languages i tu stikliraj sta zelis, posle samo prebacujes na samoj tastaturi.

android keyboard settings
input languages
destikliras use system language
stikliras engleski i srpski

Ako nekome treba preporuka za tastaturu-SwiftKey

Swype na srpskom perfektno radi i ima dosta opcija u podešavanjima. Ne verujem da ću u skorije vreme menjati tastaturu, toliko dobro radi. :)

Nilorad e *** jos na srpskom uputstva, danas je minimalno znanje engleskog jezika apsolutna potreba, nadam se da barem toliko znas, imas internet i brojne internet servise za prevodjenje. Za sve u zivotu se moras potruditi, ne mozes cekati na tacni.

pisao sam na srpskom što je najgore :)

pa kakav je ovo haos :D

Prilozi

• uploadfromtaptalk1385319264451.jpg
    uploadfromtaptalk1385319264451.jpg
    34.8 KB · Pregleda: 202
Evo lupio sam 4.4, onda FR i WC i roknuo GEL, radi sve ok,tel je brz kao sto je uvek i bio, samo GEL je ogranicen kao terasa sto je velika steta, ne mogu da verujem da likovi nisu ubacili osnovne funkcije u launcher

Stiglo mi obaveštenje za update, odradio i uleteo u bootloop. Popizdeo sam, a razmišljao da li da uradim nandroid backup i nisam. Sad sve iz početka... Bem ti telefon. Baš mi nije trebalo ovo sad.

Jel si probao factory reset iz recovery?

Stiglo mi obaveštenje za update, odradio i uleteo u bootloop. Popizdeo sam, a razmišljao da li da uradim nandroid backup i nisam. Sad sve iz početka... Bem ti telefon. Baš mi nije trebalo ovo sad.

koliko puta si ga pustio da provrti boot screen?

Ma jesam, ne ide. Odradio sam novi install.

koliko puta si ga pustio da provrti boot screen?
Ostavio sam ga 2 sata tako. Znam šta radim, nešto se nije složilo, mislim da je twrp, negde sam pročitao da može da prouzrokuje bootloop, ali nisam obraćao pažnju na to. Sad je gotovo.

Nazad
Vrh Dno