Šta je novo?

LG Nexus 4

Ja jos uvek nisam dobio OTA update... U pitanju je Nexus 4 za UK trziste...nije rutovan i sl., dakle sve je stock... :)

a za providan status i nav bar imate nova launcher beta3, al moze samo kao apk jos uvek da se skine, kakav GEL bre :D

Samo se prijaviš za Nova Launcher beta na njihovoj G+ stranici i sa Play Store skidaš poslednhu Beta verziju.

@Vader Radi odlično. Ni jedan jedini FC ili neka nepravilnost.

GEL nije loš. Veliki napredak. Ali iz navike koristim custom launcher.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2537299 evo kako ljudi gruvaju preformanse na n5.. na qadrantu izvuce 20 000 skor.. nesto sto su izvukli iz moto x-a . ne znam da li ima nesto slicno i za n4. antutu izvlaci oko 34000-35000

"We now have Qualcomm-optimized Dalvik libraries thanks to recent Moto X 4.4 release."

da neko slucajno ne flesne ovo je za N5.. reko mozda rade nesto i po pitanju n4.. kazu ljudi da je satro brzi sa tim ****** :)

Slobodno instaliraj,radi i na n4.
Daje bolje rezultate u benchmarku,posebno za cpu.

Za sada jedini problem (pored odvratnog dialera) je sto ne radi exchange

Nova radi odlicno. Ni jedan jedini bug nisam imao od kad sam instalirao. :)

@corvus corax, nasao sam ovaj tvoj post,

Za transparentan navbar i statusbar instalirajte:

GEL - http://www.androidfilehost.com/?fid=23212708291676903

Nova verzija Google Search - http://www.androidfilehost.com/?fid=23212708291677093

I radi sve kao na N5. Upravo isprobano.

koliko vidim ovde ti je samo apk za gel. za providne barove jel dovoljan samo ovaj apk ili imaju posebni transparent navbar i statusbar.

i za ovaj novi google search jel trebam i njega iz nekog razloga da stavljam posto je n4 na 4.4

Samo je dovoljno da instaliraš GEL, pritisneš Home taster i odabereš GEL kao defaultni launcher i biće transparentni barovi.

Novija verzija search-a mislim da nema potrebe da se instalira na 4.4.

A jel trosi nesto vise bateriju ta nova verzija launcher-a i google search sa N5 ili ne?

Za search ne znam,ali nova ne trosi bateriju uopste.

Mislio sam na ovaj GEL apk ili je to isto sto je okacio @Corvux Corax? :)
I da li radi na ne rutovanom telefonu?

Au ljudi. Ništa ne čitate i 50 puta se ponavljaju ista pitanja i isti odgovori na poslednjih 50 strana.

GEL - Google Experience Launcher NE zahteva root. Dobićete providan NavBar i StatusBar ukoliko ga instalirate.

Alternativa je Nova Launcher Beta. I sa njom ćete imati providan NavBar i StatusBar.

Root NIJE potreban.

meni je sve na cloudu i nemam nista na telefonu sem sto ja licno "ukesujem"
Koji cloud koristiš za ovo? Sad sam probao da stavim muziku na Box i odradim "make offline" i on to skine ali u nekom lijevom formatu pa ne mogu tu muziku da puštam u playeru. Isto radi sa slikama i sa svime. Može samo Box da otvori te fajlove a i to nakon nekog vremena jer mu treba vrijeme da skonta koji je to tip fajla, koja glupost :S:

Dropbox radi nešto bolje, skine mp3 koji stavim da je "favorites" ali ga Player Pro iz nekog razloga ne vidi. I primjetio sam da kad sa nekog fajla skinem da je "favorites" on i dalje ostane u memoriji, Dropbox ga ne obriše, to je valjda bug.

Odlicno, hvala vam na odgovoru. :)

Inace jel moze nekako da se namesti swype na google keyboard za srpski, ali da pise latinicom?

I koji je po vama dobar mp3 player za N4?

GEL ti je samo launcher,radi na stock,instaliraj pa probaj.

^Da li moze da se ukloni google search polje i da li je taj prostor slobodan za vidzete i ikonice?

ps. kako se zove ova polukruzna aplikacija za bateriju?

13+-+1

Poslednja izmena:
Samo ako koristiš Nova Launcher Beta. U GEL nije moguće ukloniti search polje.

To je jedna prednost na Novu. Kakav je GEL inače u odnosu na Novu, osim što je slabiji za to search polje?

@Vader

Za muziku koristim Google Music. Registrovao ga jos davno preko usa proxy-ja. Sada je to malo komplikovano jer trazi valjda neku US karticu, kreditnu, platnu ili sta vec...

Za fotografije koristim Google+ Photos (onodno pikasu)

Aplikacije i podesavanja se sinhronizuju sa google accountom standardno.

GEL - Google Experience Launcher NE zahteva root. Dobićete providan NavBar i StatusBar ukoliko ga instalirate.

Ima li leka za zumirane ikonice, odnosno los DPI na n4 kada se instalira ovaj laucnher. Naravno bez ROOT-a.

Poslednja izmena:
btw jel neko ima problema sa downloadom facebook aplikacije. Sve ostale sam skinuo bez problema a kod ove samo stoji Downloading...?
Jesi ti u beta programu za facebook?
A kamera ko da je sve losija i losija. :D
Pitaj Mironika, njemu je verovatno sve bolja i bolja :p

A jel trosi nesto vise bateriju ta nova verzija launcher-a i google search sa N5 ili ne?
Trosi, trebao si da uzmes N5, posto nije pravljen za ovaj telefon, zbog low power procesora i unutrasnjeg menadzmenta i ostalih korespodencijalnih ravni
I koji je po vama dobar mp3 player za N4?
Za N4 slabo da ima dobrih, trebao si uzeti neki drugi telefon da bi ti radili ostali plejeri, mada ima i za ovaj nesto da se nadje.

Trosi, trebao si da uzmes N5, posto nije pravljen za ovaj telefon, zbog low power procesora i unutrasnjeg menadzmenta i ostalih korespodencijalnih ravni

Za N4 slabo da ima dobrih, trebao si uzeti neki drugi telefon da bi ti radili ostali plejeri, mada ima i za ovaj nesto da se nadje.
Bar stavi da si sarkastican...

Djilke, ne izvrci, 'leba ti. :p

Evo primera slika sa N4, sve auto. Mojih roditelja basta, izbliza zemlja, i jedna nocna. Fokusirani su onih dvoje u pozadini, kod tv-a.

http://www.dodaj.rs/f/19/Vd/3vlhtebt/img20131119134231.jpg[/img]

http://www.dodaj.rs/f/20/sz/UqpweCE/img20131119110542.jpg[/img]

http://www.dodaj.rs/f/1S/ny/3hAwUR2S/img20131118221036.jpg[/img]

Slike su kakve jesu, naravno da sam vidjao bolje, ali za ono sto meni treba - kul su.

Od kamera na telefonima koje sam imao, bolje su bile sa Razr HD-a (sa fabrickim softverom) i sa S2.

Poslednja izmena:

Dobar si dobar. Sarkazam na sve strane... ;)

Nazad
Vrh Dno