Šta je novo?

LG Nexus 4

Pitaš na forumu kakva je vibracija na telefonu koji imaš...?
Ma da zato što me u trenutku zanimalo a na poslu sam, a vidim da ne radi uopšte ako u Power Toggles uključim da mi radi i zvuk i vibracija, kad stigne neka notifikacija telefon pored mene se samo čuje, nema nikakve vibracije. Inače vibracije ne koristim jer su na smart telefonima dosta slabije nego na starim "običnim" telefonima, na SGS jedva da sam je osjetio u džepu i zato je još nisam ni probao na N4 ali probaću, mada ne očekujem ništa posebno.

Vibrira na poziv, neće na notifikaciju.

A ako na poslu ne može da se otvori prozor ili sl, obavezno pitaj kakvo je vreme kad budeš kretao kući, da znaš dal da oblačiš jaknu ili ne :)

Haha, kralju :D

Vojkan je uvek dostupan pa ce da ti kaze sve informacije iz prve ruke :)

Vidim u SlimBean-u opciju LCD density, i da je trenutno na 268. Moze neko objasnjenje o cemu se tu radi..? Hvala.

P.S. I ja sam oplakao onu prvu Vojkanovu satiru za danas... :D

stavi na 320.. valjda je to defolt vrednost. a ima veze sa velicinom slova u menijima npr

Ok, ali koja je konkretno razlika u odnosu na trenutnih 268..? Manja, veca, samo slova ili i jos nesto..?

Nisam nikad koristio tu opciju, pa ne znam.

koliko sam ja primetio manja su slova generalno,makar je tako meni bilo kada sam prvi put stavio slim. to mi je u startu smetalo pa sam promenio posle 5 min na defolt vrednost

nije samo slova nego svi elementi UIa. što manji broj sitniji UI -> više sadržaja staje na ekran

treba malo vremena da se navikneš kad napraviš tako nagli skok, ali ako sa 320 spustiš na 300, pa posle dan-dva na 280 pa posle dan - dva na 270 nećeš imati nikakvih problema a dosta je praktično.

Poslednja izmena:
Zadrzacu za sad ovako. :) Nema posledica po ekran..?

jel imaš u system/app ChromeBookmarksSyncAdapter.apk i jel ti u google acc settings uključen sync za browser?
Provjerio sam sve naravno, sve je Ok, ali ne radi. Koji bedak...jos mi krenuli FCovi, ma cataclysm je zakon za sada. :)

Edit: E evo odjednom proradi sync, nemam pojma do cega je bilo...
Dacu mu sansu svakako, ima odlicne opcije, nije prenatrpano...
Sad ce ubrzo CM11 :D

Poslednja izmena:
Pozdrav, ljudi, treba mi par vasih saveta oko kupovine polovnog N4. Gledah nesto po craiglist polovne N4 po San Francisku i ima ih od 180-280$. E sad meni je ortakinja tamo do polovine decembra i razmisljam se da je iscimam da mi donese. E sad dajte savete, koje cu da joj prosledim, na sta da obrati paznju prilikom kupovine. E ona oko mobilnih zna samo da li je lep,koja je boja, fb, porukice i tako to. Hvala unapred

SleamBean nije prerooted - wtf??Jesam nesto propustio ili da otvaram ponovo Wugov kit?

Vibrira na poziv, neće na notifikaciju.
To ima i nema smisla, kako kad, nekad bi mi odgovaralo da vibrira i na notifikacije a nekad ne. S obzirom da danas vjerovatno svi češće dobijamo kojekakve notifikacije nego što nas neko nazove onda vibracija i na notifikacije može biti korisna.

SleamBean nije prerooted - wtf??Jesam nesto propustio ili da otvaram ponovo Wugov kit?

prvo imaš u developer options / root access

drugo kakav kit više, imaš custom recovery, flashuješ superSU iz njega kad ti bude trebao. ali na slimu ti ne treba.

I @Chobby se izgleda bavi u slobodno vrijeme humorom, kao @Vader zakljucivanjem :D

Sta cu :)
Da malo razbijem monotoniju dok cekamo taj 4.4 :)

sto me danas iznenadila baterija. 4h igo i 15 min razgovora. sve vreme na 2g mrezi. Prosli put mi je baterija zbog gps otisla za 3h, a sada sa novijim hells kernelom je odlicna :)

I da li moze da se zna tacno koliko je star ili kad je proizveden, da se vidi preko IMEI ili serijskog broja kao sto je bilo za iPhone nekad, ne znam da li je sad moguce ili ne moze?

I jel treba na nesto posebno da obratim paznju prilikom kupovine ili ne?

Da li moze samo neko da mi odgovori na pitanje? Vidim da ste ga lepo zaobisli? :D
Hocu da kupim Nexus 4 ovih dana pa me zato i interesuje. :)

EDIT

Izvinite tek sam sad video sa mi je @Ryo odgovorio. Bas cu da proverim. Jel moze isto preko serijskog broja po nekim ciframa kao sto je bilo za iPhone koje nedelje i godine je proizveden, bez provere na netu?

I jel treba na nesto da obratim paznju prilikom kupovine ili ne? :)

Inace hvala @Ryo. ;)

Poslednja izmena:
dobio si odgovore na sva pitanja.. cak i vise :D a za serijski ako pise 306k znaci (3)2013 (06)jun i k kao koreja..

Poslednja izmena:
Kako su krenuli sa vestima na androidpolice, očekujem do jutra konačno update za naš telefon :)

Ali bez launchera i ostalih featura koji ostaju ekskluziva za N5... :s

@Vojkan&kompanija
Nasao sam taj root access i sredio sve. Ali koji moj to nije odmah omoguceno, ne znam... Mislim, udjem u TB i kao, nemas root access... Lol.

A znam i za flash SU iz TWRP, naravno, ali nisam imao skinut taj fajl, a toolkit jesam, pa mi delovalo brze... No, sad je sve ok. :)

Taman si sve zbudzio a 4.4 je iza ugla :)
Moja preporuka ti je da roknes hells kernel i cataclysm rom,nijedan custom rom nisam ovako dugo koristio,odlicna baterija i jos bolje performanse.
Ja cekam da taj developer odradi 4.4,do tad ne menjam ovu kombinaciju :)

Taman si sve zbudzio a 4.4 je iza ugla :)
Moja preporuka ti je da roknes hells kernel i cataclysm rom,nijedan custom rom nisam ovako dugo koristio,odlicna baterija i jos bolje performanse.
Ja cekam da taj developer odradi 4.4,do tad ne menjam ovu kombinaciju :)

Dobar je cataclysm (mozda malo pouzdaniji i vise bug free ipak je stock), ali je cyanogenmod jos bolje i dodatno upeglaniji. Brz je kao metak, a opcije naravno vrhunske, tacno sto treba i fino rasporedjeno. Sad ce jos malo izbaciti CM11. :)

A to za 4.4 ne zbunjujte ljude sa izjavama i nagadjanjima :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno