Šta je novo?

LG Nexus 4

Samo sto je ovo free varijanta, a u tricksteru je to feature koji se dobija u paid verziji. Trickster doduse treba kupiti, ja kupio FKU pa *** sad. :)

^ i ^^

Meni nije jasno ovo. Aplikacija zahtjeva Root. A da bi rutovali telefon, to zahtjeva otkljucavanje bootloadera. A kad bi ga otkljucali i rutovali, sta ce nam onda ova app, i zasto bi ga zakljucavali posle :) Nek' me ispravi neko ako grijesim!

Jos samo jedno pitanje, izvinite sto sam dosadan, ali prosto nemam dovoljno vremena ovih dana da kopam po temi, sto bih inace uradio:

SlimBean ima custom kernel? Zelim da se igram malo sa bojama (i mozda UV i UC takodje) u Tricksteru, pa mi je to neophodno.

Jos jednom, hvala svima, nadam se da cu uskoro i ja postati koristan za ovu temu a ne samo smarac. :D

Slim 4.3 kernel JWR Build 1

Features (Accessible via Trickster app)
Linux 3.4.66
Linaro 4.7
show-p1984 Mpdecision Hotplug driver (as an alternative)*
O3 optimizations
Franco's Gamma control
Thermal control
Under volting
Cpu governor Intellidemand
GPU governor Simple
Added I/O schedulers
Faux Sound
Row
Sio
Fiops
Fast charge
More TCP congestion options

Sta ce ti UC Sunce ti kalajisano na ovom telu :D Mislim da ne podrzava OC, to slabo ko koristi, nepotrebno je!

Poslednja izmena:
Eto malo. :D

Nego, taj kernel ide sa ROM-om..? Ne mogu to na njihovom sajtu da nadjem, da li se posebno flash-uje ili je ukljucen u ROM.

Za root ti ne treba otkljucani BL...

SlimBean ima custom kernel, ali ne znam koji. Moja preporuka ti je da instaliras Franco Kernel poslednju verziju (R193) i Franco updater aplikaciju (placa se, ali ima i free) i preko aplikacije mozes menjati profile za boje, kao i UV i OC. I jos puno toga.

Istina, ali treba mi za custom kernele, a toga ce biti. :)

Ok, hvala na savetu. Za sad cu zadrzati ovaj SlimBean-ov, cisto da vidim kako radi, ali prvo sto cu probati ako ne budem zadovoljan ce biti Franco.

Covece, koja masinerija na ovoj temi - postavis pitanje, jedan refresh i eto odgovora. Carevi ste. :)

@mironiko,ma sve ti je isto kao i na gnex, samo opušteno. ;-)

Da li moze neko da mi kaze koju verziju iGo da skinem za N4?

Jel zna neko mozda zasto ne mogu kada je extended desktop u pie-u da namestim opciju da mi jedan od tastera bude notification bar? Tj. moze da se namesti,ali ne desava se nista kada kliknem na to. Dok kada nije extended desktop radi bez problema.

Nemoj koristiti extended desktop, vec u psx settingsima smanji navigation key na 0 piksela a ukljuci pie, i imat ces konstantno status bar.

Naravno, nije moglo bez problema...

Pomogu wugovog toolkita sam reinstalirao drivere (pisalo mi success), unlockovao telefon i krenem na rut, skine neka dva potrebna fajla i bam - nemam vise adb device! I sad nece da ga vrati da si pita, ne mogu da rootujem fon, i razmisljam da razbijem i njega i komp... Neke ideje..?

Trebalo je da radiš to preko nexus 4 toolkit-a

Skini koju hoćeš za n4 rezoluciju A mape najnovije mislim da su iz 2012godine

Da, bitno je posle promjeniti u sys.txt. A mape, zavisi koje, navteq su iz Q2 2013. Ja taj iGO nisam mogao nikako natjerati da radi fino na N4 (uglavnom je radio samo prvo pokretanje ), pa sa ga batalio. Svakako ima boljih resenja.

Pomogu wugovog toolkita sam reinstalirao drivere (pisalo mi success), unlockovao telefon i krenem na rut, skine neka dva potrebna fajla i bam - nemam vise adb device! I sad nece da ga vrati da si pita, ne mogu da rootujem fon, i razmisljam da razbijem i njega i komp... Neke ideje..?

Ah ti toolkitovi...

Probaj framaroot za root i posle goo manager za recovery.

Probaj restart računara. Ako neće, obriši drivere, pa reinstaliraj. Dobro radi Wug, ali dešava se prvi put zez sa driverima.

Najbolji su PdaNet drajveri za mene, solucija 2. Radi dobro i ADB i Media Storage bez bilo kakvog editovanja na kompu.

I ubacio sam PdaNet drivere na kraju i root je prosao. Medjutim, gresis Stjepane - uopste mi media storage ne postoji. Bukvalno, komp primeti telefon ali ne ponudi mi opciju da ga odaberem kao storage, ne pojavljuje se u My Computer... Probacu opet.

Inace, nabacio mi je TWRecovery. Ima li neke razlike u odnosu na CWM? Njega sam oduvek koristio. Nikad nisam imao problema.

TWRP je i bolji recovery, po meni. CWM je zaostao sa funkcijama, dok TWRP napreduje.

I ubacio sam PdaNet drivere na kraju i root je prosao. Medjutim, gresis Stjepane - uopste mi media storage ne postoji. Bukvalno, komp primeti telefon ali ne ponudi mi opciju da ga odaberem kao storage, ne pojavljuje se u My Computer... Probacu opet.

Inace, nabacio mi je TWRecovery. Ima li neke razlike u odnosu na CWM? Njega sam oduvek koristio. Nikad nisam imao problema.

Mozda nisi ukljucio uds debbuging?

evo šta kaže jedan recognized contributor sa xda na tu temu...

Yep and the reason is cwm has better support for a variety of functionality, it has SELinux support, it has a proper reliable console prompt built in when you adb shell, and using getprop at the command prompt is also invaluable for recovery scripting. Honestly, big props for the theming functionality and everything, but if I find myself writing workarounds, it's always for twrp.

Ok, ostavicu TWRP onda za pocetak, i pogledati neki klip na YT o tome kako funkcionise. Je l' format system i factory reset u TWRP brisu internu memoriju? Ako mi se ne svidi koncept, vracam se na CWM.

A sad da vidim zasto mi komp ne vidi tel... :D Jooooj, muke moje...

@Roberto_Baggio: Naravno da jesam. I nista.

Poslednja izmena:
ne brišu. kad radiš wipe radi data, cache, dalvik i system tamo u advanced.

kod instalacija imaš korisnu stvar - qeue, natrpaš sve fajlove po redu i on instalira jedan po jedan

Poslednja izmena:
Uvek sam preko 2. solucije iz Wugovog Toolkita sredjivao drajvere i lepo imas da ispratis po slicicama sve objasnjenk ali ti posle komp ne prepoznaje telefon kao mass storage a onda uzmes i disableujes te prethodno instalirane drajvere i onda ga prepozna. Kasnije kad ti treba, a ne verujem da je to cesto, samo enableuj drajvere iz Wugovog Toolkita. Ovako sam barem ja uvek radio.

Znači, po tom liku, CWM ima bolju podršku za ADB komande. Ali ja sam naleteo na par slučajeva gde CWM nije dobro radio ili je pravio problem (privremeni gubitak IMEI, na primer). Dok TWRP mahom ima preporuku svih developera. Jedino za flash Android 4.4 ROM-a navodno je bolji CWM, ali kod mene nije bilo ni sa TWRP-om problema.

Ukusi se razlikuju, ja nikakvih problema nisam imao ni sa CWM, ni sa TWRP. Probao sam i koristio oba, ali TWRP mi je bolji i on je ostao.

Poslednja izmena:
da, otprilike twrp je praktičniji za korišćenje ovako površno ali je kvalitetnije napravljen cwm :)

evo sada poslednji slučaj, ovaj skrpljeni 4.4 koji je izašao gnex nije mogao da se flešuje kroz twrp, morao je CWM da se koristi.

NIkakvih problema barem ja. Cekiram USB DB vidi ga OK na kompu kao ADB, odcekiram to, vidi ga kao Storage u MyComp.

Znači, po tom liku, CWM ima bolju podršku za ADB komande. Ali ja sam naleteo na par slučajeva gde CWM nije dobro radio ili je pravio problem (privremeni gubitak IMEI, na primer). Dok TWRP mahom ima preporuku svih developera. Jedino za flash Android 4.4 ROM-a navodno je bolji CWM, ali kod mene nije bilo ni sa TWRP-om problema.

Ukusi se razlikuju, ja nikakvih problema nisam imao ni sa CWM, ni sa TWRP. Probao sam i koristio oba, ali TWRP mi je bolji i on je ostao.

koliko ja znam faux nikako ne gotivi twrp i svima preporucuje cwm :D

Nazad
Vrh Dno