Šta je novo?

LG Nexus 4

pa čitaj malo dalje od naslova :)
onda bi pročitao ovo "►AOSP sources based"

JWR je samo jedna od AOSP grana koju je google iskoristio za stock rom za galaxy nexus i nexus 4. N7 novi je bio JSS i sad je JLS... Note3 je recimo JSS isto.

Ko bi pohvato sve, ima 800 ROMova, da otvaram sve :D E nisam upratio to u vezi oznaka, nisam se bas ni trudio. Koliko sam skontao na prvi pogled, da je JWR(66Y) stock, a JS(L)S AOSP.

Mozda to sve zavisi kako napreduje (u oznakama) AOSP code. Mozda se trenutno zvao JWR kad su izbacili 4.3 za NExus :D Jer vjerovatno stalno nesto mijenjaju, unapredjuju i sl.... :)

Poslednja izmena:
sve je to aosp. pogledaj ovaj link koji sam ostavio u editu.

stock based je kad dev bukvalno uzme stock rom i na njega dodaje feature.

Znam znam za to stock based....Evo ovde je jasnije sa oznakama. Dobro sam pretpostavio, i JWR je tada bila oznaka, kao sto je sad JLS. Sve je to AOSP kao sto kazes.
Zovu ga Stock JWR jer ga je Google izbacio zvanicno za telefon *** :)

http://source.android.com/source/build-numbers.html
Naravno najbolje je koristiti AOSP jer si uvijek up to date, ali naleti se i na neke probleme.

Sve je jasno kao dan, ali nikako da svane :D

EDIT: Sad kad pogledam nije bas najjasnije zasto je Purity AOSP Based. Mozda mu je baza JWR, a uzimao ponesto iz novijeg code-a :)

Poslednja izmena:
Pa nije sada jss... Za n4 je i dalje jwr, obe grane su postojale kada je izbačen 4.3, samo je jedna bila za n4, gnex itd a druga za n7. Onim sitnim ota apdejtom je n4 i dalje ostao na jwr

Pa nije sada jss... Za n4 je i dalje jwr, obe grane su postojale kada je izbačen 4.3, samo je jedna bila za n4, gnex itd a druga za n7. Onim sitnim ota apdejtom je n4 i dalje ostao na jwr

Nije mi bas najjasnije, ali nema veze! :) Sto na CMu 10.2 za N4 pise build number ovaj najnoviji? :) Kakve dvije grane ? Ja ovde vidim da je i za N7 bio JWR build

ala si se zapetljao :D
JW, JS i JL su branchovi iliti grane na našem. 4.3_r1, _r2 i _r3
neki developeri uzimaju uvek "najnoviju" granu (hronološki gledano) po logici novije = bolje
neki drugi uzimaju onu koja je googlova "zvanična" za taj model po logici google zna najbolje
lično mi je bliže ovo drugo razmišljanje. svi ovi updateovi na r2 i r3 granama nemaju ništa u sebi vezano za n4. kada bude ispravki i za njega to gurnu u JW granu kao _r1.1 kao što je i bio onaj OTA update.

stari n7 je dobio JW, n7 2013 je izašao sa JS

a ovo za purity što ti nije jasno - pa prosto, uzeo je čovek kod iz JW grane i na njega dodavao modove i kompajlirao u rom :)
dok je atl4ntis uzeo stock rom i na njega dodavao modove.
oba su JW build ali nisu na isti način nastala.

Poslednja izmena:
JW, JS i JL su branchovi iliti grane na našem. 4.3_r1, _r2 i _r3

svi ovi updateovi na r2 i r3 granama nemaju ništa u sebi vezano za n4. kada bude ispravki i za njega to gurnu u JW granu kao _r1.1 kao što je i bio onaj OTA update.

OK to. Sto su buildovi CM-a npr (a i ostali AOSP ROMovi) uvijek najnoviji ako nema nikakve veze sa N4. U ovom slucaju JLS36C_android-4.3_r3 :)

represent development branches that do not exactly match configurations that were tested by Google. They might contain a variety of changes in addition to the official tagged releases, and those haven't been as thoroughly tested.

Razlika je u tome jedino, nece da se za*ebavaju sa svakom verzijom da izdavaju svako malo. :) Konkretno znam za ARPOffload je iskljucen na Stocku, a aktiviran na AOSP-u :)

ALi zapetljao je Google sa ovim oznakama strasno...Ali to sto vezes JW, JL sa r1, r2 mislim da nema veze. Prvo je valjda build za odredjen nexus zavisno kada je nastao i od verzije androida, a drugo verzija AOSP-a :)

Evo ga source, vidis da imas sve verzije AOSP-a, i pisu sve izmjene, ne moras biti ogranicen kao sto ti kazes na r1:

https://android.googlesource.com/device/lge/mako/

Poslednja izmena:
Kupio sam ovaj telefon(nije na racun) ali nikako ne mogu da podesim internet na njemu(kaze ne postoje podesavanja za njega),inace sam telenorov korisnik(prenesi 500mb),moze neka pomoc?I slabo hvata wi-fi..

Probaj neki drugi ruter.. Ili odradi factory reset i probaj onda opet. Ako je do rutera sigurno moze nesto da se namesti

WiFi čip jeste malo slabiji, ali to kod tebe je neki drugi problem.

Kad uključiš WiFi da li ti izlista druge mreže?

WiFi čip jeste malo slabiji, ali to kod tebe je neki drugi problem.

Kad uključiš WiFi da li ti izlista druge mreže?

Cak naprotiv kod mene sve zivo hvata :D U poredjenju sa starim SGS-om kao nebo i zemlja. Sa SGSom ispred nosa jedva u'vati :) Primam signal kroz dosta zidova, i uvijek je po 3 od 4 crte, nerijetko i 4. Na SGS po jedna najcesce bila, u vr' glave 2.

EDIT: Sta 'vo za Nexus, jos nekih OSeva ima, Firefox, Ubuntu...ne kontam :D Ovo ko hTC HD2

Bice prava stvar kad dodje vrijeme da se bira OS na telefonu, kao na kompu :)

Poslednja izmena:
što ne, uzmeš neku lumiu zbog hardvera (ako ti te cigle nisu ružne) i pljusneš joj android :)

sta pokrece proces mediaserve 33% potrosio. a ne znam sta ga je pokrenulo. Ne slusam muziku ili gledam filmove.

Pojavio se novi kernel:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2485368

- added autosmp which is a simplified and optimized (by me) multi-core cpu hotplug driver based on the msm_mpdecision code by showp1984

Juce ga fesovao da vidim kakav je. Ono sto sam primjetio da cesto koristi 1core kao pri kretanju kroz UI, vise samo kad mora. Dobro je optimizovan. Nema nikakvih dodatnih opcija, samo unapredjen Stock.

Ti stjepane nikad neces biti zadovoljan ovim telefonom, a kako mi se cini ti ga koristis kao sve samo ne kao telefon. :d

i koji kernel sada koristis? Primetio sam da na hells b39 isto cesto radi samo 1 jezgro.

Ne koristis ga ni kao smart telefon nego ga koristis kao gunny pig. :d

Ljudi koliko mene kamera izludjuje na ovom prokletom telefonu, uzeo sam ga pre neki dan i hocu da izludim zbog glupe retardirane odvratne pogane smrdljive kamere pa ja stvarno ne mogu da verujem da mogu biti toliki bolesnici i da ugrade ovakvu poganost u glupi telefon, pa jel to *** normalno. Pa 2013 godina je ljudi moji pa moja stara nokia e72 radi slike 1000000000 puta bolje nego ova pogana glupost. Od 50 prokletih slika jedna ispadne dobra i to ne odlicna nego dobra(upotrebljiva). Najgore od svega sto ja kameru uopste i ne koristim toliko i nije mi toliko bitna kada kupujem telefon ali prosto mi je neverovatno da ovo moze biti toliko pogano odvratno i lose, sve nesto muljavo,zuto van fokusa,isprano,cemerno u.ta ih j..em!!!

Hmmm... Uramljujes slike ili kacis na fb.. ? Meni je kamera duplo bolja nego na sgs sto mi je prihvatljivo

Zaboravio sam da pohvalim Poetic BORDERLINE.
Petak uvece kao i svaki izlazak lud. Ispao mi telefon sa visine od 2,5m i nema nigde ostecenja. Ni na telefonu ni na silikonu. "Money well spent" ;)

Veoma sam se uplašio jutros kada sam ustao i naravno prvo sto uradim pogledam telefon kad ono mrtav ne daje nikakve znake zivota, gledam sta je sada ovo znam da sam sinoc kada sam ga ostavio imao 30% baterije, i setim se da mi se ovo vec desilo pre par nedelja. Stavim ga da se puni kad ono nista samo svetli crvena ledovka e tu sam vec ozbiljno zabrinuo aj reko ostavicu ga mozda se puni iako ne pokazuje. I pogledam posle 10 min poceo da se puni odma mi laknulo. Preko noci mi nesto ubilo baterijo toliko da sam ga jedva vratio u život, kontam da je ostao jos mozda malo ovako iskljucen da ga ne bi ni uspeo povratiti, krajnje neugodna situacija.... Inace mislim da je do PA i jedva čekam 4.4 i da se vratim na stock....

Nazad
Vrh Dno