Šta je novo?

LG Nexus 4

Jedino što mi kod N4 smeta je baterija. Te sate displeja koje vi kačite su fantazija za mene. Jednom sam izvukao 3 sata displej i više na stock romu (prvi-drugi dan, posle sam odmah zvekno PA). Rom je sve vreme bio PA, a kernele sam menjao i uvek identičan rezultat. Osvetljenje 50%, kući wifi, napolju 3g. Sve popaljeno i 2,5 sata displej ne pređe.

Koristi vise 2g i automatsko osvetljenje. Meni je telefon skroz stock i nikada nisam imao zamerke na bateriju i nepojmljivo mi je da ljudi stalno nesto kukaju. Uglavnom mi je izmedju 4 i 5 sati displej, ponekad izmedju 3,5 i 4 sata, a prebacivao sam i 5 sati. Normalno koristim telefon, 15-20 minuta razgovora, par poruka, mailovi, surf po potrebi, igrice, odgledam neke klipove... Telefonom i baterijom sam prezadovoljan od prvog dana, pogotovo odnosom ulozeno-dobijeno.

Screenshot_2013-10-08-23-22-19.png Screenshot_2013-10-08-23-22-49.png Screenshot_2013-10-08-23-23-15.png

Poslednja izmena:
@boggyman
Moracu malo i xda da prelistam, mada za njega stvarno treba odvojiti vremena. Ne mozes vise da punis tel ili?

Kad smo kod baterije ovaj Andoid OS mi je juče a i danas prvi na listi potrošača. Juče kada je telefon imao 13 sati nakon zadnjeg punjenja od toga je Andoid OS imao preko 6 sati "Keep awake", dakle pola. Da li on treba imati toliku minutažu za "keep awake"? Sinoć sam ga punio i skinuo sa punjača i pogledam jutros a Andoid OS ima samo par minuta "keep awake" ali kako sam došao na posao sada baterija ima 10h 46m a Andoid OS ima 2h 26m, više ga je nabio od jutra nego preko cijele noći.

Skidao sam ga sa punjača tako što sam prvo otključao telefon.

Its a know problem with android 4.3. Nema pravila kad se pojavljuje, samo restart telefona pomaze.

@Aca Lepe su ove cifre, sve je to ok, ali brate ne mogu da koristim 2G. Dzaba ti quad-core, dzaba ti nabudzen telefon kad imas 2G. Neka je 2.5h SoT, al cu ga za to (kratko) vreme koristiti kao covek. :)

Ali zato mozes da promenis sa 2g u 3g jednim klikom i to za 3sec.. Ja ga palim samo kada mi treba.. Da mi je svo vreme na 3g na bezaniskoj kosi imao bih 1h sot-a (ovde ne prelazi 1 crtu na 3g dok u ostalim delovima grada uvek 4 crte.. )

Evo za @Jovicu i @Patricka kako sam i obecao

Izasao je LiquidSmooth 2.12 rom evo i odakle moze da se skine i kako se instalira , ja cu ga probati ovih dana kad budem imao vremena,da se malo zabavimo i skratimo vreme do 4.4 Kit kat.....

https://plus.google.com/10215396071...BQp6f#102153960718796996774/posts/DZnZgYBQp6f

skinuo, prebacio na fon i sad čekam da se napuni pa da se igram.
deluje lepo bar review kratak što sam pogledao i likvidno radi kao i naziv :)

Ali zato mozes da promenis sa 2g u 3g jednim klikom i to za 3sec..
Evo sad gledam u Power Toggles, sa njim ipak dva klika pošto mu klik na 2G/3G toggle vodi u Settings umjesto da odmah sam promijeni :(
Što nema logike, ako se to već zove "toggle" ne znam zašto nisu napravili da on sam direktno prebacuje 2G/3G, kao što radi WiFi toggle i GPRS toggle.

Inače do sada nisam nešto puno koristio 2G ni 3G jer kući i na poslu imam WiFi pa me zanima koliko je 2G zaista spor, koliko ide u KB/s? A koliko ide na 3G? Da li 2G osjetno manje troši bateriju? Kontam da bi onda idealan način korištenja bio da 2G stalno stoji upaljen (da može da skine mail, pristigli chat, osvježava vremensku prognozu...valjda to može da uradi) a da se 3G pali ručno tek kad ti baš treba, kad hoćeš da surfuješ i slično. Još da ovaj toggles radi kako treba pa da je to baš jedan klik :)

Kacio sam ja vec to, samo ne mogu da se setim gde... Potrosnja 2G, 3G, LTE i WIFI.

Ukratko 3G trosi 30% vise nego 2G, a ako sa 2G imas negde losiji signal onda ce 3G jos vise od tih 30% da trosi. LTE jos vise trosi (nema kod nas, ali dobro). Najmanje trosi wifi (sa ukljucenim 2G), pa 2G samo bez wifi, pa 3G, pa LTE.

@Aca, nema mi telefon poentu na 2g (niti želim da se prebacijem čas 2g čas 3g, ne želim da se maltretiram i vodim računa o tome, mislim o mnogo bitnijim stvarima, ako još o telefonu moram da vodim računa kao o bebi onda taj model nije za mene). Imam 3GB protoka u paketu koje plaćam i da se prebacim na 2G :whip:
Niti neko minimalno osvetljenje gde se napolju na suncu ništa ne vidi. Telefon sam kupio da ga koristim i sve je popaljeno kao i na bilo kom drugom koji koristim. Ubedljivo najslabija baterija mi je na nexus sa istim korišćenjem. Sve ostalo je odlično, ali ta baterija :smash:

Poslednja izmena:
Evo sad gledam u Power Toggles, sa njim ipak dva klika pošto mu klik na 2G/3G toggle vodi u Settings umjesto da odmah sam promijeni :(
Što nema logike, ako se to već zove "toggle" ne znam zašto nisu napravili da on sam direktno prebacuje 2G/3G, kao što radi WiFi toggle i GPRS toggle.

Inače do sada nisam nešto puno koristio 2G ni 3G jer kući i na poslu imam WiFi pa me zanima koliko je 2G zaista spor, koliko ide u KB/s? A koliko ide na 3G? Da li 2G osjetno manje troši bateriju? Kontam da bi onda idealan način korištenja bio da 2G stalno stoji upaljen (da može da skine mail, pristigli chat, osvježava vremensku prognozu...valjda to može da uradi) a da se 3G pali ručno tek kad ti baš treba, kad hoćeš da surfuješ i slično. Još da ovaj toggles radi kako treba pa da je to baš jedan klik :)

Upravo koristim tu kombo.. Whatsapp mail i vremenska 2g kada idem na zahtevnije sajtove i youtube onda 3g.. Na slim romu imas sa jednim klikom.(i to ti prebacuje na samo 3g a ne kombinaciju 3g/2g)
9e5unuhy.jpg

Poslednja izmena:
Inace ne znam da li je do mene, ali meni taj 2g/3g internet apsolutno nikad nije bio od koristi. Ne kapiram ono kad kazu ljudi "imam paket od 1GB interneta"...mislim imam ga i ja, ali ne kapiram cemu mi sluzi. Kada god mi je nesto hitno trebalo na netu, a nisam imao wifi oko mene, 3g nije mogao da mi zavrsi posao. Pre neki dan sam se smorio na nekoj svadbi i ukljucio 3G i startovao Skype, i pola sata uopste nije mogao poruku da posalje, a kamoli nesto drugo.

Hvala ali koliko vidim on samo pali i gasi opciju "Data enabled" ali ne mijenja 2G i 3G (opciju "Use only 2G networks").

Ukratko 3G trosi 30% vise nego 2G, a ako sa 2G imas negde losiji signal onda ce 3G jos vise od tih 30% da trosi. LTE jos vise trosi (nema kod nas, ali dobro). Najmanje trosi wifi (sa ukljucenim 2G), pa 2G samo bez wifi, pa 3G, pa LTE.

Hvala. Znaš li gdje bi bio GPS na toj skali? Da li troši više od LTE ili bi bio između 3G i LTE? Mada nije ni toliko važno, on vjerovatno troši više od 3G pa je kod nas on najveći potrošač pošto nemamo LTE.

Mislim na ono kad GPS baš koristi neka aplikacija, ne samo kad je GPS uključen ali ga ništa ne kioriati, tada nadam se da on ne troši baš ništa.

Kacio sam ja vec to, samo ne mogu da se setim gde... Potrosnja 2G, 3G, LTE i WIFI.

Citao sam od nekih ljudi na xda da im lte manje trosi bateriju od ostalih tehnologija ako imaju uvek jak signal. Znam da nema logike ali tako tvrde neki ljudi

Hvala. Znaš li gdje bi bio GPS na toj skali? Da li troši više od LTE ili bi bio između 3G i LTE? Mada nije ni toliko važno, on vjerovatno troši više od 3G pa je kod nas on najveći potrošač pošto nemamo LTE.

Mislim na ono kad GPS baš koristi neka aplikacija, ne samo kad je GPS uključen ali ga ništa ne kioriati, tada nadam se da on ne troši baš ništa.
Da, GPS se pali kad aplikacija to zatrazi. Trosi on tu kao 3G, naravno trosice jos vise od 3G ako si okruzen zgradama i kad ne moze da nadje satelite tipa (oblacno kad je)
Citao sam od nekih ljudi na xda da im lte manje trosi bateriju od ostalih tehnologija ako imaju uvek jak signal. Znam da nema logike ali tako tvrde neki ljudi
Iskreno ne mogu da se setim, ovo su bili Ameri i javljali se sa njihovih mreza, a i nisu bili bas u elitnim delovima grada gde je dobar signal LTE-a. Gde god je neki signal dobar, tu ce uvek najmanje trositi bateriju.

Ko ima PA, lako se switchuje 2G->3G. Settings->Toolbars->Quick Settings Panel-> Network mode (2G/3G) pa onda na Tiles and Layout dodate Network mode i to je to. Pretpostavljam da vecina ovo zna, al mozda nekom zatreba. :D

Znam da ima na custom ROM-ovima ali sam ja na stock :). Tražio sam na Google Play i ima tih toggle aplikacija ali sve vode na settings, neko reče da nažalost nije mogao da napravi da prebacuje direktno.

Ta sitnica nije razlog da prelazim na custom ROM :), jedan klik više me neće ubiti :)

@boggyman
Moracu malo i xda da prelistam, mada za njega stvarno treba odvojiti vremena. Ne mozes vise da punis tel ili?

komp ga vise ne prepoznaje, a posto sam uradio full wipe, nemam nacin da ubacim os
odneo sam ga u servis, ali misle da nece uspeti nista da urade
jednostavno, nema resenja, a na ida sam procitao da ni lg servisi nece da ga popravljaju van garancije...

edit: ako nekome bude trebao za delove, dobice po povoljnoj ceni masku, ekran, bateriju... etc ; samo da se vrne sa servisa

Poslednja izmena:
^ Au matori, bas mi zao *** :S:
Daj nemoj da odustajes, probaj jos nesto, mozda neki IT entuzijasta moze da uradi nesto.
Znam da cu sad zvucati kao bezosecajno govedo, ali koju masku imas?

@boggyman
A da nije samo crk'o usb ulaz?

Нема логике, мени LTE убија батерију у центру града где имам увек макс сигнал,ем што се ѕ3 греје као рерна:).

Kad ga flesujes i zavrsis sa igranjem,napisi utiske :)

Probao sam ga, leti znači munja, podešavanja ima na bacanje al nisam se puno igrao jer sam izgleda stare gapps skinuo, ne radi tastatura ne mogu ništa pisati :v a sad nemam neta isključili lopovi iz totala iako je uredno plaćeno pa sam morao u recovery da vraćam stari rom da šaljem mail a nisam bekapovao ovaj -_-
sve u svemu sutra ga stavljam sigurno..

@Patrick nista posebno, Jekod crna maska, a mislio sam na delove telefona: ledja, touch, ekran, baterija...
@GiBo2pac nije, telefon se puni, ali nece da se konektuje na komp. okacio sam par postova ranije

Probao sam ga, leti znači munja, podešavanja ima na bacanje al nisam se puno igrao jer sam izgleda stare gapps skinuo, ne radi tastatura ne mogu ništa pisati :v a sad nemam neta isključili lopovi iz totala iako je uredno plaćeno pa sam morao u recovery da vraćam stari rom da šaljem mail a nisam bekapovao ovaj -_-
sve u svemu sutra ga stavljam sigurno..

To mi reci druze,flesujem ga u cetvrtak....

@boggyman

Velika verovatnica je da je problem samo u usb portu.
Da sam ja u pitanju, nikakav servis me nebi video,jednostavno ja im ne vjerujem.
Nije zato sto je balkan u pitanju, vec varaju svuda u svijetu, dokazano.

Narucio bi taj usb, ne kosta boga oca, i pokusao sam popraviti.

Btw. Ja jos uvijek preporucujem Vanir od cusom romova, nije bez buga, al koji to je?
Meni je dovoljno stabilan za daily usage.

Vrh Dno