Šta je novo?

LG Nexus 4

ovaj rom izgleda bas dobro a ima dosta podesavanja,moracu da ga probam ovih dana

Imam problem poslednja 3-4 dana. Baterija mi traje desetak sati sa sat, sat ipo SOT. Kad odem da pogledam sta mi vuce bateriju na prvom mestu je Android OS gde pise da je awake npr 7-8 sati. Sta je tu problem?
Sve je stock na njemu, nista nisam cackao ni rutovao.

^BBS

Android OS drain je bug na 4.3. Obicno se pojavi posle punjenja ukoliko se telefon skine sa punjaca dok je u sleep modu. Resenje za ovo je da se telefon upali i onda izvuce kabal. Drugo resenje je restart.

Android OS drain je bug na 4.3. Obicno se pojavi posle punjenja ukoliko se telefon skine sa punjaca dok je u sleep modu. Resenje za ovo je da se telefon upali i onda izvuce kabal. Drugo resenje je restart.
Ja se zaista nadam da Google zna za ove stvari pa da to isprave. I ono za GPS bug. S obzirom da Nexus ima redovan uopdate da li to znači da dobija samo ove velike update (4.3, 4.4) ili Google izbacuje i sitnije ispravke kao kod recimo nekih ovakvih bugova, pa da izbace 4.3.1 (ovo već ima ali samo za Nexus 7)?

Samo lte verzija, ostali su dobili dva updatea, onaj glavni prilikom aktivacije uredjaja koji je resio frku sa multitouchom i gps-om i jedan manji posle mesec dana, ali i dalje je ostalo 4.3 kao oznaka. Moguce da manje promene ne uticu na oznacavanje verzije.

Za ovo curenje Android OS, proverite da li ste odstiklirali location access, i to srce pored buga.

Meni je ukljucena lokacija, samo pazim na skidanje sa punjaca i nemam drain.

Hmmm... Za ovo sto pricas, rekao bih da nije 4.3 bug, jer 4.0.4 i 4.1.2 je bio problem kod S2 (i na S3 cini mi se) takozvani "vbus_present" wakelock, a fazon je bio da je ili falican usb ulaz ili prljav ili da se promeni usb kabel koji ide iz punjaca. Jedino restart pomaze (ili ponekad da se otkljuca telefon, pa skine sa punjaca)

Kod mene se nije javljao takav wakelock, a često samo isključim telefon sa punjača.

To u vezi punjaca, da se promene originalni i stavi neki drugi je cesta pojava, za to sam citao na xda za nexus 4 i drain battery, a isto i za note 2 dok sam imao. Malo mi sve to cudno, koji punjac moze biti bolji od originalnog?

Jel si gledao bbs tad, ako jesi šta piše?

Nisam gledao sta kaze BBS, ali koliko se secam onoga sto sam citao po forumima, BBS nije dao rezultate. Ok je BBS da se ustanovi ako neka aplikacija vuce bateriju, ali kada je u pitanju sam OS tu je vec teze.

To u vezi punjaca, da se promene originalni i stavi neki drugi je cesta pojava, za to sam citao na xda za nexus 4 i drain battery, a isto i za note 2 dok sam imao. Malo mi sve to cudno, koji punjac moze biti bolji od originalnog?
Pošto sam ja uz N4 dobio američki utikač dok ne nabavim konvertor punim ga sa punjačem od SGS, baš sam gledao i taj SGS punjač ima output 0.7A a ovaj za N4 ima 1.2A, naručio sam i neki sa neta od 1A. Ako se ne varam da li to znači da se N4 sa 2100 mAh SGS punjačem od 700 mA puni tačno 3 sata? Onda bi sa svojim od 1200 mA trebao da se puni manje od 2 sata. I važi li ono da je za bateriju bolje da se ne koriste brži punjači?

Nisam gledao sta kaze BBS, ali koliko se secam onoga sto sam citao po forumima, BBS nije dao rezultate. Ok je BBS da se ustanovi ako neka aplikacija vuce bateriju, ali kada je u pitanju sam OS tu je vec teze.

Kada je u pitanju OS onda treba malo vece znanje. BBS je bas prikazivao taj wakelock i to sam napisao u prethodnom postu, a bbs nije samo za aplikacije bukvalno 99% prikaze, sem naravno kad je hw kvar.

Mnogi nisu uspeli da otkriju sta je u pitanju. U ovom slucaju (ili mozda je google services drain) prikazivao se wakelock koji je posledica data konekcije. Ali koji deo sistema je odgovoran za tu data konekciju, nisu uspeli da otkriju.

Mnogi i blage veze nemaju pogotovo na xda ima ih bar milion, ako ne i vise. Upustaju se u nesto sto nema sanse da shvate, pa cak i kad im objasnis njima nije jasno. Dzaba objasnjavanje takvim ljudima.

Posledica data konekcije moze biti ili hw kvar (crkava cip) ili los flash modema/baseband-a ili problem kod operatera (pokrivenost signala). Naravno mnoge mrze sve da provere i nastavljaju kuknjavu: "Plz halp mi phonez iz diyng..."

Vidi Djilke i Google ima problem sa ovim. Nisu svi kod istog operatera i da svima u isto vreme crkava cip ili da su svi lose flashovali.

Pa od Google-a sve pocinje :)

Pošto sam ja uz N4 dobio američki utikač dok ne nabavim konvertor punim ga sa punjačem od SGS, baš sam gledao i taj SGS punjač ima output 0.7A a ovaj za N4 ima 1.2A, naručio sam i neki sa neta od 1A. Ako se ne varam da li to znači da se N4 sa 2100 mAh SGS punjačem od 700 mA puni tačno 3 sata? Onda bi sa svojim od 1200 mA trebao da se puni manje od 2 sata. I važi li ono da je za bateriju bolje da se ne koriste brži punjači?
Pravo da ti kazem ne znam, ali sam tako citao na xda, kao treba nesto jaci punjac, ni moj nije original, vec je engleski konektor, ali ja imam konvertor, pa koristim taj originalni. Ko ce ga znati.

Jel probao neko novi ubuntu touch? Ja sam instalirao onaj sa xda 13.10, ali sam se razocarao kada sam saznao da nema whatsup i viber.

Evo koga zanima kako izgleda mahogany dbrand na telefonu.

Poslednja izmena:
Imas kupiti punjac na svakom cosku. Neki dan slucajno vidjeh u Tempu, Philips, petaka KM :D Naravno bez kabla.

Čobi, znaci vrh :happy:

Poslednja izmena:
Vrh Dno