Šta je novo?

LG Nexus 4

Aj malo edukacije pre komentara o manama tehnologije. Za početak https://www.youtube.com/watch?v=DChnGXLErrI&feature=youtube_gdata_player

Nije Amoled samo ono što vidiš kao Standard preset na s2 i s3

Bravo za komentar, ja se ubijam ponavljajući isto. A na N4 nisu problem samo boje, već i uglovi gledanja. Samo da ne budem pogrešno shvaćen, telefon je pored svega odličan i apsolutno se slažem sa ovim citatom

In my opinion, the Nexus 4 most accurately represents the phrase, “the whole is greater than the sum of its parts.”

On makar doprinosi zajednici

Ko kaze da ne znam da udjem u setings i da smanjim kontrast, to sam i uradio, tj radio na note2 uvek , ali svakako boje mi se ne svidjaju na tim tipovima ekrana, ja sam vise prirodan tip :)

Pa sigurno nisi neki robot, da ne kazem android :d svi smo mi prirodni, ali od Note2/S4/Note3 je vec malo popravljena situacija sto se tice boja. Nije da ovo ja pricam, mnogi tech sajtovi su odusevljeni.

P.S. Nije inace ovo tebi direktno bilo upuceno, ima ostalih tu, a i javio se odmah posle mog posta :)

Poslednja izmena:
ok, no problemo, ja sam vise to na Stipanov komentar :) Uh dobro sto nisam video kakve su boje na SII ili SIII, ako su od Note 2, SIV, i Note 3 popravili boje :)

ok, no problemo, ja sam vise to na Stipanov komentar :) Uh dobro sto nisam video kakve su boje na SII ili SIII, ako su od Note 2, SIV, i Note 3 popravili boje :)
Iskreno... Ne znam sta ce mi na telefonu realne boje. Imam desktop gde mi trebaju realne boje za neku obradu fotki, ovo ono, ali ni to ne radim, pa mi ni tamo ne treba. Pogotovo sto nista sto zahteva realne boje, ne mozes da radis na telefonu.

Mislim sta reci kad neko potcenjuje ljude koji su svima pomagali i trude se da doprinesu zajednici...Za Corviusa(imali zajedno LG O3D),Vojkana(OT 997D) i Djilkosa(S2,i "drugaricin"997D :D ;) ) imam samo reci hvale i mnogo puta smo pomagali jedni drugima,ali ovo u sta se pretvorila Nexsus 4 tema otkad je stigao Stjepan je strasno,od ovolikih beznacajnih postova neko kome treba stvarna pomoc je nece dobiti......Toliko od mene pametnom dosta

'ajde ne prdite vise, nego unaprijedite temu, najlakse je kukati kako nista ne valja (tako kukate i na drzavu sigurno kako nema posla) i da je neko drugi kriv. I dok nisam bio na ovom forumu nista se pametnije nije pisalo (bilo je natezanja kolko hoces, ponavljanja i svega ostalog), jedan covjek ne moze nista da koci. Fazon je u tome sto se narod zastitio (dosadilo vise flesanje jer se izvrtilo sve po 5x, dosadilo i kopanje video testova koji je ekran bolji i slicne gluposti), pa puca po savovima :) Kad su pojedinci toliko usli u srz, pokrenite neki svoj mini projekat kad vec toliko volite Android svijet, izbacite negativnu energiju :)

Vidim ja gde ti bacaš negativnu energiju :p

haha, Radim tebra teze poslove nego sto je flesovanje treba i za leba zaraditi (da ne budem lezil****vic sramota), pa se smorim nekad, bacim koji post :D par sklekova, zgibova na vratilu, pa nastavim, hehe. Mada, nisam ja bacao ovde negativnu energiju, rijetko to radim, vise nesto da ubije monotonost i mrtvilo u temi :D

PS: Ali ako sutra Zvezda dobije na premijeri, mozete me slobodno banovati odmah (obaveza manje) :D

Poslednja izmena:
A čime su ti unapredio ovu temu? Jesi li svestan količine spama koju praviš? Samo na poslednjoj strani teme izbroj svoje poruke. Wow, unapredio si šta konkretno? Prijavio si problem?
Ajde malo iskuiraj čoveče

Pozdrav,upravo sam postao vlasnik ovog telefona. :) Koliko je ovo dobra sprava,covece.
Sad imam jedno pitanje,dobio sam ga sa 4.2.2 pa sam ga updateovao na 4.3,da li posle toga treba odraditi factory reset?

Poželjno je.

Screenshot_2013-10-17-03-05-11.png Screenshot_2013-10-17-03-05-32.png

Jedno pitanje.. Clean master me po nekada opomene da nemam dovoljno slobodne memorije i stvarno tako pise kada pogledam u taj apk.. Ali kada odem u setings tamo mi makar pola slobodno. Pitam ovo jer mi mob osetno sporije radi kada mi clean master izbaci to obavestenje.. Sta ciniti ? P.s. dodao bi isto da mi jednom nije instalirao apk zbog tog obavestenja to jest napisao je no free memory !?! Znam da je vert na temi nexus 7 postavio slicno potanje

Poslednja izmena:
clean master pokazuje praznu memoriju
u settingsu vidiš slobodnu ili dostupnu

sad ćeš da pitaš koja je razlika jel tako? :)
btw koji je rom?

Hmmm.. Sve je to lepo.. Ali cim mi on to napise meni i skrolovanje na browseru pocne da baguje ? ! Slim rom je u pitanju

Ne znam gde to da nadjem ? To jest ne postoji u tom programu.. A whatsapp,ima 150 000 poruka.. Mozda zbog toga :)

swajp u levo pa filter, process type i čekiraj sve...
ali zašto su ti aplikacije ovolike ***? sad vidim i tapatalk 410 MB, WA 150, tebi tu nešto debelo nije u redu

Pa ti kazem.. Nesto me gusi :) i jedno i drugo oko 85mb.. Sada pada res pa javljam. Posle restarta su po 35.. Sta mi je ciniti ?

Poslednja izmena:
neme2azy.jpg

A vidi mi sada tt i whatsapp.. Bolest

browser može da bude toliki ako imaš nekoliko tabova otvorenih sa nekim zahtevnim stranama...
tapatalk ne vidim na koju foru
whatsapp ne znam ***, koliki je sad posle restarta?

to po 85 nije strašno

pogledaj sledeći put kad krene da štuca koja aplikacija je pojela toliko rama, ako je opet tapatalk nešto tipa pola giga, rokni samo njega i vidi jel bolje, moralo bi da bude

eto ipak je WA ok, nema veze sa porukama... previše ti cure aplikacije i zato ne radi kako treba, nije problem što je zauzeto toliko memorije nego što su je zauzele 2-3 app koje očigledno ne rade kako treba, ko zna koliko i CPU kidaju

Poslednja izmena:
To stoji.. Ali da li ima razloga zasto toliko naraste tt pa cak i whatsapp ? Cudno. P.s. kako da zaustavim curenje :)

Poslednja izmena:
jedino da probaš sa promenom roma, ne vidim drugo rešenje... varijantu da nonstop proveravaš i ručno ih ubijaš ne smatram prihvatljivom :)

mislim sad da me pitaš kako rom utiče na 3rd party aplikacije - ne znam
ali imaš samo 3 faktora koji utiču na potrošnju rama
1) rom (tj sistemske aplikacije)
2) kernel (kad oslobađa ram)
3) korisničke aplikacije

3) nećeš sigurno menjati, a i ne prave problem kod drugih - otpada. kernel ne vidim kako može da utiče na curenje, samo na oslobađanje... metodom eliminacije ostaje prva opcija :)

Hmmm.. Dok pisem tt je vec na 100mb.. :) rom ne dolazi u obzir,jer mi jedino on valja.. Mozda odradim opet reinstal roma ili samo sacekam kit kat :)

pa udari bekap pa probaj bilo koji drugi čisto da vidiš jel do toga... eno imaš AOKP najtlije, on je na 4.2 imao i više budževina od slima. ne moraš ništa posebno ni da podešavaš, samo vidi kako se ponašaju aplikacije, ako je tako kako kažeš boot i 20 min je dovoljno da vidiš jel lude :D
ili da budeš najsigurniji, probaj stock i vidi jel se dešava to na njemu (a nema šanse :) )

Poslednja izmena:
Hteo bih nesto da napisem, valjda nije off. Za sve te aplikacije koje pokazuju stanje telefona ( ram, bateriju, ...) ja stvarno ne vidim neku veliku korist, to sve vec ima sam sistem u sebi, mozda nema sve te opcije, ali da li to stvarno treba. Mozda same te aplikacije prave problem jer ne rade dovoljno dobro. Zasto se uzdati u rezultate neke aplikacije ako sistemska pokaziva drugacije stanje?

Nazad
Vrh Dno