Šta je novo?

LG Nexus 4

Uostalom svi vi koji stalno nešto flešujete ste udareni u glavu, ajde kontam da vas drži jedno vreme ali ako sada već drugi ili treći android opet neprestano flešujete vi ste ludi, *** kupite galaxy nexus za 200 eura i uživajte.

Upravo, na kom si beše romu? Sigurno nije stock. Više se trudiš na androidu, veruj mi. Što se tiče safarija, za koji se se uhvatio, trebalo bi da znaš da može da se podesi da te pita da li ćeš otvoriti safarijem, chromom itd. Zato lepo kažem, da se 50% potrudite oko ios videli bi ste.
I ne znam zašto pišete da na iosu ne radi ovo ili ono ili da to nema kada niste uopšte ni pogledali ni ios ni app. Evo i da potkrepim svoje izjave.. USB mass storage, ima i tweak se zove PwnTunes. Onda iTunes, ne znam ko to još koristi, onaj ko je imap iphone ili koristio ios zna da se koristi iTools ili ifunbox. BT transfer nije problem jer ima tweak sa kojim možeš da radiš šta hoćeš (ne znam kako se zove jer nisam koristio BT pa me nije ni zanimalo). itd.
Sada mogu da vam kaže šta nema za nexus 4 a ima za iphone, evo npr. tweak koji iz 3G prebacuje u E kada je zaključan ekran, kada se otključa ekran automatski prebacuje u 3g, na ovaj način dosta uštedie bateriju itd.

Pa moze da se promeni default browser, ali ako ti je telefon ima odradjen JB. Isto vazi i za mass storage, i za BT transfer, koji uz to mora da se plati 5$ na Cydiji.
Sve to moze na androidu po defaultu da se podesi, jednim klikom, nije potreban nikakav tweaking.

Uostalom svi vi koji stalno nešto flešujete ste udareni u glavu, ajde kontam da vas drži jedno vreme ali ako sada već drugi ili treći android opet neprestano flešujete vi ste ludi, *** kupite galaxy nexus za 200 eura i uživajte.

***, nemamo svi para ko telep, pa customizujemo stare telefone, da osjetimo cari noviteta :D

Ako smo vec otisli toliko u off da se i ja prikljucim:)

Cackao sam iphone 4s, nov, star jedan dan kod drugara, sto je opet nedovoljno da bih izneo potpun zakljucak, ali se par puta desilo da telefon solidno "zakuca", dok sam ulazio u poruke, igrao fruit nindzu itd.... A ako cemo i hardverski da ih poredimo N4 uopste nije iza iphone 5, a 4s gazi uzduz i popreko

Pisao sam pre nekog vremena da se telefon sam ugasi posle nekog vremena. vRatio sam sve na stock, unroot-ovo, zakljuco bootloader i sad sve sljaka normalno.
sto se tice iOSa to je kao stock android, i da bi imali jos funkcionalniji uredjaj onda se instaliraju razni romovi, kerneli,itd. Posto za iOS nema romova, onda je tu cydia i instaliranje raznih tweakova. To je ustvari jos pojednostavljeno nego za android. Da bi se napravio ROM za android treba biti dobar poznavalac materije, dok za instalaciju tweaka na ios moze svako, tako da svako gradi svoj sistem po volji. Na androidu ne svatam sto ima taj pocetni screen na koji se stavljaju widgety, ok ajd da je samo za widgete, ali sto kad god instaliram novu aplikaciju ona se pojavi i na tom screenu? Gluposti widgety da bi video , ima fancy iconu koja pokazuje bateriju ili neki sat, woow, ili ne znam prognozu, to je toliko bitno da ne znam kako su ljudi ziveli pre tog; :) . Iako imam nexus 4 , vise mi se svidja iOS bas zbog tog sto kad se telefon otkljuca si na screenu sa ikonicama, ima ikonica datum, na njoj se vidi koji je datum, ili ima ikonica za vremensku prognozu, onda kliknes na nju i vidis kakvo te vreme ocekuje. To je sve logicnije jer sto da jedan mobilni telefon koristi RAMa kao neki jaci PC kompiuter. Izvinjavam se na pisanju, gde sam mesao reci, tipa icone i ikone,... :)

Na xda neki lik izvadio novi radio modem za n4 iz indije.. Ne zavrsava se na .48 nego .54 mnogo misle da je taj modem fajl sa 4.3 androida..
Screenshot_2013-05-26-15-44-45.png

Poslednja izmena:
@slavisaj
Мени је најглупља ствар на iOS-у баш то да ми се појави "мени" чим откључам телефон:rolleyes:

Pa to sve što si nabrojao može na Androidu bez problema, ne moraš widget da stavljas, stavi ikonicu stisni je i eto ti prognoza. U tome je i suština Android možeš da napraviš da izgleda kao ios bez problema, o još mnogo više.

Sve vreme se priča šta je bolje za "običnog korisnika". E pa, ja (mi) sam (smo) malo napredniji. Imam par drugara koji imaju ip4, 4s, 5, često čačkam te telefone, ali apsolutno nisam oduševljen. OK, sve radi fluidno, ali ne razumem kako neko misli da N4 nešto štuca, koči... Baš sam napravio test, malo nakon što sam uzeo telefon: stavio update 9 aplikacija odjednom, pokrenuo download u chrome-u od 2GB i uključio Real Racing 3 da igram, nigde kočenja ni u naznakama. Što se mene tiče, telefon je prošao test "brzine".

U poslednje vreme dosta igram poker na telefonu, desi se da ruka dugo potraje a ja je ne igram, oduševljen sam "multitasking" dugmetom (ne znam kako se zaista zove), umesto da gubim vreme, ja proverim mail, pročitam nešto, stalno se vraćajući na poker u sekundi.

Telefon sam između ostalog odabrao zbog toga što ga nema pola sveta, donekle je redak, u mom društvu ga jedini ja imam. Imam bar 5-6 drugova koji imaju s3, s2 više i ne brojim, za sada samo 1 s4, jabuka koliko hoćeš.

Što se tiče mogućnosti, bez jailbreak-a ništa ovde (treba mi navigacija na telefonu ali zaista ne mogu da dam 70-100-200 $ za istu). Krekovane aplikacije idu na android bez rutovanja. Root mi treba zbog drugih stvari, ali apsolutno može da se živi bez toga. Ono što bih zaista voleo da imam je nešto kao instalous na ios. Postoje rešenja na androidu ali nije toliko pojednostavljeno.

Romovi su tu, po meni, pod 1) za starije telefone koji nisu dobili update (kao moj prethodni sgs koji nije napredovao dalje od GB, a na njemu imam 4.2.2), i pod 2) ako ti dosadi telefon pa da mu nešto metneš da se igraš. Dok kod ios-a nema rešenja za zastareo hardver, koliko ja znam.

@slavisaj
widget-i su izuzetno korisna stvar. Ako nećeš, ne moraš da ih koristiš, ali su svakako prednost. Možeš da napraviš homescreen apsolutno kao i na ios-u, ako hoćeš. Čini mi se da se nisi baš potpuno navikao na android, pa ikonicu možeš da obrišeš sa homesreen-a, ne vidim u čemu je problem. Meni inače ništa nema na glavnom screen-u, a kad skrolujem levo i desno stoje nekoliko widget-a i aplikacije koje najčešće koristim. A što se rama tiče, :d, raspitaj se malo o tome kako ga android koristi.

Vi ste nešto razumeli šta je on napisao? Inače nisam se susreo sa ljudima koji nisu shvatali ulogu homescreen-a.

Poslednja izmena:
To je sve kesa i ne radi ni blizu kao instalous.
Ja sam muke mucio da ubacim krekovane aplikacije.
O ubacivanju muzike da ne pricam,ako ti racunar nije pri ruci cao zdravo. . .
Cydia je bila u haosu nekoliko dana i skoro nista nije moglo da se instalira kad je jb izasao.
Android za mene ima vecu upotrebnu vrednost od ip,kao da imas mali racunar u dzepu,mozes montirati eksterni hdd,dzojstike od ps3 ili pc. . .
O ozboru aplikacija koje ce otvarati odredjene stvari je vec receno i to radi bez roota za razliku od ip gde je potreban jb.
Iphone je dobar za telefoniranje i da pogledas fb na brzinu,za sve ostalo 3,5" je smesno i ko kaze da je dovoljno pokusava da opravda prevelike novce koje je dao za njega.
E da,imao sam iphone 4 i jedva sam cekao da ga se resim.

Dobro ljudi hajde dosta off-a :)
Kakav je zvucnik na nexusu u poredjenju sa s3? :)
I da li je komplikovano rootovanje nexusa

Не знам за звучник, али рутовање је веома лако:D

ekspres pitanje: lg nexus 4 ili xperia s?

Па наравно nexus:D

Vi ste nešto razumeli šta je on napisao? Inače nisam se susreo sa ljudima koji nisu shvatali ulogu homescreen-a.

Pa tako sam i hteo da napisem, da bude izmesano, jer su i jedan i drugi telefon dobri.
Svaki ima svoje prednosti i mane. Na N4 volim velicinu ekrana, za sada sam zadovoljan kako radi, ne stuca, i tako to, mada ni nemam nesto mnogo aplikacija instaliranih, tj imao sam aloi sam ih pola obrisao. Naravno da znam da se ikonice mogu izbrisati sa home skrina, hteo sam napisati, da mi je glupo da stavljam ikonice na hom skrin, ako ih vec ima kad se stisne app dugme, dakle po meni je to bespotrebno, ajd za vidzete jos i razumem. Ne svidja mi se jer je google i ne moze bas da radi ako nemas instalirane sve bezveze aplikacije iz GAPPs. Da li moze da radi android ako ima samo playstore instaliran?
Kod iphona voilim to sto ga samo jedna firma proizvodi, i stvarno je optimizovan sa hardverom, odlicne je izrade ( da ne spominjem ovo ljustenje boje na iphone 5, mozda je to bila prva serija), i meni se bas svidja to sto cim se otkljuca vidis ikonice od aplikacija. Sa jailbreakom se isto moze podesiti kako god hoces da izgleda home skrin, cak se mogu i vidzeti ubaciti, ima stvarno raznih opcija. I jos da dodam da aplikacije na ios stvarno rade bolje nego na androidu, ako uporedjujem iste aplikacije. Da je velicina ekrana 4.3 inca na iphone, bio bi moj telefon bez ikakog razmisljanja da imam drugi telefon; Cak i 4 inca na iphone 5 je zadovoljavajuce, nisam hteo njega da uzmem posle iphone 4 jer ne daje mnogo vise, hteo sam da vidim kakav je android, nexus 4 sam uzeo jer je ipak cist android i sto mi se svidja staklena izrad, jest da malo klizi, ali sam stavio bumper. sto bi moglo biti bolje je zvuk za notifikacije, skoro nikad ne cujem kad stigne poruka ili poziv ako telefon nije pored mene;
Znam da ovde svi vise vole android, nije to zbog otvorenosti sistema, to je jer iphone se ne moze kupiti legalno preko operatera kod nas. da ga ima verujem da bi promenuli misljenje. To sto se stalno forsira da iphone kosta ko polovan punto, toliko isto kostaju i android telefoni, tako da to stvarno nije razlog.
eto toliko od mene, imao sam-imam oba OSa, tako da mogu da kazem neko svoje vidjenje. dobar je nexus 4, tj android, ali malo vise mi se svidja iOS, tj iphone. Objasnjeno mi je ranije kako radi ram na androidu, jasno mi je ali ne mogu da svatim da bas toliko treba, jer stvarno 512 rama na androidu i da telefon radi dobro, jos nisam nasao ni jedan, tj video.

@zlajox ako mislis na zvucnik kod zvona onda je jaci na S3 a ako mislis prilikom razgovora u slusalici onda nema neke razlike, bar koliko sam uporedjivo sa note2, verujem da je isto na S3

Poslednja izmena:
Pa ti uzmi.
Xperia S nema sta da trazi pored n4,ko se iole razume u telefone zna zasto.

Pa onda uzmi xperia-u.
Tek mi nije jasno kako gledajuci specifikacije dolazis do zakljucka da je xperia bolja.

Poslednja izmena:
@slavisa, gresis u mnogo toga, i u poslednjem i u prethodnom postu, ali te necu ni ispravljati, jer nema svrhe.

Zbog cega? Gledajuci specifikacije, opet bih uzeo xperiu pre

Pa i po specifikacijama je Nexus 4 puno snazniji od Xperia S. Xperia S jedino ima bolju kameru, sve ostalo je na strani Nexus 4. Uzmi Nexus 4, neces pogresiti, jer ces, pre svega, imati redovan update. Makar ti je to moja preporuka posto su ti verovatno oba cenovno bliska, kada se dvoumis izmedju njih.

Zbog cega? Gledajuci specifikacije, opet bih uzeo xperiu pre

Pa bas po tim istim specifikacijama N4 je dosta bolji, osim u kameri...

Sto se zvucnika na N4 tice prijatno sam iznenadjen dosta je bolji nego na HTC Sensation, glasan, cist zvuk, ponekad ukljucim YT preko fona jer me mrzi da kacim zvucnike:)

svakakvih sam se gluposti načitao na ovoj temi,ali da neko hvali početni meni na iphonu i da to ističe kao prednost e to je stvarno previše.

*GabeN
vjerovatno si nešto pobrkao nexus 4 je jači i po specifikacijama

Pa ti uzmi.
Xperia S nema sta da trazi pored n4,ko se iole razume u telefone zna zasto.

Pa onda uzmi xperia-u.
Tek mi nije jasno kako gledajuci specifikacije dolazis do zakljucka da je xperia bolja.

@slavisa, gresis u mnogo toga, i u poslednjem i u prethodnom postu, ali te necu ni ispravljati, jer nema svrhe.

Pa i po specifikacijama je Nexus 4 puno snazniji od Xperia S. Xperia S jedino ima bolju kameru, sve ostalo je na strani Nexus 4. Uzmi Nexus 4, neces pogresiti, jer ces, pre svega, imati redovan update. Makar ti je to moja preporuka posto su ti verovatno oba cenovno bliska, kada se dvoumis izmedju njih.

Pa bas po tim istim specifikacijama N4 je dosta bolji, osim u kameri...

Sto se zvucnika na N4 tice prijatno sam iznenadjen dosta je bolji nego na HTC Sensation, glasan, cist zvuk, ponekad ukljucim YT preko fona jer me mrzi da kacim zvucnike:)

svakakvih sam se gluposti načitao na ovoj temi,ali da neko hvali početni meni na iphonu i da to ističe kao prednost e to je stvarno previše.

*GabeN
vjerovatno si nešto pobrkao nexus 4 je jači i po specifikacijama
Naravno da sam pobrkao, ***a, nekoliko sati sam "vetovao" fonove, sve mi se izmesalo...

Ne znam da li sme da se reklamira, ali u telenoru ima N4 da se uzme, sta mislite koji paket je najisplativiji i jel postoje neka pravila. Mislim da bih dao vise para za aparat, da bi placao manje posle mesecno. Npr neki prenesi i surfuj 2k ili 1k, dobija se "neogranicen" net sto mi je najbitnije, kao i standardan broj free poruka i minuta...

http://www.telenor.rs/sr/Privatni-korisnici/eShop-Telefoni/Mobilni-telefoni/LG/Nexus_4

Ne znam da li mora bas telenor, ali po mom misljenju ti je bolje uzeti fon preko oglasa, i paket kod mts sa 50% popusta, jer su paketi mnogo bolji. Tj. mislim da su telefoni precenjeni nenormalno preko ugovora.

Nazad
Vrh Dno