Šta je novo?

LG Nexus 4

inace sada otisao na onu opciju kao da pratim posiljku.. i ladno mi nadje posiljku sa alija.. inace proslo je 45 dana od narucivanja..malo pogledam onaj log robe i izvalim da je pre 21 dana doslo u srbiju i da je posle 3 dana bleje u srbiji poslato nazad,iz kojih razloga ne znam.. sada se nadam da ce prodavac da mi vrati kes :D

Meni je jedan paket sa alija vracen sa carine, pa je kinez poslao ponovo singapur mailom, i stiglo. Sve ukupno oko 45 dana.

Hvala. Mada ovo više ima smisla za već izgreban fon, pa da se ulepša, zaista ne vidim poentu oblepljivanja novog telefona bilo čime što nije potpuno transparentno i poželjno što manje primetno. :)

To sam i ja mislio dok nisam nalepio :) ako nista prekriva onaj ruzni lg znak ;)

Da li neka dobra duša može da mi postuje podešavanja za MMS, pošto uprkos pokušajima nikako ne mogu da ga nateram da radi ljudski.
Telenor internet APN imam ovaj noviji, dakle bez ikakvih podešavanja, a za MMS sam probao sve živo i jednostavno neće da radi.

I kada selektujes telenor mms u apn podesavanjima? Opet ne radi?

Bas me interesuje ko jos to danas koristi mms pored silnih mailova. :)
Bez uvrede.

Mms nisam poslao jedno 10 godina. :)

MMS mi ima samo jednu funkciju, a to je slanje slika roditeljima kada nemaju pristup mailu :)
Jok, sve živo što sam podešavao prosto ne radi. Ni ja nisam poslao baš dugo ni jedan jedini...
Više me nervira to što tako glupa i jednostavna stvar neće da radi, nije mi baš nešto posebno hitno.

MMS mi ima samo jednu funkciju, a to je slanje slika roditeljima kada nemaju pristup mailu :)
Jok, sve živo što sam podešavao prosto ne radi. Ni ja nisam poslao baš dugo ni jedan jedini...
Više me nervira to što tako glupa i jednostavna stvar neće da radi, nije mi baš nešto posebno hitno.

Glupo pitanje - postoji li opcija da roditeljima instaliraš whatsapp ili nešto slično?

Da li neka dobra duša može da mi postuje podešavanja za MMS, pošto uprkos pokušajima nikako ne mogu da ga nateram da radi ljudski.
Telenor internet APN imam ovaj noviji, dakle bez ikakvih podešavanja, a za MMS sam probao sve živo i jednostavno neće da radi.

Probaj sledeće, kod mene je tako proradilo:

u "Access Point Names" kopiraj iz "TELENOR RS MMS" sledeće: MMSC, MMS PROXY i MMS PORT u "TELENOR RS". Zatim u "TELENOR RS MMS" pod "APN TYPE" postavi samo "mms", sve ostalo izbriši, a pod "TELENOR RS" pod "APN TYPE" ostavi samo "default,supl" (izbriši mms).

Posle ovog bi trebalo da radi, sa tim, da 2g ili 3g mora biti "ručno" uključen. Na DESIRE HD, dok sam ga imao, na bilo kom SENSE romu je automatski sam palio 2g/3g i po prijemu ili slanju bi ga ugasio ako pre slanja/primanja mms-a mobilni net nije bio uključen. Na istom DESIRE HD, kada sam instalirao bilo koji NO SENSE rom (AOKP, CM) radilo je samo ovako (inače jedino na ovaj način mi mms radi i na Galaxy S3).

Probaj sledeće, kod mene je tako proradilo:

u "Access Point Names" kopiraj iz "TELENOR RS MMS" sledeće: MMSC, MMS PROXY i MMS PORT u "TELENOR RS". Zatim u "TELENOR RS MMS" pod "APN TYPE" postavi samo "mms", sve ostalo izbriši, a pod "TELENOR RS" pod "APN TYPE" ostavi samo "default,supl" (izbriši mms).

Posle ovog bi trebalo da radi, sa tim, da 2g ili 3g mora biti "ručno" uključen. Na DESIRE HD, dok sam ga imao, na bilo kom SENSE romu je automatski sam palio 2g/3g i po prijemu ili slanju bi ga ugasio ako pre slanja/primanja mms-a mobilni net nije bio uključen. Na istom DESIRE HD, kada sam instalirao bilo koji NO SENSE rom (AOKP, CM) radilo je samo ovako (inače jedino na ovaj način mi mms radi i na Galaxy S3).

Ovo radi na cm10.1 i sa iskljucenim 3g...Cimao sam se tri sata da podesim mms, na kraju sam odustao, sve dok nisam video ovo...Hvala puno za info...

Napokon sam uspeo da izvucem 4h i 50min screen on-a.. Doduse na ukupno 15h uz to 30min razgovora i samo 2g i wi fije sto se tice neta,brajtnes od 25 do 30 posto.. 10min igara.. Ja zadovoljan :)

Jesi ti uzeo telefon da se ti prilagodjavas njemu da izvuce 4h i 50m ili si ga uzeo da on tebi zavrsava posla? :) To mi lici na "Uzeo sam mecku, vozim je cetvrtom na 1600 obrtaja trosi samo 5,5litara, milina" :)
Ukljuci taj 3G ako imas MB u pretplati, stavi brajtnes na auto, neces valjda da coravis i naprezes oci bezveze i koristi tel. u punoj snazi, ako zafali bocni ga negde na usb u toku dana da bi ti izdrzao do veceri i cao. Bar ja tako mislim, opet, tvoj telefon tvoja volja :)

Koristio sam ga kako ga inace koristim.. Autobrajtnes nikada ne koristim jer mi smanji brajtnes na 0 kada sam gajbi.. A to me extra nervira..sto se tice 3g njega stvarno retko palim iako imam 1.5gb mesecno u pretplati..Sa istim ovakvim koriscenjem sam izvlacio 3h i 30min max.. Zato sam i napisao..

Poslednja izmena:
^ E tu na scenu stupa custom rom :) Na cyanogenu, paranoidu, a mislim i ostalim romovima imas rucno podesavanje auto osvetljenja, pa ga prilagodis svojim potrebama.

Inace, u zelji da mi baterija duze traje probao sam razne kombinacije romova i kernela i iako stvarno dodje do poboljsanja to je ipak na ustrb performansi. Npr franco kernel iz prve dobaci do 4+ screen on, ali zato uglavnom radi na 2 jezgra...Cim ga podesim kao stock (1512/1026/ondemand), baterija krace traje.
Svi, ali svi kerneli osim stock-a ponekad zastucaju (na default frekvencijama). Jeste da baterija na stocku-u traje malo krace (oko 3h screen on), ali zato isteruje oci glatkocom :d
U vezi sa tim, toplo preporucujem faux enhanced stock kernel i "bandi22 punchy' podesavanje boja.

Poslednja izmena:
Istina..ja koristim stock kernel i zadovoljan sam :)

Jesi ti uzeo telefon da se ti prilagodjavas njemu da izvuce 4h i 50m ili si ga uzeo da on tebi zavrsava posla? :) To mi lici na "Uzeo sam mecku, vozim je cetvrtom na 1600 obrtaja trosi samo 5,5litara, milina" :)
Ukljuci taj 3G ako imas MB u pretplati, stavi brajtnes na auto, neces valjda da coravis i naprezes oci bezveze i koristi tel. u punoj snazi, ako zafali bocni ga negde na usb u toku dana da bi ti izdrzao do veceri i cao. Bar ja tako mislim, opet, tvoj telefon tvoja volja :)

Sa ovim ne bih mogao vise da se slozim. Ja se uopste ne opterecujem koliko cu imati screen on vremena. Uvek moze negde da se usteka, a i u kolima imam punjac, tako da zime nema. Inace, sve i da hocu, ne znam kako bih nasao vremena da imam 5 sati screen on. Znaci treba 5 sati gledati u ekran na mobilnom. Ajde razumem u nekim situacijama kad moras dugo da cekas negde, ili dugo putujes. Ali u normalnim okolnostima, uz posao i ostale obaveze nema sanse da odvojim toliko vremena. U svakom slucaju, ja imam dnevno mozda 2.5 sata screen on, a baterija to opusteno izdrzi. 3g konstantno ukljucen, sync isto. Meni dovoljno ;)

Jedno pitanje.. Da li jos neko ima bag sa push notifikacijama ? Citao sam na google forumu i mnogi korisnici se bune,a google nikako da proradi na tome.. Da dodam da mi notifikacije kasne od 10 do 15min ne bitno da li sam na wi fiju ili 2g/3g.. Polako pocinje da me nervira :)

Na paranoidu ja taj problem nemam. Mada mesec dana dok sam bio na stocku isto nisam imao. :)

Da li ima nekog ko je sa S3 presao na Nexus4. Interesuje me da kaze neka svoja zapazanja koje su mu prednosi i mane u odnosu na S3, posto sam ja prodao moj S3 i gledam sta sada da uzmem :)

Ja sam presao sa s3.. Doduse na s3 sam bio na stock romu tako da moje zapazanje mozda ne bude toliko realno.. Kod s3 me najvise ubijalo to sto se posle zahtevnih igara vracajuci na homescreen svi wigeti opet ucitavaju to jest home screen mi stoji nekoliko sek skroz go.. Verovatno je to zbog 1gb rama.. Prednost s3 jke po meni super amoled,treba bas dosta vremena da se naviknes na ips ekran.. Da i jos jedna mana s3jke,bukvalno ga svi furaju u bgeu,od napucanih devojcica od 14 godina do matorih deda i baba od 65god,to mene max nervira.. N4 prednost brzina,izrada i sve vezano za nexus liniju.. Kamera mi nije bitna ali cini mi se da su slike malo bolje na s3..
P.s. kupi neki prelazni mob za sitan kes pa sacekaj da padne cena s4 ili htc one ili dok ne izadje n5 i posle pazari :) naravno treba imati strpljenja za tako nesto :)

Poslednja izmena:
Lepo sam napisao da mi nije bitna.. Zato ni ne ulazim u sitna crevca sto se tice slika.. :) zadovoljan sam kamerom na n4 kao sto sam bio na s3jci

N4 zato sto je to ipak nexus i zato sto je telefon potcenjen bez nekog velikog razloga.
Sve neke mane koje ljudi nabrajaju nema veze sa vezom. Meni je ispadao (sa metar i po) na beton nije mu nista osim sto ima malu tackicu na vrhu. Kazu zvuk je los, a ja slusam muziku non stop i moram da priznam da sam prezadovoljan. Kazu kamera krs, a slike su vise nego dobre. (Kacio sam u onoj temi slike pa vidite) Da ne pricam software bez laga sve radi. Otvara sve u sekundi. Ekran je po meni odlicam i baterija takodje. Izrada odlicna!
A da ne pricam da je xda zajednica neverovatna.

Presao sa o2x-a. (Ako vam to nesro znaci :d)

To je moj utisak za ovaj telefon od februara. :)

TT n4

Ja mislim da je trenutno najbolje rešenje S4 jer ako bude onaj google edition mogao da se stavi na "običnu" četvorku... Milina, biraš software po želji i sve lepo radi a hardware ubija :)

A meni se nekako cini da nece sve ici bas tako glatko,no vreme ce pokazati.. Plus je s4 bezobrazno skup sada,zato sam mu rekao da saceka par meseci :)

Pazari nexus i uzivaj, dok n5 dodje kod nas mnogo vode ce proteci

Nazad
Vrh Dno