Šta je novo?

LG Nexus 4

Naravno, ko hoće neka kupuje tako, ja im ne branim.

Ja imam bolja iskustva sa "garancijom", nego sa garancijom od dve godine. Posto se krecem u takvim krugovima i znam da prodavci mobilnih telefona stvarno popravljaju telefone ljudima o svom trosku dok su pod garancijom. Cak i ploce kompletne menjaju, pa daju i nove telefone. Dok sam sa zvanicnom garancijom, kada je zatrebala, mogao samo pozadinu da obrisem (kontakt sa vodom).

Poslednja izmena:
Гаранција је две године на уређај, купио га на бензинској пумпи или код дистрибутера исто је... Само треба да се обратиш направу адресу... Гаранцију не даје ни бензинска пумпа ни дистрибутер већ произвођач.
Даље у европској унији постоји и члан у закону који нас штити чак и у случају модификације софтвера...
Само што ми нисмоу унији, али гаранција стоји...

Ma i kod prodavaca ima ovih koji daju garanciju dve godine. Tako sam napisao da bi me bolje razumeli.

Najbolji drug je imao problem sa onim galaksi FIT (valjda) telefon je donet Svajcarske (sim free) i posle par dana je počela da ga zeza baterija, tačnije praznila se veoma brzo (za par sati uz zagrejavanje celog uredjaja) on ode na samsung sajt pošalje mail samsungovom odelenju za RMA i izloži problem (pošalje ser. broj i imei) sutradan je dobio povratni mail sa adresom servisa u Beogradu kojem treba da se obrati da mu reše problem. Pošalje telefon po kuriru za 10ak dana mu dođe telefon nazad sa komentarom da je zamenjena ploča!
Nije imao NI JEDAN JEDINI PAPIR izuzev odštampane prepiske sa samsungom....
Lično sam bio sa koleginicom u telesmoru kada je kupila neku jadnu nokiju na kojoj je slomljen taster za pozivanje, morali su da joj uzmu telefon i pošalju na servis, TELEFON NIJE NI IZAŠAO IZ RADNJE, i da sačeka da ode na servis i čekala ga je jadna mesec i više...Sestra je u VIp slala xperiju (ona mala bez tastature) zbog problema sa ekranom (ne reaguje u dnu ekrana) 12 (slovima DVANAEST) puta i svaki put su popravili kvar, posle 20ak dana ponovo ista stvar...Dok nije istekla garancija...Dve godine ugovor, telefon plaćen 25 hiljada, pretplata oko 1800 dinara...Takav telefon u radnji pored košta 180e...I sad mi neko kaže da se isplati jer dobiješ minute i poruke koje 99% ljudi i ne potroši samo te ošišaju kao ovcu da bi uzeo neki jadan telefon jer nemaš keš...Šte je tu je moramo da trpimo niko nam ne može pomoći, sami smo krivi....

Pridružujem se svima onima koji su za kupovinu telefona sa "garancijom". Promenio sam na desetine telefona sa tom tzv. "garancijom" od šest meseci, i nikada, ali nikada niti jednog jedinog problema nisam imao. Niti sa telefonima, niti sa prodavcima! Sreća, hmm... sumnjam.
Pre će TAJ prodavac da ti izađe u susret i sredi (u najkraćem roku) neki eventualni problem, negoli ovi sa dvogodišnjim garancijama (i cimanjem po par nedelja oko reklamacije).
E sad, i kod ovih sa šestomesečnom garancijam imaš pilićare koji žele na brzinu da zarade, pa su spremni i na uvaljivanje svakojakog đubreta. Ali takve prepoznaješ na samom ulazu u radnju!
P.S. Ja da finansiram ove naše operaterske trutove - Ne pada mi na pamet!

I tako tema opet po ko zna koji put ode u debeli off... :d

Da se vratimo na temu. Da li je neko dobio info od Telenora kad, bar orijentaciono, očekuju da će N4 imati na stanju?

Da li neko ima info kada će se pojaviti u VIPu/MTSu? Ili bar, ako se neko seća, kako je išlo prošle godine za galaxy nexus?

Koliko sam ja cuo, bice samo u Telenoru, za sada.

koliko mi je poznato Telenor je narucio 1000 komada, i to je to...ne verujem da ce ponuda trajati duze od par nedelja

Ja sam svoj primerak preuzeo juce, poslat iz Nemacke u petak i stigao u Ljubljanu vec u ponedeljak :). Prvi utisci podeljeni. Razocarao sam se delimicno u ekran. Ono sto mi je neverovatno da se pod uglom na dnevnom svetlu vidi matrica ekrana (mreza) i to je bas primetno na tamnoj pozadini. Crna je slabija nego na gnex-u ali to je bilo i za ocekivati. Imao sam prilike da poredim ekrane jedan pored drugog i definitivno boje izgledaju prirodnije na N4 (na gnex-u sam menjao podesavanja boja trinity,modaco,stock i uvek su delovale prenaglasene u poredjenju sa N4). Kako sam se oprostio od gnex-a i gledam samo u LG, privikao sam se skroz na displej osim onog dela na dnevnom svetlu gde pri uglu od jedno 160 stepeni ekran "posivi" i jasno se vidi ta "mreza". Nisam uspeo nista da izguglam na tu temu posto se uglavnom na svim recenzijama o ekranu prica u superlativima :trust:

Poslednja izmena:
Aj da se kladimo da ce ti se posle par dana gaditi super amoled :) (bar stock prikaz, ne znam kako izgleda na Gnexusu kada se ''kalibrise'', vidim cesto se pominje to u poslednje vreme)
Kada se naviknes na prirodnije boje i losije uglove i crnu.

Poslednja izmena:
Ono sto bih napomenuo jos je da bela boja na N4 belja za razliku od gnex-a gde je uvek vukla na zuto sto nisam ni primecivao toliko dok ih nisam stavio jedan pored drugog :) Nece mi se zgaditi super amoled jer je gnex vec kod novog vlasnika, videcemo koliko ce se ovaj N4 zadrzati kod mene :D

El moze neko da pretpostavi koliko ima istine u onim spekulacijama da motorola nexus izlazi u maju.. ako je tako nikako se ne isplati uzimati ovaj prljavi lg..

El moze neko da pretpostavi koliko ima istine u onim spekulacijama da motorola nexus izlazi u maju.. ako je tako nikako se ne isplati uzimati ovaj prljavi lg..

Где има дима, има и ватре... Данас је Лари Пејџ изјавио да Андроид телефони морају да имају бољу аутономију и одмах су кренуле спекулације да маја излази моторолин телефон са 5.0 андроидом и великом батеријом

Au smor.. sta ciniti sada.. pokusati da se nabavi n4 i onda ga stekati u folijama i prodati ga posle 3 meseca i ganjati motorolu.. uglavnom smor

uvek ce nesto brze, bolje, da izadje....

А и време му је. Поготово после ове бруке.

Meni nikako nije jasno zasto je gugl uopste i izabrao LG kada motorola vec ima odlicne modele? Mogli su na osnovu nekog RAZR-a da naprave savrsenu masinu sa jakom baterijom i bruka hardverom. Motorola mi nikada nije bila omiljen brend, iako sam imao par motorola, ali da umeju da naprave kvalitetean uredjaj to stoji. Ja sam se bas potrudio da dodjem do ovog neksusa ali mi se cini ako e uspem da ga dopremim da cu sacekati ROLU sa nekom ludorijom od hardvera sa potpisom gugleta.

Što se tiče marketinga i prodaje moraće još mnogo da se uči od jabuke . :smash:

Можда су желели додатни продор на Далеком истоку. Сад се са Моторолом спремају за коначни обрачун са Еплом у Америци :D

Ne znam šta su želeli , ali ovo sa distribucijom i prodajom N4 je velika bruka, a nas kao krajnje korisnike ne treba da bude briga ko je podbacio Google ili LG .

Наравно да нас не треба да занима. Зато они и журе брже боље да направе нешто ново, поготово што конкуренција увелико избацује телефоне који су хардверски јачи од овог, а ценовно су на истом, пошто овог и тамо где има, кошта право богатство.

Uglavnom ce biti veliki problem za ljude koji uzmu u februaru n4 a u maju npr izadje motorolin nexus.. ako bude na osnovi droid m-a ali sa 5 inca mozda bude najlepsi nexus ikada..sta se onda desava, ti si svalio 400e a za 3 meseca izadje ludilo koje sigurno nece nestajati iz ponude play stora i ovi ljudi koji u normalnim drzavama mogu da ga nabave za 350dolara/e ce sigurno prodati n4 i uzeti novi nexus a da ne pominjem da ce svi devoloperi odmah bataliti n4.. i narodno receno tebi je mob ' ostario' za 3meseca.. zlo.. da dodam.. imam neki osecaj da ce n4 dobaci max do milion ipo primeraka a ako motorola izadje u maju(verujem da sada nece biti problema sa ponudom) ima sigurno da dogura do 4,5 miliona.. ne zaboravimo sta ameri misle o domacim proizvodima i koliko je to trziste..

Poslednja izmena:
Uglavnom ce biti veliki problem za ljude koji uzmu u februaru n4 a u maju npr izadje motorolin nexus.. ako bude na osnovi droid m-a ali sa 5 inca mozda bude najlepsi nexus ikada..sta se onda desava, ti si svalio 400e a za 3 meseca izadje ludilo koje sigurno nece nestajati iz ponude play stora i ovi ljudi koji u normalnim drzavama mogu da ga nabave za 350dolara/e ce sigurno prodati n4 i uzeti novi nexus a da ne pominjem da ce svi devoloperi odmah bataliti n4.. i narodno receno tebi je mob ' ostario' za 3meseca.. zlo.. da dodam.. imam neki osecaj da ce n4 dobaci max do milion ipo primeraka a ako motorola izadje u maju(verujem da sada nece biti problema sa ponudom) ima sigurno da dogura do 4,5 miliona.. ne zaboravimo sta ameri misle o domacim proizvodima i koliko je to trziste..

Koliko gluposti u jednom postu... :lupko:

iznosim svoje misljenje ne moras odmah da smaras kao i uvek na ovom forumu.. a mogao bi kazes i neku zasto ne moze sve da se tako izdesava prepametni emixu

Vrh Dno