Šta je novo?

LG Nexus 4

Какви хохштаплери. Желим им брзу пропаст од свег срца :D
Телефон из огласа, попуст на претплату и мирна Бачка!

verovatno nece biti zakljucan u pocetku...

Da li postoji neki nacin za skidanje zakljucanog n4 sa mreze u kucnoj radinosti, ili mora u servis?

Ma samo da ga oni izloze u nekoj filijali uskoro da moze da se cacka :)

Nego sta. Sad je najbolja opcija sacekati jos mesec dana da se pojave u oglasima po povoljnijim cenama pa potpisati ugovor u mts-u sa 50% popusta, vrh fon dobijes za nesto manje kesa a placas duplo manje nego u telenoru uz duplo vise minuta ;) Ili sacekati Nexus 4 iz oglasa a telenor kao stari korisnik uceniti za PiS2000 sa 50% popusta :D

Upravo. Kod Telenora sam i planirao sam da uzmem MixNet L sa 50% popusta... ali odugovlačim jer mi u principu odgovara i Smart + 50% + 1GB kod VIPa, sve se nadam da će ubaciti N4 u ponudu. Ovo u Telenoru je strašno, skoro 2k za 300min ili 1k za 150min... ali dobro da imamo zilion SMS poruka. :d

Poslednja izmena:
Pokusao sam da rezrvisem N4 i na kraju me saceka greska da je broj sa kojim se registrujem vec pod ugovornm obavezom. wtf?

Samo za nove korisnike ili koji nisu pod ugovornom obavezom :p

Boze ako je ovako, onda ne znam sta reci.

Nikada mi nije bilo jasno zašto naši provajderi ne nude mogućnost produžavanja ugovora posle godinu dana uz neke manje penale, kao u USA.
Mislim, kada već prodaju telefone po skoro punim cenama.

Mogao, ali tek kasnije. Kad se pojavio kod nas, jako dugo nije bilo nikakve mogucnosti za otkljucavanje. Cak ni preko koda nije mogao jako dugo da se otkljuca.

Ja sam moj kupio u julu i mislim da sam ga početkom avgusta otključao, ni ne sećam se više.
Koristio sam onaj japanski hack koji menja imei.

Fina matematika :) nabavis ga za 300 dolara ako i toliko na veliko i prodajes ga za 650e to jest za manje kada zarobis korisnika u uzasne pakete na 2god.. to moze samo kod nas :)

Jedino sto znam da ce ako je telefon simfree svako dobiti 430e kod mene... Mislim na telenor varijantu...

Pokusao sam da rezrvisem N4 i na kraju me saceka greska da je broj sa kojim se registrujem vec pod ugovornm obavezom. wtf?

I ja rešio da skočim u bezdan, ali mi ne daju... Ista greška. Ispostavilo se na kraju da nemaju u bazi moj JMBG, i onda ka devojka iz CC-a unese, ali opet isto...
Ovaj internet i pazar preko njega mi polako počinju ići na živce. :mad:

ЈМБГ на порталу за резервацију телефона, ускоро ће и на трафиКе да нам траже ЛК...Срамота сви имају неке своје базе и неке своје податке...
ЈАААКО ме радује долазак нексуса у земљу Сврбију има да га купим чим се мало стишају страсти и цене са 800 евра падну на нормалних 500 :О , ја никако не могу да верујем да неко може да да толике паре и узме телефон код оператера? Тамо се само исплате они телефони за динар, иначе сви озбиљнији телефони су ПРЕСКУПИ !!! Ја никада нисам узео телефон код оператера иако су ми нудили и никада нисам потписао уговор на више од годину дана, скупим паре купим телефон за кеш узмем пакет са 50% попуста и столи ме бојко.
Телефон за кеш кошта 43 000 дин (пример) , у лелекому тај исти телефон кошта 55000 уз претплату од 2000 динара уз обавезу од 24 месеца и то све испадне око 100 000 динара ?! Ко је ту луд?
Ја сам на све начине покушао да дођем до нексуса али нисам успео, овако је испало још боље само треба мало времена...

A neki, po ko zna koji put ne kapiraju da ti zapravo uzimanjem telefona na paket dobijaš minute, poruke i megabajte koje ćeš zapravo koristiti... Da ne pominjemo urednu garanciju od dve godine. Smartfon i prepaid je meni smešno, jer će ti uvek trebati protok, to je i cela poenta iza smartfona... Što se tiče tih kombinacija nelegalno uvezenih telefona što su jeftiniji za keš nego u paketu, tu ne dobiješ ni fiskalni račun i sumnjivu garanciju od šest meseci. Te računice kada uračunavaš pretplate za trajanje ugovora u ukupnu cenu su bezveze, kao da ćeš kupiti smartfon i nećeš uplaćivati kredit.

Ne vredi... Neki ljudi prosto ne razumeju.

Taj nacin racunanja je najveca nebuloza ikada :d

Гизмо, мени се више исплати да га узмем из огласа и да онда узмем 50% попуста на претплату, пошто ми је цена за тел уз уговор и тел из огласа готово идентична.
Да немам ту могућност, узимао бих тел искључиво уз уговор.

^ ubedljivo najbolja kombinacija. Uzmes fon od nekog ko ga je uzeo preko ugovora, platis ga " ispod cene" i dobijes 2 god garacnije i 50% na mesecnu pretplatu za ugovor koji uzmes =]

Istina.. :) vecina ceka tako da ga kupi.. jedan od takvih sam i ja :)

A neki, po ko zna koji put ne kapiraju da ti zapravo uzimanjem telefona na paket dobijaš minute, poruke i megabajte koje ćeš zapravo koristiti...

Stvar je u tome što većina i neće koristiti jer kontam da je za dobar deo korisnika paket od 300-400min i 500-600MB neta sasvim dovoljan, a takvi paketi su ~1k dinara i cene telefona uz njihu nisu baš sjajne. Danas pored svih messengera i VoIP aplikacija teško je naći prostora za drvljenje satima preko mobilnog u privatne svrhe, ako izuzmemo zaljubljenje tinejdžere i sl. (a i takvi će obično odabrati omiljeni broj i/ili biti u istoj mreži). :)

Tako da se dilema kod mnogih svodi na "da li uzmem jači paket koji mi realno ne treba i platim jeftinije telefon" ili "da uzmem paket koji mi realno pokriva potrebe i platim skuplje telefon". Prva varijanta ima smisla za one koji pošto poto žele telefon, a više im odgovara da to razvuku na "rate", pa makar prošli i skuplje... jer tu pretplatu, ako je realno ne koristiš u potpunosti, možeš da percipiraš kao cenu telefona koju otplaćuješ na rate. Tako da, ima smisla sve staviti na papir i videti koliko "otpalta na rate" izađe skuplje i onda doneti odluku...

Cuo sam se za call centrom.. Kazu da ne mogu da porucim telefon na broj koji je vec pod ugovorom. Treba da cekam da ugovor istekne (jos 6m) ili da otkupim ugovor do kraja ugovorne obaveze pa onda da porucim telefon.... tako da, sacekacu jun/jul mesec pa cu videti sta ce biti aktuelno.

Биће ѕ4, n5...:-D
Ја сам таман планирао да ми донесу n4 из Америке, и добио сам изненађење од телесмора. Само да се у огласима појаве нормалне цене. Мада, с обзиром на сву галаму у вези са овим телефоном, не би ме чудило да продаја буде симболична.

A neki, po ko zna koji put ne kapiraju da ti zapravo uzimanjem telefona na paket dobijaš minute, poruke i megabajte koje ćeš zapravo koristiti... Da ne pominjemo urednu garanciju od dve godine. Smartfon i prepaid je meni smešno, jer će ti uvek trebati protok, to je i cela poenta iza smartfona... Što se tiče tih kombinacija nelegalno uvezenih telefona što su jeftiniji za keš nego u paketu, tu ne dobiješ ni fiskalni račun i sumnjivu garanciju od šest meseci. Te računice kada uračunavaš pretplate za trajanje ugovora u ukupnu cenu su bezveze, kao da ćeš kupiti smartfon i nećeš uplaćivati kredit.

1) Telefon ne sme uz ugovornu obavezu od 24meseca da bude skuplji nego u radnji. Pa sve da je pretplata 50dinara, a ne 1000+ dinara.
2) HAHAHA operaterska garancija u Srbiji, prochitajte molim Vas temu o zastiti potrosaca kroz teoriju i praksu, najvise je zalbi bas na operaterske garancije. Jedno 30% ljudi koji je iskusilo to je dobilo da im je telefon bio u vodi i da je zato crkao, kao da zivimo 20000 milja pod morem.
3) Sada cete naceti temu 6 meseci garancija, nelegalan uvoz www.google.com/nexus/ ....Molim Vas pogledajte ili recimo www.saturn.de ili hm..ima mnogo mesta....Kako moze telefon da kosta 2x vise uz odredjene pakete na 2 godine nego za kes na "trulom zapadu", kanda telenor uvozi te telefone onda ih rastavi sve delove pozlati i ubaci u svoju ponudu :)

Cuo sam se za call centrom.. Kazu da ne mogu da porucim telefon na broj koji je vec pod ugovorom. Treba da cekam da ugovor istekne (jos 6m) ili da otkupim ugovor do kraja ugovorne obaveze pa onda da porucim telefon.... tako da, sacekacu jun/jul mesec pa cu videti sta ce biti aktuelno.

Ne verujem kako izrabljivacki deluju u srbiji.. pa zar njemu nije u interesu da te zarobi za jos 2 god da ima skoro sigurna likvidna sretstva narednih 2godine od kojih ce moci napravi profita makar duplo vise nego da ti predjes na pripejd ili kod drugog provajdera.. da dodam da oni te mobilne nabavljaju verovatno na veliko tako da trosak za njih sto se tice uvaljivanja mobova po ovim cenama ne postoji

Poslednja izmena:
Dajte primere gde je to neki telefon skuplji uz neki standard 350 paket kod Vip-a ili Prenesi i surfuj 1000 kod Telenora ili slične pakete koje većina ljudi uzima, nego u radnji, baš me zanima.

Evo na keca, nisam tražio duže od 5 sekundi, pa verovatno ima i povoljnije:
http://www.kupujemprodajem.com/Sams...Nov-Full-2885580-oglas.htm?filter_id=20044364
S3 košta 439e, nov, full pack... to je verovatno neka radnjica mobilnih telefona, ima ih dosta koje se oglašavaju na KP i na drugim sajtovima.

Kod Telenora S3 uz PiS1000 paket košta 54.960 što je 495e. Na stranu što je PiS1000 totalno loš paket gde se za 1820din dobije 300min i 1GB, dok se kod MTS može dobiti 300min i 600MB za 1140din, ako se potpiše ugovor onda upola cene tj. 570din što je 3x manje. I sad, ko je dovoljno blesav da telefon palati 50e skuplje i da plaća maltene istu pretplatu 3x više, zbog neke imaginarne garancije i osećaja kupovine u "pravoj radnji"... neka izvoli. :)

Poslednja izmena:
I onda kupis telefon sa ''garancijom'' i ako ti vrisne bilo sta skuplje mozes upucas magnum kalibrom.

Vrh Dno