Šta je novo?

LG Nexus 4

dva pitanja:

1. gde kupiti/zameniti bateriju?
2. imam stock LP poslednji, je l' mogu ovi romovi da se instaliraju sa fabrickog recovery-ja ili mi treba ipak twrp? uvek sam radio full wipe svega a sad ipak ne bih pa me zanima i sta treba da formatiram u recovery-ju pre instalacije :)

Mora TWRTP 2.8.7 i naravno otključan bootloader. Znači FULL wipe iz TWRP-a (formatiraš sve sem Internal Storage particije).

Preporuka je Cataclysm Marshmallow Oct 11 Beta ROM. Sadrži sve Google aplikacije i servise i radi odlično.

Ja kad sa flesovao frenka odmah posle roma sam flesovao gapps i tako nisam dobio nikakve greške.
Za TB morate ručno da podesite lokaciju backup foldera, menu/preference /backup folder location pa tamo u files system nadjete titanium backup folder.
Nisam video preference, sada sam sve vratio kako je bilo, jos samo Nova da se azurira i to bi bilo to. Stvarno leti N4 sa sesticom!

Mora TWRTP 2.8.7 i naravno otključan bootloader. Znači FULL wipe iz TWRP-a (formatiraš sve sem Internal Storage particije).

Preporuka je Cataclysm Marshmallow Oct 11 Beta ROM. Sadrži sve Google aplikacije i servise i radi odlično.
dadada pretpostavljao sam hvala :) kako si zadovoljan kataklizmom ima li bagova/battery drainova i sl.? vidim da svaki build do sad koji je izašao za 6-icu ipak nije za svakodnevno korišćenje.

dadada pretpostavljao sam hvala :) kako si zadovoljan kataklizmom ima li bagova/battery drainova i sl.? vidim da svaki build do sad koji je izašao za 6-icu ipak nije za svakodnevno korišćenje.

Nisam primetio Battery drain niti bilo koji bug. :) Rom je odlično urađen, čist stock sa dodatnim Kataklizma podešavanjima koja su korisna. :)

Na drugim romovima probleme stvaraju Google Servisi, još uvek nije izašao kršten Gapps paket. Kataklizma ima sve Google aplikacije i servise zapakovane na isti način kao na Nexus 5 Factory Image-u, dakle sve je stock. Zato i ne baguje.

Jeste da možda smara Update svih aplikacija i servisa nakon instalacije roma, ali bolje što je urađen copy/paste Google Aplikacija i njihovih biblioteka sa Nexus 5 Factory Image-a nego da se instalira posebno bagovit (bar za sad) Gapps paket.

Poslednja izmena:
Iz nekog nepoznatog razloga mi se desilo da kada prikacim telefon na komp nicega nema u Nexus 4 folderu kada kliknem na njega. Empty pise... Wtf? Jel imao neko slican problem?

Iz nekog nepoznatog razloga mi se desilo da kada prikacim telefon na komp nicega nema u Nexus 4 folderu kada kliknem na njega. Empty pise... Wtf? Jel imao neko slican problem?

Podesi ovo na slikama. Tako je sad na Androidu 6. Mora uvek da se odabere kad se telefon zakači preko USB-a za komp.

Prilozi

• usb.jpg
    usb.jpg
    296.8 KB · Pregleda: 85
Koji ROM si stavio i kako ti se čini? :)

Sve se kanim da uradim ono sto si mi rekao, a mrzi me sve da brisem. Koliko sam shvatio treba cela sd card da se brise, znaci sve zivo da se obrise... Sada cu da flesujem Cataclysm da vidim, a mozda i ostavim da imam oko 3gb free prostora. I ovako mi to dovoljno :D

U onom slučaju mora sve da se briše, nažalost :D Odradi backup svega što je na "SD kartici" .

Cataclysm je odličan ROM, iako je u beta fazi za M, sve šljaka korektno. :) NEUPOREDIVO bolja opcija nego bilo koji Lolipop ROM :D

Kako mora sve da se brise? Mogu li da iskoristim nandroid stock-a (5.0) pa preko njega da flesujem šesticu?

Zelim da se zahvalim clanu Rock86 na pruzenoj pomoci u vezi sa vracanjem telefona na default i flesovanje kataklizme. Sada lepo vidi celu memoriju telefona.

Elem, kataklizma lepo radi, a i ima podešavanja koja mi trebaju. Bice ovo još bolje kada izadje iz bete.

Ne moze edit... Samo je smor sto nema ono kada se zadrzi recent apps menu taster da prebacuje poslednje dve aplikacije, to mi je extra korisna stvar na Minimalu bila.

Skoro nisam video bolju foru, stvarno korisna stvar kada saltam dve app. To cesto radim, to je bio spas za mene. Valjda ce ubaciti u narednoj verziji. Ne znam da li je sa stocka, verovatno jeste.

FB Messenger je smece od aplikacije! Najveci derac baterije ubedljivo!!! Mobile radio drzi aktivnim 40 min., a koristio sam ga svega 2 min. od jutros!
Da li je moguce da tolika kompanija ne moze da napravi krstenu aplikaciju???

FB Messenger je smece od aplikacije! Najveci derac baterije ubedljivo!!! Mobile radio drzi aktivnim 40 min., a koristio sam ga svega 2 min. od jutros!
Da li je moguce da tolika kompanija ne moze da napravi krstenu aplikaciju???

Mislim da namerno nece da urade to. Na iPhone-u je FB aplikacija mnogo bolje uradjena.

Poceo je da mi baguje wifi na kataklizmi... Do sada je besprekorno radio na svim romovima i verzijama softvera. Na lap-u mi normalno radi wifi.

Pozdrav svima. Koliko po vama vrijedi nexus4 ocuvan 9/10 full pakovanje? I ima li neato od oficijelnog 6.0? Ima skoro isti hardver kao nexus 7 2013 i slabiju rezoluciju ekrana tako da moze da gura lagano

Ipak ne baguje, nego je torrent pravio problem. Taj problem sam imao ranije, ali to nije do mene. Nesto ugusi konekciju dok skida torrent, ogranicenje brzine i svakave gluposti.

Kako nema? Kataklizma Settings - Navigation bar i tu uključi opciju Long press recents go to last task.

Pa cim nije po defaultu namesteno, mislio sam da nema. :D Hvala puno za info!

A ruter je neki wireless TP Link. Ako ti je bitno, saljem ti oznaku. :wave:

Poslednja izmena:
Ažuriraj mu firmware. :)

Jel si zadovoljan baterijom na Kataklizmi? Mene ubi FB Messenger, moraću da pobam Facebook Lite. :D

Nazad
Vrh Dno