Šta je novo?

LG Nexus 4

Vredi preći. Koji konkretno problem sa Youtube aplikacijom postoji, pa da testiram na Frank romu?

Moraš da formatiraš sve particije sem Internal Storage particije. Slike su na Internal Storage particiji, tako da ostaju.

... i sad na kraju na koji 6.0 ROM vredi preci? Bitno da je resen Wifi bug.

Jel se desavalo nekome da mu prijavljuje oko 6gb memorije telefona, a telefon 16gb verzija? To sam tek danas primetio.

Pa ovaj 6.0,ali mislim da mi je to bilo i na 5.1.1 bilo.

Skini najnoviji fastboot (ima ga u okviru Android SDK paketa) i obiši sve particije:

fastboot erase boot
fastboot erase cache
fastboot erase recovery
fastboot erase userdata
fastboot erase system

i flešuj stock factory image od 5.1.1. Zatim kad se podigne Android, idi na Factory Reset iz sistema.

EDIT: Zapakovao sam najnoviji fastboot, da ti olakšam: https://cloud.mail.ru/public/5x3r/FEZxQECrr

EDIT 2: Kad se budeš vraćao na custom ROM, skini obavezno najnoviji TWRP Recovery: https://dl.twrp.me/mako/twrp-2.8.7.0-mako.img

Poslednja izmena:
Au da li je realno da mora to da se radi, sve brisem bukvalno opet. Uradicu kada dodjem kuci. Hvala za postupak! Otkad to nisam radio

Za Minimal os je isti postupak kao i za franko? Mora restart posle instalacije, pa tek onda gaaps, pa rut? I da li treba kastom kernel za rut na Minimalu?

Problem sa YT sam imao na 5.1.1. da od prilike jednom u 2 dana nece da pusti video,samo onako okrece.Sve dok ne resetujem phone ,problem ne nestaje.
Instalirah ovaj sto ste postavili,za sad radi ok ,cini mi se .
Gledaj to sa vedrije strane, meni na fabrickom 5.1.1. Zablokira kompletno fon bez ikagvog pravila u YT app. :)

Kod redovnog update-a koji mi je ovih dana stigao na stock Nexus 4 i koji se sada se instalira se dešava ono što se inače dešava a to je dugotrajna faza "optimizing apps" pri kojoj se telefon i veoma ugrije. Sve to prođe bez problema nego me zanima zna li neko o kakvoj optimizacij aplikacija se radi i zašo je to neophodno raditi svaki put, i kod ovih manjih sistemskih update-a od desetak megabajta?

Ipak treba kao i obican rom da se instalira Minimal OS. Kada se radi restart posle instalacije dobija se eror. Mada sada mi se javio problem posto TiBu ne vidi bekap aplikacija, iako su one sve u TitaniumBeckap folderu. Da li postoji neki nacin da ih rucno ubacim?

Instalirao sam Frank ROM i za sada radi OK. Jedino je gapps pravio problem, loopovao setup wizard error. Stavio sam drugi i sada radi.

Kod redovnog update-a koji mi je ovih dana stigao na stock Nexus 4 i koji se sada se instalira se dešava ono što se inače dešava a to je dugotrajna faza "optimizing apps" pri kojoj se telefon i veoma ugrije. Sve to prođe bez problema nego me zanima zna li neko o kakvoj optimizacij aplikacija se radi i zašo je to neophodno raditi svaki put, i kod ovih manjih sistemskih update-a od desetak megabajta?
Pravi dalvik cache. Radi se uvek jer skripta pri updateu briše dalvik. Briše ga jer bude promenjena neka sistemska aplikacija pa ne bi radilo sa kešom stare verzije. Bio bi bootloop.

Ja kad sa flesovao frenka odmah posle roma sam flesovao gapps i tako nisam dobio nikakve greške.
Za TB morate ručno da podesite lokaciju backup foldera, menu/preference /backup folder location pa tamo u files system nadjete titanium backup folder.

Jel se moze nekako nastelovati da svetli led prilikom punjenja,kao sto je bio slucaj na 5.1.1.?

Hteo sam da se vratim na 5.1.1 i sad mi stoji Google natpis na displeju i ne bootuje N4. :(
Mogu da udjem u bootloader, ali ne mogu da flesujem oficijalni ROM. Probao sa preko WUG Nexus Root Toolkita. Molim pomoc. :(

Probaj za početak factory reset iz recoveryja

Thank you for the link! :)

:) Odlican port. Full stock Rom sa Kataklizma dodatnim podesavanjima + sa svim Guglovim aplikacijama sto idu uz 6.0 (originalne verzije aplikacija iz factory image-a Neksusa 5! :))
Nema gledanja u pasulj koje su Gapps dobre i sl. Ovo je za ljubitelje stock roma. ;)

dva pitanja:

1. gde kupiti/zameniti bateriju?
2. imam stock LP poslednji, je l' mogu ovi romovi da se instaliraju sa fabrickog recovery-ja ili mi treba ipak twrp? uvek sam radio full wipe svega a sad ipak ne bih pa me zanima i sta treba da formatiram u recovery-ju pre instalacije :)

Vrh Dno