Šta je novo?

LG Nexus 4

Izgleda da je ipak 21:00. Ja se mislim da naručim kod ortaka.

https://www.youtube.com/watch?v=23l7DsTIsRY cini mi se da klip nije bio... zanimljiv je ovaj bamper.. ako nista druga makar koji milimetar odvaja zadnje staklo od povrsine na kojoj stoji mob.. mozda bude pomoglo da se ne grebe toliko :D:D mada nag mobilni je najaci "D"D

neki prijavljuju problem sa zujanjem iz zvučnika prilikom razgovora:
http://mashable.com/2012/11/25/google-nexus-4-defect/

Slažem se ja sa svime gore napisanim, ali drugi oem-ovi ne zarađuju kao Samsung (iako su cene svima iste) jer jednostavno, prodaju 10 ili 100 puta manje telefona.
yep, prema poslednjim podacima Apple i Samsung zajedno ostvaruju 99% ukupnog profita na tržištu mobilnih telefona, HTC 1%, svi ostali imaju minimalne prihode ili čak beleže gubitke.
Raniji Nexus uređaji nisu se preterano dobro prodavali, ali mislim da se stvari promenile jer su Nexus 4, 7, 10 mnogo privlačniji širokim masama nego što su to bili neki raniji modeli.
Pravljenjem Nexus uređaja proizvođači dobijaju šansu da naprave uređaj koji će biti odlično marketinški propraćen i za kojim će sigurno biti velika potražnja
Asus je ukapirao šta treba da uradi sa Nexusom 7 i postigao uspeh, mislim da je i Samsung izbacio tablet koji na papiru nema nekih nedostataka, dok LG deluje kao da nije dorastao tom zadatku.
izbacili su uređaj sa "subsidized" cenama preko google play store za zapadno tržište, ali su zbog ovakve cene uneli mnogo ograničenja za zapadnjake (odsustvo 4G, malo interne memorije, itd)
Bolje da su napravili jedan uređaj sa premium cenom, ali bez kompromisa...

Ne vezano za ovu prodaju, LG je juče prekjuče rekao da lte na nexusu ne radi, bez obzira što svi u kanadi prijavljuju da radi :)

Ovo je vise izgubilo svaki smisao. Prodaju su najavili za 13. Novembar i od tada je telefon kupilo verovatno 0.0005% ljudi koji su hteli da ga kupe. Nema ga i u maloprodajnim lancima u evropi. Nesto ovako neozbiljno i nedopustivo odavno nisam video i za...e me da li je kriv LG ili Google jer je ovo VELIKA SRAMOTA i za jedne i za druge.

Prica se da je vidjen Eric Schmidt kako nosi cak dve kese pune sa Nexus 4 spremne za prodaju na PlayStore ;) :D
Bas me zanima koliko su uredjaja spremili oni za prodaju kada su najavili telefon.

zanimljiv je ovaj bamper.. ako nista druga makar koji milimetar odvaja zadnje staklo od povrsine na kojoj stoji mob.. mozda bude pomoglo da se ne grebe toliko :D:D mada nag mobilni je najaci "D"D
I bez tog bampera ne bi trebalo da staklo sa ledja stigne u dodir sa povrsinom na kojoj stoji telefon (ako stoji na ravnoj povrsini), bar su tako rekli.

Poslednja izmena:
Trenutno na Play store stoji:
Google Play is currently experiencing very high traffic. Nexus 4 is not sold out and will still be available for purchase. Please try again shortly. Thank you for your patience.

Ne mogu da verujem da Google ne moze da obezbedi dovoljno jake servere za svoju prodavnicu

^ Ne mozes da verujes zato sto mogu!
Sve za hype!

Poceli Ameri da primenjuju Slobine metode: ajde narode 10 litara ulja ostalo, izgazite se medjusobno dok vas dvoje, pardon, ja (sef smene) i gospodja (glavna kasirka) ne uzmemo sve sebi...

Samo jos da najave da nove kolicine stizu za nedelju dana kada se ove rasprodaju za pet minuta. Iz "robnih rezervi" naravno...

Poslednja izmena:
Ma jok ovo, imam na dva kompa autoclicker podesen na Proceed, nece ovo da prodje.

Bolje i ne pokusavajte ja sam se iznervirao..... Kosa mi se digla na glavi :)

prosla jedna narudzbina pre jedno pola sata, cisto da javim :)

Koliko vidim, i dalje moze da se kupi. Samo verzija od 8GB stize za 8-9 nedelja a od 16GB za 4-5 nedelje. Opet su fejlovali.

Ja pokušavam od 9 juče, ne prolazi Proceed nikako, stalno piše "An unexpected error occurred. Please try again later". Čitam na Engadget-u kako ovim amerima prolazi lagano i nerviram se :)

Onda su lepo trebali da najave prodaju telefona za januar 2013 a ne da ovako varaju ljude. Od 13. novembra je zvanicno u prodaji a nigde ne mozes da ga kupis.

Ljudi, treba da objasnim jednom ne baš kompjuterski pismenom liku šta treba da uradi da kupi telefon, da li ste našli negde uputstvo kako kupiti tel, ali baš detaljno, znači od otvaranja google naloga, preko povezivanja kartice sa njim, do naručivanja? Ako je neko prošao ceo ovaj proces bio bih mu vrlo zahvalan da mi napiše ovde, verujem da još nekoga zanima ista stvar.

EDIT: I da li postoji način da se što pre sazna kada počne prodaja u Evropi? Zanima me konkretno Nemačka, Španija, Engleska.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno