Šta je novo?

LG Nexus 4

shut-up-and-take-my-money.jpeg

Aaaa sada možemo kao ljudi da koristimo naše pametne unapređene mreže :d

Али то је само LTE за Канаду. И то уз чачкање. Уопште ми није јасан тај твој коментар, испаде као да нам се телефон не свиђа.

Pa baš ti si kukao za LTE dve stranice ranije na ovoj temi :D

Šta radi internet , 99 % ne bi ni znalo šta je LTE da nije bilo kukanja amera po raznim recenzijama ovog telefona :)

Što se mene tiče jedina mana ovog telefona je trenutna situacija sa prodajom i cenama koje nisu svuda fiksne :)

Pa baš ti si kukao za LTE dve stranice ranije na ovoj temi :D

Šta radi internet , 99 % ne bi ni znalo šta je LTE da nije bilo kukanja amera po raznim recenzijama ovog telefona :)

Što se mene tiče jedina mana ovog telefona je trenutna situacija sa prodajom i cenama koje nisu svuda fiksne :)

Ако ти ниси знао шта је lte, немој да мислиш да и други не знају.

Moram da se složim sa Šumadincem, mana je jedino situacuja sa prodajom i cenama, a lte coverlaugh.gif

Meni je cela ova marketinska kampanja oko Lexus 4 ostavila gorak ukus u ustima. Bas su ispali cigani.

Pa oni su samo najavili uredjaj, okacili svoju cenu, a zapaljena masa je uradila ostatak posla. Lepo sam ja rekao jos na pocetku da ce prodaja uz ugovore biti skupa.
Moram da priznam da sam ocekivao vecu kolicinu na Google Play store-u. Google je prodavao uredjaje po minimalnoj ceni... profit od prodaje im nije interesantan, veci uspeh je marginalizovanje Windows Phone-a i Surface-a.

Ако ти ниси знао шта је lte, немој да мислиш да и други не знају.

Stručnjak kako li ti živiš sve ove godine bez LTE-a :)

Šalu na stranu trenutno nema nigde ovog telefona čak ni po ceni od 350€ :(

Ne vredi mora uvek da ima nešto što sreću kvari .
Ne znam kako nisu svesni da ovaj marketinški potez može da ima kontra efekat :rolleyes:

Bio sam jako zagrijan za ovaj telefon kad sam vidio specifikaciju i cijenu, čak sam potegao i neke veze u USA, Austriji... Ali telefona nigdje nema po nekoj normalnoj cijeni tako da ću se zadovoljiti sa Gnexusom bar do proljeća-ljeta.

jel se kojim slucajem hoce li posle nove god biti obnovljene zalihe na play store-u u Americi? Bicu tamo skoro ceo januar pa da znam da li da se nadam uopste, sad gledao preko us proxyja i naravno javlja sold out, please check later :S

Stvarno su ispali cigani. U nemačkoj se rasprodao bukvalno za 10 minuta, s tim što za tih 10 minuta nije ni mogao realno da se naruči. I za to vreme je samo izbacivalo "probajte kasnije".

Uzasno pocinje da me nervira ova prica. Spreman sam da dam 400e za neki telefon i be mozes da ga uzmes, niti znas kada ces moci da ga uzmes. Da imam nekog u Nemackoj, uzeo bih u Saturnu za 400e, pa ako vratim porez vratim,ako ne ja srecan...

To sto stoji na Saturnovom sajtu je preorder.
Kod njih i u Media Markt-u ce se pojaviti 15. decembra, e sad dal ce ostati ta cena videcemo.
I naravno pitanje kolike ce im biti zalihe, znajuci celu situaciju oko prodaje telefona verujem da ce se odmah razgrabiti ako ne i za 20 min kao sa store-a :D

Na Saturnu piše da će biti dostupan za VIŠE od 4 nedelje.

Pa kad ga pravi nesposobni LG... Napokon imaju priliku da naprave bestseler, ljudi čekaju u redovima za njihov telefon, njima je ostalo samo da ga naštancaju u x miliona primeraka, i oni ni to ne znaju.

Ali ako ga prodaju sa malom dobiti, ništa im to ne znači. Tako bi im trebalo 5 generacija telefona da imaju neku dobru zaradu.

U android svetu, jedini OEM koji zarađuje je Sammy, svi ostali se guše.

Ali ako ga prodaju sa malom dobiti, ništa im to ne znači. Tako bi im trebalo 5 generacija telefona da imaju neku dobru zaradu.

Pa nek ti OEM-i prave svoje telefone koji nisu Android ako im je toliko lose u Android svetu.

To sto kazes nije bas tacno jer nije Google kriv sto je to tako nego sami OEM-i, isto vazi za PC OEM-e.

Stvar je u tome sto te uboge firmice porastu zahvaljujuci drugima i onda bi da budu kao ti veliki koji su ih napravili. Pa krenu da zaposljavaju i pucaju pare u marketing da bi na kraju poceli da gube pare.

HTC prodaje telefone za velike pare, ali im ne cvetaju ruze dok ASUS prodaje Nexus 7 za sicu pa ima dobre rezultate. Kako to objasnjavas? Ajde razumem da prodaju bez zarade, ali bre HTC, LG, Sony, Motorola, svi prodaju mobilne za iste pare kao Samsung!

U PC svetu apsolutno preslikana situacija, razni Dell-ovi, Acer-i i slicni koje je napravio Microsoft su poceli da se ukrupnjavaju i sada kada potraznja i prodaja ne probijaju sve limite, pocinju da nizu gubitke. Ko im je kriv sto glume Microsoft a nisu Microsoft vec obicni sastavljac kompjutera.

Jedini pravi OEM su Foxconn i slicne fabrike, koje samo sastavljaju uredjaje za druge. Kinezi su OEM-i, svi ostali ce sa dobrim razlogom da propadnu ili se vrate na staro (sitnije kompanije).

LG - ju je sada potrebno da se probije i izgradi ime, a ne da zaradi milijarde na nexusu.

Upravo tako. Ali izgleda da u toj kompaniji nema niko dovoljno vidovit za tako nesto.

Slažem se ja sa svime gore napisanim, ali drugi oem-ovi ne zarađuju kao Samsung (iako su cene svima iste) jer jednostavno, prodaju 10 ili 100 puta manje telefona.
Zato je hp lansirao 8x i 8s kao premijum partner Microsoft-a.

Dao sam lovu tom drugaru iz Spanije da mi kupi telefon. Nadam se da ce se u narednih 3 meseca pojaviti na Google Store-u.

Nazad
Vrh Dno