Šta je novo?

LG GT540 2.1 na 2.3.5. Gingerbread fastboot problem

Cudno, jesi probao da brises battery states iz recoverya? Koliki ti je napon baterije posle par sati na punjacu?

Ovo sa cupanjem baterije nikad nisam radio, sta vise verujem da tako mozes da ostetis bateriju.

Jel probao neko ICS?

Sent using Tt.

Da, iz recoveryja ga i brišem. Napon ne znam koliki je, kako to da proverim? Čupanje baterije sam pokupio sa XDA, doduše za Motorolu ali opet :)

Edit:
Da li pri instalaciji ROMa gubim root? Tj. da li moram opet da rootujem mob, kad sam instalirao ovaj PCFighterov rom?

Edit2:
Ne gubim, sad sam proverio... koliko nemam pojma o nekim stvarima ovde :D

Poslednja izmena:
Mozes da vidis sa aplikacijom battery calibration, kad je puna treba da bude 4200mV. Aj stavi je na punjac tri sata pa vidi sta kaze.

Jesi siguran da si lepo instalirao zica3 i zica4, sad se setih da sa kernelom koji dolazi sa romom nije hteo da se puni do kraja?

Vecina kuvanih romova je vec rootovana.

P.S. Covek se uci dok je ziv. :-D

Sent using Tt.

Poslednja izmena:
Skinuo sam, javiću posle koliki je napon, kad napunim telefon... sad, na 21% kaže 3410mV.
A siguran sam za sve zice, ako ne rešim problem sa baterijom najmanji je problem da odradim čistu instalaciju ROMa (sad kad je spakovao sve update u jedan).

Ova poslednja verzija nije bas najbolja, dosta se ljudi zale. V5+zica3+zica4 je najbolje.

Sent using Tt.

Probaj da zamenis batterystats file , /data/system/batterystats.bin ,prvo uradi beckup roma preko recovey pa onda zameni ovaj file

Prilozi

• batterystats.rar
    918 bajta · Pregleda: 20
ja koristim sdsl ( mislim cak da je i prva verzija) i zadovoljan sam kako radi, sem jednog sitnog problemcica. Kad me neko zove telefon zvoni ali otprilike prvih 7-8 sekundi ekran se ne pali,sto je malo iritantno (zvoni telefon a ja ne vidim ko me zove,pa gledam u crn ekran dok se ne pojavi)
jel postoji nacin da se ubrza njegovo budjenje?

valjda nema veze kad se menja , zameni batterystats.bin pa reboot
igor koji rom imas

^Ne verujem da ce to uspeti. Ja bih napravio backup iz recoverya, sve obrisao pa ponovo instalirao.

@igor probaj da podignes min cpu speed na 320.

Sent using Tt.

Napravio sam backup, samo da pitam, čemu on služi? :) Pretpostavljam za sledeće: hoću da probam neki drugi rom, napravim backup, rom mi se ne dopadne, i onda samo učitam backup nazad - dobijem svoj rom sa svim aplikacijama koje sam imao?

Napravio sam backup, samo da pitam, čemu on služi? :) Pretpostavljam za sledeće: hoću da probam neki drugi rom, napravim backup, rom mi se ne dopadne, i onda samo učitam backup nazad - dobijem svoj rom sa svim aplikacijama koje sam imao?

upravo to

Takodje data mozes da restorujes i na drugi rom koji je zasnovan na istoj verziji. Posle instalacije samo obrises cach i dalvik cach.

Sve obrisao, sve reinstalirao, baterija opet neće preko 50%... evo već 5h je na punjaču. Pokušaću neki drugi ROM, nadam se da je nešto do PCFightera a ne do moje baterije :p

Btw, da li gubim nešto opipljivo običnom korisniku ako odem na 2.2, ili čak 2.1?

Poslednja izmena:
Sa 2.2 i ne gubis, 2.1 je spor i nije podrzan od strane novih aplikacija, ne podrzava dosta novih stvari i sl. Probaj utopia 2.2 cm6, odlican i jako brz rom.

Bas mi je cudno ovo sto nece da se napuni. Sta ti pise za verziju kernela na pcfighterovom koji trenutno koristis (settings>about)?

Kako se instalira novi ClockWorkMod Recovery? Kad već imam verziju 4.0.1.4, a hoću najnoviju? Može li ovako:
From your phone, launch the Android Market and search for a free app called ‘ROM Manager’. Once found, install it. You can also find it at AppBrain using the link given below, or scan this QR Code to get it directly on your phone.
Once it has been installed, launch ‘ROM Manager’ on your phone.
In ROM Manager, tap ‘Flash ClockworkMod Recovery’. Specify or confirm your phone model if prompted during the process, and follow any on-screen instructions.
Be patient as ClockworkMod is installed, as it can take quite some time. Once the process if finsihed, you have ClockworkMod installed on your phone.
(idealno mi odgovara neki način bez instalacije koječega po računaru, ako može :) )

Otvorio sam temu na XDA, pa pokušavam sve i svašta... :)

Edit:
I koji je CWM za naš telefon? ovaj LGE Optimus One?
http://www.clockworkmod.com/rommanager

Poslednja izmena:
Potrazi link za recovery na xda>gt540 podforumu, bolje instaliraj rzr recovery... vise opcija, laksi za koriscenje, imas temu na xda.

Mozes da instaliras sa telefona, kopiras na karticu, promenis ime u recovery.img otvoris terminal emulator i kucas:

su
erase_image recovery
flash_image recovery /sdcard/recovery.img
reboot recovery

Sent using Tt.

Jedina komplikacija je instaliranje ClockworkModRecovery-ja i CyanogeModa; posle toga ROMove menjaš "kao čarape" ;) (snimiš fajl na SD karticu, restartuješ telefon u recovery, izabereš da instaliraš sa kartice i to je to). I da, možeš da vratiš 2.1 nazad bez problema...

Ma ne mogu da uđem u Fast Boot mod,nikako.Da li je ******o dugmence za fotoaparat ili ja radim nešto pogrešno ne znam,ali neće.
Može li nekako drugačije da se uđe tu?

Ma ne mogu da uđem u Fast Boot mod,nikako.Da li je ******o dugmence za fotoaparat ili ja radim nešto pogrešno ne znam,ali neće.
Može li nekako drugačije da se uđe tu?

Ako je insalacija roma sa fastbootom prosla ok, mozes pomocu terminal emulatora da uces u fastboot mod. Samo kucaj:
su
reboot bootloader

imas par postova iznad kako da instaliras recovery preko terminal emulatora, tako da ti u principu fastboot i nije potreban.

@darkos Jesi uspeo da resis problem sa baterijom?

Nešto sam uradio i sad vozi skejt:laugh:,sad ću da vidim šta je.

Dakle,telefon se restartovao piše Cyanogen mod 7 i ništa se ne dešava.Nešto ponovo neće.

Help please :crash:

Poslednja izmena:
ako nastavi da vozi skejt vise od 5 minuta, udji u recovery i obrisi dalvik cach i cach.

Vuhuuuuu uspeo sam :happy::happy::happy:,ne znam kako ali radi.E mogu li ovde da vas pitam ili na drugom mestu?
Kako da instaliram aplikacije na karticu a ne u telefon?

Hvala darkos i masamunea cheers

Nazad
Vrh Dno