Šta je novo?

LG GT540 2.1 na 2.3.5. Gingerbread fastboot problem

Imas na predhodnoj strani link ka podforumu na xda forumu.

Sent using Tt.

@masamunea, govoris o romu SDSL, koliko sam razumeo to vise nije isti developer :/
jesi instalirao taj SDSL i jel potreban kompletan wipe ili moze iz recovery-ija?
Vidim da su komentari na XDA odlicni i da je SDSL bolji i od ASIS i RC5

Poslednja izmena:
Valjda je Mur4ikov rom? (ili ja malo brkam pojmove :) )

Edit
Da li je ovo normalna potrosnja baterije? Gledao sam video 30ak min, ali razgovarao samo 2min...
d4c84115-afc5-e53c.jpg

Poslednja izmena:
Meni npr. je radilo to sa skokom i padom baterije 2.3.7 ali kada sam uključio 2g mreže opciju više mi se ne dešava taj bag.Inače meni kad se puni napuni se baterija i piše 100% dok ga ne skinem sa punjača onda odma 99%.
Inače sam zadovoljan sa 2.3.7 romom držim cpu na 748mhz nekad mi zabaguje pa traži reset ali u suštini mi sve radi stvarno lepo.
A novi update ništa novo ne donosi nema razloga za flešom
02/November
+Updated CyanogenMod.
+Improvement RAM
+Updated Recovery

@Masamunea
Inače nisam rešio kako se ubacuje LG num pad onaj link što si mi davno poslao skinuo sam ali mi nije jasno kako se ubacuje isti koristim go keyborad ali je loš tj. ok je ali baguje kada kucaš na brojevima 3,6,9 neznam zašto.

Inače sam zadovoljan sa 2.3.7 romom držim cpu na 748mhz nekad mi zabaguje pa traži reset ali u suštini mi sve radi stvarno lepo.

Jel ti se desava kad overklokujes cpu da ti se kamera "zaglupi", i snima video u samo 13 fps (umesto standardnih 17 fps), meni se ovo desava i ne znam sta da uradim. Tek kada rebootujem telefon i vratim fabricka podesavanja cpu-a kamera radi normalno.

@i koristim pcfighterov 2.3.7, mur4ikov kernel mi pravi problem sa sd karticom. Napravi nand backup pre flesha, i pre bota obrisi dalvik i cach.

To je nova verzija mur4ikovog roma, samo sto ju je drugi developer unapredio obzirom da mur4ik ima novi telefon.

@d nije normalno. 99% ti neka aplikacija pravi problem. Sta od servisa imas pokrenuto? Aj skini sistempanel pokreni, slikaj pa okaci.

@b Ne znam kako nisi uspeo, samo stavis arhivu na karticu i instaliras iz recoverya. Probaj i smart keyboard, meni ona najbolje lezi sa kompakt layoutom.

Ako koristite mur4ikov rom update je preporucljiv obzirom da je sredjen memori menagment i jos neki bagovi.

Sent using Tt.

Poslednja izmena:

Prilozi

• screenshot-1321199616761.png
    screenshot-1321199616761.png
    63 KB · Pregleda: 63
  • screenshot-1321199681193.png
    screenshot-1321199681193.png
    60.3 KB · Pregleda: 55
Probaj da izbacis ovaj battery solo widget i task killer (cini mi se da je ono u status baru njegova ikonica, a skroz je nepotreban). Takodje skini better battery status sa xda i vidi sta drzi wake lock.

Sent using Tt.

i izbaci ovaj perfect keyboard, uzima ti 14MB rama (to je previse), ja koristim Smart keyboard pro koji uzima nesto vise od 2MB a na gt540 savrseno radi (10 puta bolje nego stock lg tastatura ), a jos moze i da se fino podesava

@d nije normalno. 99% ti neka aplikacija pravi problem. Sta od servisa imas pokrenuto? Aj skini sistempanel pokreni, slikaj pa okaci.
Ako si meni ovo pisao, a ne Dexteru, evo ss :)
Btw, Task Killer koristim da bih video šta od aplikacija radi ;)

Prilozi

• screenshot-1321210858793.png
    screenshot-1321210858793.png
    62 KB · Pregleda: 46
  • screenshot-1321210869389.png
    screenshot-1321210869389.png
    62.9 KB · Pregleda: 41
Tebi sam pisao, probaj da izbacis task killer i juce defender. Oba su nepotrebna, ubijaju aplikacije koje se zatim opet startuju i tako unedogled sto samo dodatno trosi bateriju, a sistem ce to sam da uradi kad bude potrebno. Za nadgledanje aplikacija mozes da koristis taskpanel.

Takodje skini battery states sa xda pa vidi za wake lock.

Sent using Tt.

Poslednja izmena:
Zapravo, Task kiler je podešen da ništa ne ubija sam, nego samo ručno (kad ja kliknem); a Juice Defender da na 30min dozvoli konekciju na net - što je meni dovoljno često za gmail, gtalk i sl.

Nego, neko iznad je napisao da mu 3G pravi probleme, i ja lepo ugasim i prebacim na 2G. Hoću da vidim rezultate u trajanju baterije, i da li manje brljavi status baterije... e sad, sem što je 2G sporiji, da li postoji još neka mana? (npr. kad surfujem nedostupan sam, ili nešto slično - pojma nemam šta?) A probaću i Better battery status ;)

Ako si meni ovo pisao, a ne Dexteru, evo ss :)

Izgleda da sam se zeznuo :) Mislio sam da se na mene odnosi.
Ajde neko od vas neka proba da overklokuje cpu, i posle da pokrene kameru, cisto da vidimo da li se samo meni desava da kamera baguje posle OC. :d

@darkos Nema, mislim da kod 3g u isto vreme mozes da pricas i koristis net, a kod 2g on diskonektuje net kod dolaznog poziva (bar tako mislim), meni je vecinu vremena na 2g zbog lose pokrivenosti i nikad mi se nije desilo da sam nedostupan.

Podesi u cm opcijama (tamo gde se podesavaju widgeti) da koristi 2g/3g nework only, inace ce sam ponekad da prebaci na 3g iako je stiklirano da koristi samo 2g.

@dexter87 trenutno sam na drugom romu tako da ne mogu da probam. :)

Poslednja izmena:
Moj telefon se preporodio na 2G! :)
Baterija traje duplo duze, indikator baterije radi neuporedivo bolje... jedino, kad stoji pored zvucnika svako malo "pucketa" kao kad stize sms, a ranije nije bilo tako.

Samo da napisem da je SDSL resio moj problem sa wifi-jem i da je mnooogo brz i ima prelepu ICS temu :D
i jos bih dodao da i kad se koristi 2G mogu da rade paralelno prenos glasa i podataka tj uvek si dostupan (da si nedostupan je bilo kod stare GSM tehnologije za prenos podataka koja se ne koristi od kako su nastali ekrani u boji), 3G je isto sto i 2G samo na vecoj frekvenciji pa je dostupna i veca brzina. Sto se tice pucketanja u zvucnicima to je zato sto je 2G niza frekvencija od 3G i zvucnici uhvate deo spektra, nema nikakve stete (osim iritirajuceg zvuka).
Da ne bi gubio na brzini pri surfovanju preko mobilnog neta mozes u onom ugradjenom power widgetu namestiti da kad omogucis data konekciju da automatski predje sa 2G na 3G i kad iskljucis data saobracaj da se opet sam vrati na 2G

Meni je ta tema odvratna, skroz konfuzna i nepregledna. :)

Sent using Tt.

mislio sam samo na deo u settingsu,tranzicije i ostalo sto menja theme choser, a za launcer koristim ipak GoEx sa ICS temom (neon plavi oni dugmici u notifikacionom baru,indikatori na widgetu, i svuda neon plava boja i jos ovi hardverski dugmici sijaju plavo....kao stvoreno za gt540)

pa standardno (ja imam beli LG i tu je pozadinsko osvetljenje plavo) :)

E bedak... kod mene na crnom klasicne bele.

Sent using Tt.

Sad ću da zloupotrebim temu, ali moram da pitam vas sa GT540: da li vam radi normalno x.264 u mkv formatu? Gledam neku seriju dok sam u GSPu i sl., prvu sezonu skinem epizode od 350Mb - sve super, drugu skinem neke po 175Mb i na telefonu (Rock PLayer) mi toliko secka, imam 4-10fps - potpuno neupotrebljivo. I onda se malo udubim, i vidim da je to što secka ovo gore napisano, x.264 mkv. Pa me interesuje da li vama radi kako treba? Znam da naš procesor i nije poslednja reč tehnike :)

Jedini mkv koji sam probao da pustim je Bleach 720p, 250 mega za epizodu od 25minuta. Procesor na 729 i prosek 23 fps (rock player).

Sent using Tt.

Uh kako sam se namučio da instaliram drugaru nov rom (i rootujem usput).

Koji rom koristite? Ovaj CyanogenMod 7 SwiftDroid ASIS nije htelo ni da mu instalira. Instalation abort je izbacao. Posle sam našao neki drugi 2.3.7 rom.

Ja vec par dana koristim oxygen 2.3.7 i da kucnem u drvo jako lepo radi. Nemas neki prevelik izbor romova za ovaj mob. Dobri su utopia 2.2.1 cm6, poslednji swift cm7, oxygen, aosp 2.3.7 v5 i ima par dobrih modovanih 2.1 romova. Poslednji swift verovatno nisi mogao da instaliras zbog starijeg recoverya, treba ti 5+.

Ako mu taj koji si ubacio radi ok, nek ga koristi dok ne izbace ICS (kazu bice za 10-ak dana). :)

Sent using Tt.

Nemam pojma ko je pravio ovaj rom, ali je 2.3.7. On je oduševljen koliko mu brže radi. :D

CMS has been updated to CM 7.2-RC0;
ASIS kernel from left until, at its completion, for this:
SD cards now should not fall off, (I think)
I think reboots Rekaveri also should not be;
In short everything needed to test!
Removed application DevTools;
SpareParts moved to settings;
Something else did there ... shorter try.

They all swing from the deposit (mirrors create forbidden!)
rekaveri for:
http://depositfiles.com/files/38xkisexl

* Only recovery link no fastboot

Ljudi pomagajte, sta da radim, krenuo sam po ovom uputstvu da instaliram 2.3.7. Gingerbread i pratio svaki korak sve do poslednjeg kada treba da drzim power i camera dugme da bi se pojavio FastBoot mode (odnosno crn ekran sa backlight-om). To sam i uradio i kad sam povezao ponovo komp i mob, pojavila mi se poruka kao da ne prepoznaje drajvere... Mislio sam da tako treba i probao da instaliram Gingerbread ali ne moze, pojavi se onaj cammand prompt prozor i pise "waiting for device".
Jel treba da pustim win7 da mi pronadje te drajvere na netu i kako to da uradim, probao sam preko device managera i nije htelo.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno