Šta je novo?

LG GT540 2.1 na 2.3.5. Gingerbread fastboot problem

Jel snimio neko 2.3.7 ja sam ga skinuo ali nikako da se nakanim...naravno ako je neko snimio kakvi su utisci

Ubacio sam ja nekidan. Brz, stabilan ispravljeni svi bagovi, a i CM je updejtovan na 7.1. Za sad sve radi ok.

Da li je ok da prvo instaliram ADB, pa tek onda da na telefon ubacim Android sa Fastbotom? Ovo SDK i ADV instaliranje na komp traje... taman nešto završi, i počne da skida nešto drugo :)

Edit>
Pff... ili sam ja nešto loše shvatio, ili kad skinem Android SDK moram da ga "apdejtujem" sa svim onim ponuđenim opcijama... što zna da smara kad si nestrpljiv da nešto završiš :D

Poslednja izmena:
Svejedno je, adb ti treba nakon flashovanja roma sa fastbootom. Ma im gomilu fajlova, i kod mene je trajalo...

Sent using Tt.

Uh... namučih se ja sa ovim :)
Nije mi radio KDZ, zato što nisam isključio 'Mass storage only' :/. Dok nisam otkrio da mi to pravi probleme, probao sam 100 drugih svari... onda mi nije radio fastboot - zato što ga ja n00b nisam ni skinuo :D, već sam se čudio što mi ne prepoznaje komandu :p Sad imam i recovery, ROM se upravo skinuo, i idem da završim ovo, zezam se od 21h sa instalacijom.

Edit:
Evo sve završih, sad sam se setio da sam mogao da back-upujem SMS poruke, ili aplikacije, ili... srećom, imenik sam sačuvao :D

Poslednja izmena:
E pa odlicno. :)

Koji rom si ubacio, utisci?

Sent using Tt.

Ima li potrebe ubacivati 237 na ovaj moj 235?

Sent from my GT540 using Tapatalk

Ako ti sve lepo radi onda ne, ne secam se dal je bilo bagova u 2.3.5.

Sent using Tt.

Da li sad iz ovog roma mogu da izbacim nepotrebne stvari? Tipa "news and weather" app? Morao bih to preko Titaniuma, a ne bih da zeznem nesto pa opet instaliram rom..

Btw, prvi utisak je da je ekran precizniji sa ovim romom. Nadam se da necu imati probleme tipa ne mogu da se javim kad zvoni i sl. (a bilo ih je)

Mozes, mada nema potrebe da nista izbacujes samo zamrzni sa titanijumom pa ako nesto ne radi odmrznes (obavezno napravi i backup iz recoverya).

Ja jos nisam naisao ni na jedan problem, tj. vec par dana sve radi kako treba. Cak je i baterija odlicna uz 30-40 minuta poziva, displey na 50%, 2-3 sata surfa, 1-2 sata muzike izgura 2 dana.

Čini se i meni da baterija traje duže nego ranije... to mi je bila rak-rana u poslednje vreme. Nego, sad sa ovim ROMom, kad kucam nečiji broj da ga pozovem, ne nudi mi kontakte koji se poklapaju sa unetim ciframa (npr. hoću da nazovem broj 0641234567, kad ukucam 345 on mi ponudi sve brojeve koje sadrže te cifre; a i ako hoću da pozovem kontakt "Darko", mogu da kucam u dialeru brojeve 327, i on mi ponudi taj kontakt). Kako to da sredim ovde?

Poslednja izmena:
Odlicna je baterija, samo malo tripuje battery level. Nije bas najtacniji.

Ja koristim dailer one aplikaciju, izgleda da je google izbacio T9 pretragu na 2.2 i 2.3 romovima, samo 1.6 i 2.1 imaju to.
Sent using Tt.

Snimio sam 2.3.7 i popizdeo kako da mi kad šaljem sms budu num brojevi??? a ne qwerty tastatura nemogu nigde da nadjem????

Skini i ubaci lg tastaturu, ili instaliraj smart keyboard pa podesi kako ti odgovara.

Sent using Tt.

Thx na odgovoru snimio sam Go keyboard sa android marketa u medju vremenu baš je dobra app preporučujem a nisam našao kako da prebacim na lg keyboard vidim je samo kao instaliranu app ali neznam kako da je aktiviram jer tamo u jezik i tastatura imam samo enable android tastaturu i podešavanja iste u 2.3.5. sam mogao da prebacujem izmedju lg i android keyborda

Poslednja izmena:
Iz nekog razloga mu4rik je izbacio lg tastaturu u ovoj verziji, ima na xda da se skine arhiva koju fleshujes preko recoverya. Okacicu link kad dodjem kuci.

Sent using Tt.

Poslednja izmena:
settings>applications>development pa odstikliraj stop app via long-press.

Pricaj mi, i ja sam se iscimo ceo dan kad sam prvi put to ukljucio. :D

Kako vam se ponaša status baterije? Meni strašno brlja... najgore od svega je što nekad radi normalno, a onda se desi: preko noći mi je telefon na punjaču, ujutru ga skinem, baterija na 70%. Za 2min pokazuje 50%. Nakon 2h uz 30min korištenja, baterija je na 15%. Stavljam opet na punjač, nakon 1h baterija na 4%. Ja u totalnoj konfuziji, ugasim, izvadim bateriju, vratim, upalim, nakon 2-3h punjenja baterija na 99% (nikad nisam video da je na 100% od ubacivanja ovog roma, a radio sam i onu kalibraciju). Dešava li se ovo još nekom, da li je do mog telefona, ili punjača, ili roma? Opet kažem, nekad danima radi najnoralnije :/

Edit:
I da, kad povežem telefon na punjač, ekran se ne upali, a ranije se palio... to je normalno?

Poslednja izmena:
Brlja indikator i kod mene, mada ne ovako (pokazuje normalno dok ne padne na 30, a onda krene da brlja, 30-60-20-50 i sl.). Baterija izdrzi 2 dana normalnog koriscenja ili jedan ekstremnog (sat razgovora, 2-3h wifi, mail u pozadini, 1-2h muzike).

Da nemas neku aplikaciju koja jede bateriju? Koju verziju roma koristis?

Nisam obraco paznju dal se ukljuci displej kod punjenja. Provericu kasnije.

Sent using Tt.

Poslednja izmena:
jel neko jos ima problem sa WiFi na poslednjem switdroidu (tzv ASIS)?
Meni se desava da nestane protok iz cista mira, indikator signala ostane beo (nepozeleni) ali ispravno menja jacinu signala kako se udaljavam/priblizavam mom ruteru, ali nema protoka podataka.I da ponovo uspostavim protok moram da restartujem telefon. Instalirao sam cisto preko fastboota sa kompletnim wipe-om.

Poslednja izmena:
Desavalo mi se da se izgubi na sekund dva, al se vrati. Izasao je danas apdeju, mozda je to reseno... probaj i da promenis broj kanala na 14. Naravnu backup pre svega.

Sent using Tt.

Nazad
Vrh Dno