Šta je novo?

LG GT540 2.1 na 2.3.5. Gingerbread fastboot problem

Posle instalacije ides u aplikacije, odaberes aplikaciju pa move to sdcard ili napravis ext particiju na kartici i instaliras link2sd.

Sent using Tt.

Imam backup od pre neki dan (nemam ništa bitno na telefonu ovih dana); a u međuvremenu sam skinuo sve što je trebalo, i instalirao Miroslavovu Utopiu 2.2... videćemo da li će baterija da se sredi.

E ***, ne znam koliko ti se isplati da fleshujes stock rom i odneses na reklamaciju.

Sent using Tt.

Ides na wipe data, system, boot, cach, dalvik pa install zip from sd i instaliras rom, zatim wipe boot, cach, dalvik i instaliras zica update3 (tu su spakovane sve zakrpe, imas link na xda) i to je to. :)

Boot brises isto iz recoverya, a novi boot.img ce se instalirati kad budes instalirao zica update3 tako da ne moras da se cimas sa adb-om i fastbootom.

Sent using Tt.

Pozdrav, zanima me kada se radi opcija brisanja boot fajla preko adb-a (pretpostavljam na kraju) i koja je tacno komanda. Hvala.

za brisanje:
fastboot erase boot

a za flash:
fastboot flash boot ime_boot_fajla.img

Kad udjem u aplikaciju calibration, pise mi poruka Touch screen calibration, please follow the steps carefully, press 5 or dpad center to continue, sta da stisnem ovde? :D

Poslednja izmena:
Ok, tnx :), Jos jedna stvar, kako da resim problem wi-fi, nekad se konektuje iz prve a nekad nece ni iz 20 puta :S

To (WiFi) je bug koji PCFighter nije popravio - možeš da rešiš samo drugim ROMom...

Nego, zna li neko koliko koštaju baterije za naš telefon, u Beogradu? Na netu sam našao samo zamensku Triax od 1000mAh (naspram originalnih 1500 :/), ali i cena je vesela - 2000din...

Kako za sada neću menjati bateriju, odlučio sam da maksimalno isprobam sve što može na mobu - instalirao sam 2.2.1 od MikeGapinski, ali nešto je zabagovalo... više nemam CM opcije u Settings; rom je 2.3.7 iako on piše da je 2.2.1; i dobio sam nešto najsličnije stock androidu koji sam imao nekad davno (sa stock "kompletom" aplikacija. Moram da idem napolje, videću posle šta se dešava; a baterija mi je skoro prazna - baš čudno :p

Samo da javim, da i ja imam problem sa baterijom, naime meni se puni do 100%, medjutim posle par minuta standby, pogledam 90%, i onda sam se zezao sa fonom ceo dan i otisao na spavanje sa 40%. Budim se ujutru, ugasen telefon, probam da upalim, dodje do cm7 logoa i ugasi se, udjem u recovery, wipe cache, dalvik i battery stats - stim sto mi ne pise info na dnu ekrana da je baterija wajpovana. Ne znam da li je zbog verzije clockwork recovery-a, meni je 3.0.2.8. Zatim ugasim telefon iz recovery, izvadim bateriju, cekam 5 minuta, upalim, stavim na punjac, pokazuje odmah 38% puna... :mad: :mad: :mad:

@darkos Ne valjaju njegovi romovi, ja sam probao 2-3 i sve je puno bagova... mada obzirom da je on klinac od 14godina to je razumljivo. Sad nesto razmisljam, da probas da fleshujes neki 2.1 rom koji podrzava punjenje baterije dok je telefon iskljucen i vidis sta se desava?

@neZya Ovo sto padne posle nekog vremena na 90% je vise manje ok, al nije bas normalno da se sama istrosi preko noci. Jesi gledao dal telefon ide u deep sleep (pogledaj preko cpuspy aplikacije)?

za wifi probaj da zamenis Wpa_supplicant. Skini sa ovog linka http://www26.zippyshare.com/v/26324943/file.html novi kopiraj ga u adb folder, udji u recovery, mountuj system i kucaj ovo:

adb push wpa_supplicant /system/bin/
adb shell chmod 755 /system/bin/wpa_supplicant

zatim obrisi cach i dalvik cach.

Poslednja izmena:
LOL, ipak sam ja njub.... pošto se 2.2 presporo skida, u međuvremenu sam skinuo isto njegov 2.3.7 i nejga instalira, a da sam i zaboravio koja je verzija - ipak je sve OK... a što se bugova tiče, par puta mi je bilo "SD card unexpectedly removed" bug, na ostale još nisam naletao. U svakom slučaju, isprobavaću dalje :)

Poslednja izmena:
Btw, koliko ima krš ROMova, vidim tek sad kad ih menjam mnogo i često... ne radi sinhronizacija sa gmailom, ne radi wifi, SD karticu mi izbacuje... katastrofa. Dok kucam post, instaliram EleganceSwift 5.0, 2.1 ROM; ovi Mikeovi su, kao što si i napisao, bagoviti. Za stock 2.1 bih morao da vratim particije za sistem i podatke kao što su bile, a to je baš malo prostora na telefonu :( Sećam se, kad sam kupio mob, nisam mogao da instaliram IGO, fajl od 30Mb, nije bilo dovoljno mesta :)

@masamunea, alal vera majstore za wi-fi, radi kao sat :))) zahvaljujem jos jednom.
sto se tice cpuspy, instalirao, pokrenuo, nisam cekao ni sekunda, odmah je izbacio statistiku
ojo-screen.png

skinuo sam battery calibration, napunicu do kraja i pokusacu sa njim da uradim kalibraciju.

@d EleganceSwift 5.0 podrzava punjenje kad je mod iskljucen. Generalno romovi koji nesto valjaju su miroslavova utopia, pcfighterov 2.3CM7 i 2.2 AOSP, mur4ikovi, EleganceSwift 5.0 od 2.1 i to je to.

@n Nema na cemu. :) Da nemas neki servis koji ubija bateriju? Meni je baterija odlicna 7-8 sati upotrebe telefona, a wifi mi je stalno ukljucen. Zaboravih, kad punis drzi na punjaca min 3h.

masamune, pomagaj :( Ne moze u opste da mi procita sd karticu, probao sam je u card reader-u, radi olicno ali telefon ne moze da je mountuje, znaci odjednom, usao u file explorer i vidim da je prepoznaje ali ne moze da je mount-uje, vadio sam je iz telefona, formatirao, ne vredi, pogledao sam u sd slot, pinovi su malo iskrivljeni ali su simetricno udaljeni jedan od drugog :S Juce kupih karticu, podloga je fat32.

Probao da je formatiras iz androida i recoverya? Ako nece tako skini sd card formater ili neku aplikaciju za rad sa particijama pa iz wina obrisi particiju pa opet probaj format iz androida.

Sent using Tt.

Probao sve opcije formatiranja, error mounting /sdcard! , probao sam i clockwork da promenim ali isto... Ne znam da li bi znacilo sta da stavim novi rom, mada u cwm bi trebalo da sljaka, to mu dodje kao bios na pc-u?

Ne bas kao bios, ali ako nece iz recoverya onda promena roma a ni novi recovery nece pomoci. Jesi probao neku drugu karticu?

Sent using Tt.

Nemam, telefon sam kupio polovan bez originalne sd kartice koju sam kupio pre 2 dana. :/ Sve je radilo ekstra do malopre...
Posto je telefon jos pod garancijom u telekomu, moze neko link i tut kako da vratim stock rom?

Poslednja izmena:
Ja sam jednom imao taj problem sa karticom mada kod mene je to bilo zbog igranja sa particijama. Resio sam sa low level formatom pomocu sa card formattera.

Skini samo kdz bez fastboota i flashuj ga sa kdz update aplikacijom. Ima kdz na xda, trenutno nisam kuci... pa kacim veceras ako ne nedjes.

Sent using Tt.

Nazad
Vrh Dno