Šta je novo?

LG GT540 2.1 na 2.3.5. Gingerbread fastboot problem

Probaj da ignorises to i vidi dal hoce da flashuje pomocu fastboota, ako nece probaj da reinstaliras fastboot drajvere.

Trebao si da radis preko tutorijala koji sam okacio par strana ispred.

Sent using Tt.

Nece da flashuje, kad pokrenem Android237GT540, prvo instalira neke fajlove na c:\GT540\ASIS\ pa me pita hocu li install ili update, kad odaberem install otvara se cmdpr prozor, stoji "waiting for device" i ne mrda.
Mislis da ponovo odradim onaj korak sa romfastboot.kdz pa da probam ponovo?

Eh nisam ni znao za tvoje uputstvo, naleteo sam na ovu temu, lik je preporucio to uputstvo i ja reko da probam. Posle toga sam nasao ovu temu.

Ako je flash kdz sa fastbootom prosao ok, nema potrebe da to ponovo radis. Obrisi sve drajvere koje ti je ova aplikacija instalirala i instaliraj one iz mog posta, zatim skini i sredi adb, tj. isprati moj tutorijal (samo preskoci deo sa flashom kdza). Izbegavaj ove automatizovane instalacije, uvek nesto podje naopako.

Sent using Tt.

Ej uspeo sam i to tako sto sam stavio xp sp3 (srecom imam Acronis, bio sam na win7 64bit) i rucno mu pokazao gde je drajver za fastboot i onda je odradio bez problema. Huh dobro je, sad cu da isprobavam ovo cudo.
Hvala na pomoci.

Moze li se nekako rekalibrisati touch screen posto primecujem da je neprecizniji.

Hmm primoran sam da kucam u landscape modu jer ne radi kalibracija na smart keyboard pro. Inace touch screen je precizan na levoj polovini ekrana ali na desnoj gde god da kliknem, on mi prihvati za 5 mm u desno. Ne znam jel to samo kod mene ili kod svih?

Hmm primoran sam da kucam u landscape modu jer ne radi kalibracija na smart keyboard pro. Inace touch screen je precizan na levoj polovini ekrana ali na desnoj gde god da kliknem, on mi prihvati za 5 mm u desno. Ne znam jel to samo kod mene ili kod svih?

Kod mene je pomeren na levo 1-2mm, al ne smeta pri koriscenju. Probaj neki drugi rom.

Sent using Tt.

Kod drugara je gornja polovina ekrana pomerena za 5mm na dole. Veoma nervira.

---
desire

Probaj ovo za kalibraciju...

Imam i ja jedan problem... Sestri sam postavio Android 2.3.7 Gingerbread CyanogenMod 7.1 i sad telefon vecinu wi-fia vidi i konektuje se na njih ali onaj na poslu koji joj je radio na 2.1 official sad se ne vidi i naravno ni ne moze da se konektuje,,,

Poslednja izmena:
^
Probao sam ovu aplikaciju na 2.3.7 Asis, nije pomogla oko kalibracije ekrana :(

Ljudi, imam ozbiljnih problema sa baterijom... kad je uključen 3g, baterija opadne očas posla na manje od 15%, bez obzira da li je pre 5min bila na 30 ili 70%. Kad je podešen na 2g, nema takvih skokova, ali u oba slučaja telefon nekad neće da se puni (stoji na punjaču celu noć, ujutru ga skinem on pokazuje npr 4%; ili u toku punjenja ga isključim sa punjača, pa vratim na punjač i nivo baterije skoči za 30-40%)

Trenutno sam na 2.3.7, CM7 SwiftDroid Asis, Mur4ik-ov rom. Dajte predlog za nešto što vam radi stabilno, i sa što manje problema? (strah me da tražim nešto što radi bez problema :) ) Evo spiska ROMova sa XDA... pa da vidim da li će biti bolje nego sada.

(naravno, ako imate neko rešenje za bateriju, a da nije novi ROM, pažljivo slušam - kalibraciju sam odradio u startu)...

Kazu na xda da taj asis nije bas sjajan, bolji je rc5. Od novih romova preporuka za pcfighterov 2.3.7 cm7 (ja ga koristim vec neko vreme). Koristi .32 kernel pa sve radi bolje i fluidnije, bat takodje odlicna. Jedini bagovi su sto wifi nekad nece da se ukljuci iz prve i lockscreen malo brljavi kad odkljucavas. E sad, ako njega ubacujes trebas da ubacis i sp koje je naknadno izbacio, pise sve u njegovoj temi na xda.

Sent using Tt.

Skines sa linkova u prvom postu na ovoj temi http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=18234560 Instalaciju sistema, sp1, sp2, boot.img i gaps. Wajpujes sve, instalirs sistem, pa sp1, sp2 i gaps iz recoverya. Zatim obrises boot i instaliras boot.img preko fastboota pa wipe cache i dalvik. Malo je konfuzno, ako negde zaglavis pitaj. :)

Sent using Tt.

Videću večeras ili sutra da instaliram ovaj PCFighterov rom, ne stigoh ranije. (a i moram da se "podsetim" kako ide sve ovo "vajpovanje" i ostalo - još sam noob :) ) Trenutno skidam potrebne fajlove... nego, pošto sam od pretohodne instalacije ROMa reinstalirao WinXP, da li moram opet da instaliram na komp ADB, ili bilo šta što nije na klot XPu?

A što se tiče Mur4ik-ovog roma... išao sam u Bosnu prošle nedelje, i tu otkrijem neke dodatne probleme - ne mogu ručno da odaberem mrežu koju želim; ne mogu da ugasim telefon (lol) već kad ga ugasim on se odmah pali (kao da sam išao na reboot umesto turn off), i tako... na moj telefon ovaj rom baš nije legao :/

Edit:
Wajpujem - odem u clockwork recovery, i tamo odradim "wipe data/factory reset"? pa isto odatle "install zip from SD card", i to ponavljam redom za sistem, sp1 itd? A odakle da odradim "Zatim obrises boot i instaliras boot.img preko fastboota"? Uff... totalna konfuzija, a nisam ni počeo :)

Poslednja izmena:
Ides na wipe data, system, boot, cach, dalvik pa install zip from sd i instaliras rom, zatim wipe boot, cach, dalvik i instaliras zica update3 (tu su spakovane sve zakrpe, imas link na xda) i to je to. :)

Boot brises isto iz recoverya, a novi boot.img ce se instalirati kad budes instalirao zica update3 tako da ne moras da se cimas sa adb-om i fastbootom.

Adb ti treba za fastboot mada sve mozes da zavrsis i bez toga.

Javi kako ti radi rom... i nemoj da klokujes preko 800, hoce da poblesavi. :)

Sent using Tt.

Poslednja izmena:
Ides na wipe data, system, boot, cach, dalvik pa install zip from sd i instaliras rom, zatim wipe boot, cach, dalvik i instaliras ...
Obrisah data, cache i dalvik (opcije nisu baš nazvane tako kako si ti napisao, ali suštinski sam obrisao sve što je moglo da se obriše :p); sad se instalira rom... ako ne nađem gde je wipe boot opcija, kukaću :O

Edit:
Instalirao, rebooting...

Edit2:
Gotovo, radi :) Ovo preko recoveryja je čas posla, prvi put sam se namučio... te ADB, te sto čuda, sad je baš laganica :) Prvi utisci: imam 92Mb rama slobodno, hejj!!!! Pa to se nikad desilo nije do sad... max što sam video ikad je 49Mb free :)

Hvala na pomoći, utisci za koji dan... dok sve sredim ;)

Poslednja izmena:
Nema na cemu, trenutno najbolji rom za nas telefon... uzivaj. :)

Prvi utisci: ovaj ROM/kernel je dosta brži, ranije mi je sve lagovalo (npr uključim Blic aplikaciju, uđem u neku vest, i onda čekam 10-15s da se ta vest učita, pa kad izlazim čekam još 10-15sec da se vratim na glavni meni - a dešavalo se i sa drugim aplikacijama tipa B92 itd). Imam mnogo više slobodnog RAMa, sa istim aplikacijama koje rade u pozadini (DSP manager, Smart Keyboard pro itd). I napokon, baterija radi (barem za sad :) ), kako treba, nema skokova/padova indikatora... mada, ostao je jedan problem, punio sam telefon cele noći, ujutru je bio na ~50%, i nikako da ih prebacim. Znam da treba da "resetujem" bateriju; ali u app koju sam skinuo piše da napunim telefon do 100% pa onda resetujem, ali kako, kad ne mogu da ga napunim do 100%? :)

Generalno, svaka preporuka za PCFighterov ROM i novi kernel :)

Ne, zica3 ih zamenjuje. Instaliraj zica3, pa zica4. Zica 4 je novi kernel, a 3 neki sistemski fajlovi.

Sent using Tt.

Odradio sam wipe i pre i posle i zica 3 i sad zica 4... a sad sam obrisao i battery stats iz recoveryja, evo telefona opet na punjaču pa videću šta se dešava. Btw, nisam znao da je uobičajeni bug sa CM7 to da telefon neće da se ugasi kad je na punjaču.

I ja sam se pre tripovo zbog tog gasenja. Battery states trebas da obrises kad je baterija puna.

Sent using Tt.

Ne mogu nikako da resetujem bateriju.... na punjaču ne prelazi 60%, pokušao sam razne načine brisanja batterystats (pri resetu moba izvadiš bateriju dok je na punjaču, telefon butuje ali nema signala, pa vratiš bateriju) - ali ništa ne daje rezultate. Baterija traje koliko treba, i to je sve OK, ali me ovo baš nervira :/ Oscilacije na početku su dok se mob punio, varira od 45-60%

Prilozi

• 1.png
    1.png
    22.3 KB · Pregleda: 32
Nazad
Vrh Dno