Šta je novo?

LG G6

Meni u zadnjih par dana nasilno izlazi iz GCam-a.. Kad udjem, odmah izadje iz app i pise kamera je zaustavljena, taj fazon.. Deinstalirao sam, instalirao opet ali nista.. Ne znam sta da radim..

Послато са LG-H870 уз помоћ Тапатока
Instal ovu koju sam napisao u par postova iznad

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

Tu sam i probao i nece..

Послато са LG-H870 уз помоћ Тапатока

Kod mene radila i na N i na Oreu... Nemoj i 8.1 ni 8..probaj 7.9..ali prvo odi i očisti kes i data.. I radice garant

Ehh..mnogo me nervira taj lag,mislim stvarno ne ocekujem to od ovakvog uredjaja. Otvaranje/zatvaranje aplikacija,multitasking - sve je to ok I brzo,ali prosto ne mogu da podnesem to seckanje. Citao sam I po XDA,jednostvano neki ljudima imaju taj lag,neki ne,do cega moze biti stvarno ne znam. Razmisljao sam da flesujem v20a software,moj je v20b , ali cisto sumnjam da moze biti do toga.
Razmisljam se da li da rutujem telefon,ubacim twrp I custom rom ali nekako mi je sve to komplikovanije u odnosu na g2.Secam se kada sam uzeo g2 , u roku od 5 min sam ga rutovao I instalirao advanced camera drivere I bio je savrsen telefon,2 godine bukvalno nisam nista morao da diram.Kada pogledam g2 u ono vreme,pre 3-4 godine,I g6 sad ,mogu reci da sam poprilicno razocaran u G6 jer posle toliko godina opet nisu uspeli kameru da srede onako kako treba,opet mora da se instaliraju druge kamera apk,fluidnost nije na nekom zavidnom nivou itd.. Mislim da ce ovo biti poslednji LG telefon koji cu koristiti.

A sto se tice gcam vlade,probaj instalirati ,kao sto je Diogenes rekao , 7.9 verziju ,mozes I cstark 3.8 ,nju ja licno koristim I odlicna je.

Oni su sa g2 morali da naorave boom.. I jesu.. Sto je dokaz da svako noze da napravi full telefon ako zeli... Ove naredne generacije su pihh.. Nista spec.. Greju se ko sporet i sl.. Kamera je odlicna, senzor msm.. Ali app je uzasna.. Ja ozb razmisljam o IOS kao sto sam i rekao.. Muka mi je od zabadanja i pregrevanja.. A ako nadjem tel da nije staklem ceo, a da radi ko Pixel, e njega cu uzeti

OnePlus 5t možda ?

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Pa i o njemu sam razmisljao.. Ali ako nesto capne.. Gde da nadjem delove? :)

A *mjau**mjau**mjau* sada , imaš mnogo ako :)
Tako nikada nećeš naći idealan telefon za sebe ;)

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Verujes li da je meni idealan tel bio G4.. Idealaann.. I cap ode ploca.. Tad sam slogirao haha.. Mada i pixel 2 je bas po meri...

Vidis one plus su odlicni, 5t I 6 su brutalni,koliko sam mogao da vidim na review-ima stvarno odlicno rade,ali eto I njima je kamera mana :D mada mislim da su trenutno s8,s9 bestbuy .
Kako vam se cini snimanje sa stock kamerom? Ovo je blagi uzas po meni..

Veceras cu verovatno gledati da instaliram taj fulmics rom,pa cu izneti svoje misljenje vezano za taj rom

Ae i zanima me sama procedura ako unlock bootloadera i sl.. Javi utiske

Otkljucao sam sinoc bootloader,instalirao twrp,rootovao uredjaj. Niste previse komplikovano,doduse meni je duze trebalo da sve to odradim jer su me sitnice zezale( lg driver za pc,onda sam pogresnu verziju twrp skinuo itd.) . Sve u svemu jednostavno je kad se prate upustva,a sve je lepo objasnjeno.
Instalirao sam Fulmics odma I dodatno skinuo L speed app sa google playa(zahteva root) I njom poboljsao malo performanse. Telefon bukvalno leti na ovom roomu,sve u sekundi otvara,multitasking odlican,nemam ni 1 zamerku,medjutim opet je prisutan taj lag prilikom skrolovanja. Cak sam I druge kernele probao I dzabe,nista nije uspelo da mi resi taj lag. Osim tog laga sve je na mestu I ostacu na ovom roomu neko vreme,jer po mom misljenju radi bolje od stocka.
Jedino sto mi preostaje jeste da probam neki Lineage,Resssurection remix ,ali me iskreno mrzi da opet sve podesavam nakon instalacije.
A sto se tice tog laga kod skrolovanja ne znam vise ni sam sta da radim,mnogo nervira I mnogo ruzno izgleda,ali sta je tu je .

Trebao si da probas odmah tipa RR.. Mozda LG rom zeza.. Sro msm da jeste prob.. Jaako bih ga otkljucao, ne bih se zadrzso na stock.. Ali ne znam kakva je cam na RR.. To me brine jedino..

Videcu,ako me ne bude mrzelo,veceras da probam RR i lineage,mada ovaj fulmics odlicnoooo radi ,probao bih RR jedino u nadi da ce ovaj skrol lag da nestane. A i cini mi se da gcam radi na RR i lineage romovima,tako da mislim da kvalitet slika ne bi trebao opasti.

Ajde akl te ne mrzi.. Samo mi sibni linkove u pp.. Za unlock bootloader i twrp..:)

Mnogo smara LG sa ovom idejom sto verzija istog telefona. Imam onu 870S verziju i popusio sam za otkljucavanje bootloadera. Ako sam sta radio na G2 to je cackanje po softveru i menjanje romova svakih 7 dana.

Послато са LG-H870S уз помоћ Тапатока

Da javim da mi u sredu stize G6, kao sto sam vec napisao cena mu je 300e u verziji single sim i 32GB.

Ima li nesto specijalno sto treba da znam oko podesavanja-apdejtova i sl. na ovom LG-u?

Nekako sam sumnjicav oko apdejta na Oreo, jer na mom G2 secam se da je bio uzasan apdejt sa KitKata na Lolipop.

Pozz i javicu prve utiske, iako je sve o G6 vec odavno ispricano...

Pa i nema neke mudrosti sem da odmah instal Gcam ako zelis dobre fotke.. Ostalo smuti pa prospi... Ja cu da se oprostim od garancije i otkljucam bootloader... Baterija mi je uzasna, i pokusacu neki custom rom

Garancija je preko kupujemprodajem prodavaca, tako da nadam se nece biti potrebe za tim inace ko zna funkcionise li to...

Znaci odmah apdejt na Oreo i Gcam? Negde pise da je bolja baterija na default sistemu, negde da je na Oreo bolja... Znaci svejedno... Ne igram se sa bootloaderima, rutovanjima i ostalim zezancijama...

Kako ga koristis tako ce da ti traje.. Meni jede bateriju kako god okrenem... Gcam obavezno.. Ostalo po zelji

Moja preporuka bi ti bila da instaliras fulmics rom,mada vec si rekao da ne zelis da ga rutujes i da se *****avas sa tim stvarima.
Nemam neke zamerke na ovom romu trenutno - radi odlicno,zaista brzo telefon radi bez laga ( osim,po stoti put, SKLOROVANJA koje je uzasno iritantno) ,kamera brutalna sa gcam (konkretno sa cstark 3.8) . Zaista neuporediva stock kamera i gcam,neverovatno da je tolika razlika ..Takodje da napomenem da sam ja zadovoljan baterijom.
Diogenes javi utiske ukoliko probas RR ili lineage OS . pozdrav

Probao uoravo onaj aquaris ili kako se vec zove.. Tel leti.. Sacekacu do sutra da vidim bateriju i istalo.. Gcam sljaka to je bitno.. I nema seckanja za sad

Sent from my LG-h870 using Tapatalk

Iskreno nisam uporedjivao, odmah sam skinuo gcam.. Ali videcu sutra pa javim

Dzaba vam sve junaci, necu nista raditi, ionako mi telefon sluzi za najosnovnije aplikacije i malo fotkanja... Radice to perfektno za moje potrebe i sa fabrickim softverom... :)

Jel probao neko da ispolira onu plastiku na kameri? Moja se bas dosta izgrebala,u pitanju je mnogo sitnih ogrebotina,pa bih hteo da je ispoliram(mozda pastom za zube i nekom pamucnom tkaninom) ?

Ljudi, odjednom mi ne radi WiFi, nece da upali, samo vergla i pise traženje WiFi mrze u toku.. Dal je crkao tu WiFi ili može nesto da se uradi.. Sto je najgore u Crnoj Gori sam i to mi je jedini vid komunikacije sa ljudima..
Znacice mi bilo kakva pomo. Unapred hvala.

Probaj ono osnovno, restart.. Ili probaj da cistis dalvik i cache iz recovery.. Pazi i ja dok sam bio na stock romu, desavalo mi se to.. Da vrti, trazi, nema nicega neko vreme, i bude posle sve ok... Sad do cega je to, veze nemam

Desavalo se i meni to kao i rotacija ekrana da nece da radi,uvek mi je obican restart telefona pomogao.

Restart običan? Da drzim dugme za gasenje i opciju restart? To sam probao i nista. Proradilo mi je u jednom trenutku.. Sad opet nece..

Nazad
Vrh Dno