Šta je novo?

LG G3

Moze - predlozi mi browser koji je brzi i koji ima full podrsku kao Safari - npr. CSS 3, i takodje da ne ucitava kompresovane slike nego sve u full.

edit: izvinjavam se na off-u i molim moderatora da pobrise ovaj off ili ga prebaci u odgovarajucu temu...

Poslednja izmena:
Ne razumem neke ljude, to je kao kada bi ja uzeo iPhone ili WP i kukao do sutra. Ja znam da nisu za mene i ne pokusavam da ih koristim ( probao sam brokoli dva puta ne moram jos 20 puta da bi kukao kako ga ne volim).

Drugo reci da je android na n5 trom je smejurija, i potpuna ******stina.

Poslednja izmena:
Posle update na 10g baterija se žestoko popravila.
6ema7ume.jpg

3usyjequ.jpg

9esumy9u.jpg

uvek ekstra drži prvih 25% :) možeš li da zakačiš ove SS pre stavljanja na punjač?

Pa dobro druze, ti slobodno reci gde sam pogresio - evo ti odmah 4 bitne stavke - brzina, stabilnost, kamera, izrada. I sad reci da je G3 bolji u bilo kojoj od 5S...
Prvo,vidim da si recinicu koju si citirao shvatio kao sarkazam a bio sam prilicno ozbiljan.A sad i da ti odgovorim :) Sto se tice prva dva mislim da ti je Djilkos vec odgovorio,kada kazes android mislim da vecina nas ovde misli na nexus a ne na samsung,zte,prestigio i td. konkretno godinu ipo nexus 4 i evo vec tri meseca n5 a izmedju toga 5s dva meseca,potpuno mi je neverovatno da si napisao kako je ios svetlosnu godinu ispred androida sto se tice tih stvari.za recimo dve godine nisam se sreo sa bilo kakvim restartom,sa rusenjem aplikacije ili bilo sta slicno tome a izivljavao sam se maximalno.ne mogu da kazem da 5s nije radio isto tako savrseno(pri tom nije prolazio ni kroz kakve "nedozvoljene radnje"kao n4 ali dobro) ali mogu da ti kazem da sto se tice te dve stvari ne da ne postoji razlika u svetlosnim godinama vec ne postoji u jednom jedinom danu :) g3 nemam,cackao sam ga nekih pola sata kod ortaka i nisam neki preveliki strucnjak za kameru ali mislim da ako nije bolja u odnosu na 5s gora nije sigurno sto isto vazi i za g2 i masu ostalih androida vs 5s.o izradi necu mnogo da trosim reci,vec sam smorio,dovoljno je da ti kazem da mi je u kaficu ispao iz ruke sa nekih 20-25 cm,odskocio dva puta i gornja i desna bocna ivica izgledale su kao da sam sa njima krcao orase,potpuno identicnu stetu doziveo n5 pri padu iz sorca sto je nekih tri puta vise u odnosu na 25cm,da ti ne pominjem plastiku na n5 koja je jedno 300,400 eura jeftinija od iphona sa kriptona.malo sam se bojao da ga uzmem sa betona ali displej je bio netaknut,srecom :) a ako pricamo o dizajnu sto je prilicno subjektivna stvar mislim da je g3 svojim dizajnerskim resenjima i idejama godinama,godinama pa ako hoces i onim svetlosnim daleko ispred jabuke.

Nije svako za Android *** :)
Marketing je čudo, a Epl je, mora se priznati, najbolji u toj stavci...

Moze - predlozi mi browser koji je brzi i koji ima full podrsku kao Safari - npr. CSS 3, i takodje da ne ucitava kompresovane slike nego sve u full.

Probaj Dolphin+jetpack(imaces i na kitkatu raspalu flash podrsku,koju safari nema, licno meni najbolji i najvise ga koristim i na tabu i na fonu), operu, firefox, puffin, baidu...ono ako si vec zagrizeni apple fan, nisi trebao ni da menjas.:d

Nema razloga za ubeđivanje jer forum se zove forum jer poenta nije konsenzus nego različitost mišljenja i pogleda :)

Ja sam sebe naterao i prijatelji su me naterali da pređem na ATT svojevremeno a to je podrazumevalo i iPhone. Izdržao sam 7 meseci i poludeo sam. Džaba ti taj famozni kvalitet izrade (inače ne ložim se na aluminijum, više volim visokokvalitetnu plastiku; ako je dobra za dreamliner dobra je i za telefon). Ekosistem je ništa specijalno, sve se plaća, nafurano, šminka. Sve je pod kontrolom, limitirano slanje podataka, manipulisanje multimedijom, podacima i dokumentima. A iPhone kao digitron da gledam sa onim patetično malim ekranom. Smejurija. Pre i posle toga samo android za mene i ništa više. Ja konzumiram uređaj i ekosistem a ne on mene (i moj novčanik).

Meni su sami uređaji poput M8, Z2, G3 apsolutno superiorni u odnosu na iPhone. Mislim da se bliži dan kada će se taj mehur rasprsnuti, taj fake premium fazon koji furaju. A to misle i neki mnogo pametni ljudi na Wall St. Videćemo...

Off..

M8 je vise u "premium fazonu" od 5S, brzi je i jednako fluidan sistem kao iOS na 5S, o izradi i materijalima necemo govoriti..i sam sam ljubitelj i dugogodisnji korisnik iP uredjaja ali ovogodisnji flegsipovi su premasili eplov flegsip po skoro svim parametrima..

Poslednja izmena:
iako nije tema sve ide ka tome da će iphone ove godine pokidati sa prodajom. prelaz na veći displej je prava stvar za njih

^ +1

Uvek sa minimumom u prvo vreme izvlace maksimum (to je i poenta svakog poslovanja)

Cam test 5s i g3 ide na stranu g3 koliko god ti hvalio iphone. Slike su uglavnom slicne, video je tu negde iako iphone ima f2.2 dok je na g3 blenda na f2.4 . E sad kad uzmes u obzir da iphone nema af tokom video moda svakako je bolje uzeti g3. Postoji ti problemi sa nekim seckanjem tokom snimanja nocu, desilo mi se 2,3 puta na s5 ali ne utice na samo snimanje klipa, kad ga pustis videces da nigde ne secne .

Za cam test ne znam gde si gledao ali ja sam uzeo peticu i g3 i opalio fotke usred dana, a posto mi je duuugo vremena fotografija hobi primetio sam da je dinamicki opseg na g3 mnogo losiji - odokativno rekao bi mozda cak 2 blende losiji. Isto vazi za software peglanje detalja sto sam rekao - dzaba im sto tako uklone sum kada ubije sve detalje. Ove obe stvari su pomenuli svi koji su ozbiljnije uradili foto test (bez poredjenja sa iphone).
Neko rece ogranicenost iphone/iOS sto se tice multimedije i svega. Ja bih bas rekao suprotno. Da li mozda na android imas full office od microsoft? Da li imas stvari za multimediju kao amplitube i slicno gde prikacis gitaru ili sta god i imas realtime efekte i pojacalo koje mozes da snimas? Evo u 8 dolazi i sinhronizacija i sve ce biti u potpunosti sinhrinizovano - moci ces raditi na kompu, nastaviti na tabu/mobu i suprotno u punokrvnim aplikacijama a ne nekim imitacijama office poput google docs. Takodje moci ces direktno sa kompa razgovarati, odgovarati na sms i slicno. Da li android ima zastitu poput find my phone koji kad ti neko ukrade iphone postaje bezvredan(mozes samo ekran iscupati i prodati). Takodje ne bi pricao o video editing, adobe lightroom i slicnim stvarima... Toliko o multimedijalnoj ogranicenosti...

Ne razumem koja je poenta, doci na ovaj podforum i u ovu temu i onda naglabati o tome kako je ip bolji u svemu. Imas temu predvidjenu za to. Smatram da su svi korisnici na ovom forumu dovoljno upuceni u materiju da sami mogu da odluče sta je bolje. Ovakve upise ostavi za forume nekog drugog tipa. Tebi je bolji IP, meni nije i to je to, nema potrebe da me ubedjujes u suprotno niti da mi trošiš vreme svojim upisima na ovoj temi. Unapred hvala.

Druze slazem se da je offtopic ali ja sam bio napljuvan da sirim neistine kada sam izneo misljenje o G3 kog imam poredeci ga sa iPhone 5 kog takodje imam. Ako drugi korisnik ima pravo da me pljuje imam i ja pravo da argumentovano odgovorim na to pljuvanje.
Takodje to sto imam G3 ne znaci da cu ga beskonacno hvaliti kao najbolji telefon kao pojedinci ovde - jednostavno jeste medju najboljima ali najbolji ne postoji. Mislim da je fer da iznesem zamerke tako da ljudi koji planiraju da kupe isti vide sta ih ceka. To i jeste poenta foruma.

Poslednja izmena:
Neko rece ogranicenost iphone/iOS sto se tice multimedije i svega. Ja bih bas rekao suprotno. Da li mozda na android imas full office od microsoft? Da li imas stvari za multimediju kao amplitube i slicno gde prikacis gitaru ili sta god i imas realtime efekte i pojacalo koje mozes da snimas? Evo u 8 dolazi i sinhronizacija i sve ce biti u potpunosti sinhrinizovano - moci ces raditi na kompu, nastaviti na tabu/mobu i suprotno u punokrvnim aplikacijama a ne nekim imitacijama office poput google docs. Takodje moci ces direktno sa kompa razgovarati, odgovarati na sms i slicno. Da li android ima zastitu poput find my phone koji kad ti neko ukrade iphone postaje bezvredan(mozes samo ekran iscupati i prodati). Takodje ne bi pricao o video editing, adobe lightroom i slicnim stvarima... Toliko o multimedijalnoj ogranicenosti...

Kao gitar purista, mogu samo da kazem ko steka gitaru u telefon ne trebanda zivi.:d
Sta to full ima majkrosoft verzija za ios ima sto nema verzija za android?
Od muzickih ima i frutilups i gitar pro, i milion programa za komponovanje i snimanje, ali koristiti fon umesto neceg poput najjeftinijeg line6 ili nekog Zoom-a je ravno genocidu.
Sms aplikacija ima koliko hoces a ima i tih zastita...ne vidim nikakvu poentu posta.:)

Druze slazem se da je offtopic ali ja sam bio napljuvan da sirim neistine kada sam izneo misljenje o G3 kog imam poredeci ga sa iPhone 5 kog takodje imam. Ako drugi korisnik ima pravo da me pljuje imam i ja pravo da argumentovano odgovorim na to pljuvanje.
Takodje to sto imam G3 ne znaci da cu ga beskonacno hvaliti kao najbolji telefon kao pojedinci ovde - jednostavno jeste medju najboljima ali najbolji ne postoji. Mislim da je fer da iznesem zamerke tako da ljudi koji planiraju da kupe isti vide sta ih ceka. To i jeste poenta foruma.

Porediti ip5 i nove Android flagship telefone je nerealno, novi Androidi ga jedu (jede ga i g2),a ip5s,ako je i bolji (A verovatno nije) je skuplji od m8 za 130-140e (govorim o iPhone od 32gb koliko ima i taj m8,pkus m8 ima sd card alot). Za te pare od tehnike mozes da kupis Kindle paperwhite i da ti ostane pare, Nexus 7 2013, sluske od 70ak evra i običan kindle). Razlika u ceni je prevelika da bi se tek tako poredili

Nema potrebe da se rasprava širi, iPhone 5s vredi tih milion eura koliko košta jer na njemu možete da snimate direktno sa gitare i koristite lightroom, sve to na ogromnom 4 inča ekranu (dok izlomljeni prstići ne zarastu kada izađe sa većim potpuno perfektne veličine ekranom, ne ne to neće biti cigla, to će biti nova potpuno perfektna veličina).

Kao gitar purista, mogu samo da kazem ko steka gitaru u telefon ne trebanda zivi.:d
Sta to full ima majkrosoft verzija za ios ima sto nema verzija za android?
Od muzickih ima i frutilups i gitar pro, i milion programa za komponovanje i snimanje, ali koristiti fon umesto neceg poput najjeftinijeg line6 ili nekog Zoom-a je ravno genocidu.
Sms aplikacija ima koliko hoces a ima i tih zastita...ne vidim nikakvu poentu posta.:)
Za zoom ne znam ali najjeftiniji line6 je golo ***** da izvines na izrazu. Da si barem jednom preko irig hd spojio na iphone/ipad gitaru veruj mi da gitaru ne bi nikad vise prikacao na pojacalo jeftinije od 500 eur. Da ne pominjem razne efekte koji jos postoje. Slazem se da neki lampasi imaju dobar zvuk, ali software u poslednje vreme genijalno odradjuje posao - dakle preporuka ako imas nekog drugara ko ima sve to (paid verziju i irig hd) probaj pa mi opet odgovori da li i dalje ostajes pri svom misljenju. I reci mi sta ti sve treba od opreme da bi snimio direktno audio iz pojacala bez ikakvih sumova.

Sto se tice cene m8 i da je jeftiniji od iphone 5S ja ne znam gde si gledao to iskreno, a takodje 5S je stari flagship kojeg mozes porediti sa m7. Kad izadje iphone 6 izvoli pa uporedi.

Sto se tice 4 inca ekrana jeste mali ali je iskoristivost prostora ogromna... I ne znam kakvo je to poredjenje ako ja kazem software koji ima, a sto android nema ti uporedjujes velicinu ekrana - rekao si na ios nema software za multimediju i pricali smo o samim aplikacijama. To je dokaz da ios u tom polju ima vise od androida, a tvoj komentar je vezan za ekran.

Da se ne lazemo sto se tice ekrana ni 5 inca nije dovoljno - minimum za udoban rad je 8 inca ili vise, ali to vec nisu telefoni.

Poenta telefona je portabilnost i eventualno nesto hitno da odradis na njemu - bio to email, neki upload edit necega ili slicno, da neku uspomenu fotkas i podelis, da slusas muziku, pogledas neki klip na youtube.
Za sve malo ozbiljnije sa vecom portabilnosti tu je tablet, a za mnogo ozbiljnije laptop.

Ne zelim vise da diskutujem na temu iOS Android jer stvarno nema poente pogotovo ne u android forumu. Ne znam koliko vas je imalo priliku da koristi Apple uredjaje i da vidi sve na delu u praxi pogotovo u poslovnom okruzenju (da ne pricam o web/app devu). Ako hoce neko argumentovanu diskusiju neka moderator napravi temu u nekom 3. forumu.

Poslednja izmena:
Zaboravio sam pomenuti sto se tice zastite od kradje - svi ti apps sa marketa rade dok se telefon ne flashuje, dok kod iphone dzaba sve...

E sad da se vratim na temu - ja sam vrv slep ali ne vidim opciju da disable knock code?

Za zoom ne znam ali najjeftiniji line6 je golo ***** da izvines na izrazu. Da si barem jednom preko irig hd spojio na iphone/ipad gitaru veruj mi da gitaru ne bi nikad vise prikacao na pojacalo jeftinije od 500 eur. Da ne pominjem razne efekte koji jos postoje. Slazem se da neki lampasi imaju dobar zvuk, ali software u poslednje vreme genijalno odradjuje posao - dakle preporuka ako imas nekog drugara ko ima sve to (paid verziju i irig hd) probaj pa mi opet odgovori da li i dalje ostajes pri svom misljenju. I reci mi sta ti sve treba od opreme da bi snimio direktno audio iz pojacala bez ikakvih sumova.

Za snimanje samo mikrofon ili direkt u miksetu.to ti je amin.
Za probe, zezanja i da se usnimis da ne zaboravis melodiju, realno moze sve, ali ako hoces bilo sta da je bolje od telefona, najpristupacnije ti je line6 backtrack ili pod studio, odlicna stvarcica, na foru pedale stekas gitaru u nju pa nju u pojacalo.Bilo koji ZOOM recorder takodje.snimljeno se prenese na komp, pa obrada kroz miksete ili programe..ako je irig hd na tu foru, onda ok, ali ako je samo za stekanje u fon ili tab, bilo to androidi ili ios-i, onda igracka na nivou najjeftinijeg procesorcica.

Nego...lep je lg g3.:)

Ako hoce neko argumentovanu diskusiju neka moderator napravi temu u nekom 3. forumu.
Off-topic:
Nadam se da takav thread nikada neće biti odobren od strane moderacije.
I ovako je forum zagađen konstantnim "argumentovanim" raspravama na tu temu i ostale vs. teme.

Sa druge strane sajt ili forum koji bi bio specijalizovan za takve gluposti bi bio pun pogodak.
Nešto poput rvanja u blatu, učesnici se upinju a posmatrači se smeju :)

Baterija - screen 3 i kusur sata na 60-100 brightness. 1 sat telefonskih razgovora, pola sata full hd azubua, wifi stalno on i ne koristim onaj power saver na 30%.
gujegu4a.jpg

qabuqy5a.jpg

ovo je korektno

kakva je bila upotreba? svetlo, wifi, 2g/3g, aplikacije...

Ono sto sam ja primetio je da je baterija mnogo bolja u standby - pre je odlazila samo tako dok se nista ne radi...
Druga stvar koju sam primetio je da mi se telefon grejao dok sam pricao pola sata (mada je u pozadini skidao preko wifi par pesama sa deezera).

[YOUTUBE]ATk2xCSgp70[/YOUTUBE]

možda neko da proba da smanji rez na full hd? :)

I da pola aplikacija ne radi - ne hvala. Takodje sta ce nekome full HD - pa onda ce ikonice da se interpoliraju i slike na drugi dpi - sve ce biti mutno, kao kad opalis neku nestandardnu rezoluciju na monitor. Jedino sto bi radilo da ne bude "mutno" je 1280x720 ali onda bi sve bilo preveliko i videla bi se pixelizacija...

Vrh Dno