Šta je novo?

LG G2

Ajd jedno pitanje usput. Pretpostavljam na rutovan telefon se može instalirati neka aplikacija koja može ograničiti frekvenciju, broj jezgara ili power, da bi se ovako nešto izbeglo. Mislim, navigacija može da radi i sa jednim jezgrom na 500 MHz. Odnosno, da li za G2 postoji neka takva aplikacija?
Svojevremeno dok sam ima Sensation, nisam morao ni tražiti program za tako nešto, sve je bilo u ViperS 3.1.2 romu.
Jednostavno staviš dorimanx kernel. Sve imaš u njemu. Imaš per app mods aplikaciju takodje.

Koristi neko poslednji dorimanx? Neka preporuka za stweaks za bateriju?

Alucard gov i hotplug, mozes i da stavis clock na 2ghz... Bas drzi baterija... Pogotovo kad je telefon na stand buy... 1% za noc

460c7c7a82a3dbb2eb046fd018aef00c.jpg

Ljudi javio mi se novi problem na G2. Koristio sam ga sve je odlicno radilo, punio se telefon sve okej, zatim pri sledecem punjenju telefon redovno pokazuje 0% baterije, kad je na punjacu moze da se koristi ali cim se iskljuci sa punjaca ugasi se jer se baterija nije napunila, konstantno pokazuje 0%.Nije greska do punjaca, proveravao sam i na drugim punjacima.Da li je neko imao taj problem i da li zna neko resenje?

Samo jedno pitanje..ako je nov telefon na JB-u,onda prvo root,pa cwm pa onda update na stock KK ili koji je pravilan redosled?Sve mi se cini da sam negde procitao da je bitan redosled svega ovoga,medjutim sad ne znam gde tacno..

Update na kk, root(iroot25),autorec,flash roma :)

Mislim da nemaš potrebe da komplikujes. Ota upgrade na kk, root i onda custom recovery.
Edit - nikola bio brzi☺

Poslednja izmena:
Ljudi javio mi se novi problem na G2. Koristio sam ga sve je odlicno radilo, punio se telefon sve okej, zatim pri sledecem punjenju telefon redovno pokazuje 0% baterije, kad je na punjacu moze da se koristi ali cim se iskljuci sa punjaca ugasi se jer se baterija nije napunila, konstantno pokazuje 0%.Nije greska do punjaca, proveravao sam i na drugim punjacima.Da li je neko imao taj problem i da li zna neko resenje?

Evo primetio sam da je poceo da ga puni ali veoma sporo 1% vec sigurno 20-ak min.Znaci ipak ide punjenje ali veoma sporo, zna li neko nesto o tome?

Jel moze sve sa fajlovima iz prvog posta da se odradi ili ipak da idem na ioroot?Za ioroot,ako dobro kapiram xda uputstvo,nakacim fon na komp,startujem .bat fajl,na telefonu onda update from adb i to je to?

Evo primetio sam da je poceo da ga puni ali veoma sporo 1% vec sigurno 20-ak min.Znaci ipak ide punjenje ali veoma sporo, zna li neko nesto o tome?

Jel koristis originalni punjac?Znam da sam citao da na drugim punjacima hoce vrlo sporo da se puni...

Poslednja izmena:
Samo jedno pitanje..ako je nov telefon na JB-u,onda prvo root,pa cwm pa onda update na stock KK ili koji je pravilan redosled?Sve mi se cini da sam negde procitao da je bitan redosled svega ovoga,medjutim sad ne znam gde tacno..
Da se ne mucis ako planiras flesovanje nekog roma, uradi root pa posle flesuj kk baseband. Cisto da ne gubis vreme na kk update. Redosled je jako jednostavan, za autorec treba root, znaci prvo root -autorec- kk bb- rom
E sad jedino proveri moze li autorec na jb, zaboravio sam to

Poslednja izmena:
Jel moze sve sa fajlovima iz prvog posta da se odradi ili ipak da idem na ioroot?Za ioroot,ako dobro kapiram xda uputstvo,nakacim fon na komp,startujem .bat fajl,na telefonu onda update from adb i to je to?

Jel koristis originalni punjac?Znam da sam citao da na drugim punjacima hoce vrlo sporo da se puni...

Da,da originalni je punjac

Nemoj autorec na jb jer on flasha i kk kernel. 1. Moras biti na 4.4.2 = logika nalaze da trebay ota. 2. Towelroot - samo install i rokt, gotovo u 5 sek. 3. Autorec - gotovo u 10 sek.

Hvala na razjasnjenju,telefon je vec na jb-u,sad je stigao :) Naisao na vrlo glup problem,mozda neko zna resenje..Naime,imam LG Smart TV,na njemu imam onaj lg smart world account...telefon nece da me prijavi na lg smartworld preko istog accounta?!jel to normalno ili..?izbacuje mi stalno kako kucam unregistered ID.

Hvala na razjasnjenju,telefon je vec na jb-u,sad je stigao :) Naisao na vrlo glup problem,mozda neko zna resenje..Naime,imam LG Smart TV,na njemu imam onaj lg smart world account...telefon nece da me prijavi na lg smartworld preko istog accounta?!jel to normalno ili..?izbacuje mi stalno kako kucam unregistered ID.
Meni rekose da to nisu isti acc, isto imam smart tv. Iskreno nece ti to trebati:D

Naime,imam LG Smart TV,na njemu imam onaj lg smart world account...telefon nece da me prijavi na lg smartworld preko istog accounta?!jel to normalno ili..?izbacuje mi stalno kako kucam unregistered ID.
I meni je isto, pa sam napravio novi, inace LGSmartworld je po meni jedino koristan za teme...bar znas da su za tvoj telefon.
Probaj ugasenog da ga punis, meni je jednom zaglavio na 70%(posle cackanja sa punjacem na baterije) i samo tako je hteo da se napuni. Ako i posle imas problem ja bi posumnjao na neispravnu bateriju.

Na G3 1.3 sam romu.Dosta tiho mi zvoni i obaveštenje sms poruka iako je na najjače podešeno.Kernel je 3.4.100.Jel treba da ubacim neki kernel i jel treba u njemu neko podešavanje?Inače jačina zvuka u razgovoru je normalna.

Da li je vama na cloudyg3 sa 1.5 kernelom los zvuk na slusalicama? I jednostavno uopsteno da losije radi nego ranije verzije?

I meni se cini da je zvuk tj kvalitet zvuka u sluskama malo losiji od cg1.2... Cak je i kernel 1.4 bolji od 1.5, bar u mom slucaju. Sa 1.4 je baterija bila odlicna u odnosu na 1.5... Dok recimo sad sa dorimanx 7.1 alucard gov i hotplug baterija rastura... Inace trenutno sam na cg1.3...

Kakav je optimus? Koristio neko odavde njegov rom?

Ja sam bas sada ubacio Optimusov rom i Xposed sa otkljucanom G3 tweakbox aplikacijom i za sada je ok, videcu jos kakva je baterija nakon nekoliko dana..

I meni se cini da je zvuk tj kvalitet zvuka u sluskama malo losiji od cg1.2... Cak je i kernel 1.4 bolji od 1.5, bar u mom slucaju. Sa 1.4 je baterija bila odlicna u odnosu na 1.5... Dok recimo sad sa dorimanx 7.1 alucard gov i hotplug baterija rastura... Inace trenutno sam na cg1.3...

Kakav je optimus? Koristio neko odavde njegov rom?
koliko ti drzi baterija?

Ok je Optimus. Ovaj 1.3.2 nema zasad nikakvih vecih problema da sam primetio. Cini mi se da autobrightness nekad bezrazlozno potamni ekran usred gledanja videa - desilo mi se par puta. Razmisljam se samo da bacim dorija na njega cisto da uporedim. SOT 7h - 6% baterije ostalo al za manje od dan koriscenja. Dok legne malo sistem pa moze nesto da se kaze.:)
Mana - bolji je Cloudijev QR ima vecu bazu. Trebalo bi da moze da se ubaci al vidim da neki imaju problema. I ne koristim ga tako da necu se cimam oko toga.:)

Dosadio mi telefon na stocku, pa da menjam malo. Cek da vidim dal sam dobro skapirao : root, pa recovery ( Autorec?). ROM naravno Cloudy a kernel koji staviti, najstabilniji mi treba. :)

Dosadio mi telefon na stocku, pa da menjam malo. Cek da vidim dal sam dobro skapirao : root, pa recovery ( Autorec?). ROM naravno Cloudy a kernel koji staviti, najstabilniji mi treba. :)
stavi cloudy 1.2 bar je kod mene bio bolji od 1.3 a vidim ima jos nekih sto kazu isto

Ubacio sam novi Dorimanx 7.2, ima mi slabiji zvuk u toku razgovora kao i 7.1, baš vidno slabiji od Cloudy 1.5. Ne vidim gde bih popravio zvuk u slušalici sa Dorimanx? Vidim u stweaks da ima za zvučnik tj. spikerfon, to se i pojačava muzika ili zvono, ne i zvuk u slušalici tokm razgovora. Ima li neko rešenje?

Da li je neko izburgijao rešenje za noise suppression problem prilikom snimanja videa. Snimao sam neki koncert, a zvuk koji sam posle čuo na kampu je bio kosu da počupaš, onako sve kao pod vodom. Znam odavno naravno za ovaj problem, al reko da li ima neko rešenje za koje ne znam?

Vrh Dno