Šta je novo?

LG G2

lg mobile tool nudi update, a automatic ota kaze da mi je poslednja verzija, postoji li razlika ili dodje isto?

Je li radio neko update preko lg pc suita, a da je imao rootovan telefon? Da znam da li da pokusavam ili da ga vracam preko flash toola

Je li radio neko update preko lg pc suita, a da je imao rootovan telefon? Da znam da li da pokusavam ili da ga vracam preko flash toola

Uradio sam ja malopre, izgubio root tom prilikom :(

@mobilx >Ajd ko je na Vipu i da je odradio update da baci pogled na battery stats i da javi da li postoji BT wakelock odnosno da li prijavljuje da bluetooth radi iako je isključen. Fala. <

I kod mene isti slucaj.

ps.
Jel' mora hard reset telefona posle update-a?

Poslednja izmena:

@mobilx >Ajd ko je na Vipu i da je odradio update da baci pogled na battery stats i da javi da li postoji BT wakelock odnosno da li prijavljuje da bluetooth radi iako je isključen. Fala. <

I kod mene isti slucaj.

ps.

Ne mora, ali je pametno uraditi hard reset. Jel ti izbrisalo superuser app?

ExcorCist
Hmmm, za sada gore performanse sa 4.2 je bilo u Antutu 34888, sada 29700, možda treba da uradim factory reset...

Nemoj zbog toga raditi reset i ja sam tako mislio i uradio, sve isto radi (dobro) kao i pre reseta, a antutu je u rangu max 29k. Baš me je mrzelo da sve ponovo podešavam, a nikakvih problema nisam imao.

Poslednja izmena:
Ima aplikacija. Meni ga nema vise u aplikacijama, a isto mi se desava prikazuje da je upaljen bluetooth.

I kod mene isti slucaj.

ps.

Negde sam pročitao da posle prvog punjenja do kraja nestane ali ja nikada nisam imao strpljenja da to probam.

Ne, i dalje je u listi programa

Uh baš sam se ponadao da će Vipov update biti ok :(

Nije to neki veliki problem jer u stvari i nije wakelock već neki konflikt sistemskih procesa. Praktično lažno prikazuje bt.

Evo na pro2portuV3 toga nema zato neću ni da probam 20b.

Poslednja izmena:
Sad citam masovna pojava je da bluetooth stoji kao upaljen. Ne trosi nista bateriju samo eto za oko ruzno :)

Evo prvih utisaka od mene :
1. Skoro sve radi fluidnije (meni, dialer, poruke, podesavanja, kamera)
2. Kamera ima malo brzi fokus i cini mi se da je bolje "hvata blic". Sutra cu uslikati par fotkica pa cemo videti kako izgleda
3. Igre rade bez bilo kakvog laga ( testirano na Gt racing 2, table tennis, flappy bird)
4. Baterija mi se cini ok, 18% za preko 2 sata koriscenja, a od toga sot 1h 20min, muzika na sluskama 1h, 2 puta antutu test, 4min razgovora, igranje igara nekih 10 minuta itd.
5. Knock funkcija radi fenomenalno, deluje dosta brze nego na 4.2.2

Sve u svemu ok update, videcemo tek u narednom periodu kako ce se ponasati. Svakako preporuka

Edit: Da ne bude da ga samo hvalim, potrosnja baterije mi ne deluje bas precizno. Kazu da se kroz par punjenja sredi statistika potrosnje.

Poslednja izmena:
Nemoj zbog toga raditi reset i ja sam tako mislio i uradio, sve isto radi (dobro) kao i pre reseta, a antutu je u rangu max 29k. Baš me je mrzelo da sve ponovo podešavam, a nikakvih problema nisam imao.

Hvala za info, onda cu preskociti factory reset, makar za sada. :)

Druga stvar koju sam primetio a siguran sam prilicno da nije bilo na 4.2.2 je static koji se cuje na slusalicama. Naime, recimo kada hocu da slusam muziku cini mi se da cujem zujanje i pre nego sto ukljucim player, kao i u tisim deonicama. Da li ima jos neko taj problem?

Probacu i sa drugim slusalicama, samo da budem siguran da je do mobilnog...

EDIT. Probao sam i drugim slusalicama, imam isti problem, mozda su prljavi kontakti u jack, mada ne verujem posto je do juce radilo ok... :)

Poslednja izmena:
Mnogi imaju taj problem,uglavnom u levoj slusalici.
Neki kazu da nemaju taj problem ukoliko se koriste fabricke slusalice.
Za taj bug koliko znam jos uvek nema resenja.

Juče odrađen root + recovery (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2681205)+ xposed za 4.4.2 20B, a jutros poštar donosi ovo na vrata :D

http://www.meenova.com/st/p/m3r.html

Sve preporuke za ovo malo čudo - odlično je za čuvanje nandroid backup-a, muziku, filmove ...
Može da radi i kao običan USB jer u pakovanju dolazi i adapter, a može i samo da se izvadi microSD kartica i koristi u drugim uređajima ...
Ima male diode koje svetle kada se radi nešto, osim toga je minimalne veličine tako da je praktično i lepo.
Čak razmišljam da imam SD slot bilo bi veće cimanje da se skida maska, poklopac, baterija dok ovde sve u sekundi gotovo :)

Samo da se kupi neka brza MicroSDXC kartica (npr ova - http://www.sandisk.com/products/memory-cards/microsd/extremeplus-uhs-i/?capacity=64GB ) od 32gb ili 64gb i ovo je vrh rešenje ...

Juče sam malo testirao kameru posle instalacije Jishnu's camera fix-a i nisam baš oduševljen ...
U mrklom mraku sa 3-4m daljine pokušao sam da slikam digitalni sat na SBB risiveru i razultati nisu ohrabrujući :(
Jeste da brže radi i to sve, ali fokus i dalje pliva - tačnije npr kliknem na sat on fokusira odlično, ali odmah narednog trenutka izgubi oštrinu i slika bude mutna, a brojevi nečitljivi ...

primer - http://www.dodaj.rs/?3W/Oz/XqdKMkl/20140318224000.jpg (velika je rezolucija slike pa se ne vidi najbolje, ali kada se smanji vreme je vidljivo )
Još je ovo najbolja slika, dok su ostale samo zelene mrlje u mraku ...

Što se tiče slikanja preko dana - gde je osvetljenje dobro tu sam zadovoljan kamerom ...

Poslednja izmena:
:D Ovaj ART me odusevljava svojom brzinom da to nije normalno, toliko telefon nenormalno brzo radi da pocinje da smeta :D

I ja sam prvi put cuo neko sustanje u slusalicama. Kad se pusti muzika nestane. Nakon toga sam samo izvadio dzek i ponovo ubacio, od tada sve super, nema ni trunke suma.

da li je moguce sa KK , da se vrati na 4.2.2, a pritom ne izgbi garancija, u telenoru je tel uzet.

Pa moze. Nije ovo samsung da ima glupi Knox counter.

Nakon prebacivanja par slika na komp,telefon je bio povezan svega 20-ak sekundi preko kabla,i kada sam hteo da proverim stanje baterije,parametri su se resetovali (koriscenje dugo baterije,ukljucenost ekrana)

Na stock 4.2.2 mi je znao telefon i po dvadesetak minuta da bude nakacen na komp,i nisu se resetovali parametri pracenja potrosnje baterije i ukljucenosti ekrana. Da li je tako i kod vas?

Bas sam hteo da istestiram potrosnju baterije na KK,ali sada moram iznova :D Telefon uzet preko Vip-a

Poslednja izmena:
Nakon prebacivanja par slika na komp,telefon je bio povezan svega 20-ak sekundi preko kabla,i kada sam hteo da proverim stanje baterije,parametri su se resetovali (koriscenje dugo baterije,ukljucenost ekrana)

Na stock 4.2.2 mi je znao telefon i po dvadesetak minuta da bude nakacen na komp,i nisu se resetovali parametri pracenja potrosnje baterije i ukljucenosti ekrana. Da li je tako i kod vas?

Bas sam hteo da istestiram potrosnju baterije na KK,ali sada moram iznova :D Telefon uzet preko Vip-a

Ixon, meni se nisu resetovali. Odmah da ti kazem, skoro ista potrosnja baterije, mozda eto mali dajem prednost kk. 55%, 3h 20min sot uz muziku, igre, testove, fotke, video od nekih 10min.
Cini mi se da je na prirodnom svetlu tj napolju kamera dosta bolja.

Da napomenem i da je osvetljenje na 60%

Poslednja izmena:
Jos posle update-a,odmah je pao factory reset,ujutru sve lepo merio potrosnju do malo pre dok ga nisam prikacio na komp.

62 % baterije a ekran ukljucen 6 minuta,bez baterije 9 minuta :D ludilo :D

Da,da primetio sam i ja da je kamera napolju dosta bolja,mnogo vise sada tacaka auto focusa nalazi

PLACEBO PLACEBO PLACEBO,jedino sto je na kk poboljsano primetno to je knock on i mozda malo fluidnije radi (samo malo), kamera zanemarljivo poboljsana ocu reci nista vredno pomena kad i dalje baca 13-15 fps low light,moxzda malo bolji brzi fokus////

Jos posle update-a,odmah je pao factory reset,ujutru sve lepo merio potrosnju do malo pre dok ga nisam prikacio na komp.

62 % baterije a ekran ukljucen 6 minuta,bez baterije 9 minuta :D ludilo :D

Da,da primetio sam i ja da je kamera napolju dosta bolja,mnogo vise sada tacaka auto focusa nalazi

Nisam te bas razumeo za te procente :)

Kad je placebo ti se vrati na 4.2.2 :p

Xaxaxaxax :) nikad :) Gde bre ovaj cloudy kida sa artom , bez njega je druga prica, ja sam mislio da taj run time nista bitno ne poboljsava ali.....

Mnogi imaju taj problem,uglavnom u levoj slusalici.
Neki kazu da nemaju taj problem ukoliko se koriste fabricke slusalice.
Za taj bug koliko znam jos uvek nema resenja.

Ja nemam nikakv problem sa zvukom, a ne koristim fabričke slušalice. Koristim ove fenomenalne slušalice sa bivšeg ženinog telefona S8000 Jet. Premošteni (prelemljeni) su kontakti za dugme mikrofona, da bi radile kako treba (trebalo je stisnuti dugme).

Jedino, što na žalost, prvo sam uradio hard reset, pa tek onda probao slušati muziku, pa ne znam jel odmah bilo sve u redu, ili posle reseta.

Ako ne koristis te lg g2 fabricke sluske mogao si meni da ih prodas ? Trebaju mi neke ok sluske preko kojih mogu i da pricam :)

Vrh Dno