Šta je novo?

LG G2

drugari treba mi preporuka.imam g2 d802,stock,rootovan.hteo bih da promenim ovaj stock kit kat D80220h-eur-xx.hteo bih da ubacim neki rom koji je najpribližniji stock-u ali da ima advanced drivere za kameru,dobro trajanje baterije i da radi IR remote
kao sa stock-om.šta preporučujete i ako može ukratko kako instalirati (ili link na tube-u).nisam baš vičan ali uz uputstvo umem
:)

Ja sam posle Cloudya iso na Google Edition 1.5

https://forum.xda-developers.com/lg-g2/development-d802/rom-google-edition-release-thread-t3262929

Koristio sam ga jedno 6 meseci. Zadnjih 2 nedelje imam:

https://forum.xda-developers.com/lg-g2/orig-development/rom-lineageos-14-1-unofficial-t3535119

Preporucujem. Brz i stabilan, mada meni nijedan rom do sada nije kocio.
Na ice romu sam, stock, jel treba bootstock poseban? Znam da imam KK bootloader, ne znam koji mi je bootstock. Tamo piše da treba bootstock LP?

Ja nikad ne instaliram taj bootstack, samo sam ispratio ovo:

https://www.youtube.com/watch?v=jbx82n_yzOQ

Azurirao TWRP na zadnji i clean flash roma i radi ko sat.

Eventualni nedostaci koje sam primetio:

1) rom ne "prepoznaje" postojeci root pa je neophodno iz TWRPa instalirati addon SU kao na ovom linku:

https://www.youtube.com/watch?v=TfKWAO_X4mA

2) kad izadje novi nightly a to je obicno ponedeljkom azurirati ga rucno - skinuti pa flash iz TWRP, nikako preko ponudjenog updatera (settings,update) jer se telefon ukoci i nece da izadje iz rikaverija.

Poslednja izmena:
Ja sam zadovoljan sa ovim AOSP, mada poklonicu telefon jer sam uzeo g5. Jedino mi na AOSP kamera ne valja. To je jedina boljka pa cu vratiti na Cloudy izgleda. Ali na 3.2 jer je neverovatno iritantan onaj bug sa wifi ukljucivanjem i cekanjem od 1minut na 3.3.

Ja nikad ne instaliram taj bootstack, samo sam ispratio ovo:

https://www.youtube.com/watch?v=jbx82n_yzOQ

Azurirao TWRP na zadnji i clean flash roma i radi ko sat.

Eventualni nedostaci koje sam primetio:

1) rom ne "prepoznaje" postojeci root pa je neophodno iz TWRPa instalirati addon SU kao na ovom linku:

https://www.youtube.com/watch?v=TfKWAO_X4mA

2) kad izadje novi nightly a to je obicno ponedeljkom azurirati ga rucno - skinuti pa flash iz TWRP, nikako preko ponudjenog updatera (settings,update) jer se telefon ukoci i nece da izadje iz rikaverija.
Ne mogu nikako da ga rutujem, sve sam uradio kao na snimku?
Rešio, trebao da skinem samo ARM a ne ARM 64.

Poslednja izmena:
Super sto si resio, javi kako si zadovoljan Lineage OSom. Ja malopre flesovao jucerasnji nightly.

Ja sam posle 2 godine na LG G2 prešao na Huawei Honor 8. Šta ću, žena me naterala... Rekla je: Ili kupi sebi novi mobilni, a meni daj taj, ili kupi meni novi. I eto, nisam imao izbora. S obzirom da je njoj bitna kamera, flešnuo sam joj originalni 5.0.2.

Ja htedoh da vratim sa Official AOSP Nugat na Cloudy i nesto sam uradio sta god flesnem sada vraca me na twrp posle reseta. Sve probao od caka i nista. Pretpostavljam da moram da idem nazad na stock. Probao sam onu verziju sa lg flash tool i kdz medjutim ne uspeva a za onu drugu tot ne mogu da nadjem tot fajl za d802 32gb. Upropasti mi vece i twrp i flesovanje i sve... :(

Ja htedoh da vratim sa Official AOSP Nugat na Cloudy i nesto sam uradio sta god flesnem sada vraca me na twrp posle reseta. Sve probao od caka i nista. Pretpostavljam da moram da idem nazad na stock. Probao sam onu verziju sa lg flash tool i kdz medjutim ne uspeva a za onu drugu tot ne mogu da nadjem tot fajl za d802 32gb. Upropasti mi vece i twrp i flesovanje i sve... :(

Probaj kdz na KK.

Uspeo sam preko tot medote, kdz mi stane na 2% i ne desava se nista. Moje druzenje sa G2 se ovde zavrsava. Zamenio ga je stariji brat g5.
G2 ce ostati legendarni i neunistiv telefon, jos uvek pamtim pad sa selfi stapa i kotrljanje preko stena a telefonu nista. Par ogrebotina.

Koliko se ja razumem u matematiku,G5 mu dođe mlađi brat [emoji10]

Послато са LG-D802

Da da, greska u mojoj matematici. Hvala za ispravku.

A jel znate kako skloniti ono google na vrhu ekrana? Ubih se trazeci, ne vredi. Pricam o 7.1.1.
Brzina sjajna, za sad bagova i nema, jedino me bas nervira sto nema doubletap lock, ali sta je tu je. Posle GE1.5+ Nova pravo je osvezenje i promena.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
Instaliraj nova launcher i u pokretima podesi za dupli klik da bude lock screen,radi extra

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Probaj u gornji deo ekrana stisnes 2 puta. Ja tako zakljucavam, a otkljuvanje radi na bilo kom delu ekrana

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Planiram u skorije vreme da zamenim moju lumiu 640 za neki jeftiniji android. Prvo sam gledao redmi (note) 3, mi4c, a sad vidim da se moze uzeti polovan g2 ili g3 za 100-130e
Ima li tu fake telefona, video sam neki sa antenom za tv, navodno model za korejsko tržište?

Pošto ne znam ništa o njima, ako može neka preporuka na šta da obratim pažnju, da li uopšte da uzimam polovan, kakva je baterija? Nisam nešto zahtevan korisnik, samo mi se smučio wp :)
Da li je možda k10 bolja kupovina?

Znači telefon oko 120e, +-koji evro, nije mnogo bitno

Uzmi Note 3 Pro,telefon je miljama ispred g2,g3,mi4c i k10.Iz ličnog iskustva ti pričam jer sam koristio svaki uredjaj.

Sent from my GT-N5110 using Tapatalk

Bilo je modela kojima su se pojavile žute mrlje oko ekrana. Od zagrevanja telefona se lepak topio. Navodno je to bilo kod onih koji su igrali zahtevnije igrice pa se telefon više grejao, što nije ništa čudno. Ja nemam taj problem. Možda zato što ne igram igrice. Svakako ne bih ni proveravao. :)
Baterija je posle 3 godine dobra. Deluje da je malo slabija ali i dalje sam zadovoljan.
Možda na nekom modelu, kad slikas, fotografije budu delovale kao da sve bljesti. To je od premaza na zaštitnom staklu od kamere. Deluje kada se gleda kao da je staklo osteceno. To se lako otkloni i posle sve bude ok.

Obavezno ko sto to kaze covek obrati paznju na staklo kamere. I vidi da bude d802 model:). Naravno ako we odlucis za g2.:)

Da nema neka dobra dusa da napise i objasni, ili share-uje neki koristan link, da li je i kako moguce root-ovati i ubaciti twrp recovery na telefon ukoliko radi na 30F firmware-u (svajcarska verzija), bez da se vracam na neki od prethodnih?

Probao sam svasta nesto bez uspeha.

Hvala!

Ja sam pre vise od godinu dana koristio ovu skripticu. Odatle prati uputstvo. A skini je odavde

Moj je 30D. Ne znam da li ce raditi sa 30F.

Ako sve bude uspesno imaces root + TWRP recovery. Skini poslednju verziju TWRP recovery-a odavde i smunji je kroz TWRP.

Na g2 sa king root-om za 2 minuta rutovao.Evo vec prošlo godinu dana od kako je na cm13 i radi kao sat [emoji6]

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Pitanje je kako rutovati i ubaciti TWRP, a ne samo rutovanje... Od one skripte iznad, koju sam okacio nisam nasao brze i jednostavnije resenje.

Vrh Dno