Šta je novo?

LG G2

Samo da ne izostane podrska kao po obicaju i postace LG velik igrac. Ovo im je poslednja sansa da uhvate voz i da budu blizu Samsunga.

Ovom telefonu već pada cena kao šašava... dobri stari LG :)

Sigurno mu nesto fali cim tako pada cena...

Fali to sto ce doci do 4.4 verzije i tu se svaka prica zavrsava.
Videcemo sta ce biti sa Optimus G,to je pokazatelj da li su se dozvali pameti ili ne.
Prave odlicne telefone,ali to danas nazalost nije dovoljno da bi prodaja bila uspesna.

Ja samo ne znam, da li je to toliko tesko da se odradi update? Zar ih to toliko kosta? Kako ne razmisljaju u buducnost. Valjda vide gde je greska?

Izgleda da im uopste nije stalo da izbacuju update-ove. Svi znamo da Lg proizvodi mnogo toga, pored mobilnih telefona. Verovatno im lepo ide, pa se ne zamaraju sa ovim sitnicama :-(

Pa i Samsung i Sony proizvode mnogo toga, pa se opet izbaci, doduse Samsung prednjaci, ali tu je Sony iza njih iako i on kasni.

Ja ne znam sto toliko drvite svi o tim redovnim apdejtovima i hvatate se za iste, kao da vam telefoni sad nisu u redu sa trenutnim softverom?! Mislim realno, google (kad to kazem mislim na pure google), je izbacio boga oca novih verzija, ali i dalje recimo nema opcija da se kontakt iz imenika redovno posalje sms porukom!! Samsung je izbacio takodje novih verzija ali i dalje njegov touch wiz ne omogucava da se prebaci meni iz glupog desnog ugla na sredinu ili gde ja hocu da ga stavim, kao i da u kontaktima ne mozes da skrolujes levo desno na favorite i log vec moras da imas prste od pola metra da bi mogao da dohvatis vrh ekrana i kliknes na telefonima od 5 inca. HTC je sve nebulozniji sa svakom sledecom verzijom sensa i sve vse vuce na win phone itd.
U principu, ako su napravili da na telefonu ima sve sto je meni potrebno u vreme kada ga kupujem (a mi sami biramo telefon spram onog za sta nam treba i niko nas ne tera na to) sta me briga da li ce ikad posle izdati neki novi softwer ili ne!?!

Ja ne znam sto toliko drvite svi o tim redovnim apdejtovima i hvatate se za iste, kao da vam telefoni sad nisu u redu sa trenutnim softverom?! Mislim realno, google (kad to kazem mislim na pure google), je izbacio boga oca novih verzija, ali i dalje recimo nema opcija da se kontakt iz imenika redovno posalje sms porukom!! Samsung je izbacio takodje novih verzija ali i dalje njegov touch wiz ne omogucava da se prebaci meni iz glupog desnog ugla na sredinu ili gde ja hocu da ga stavim, kao i da u kontaktima ne mozes da skrolujes levo desno na favorite i log vec moras da imas prste od pola metra da bi mogao da dohvatis vrh ekrana i kliknes na telefonima od 5 inca. HTC je sve nebulozniji sa svakom sledecom verzijom sensa i sve vse vuce na win phone itd.
U principu, ako su napravili da na telefonu ima sve sto je meni potrebno u vreme kada ga kupujem (a mi sami biramo telefon spram onog za sta nam treba i niko nas ne tera na to) sta me briga da li ce ikad posle izdati neki novi softwer ili ne!?!

U potpunosti se slažem sa navedenim.

Ja imam Nexus 7 i mogu da potvrdim da zadnje 2 verzije Android nisu donele apsolutno ništa novo. A da je stock toliko savršen, ne bi drugi romovi bili toliko popularni za Nexuse

zamisli da je samsung s2 ostao na 2.3.6? Pa i n4 je dobio (malo poboljsanje) baterije sa 4.3. Mislim da je redovan update vrlo bitan.

A gde je to cena drasticno pala? preko 500 evra je 32gb verzija od kada se pojavio kod nas, a i preko takodje. No nebitno, neminovno je da ce mu pasti cena, ali sigurno nece tako brzo kao sto neki misle, pogotovo zbog nexusa 5 jer po nekoj logici on je biti osakacena verzija G2 modela, a on ce u startu biti preko 450 evra sigurno...

Svaki update je napredak. Ne znam, ali što ti ne koristiš neki android sa 2.3 (da ne kažem 1.5 koji je baš bio beta), nema neke razlike u odnosu na 4.3, nego ćeš kupiti nov telefon koji ima najnoviju android verziju...

Nisi ni svestan koliko je softver bitan... Ja čekam dan kada će android biti smooth kao iOS i kada će aplikacije tj programeri odraditi posao, kao što isti ti programeri odrade smooth aplikaciju za iOS.

Dosta mi je više i BBS-a i gledanja gde curi baterija i koji ću kernel da flesujem. Posle toliko godina i dalje imam mučninu.

Mi (prosečni posetioci ovog foruma) previše pridajemo značaj redovnim apdejtovima. Ne verujem da to pravi neku veliku razliku u prodaji. 90% ljudi koje poznajem ni ne zna koju verziju OS-a ima na telefonu (bio to iOS ili android, nebitno), neki čak smatraju da im je telefon bolje radio sa starom verzijom (što je verovatno i tačno, s obzirom da prelaze na novu verziju androida bez hard reseta) a većina je čak i frustrirana posle novog apdejta jer nije sve onako kako su navikli. Uglavnom su u pitanju visoko obrazovani ljudi, samo ih tehnologija ne zanima u velikoj meri.

Ja sam ubeđen da veliku većinu potencijalnih kupaca Samsunga npr mnogo više fasciniraju smart pause, air view i ostale gluposti nego činjenica da je Samsung najažurniji kada su u pitanju nove verzije androida.

Evo par screenshotova u vezi baterije. Ja sam vise nego zadovoljan. Gledao sam i filmove, cackao kameru, surfovao, wi fi upaljen pola dana, ostatak dana 3G, brightness 37% itd i ostalo mi je jos 18% baterije.
Screenshot_2013-10-08-19-59-24[1].png
Screenshot_2013-10-08-20-00-28[1].png
Screenshot_2013-10-08-20-00-45[1].png

620MB mi je na raspolaganju sada sa aplikacijama koje sam instlirao dodatno, tu spada skype, whatsUp, Viber i Go launcher sa nekim custom temama.

Gps radi bez greske, mozda AT&T ili Verzion modeli imaju taj problem, medjunarodna verzija koju ja posedujem nema taj problem koliko sam primetio.

Evo screenshot za antutu i quadrant.
8sp1.png

56it.png

Ubija u benchovima.. :) mada verovatno cituje kao i samsung :)

Gps radi bez greske, mozda AT&T ili Verzion modeli imaju taj problem, medjunarodna verzija koju ja posedujem nema taj problem koliko sam primetio.

Hvala puno na odgovorima

Ubija u benchovima.. :) mada verovatno cituje kao i samsung :)

Pa ima slicne rezultate kao Note 3 i Xperia Z1/Ultra, koji imaju isti hardver (samo sto oni imaju memorijsku i N3 ima 1gb ram vise, dok G2 ima nesto brzi ram i storage, pa na kraju dodju tu negde)

Bzvz je sto nema mem. karticu. Ko slusa muziku i slika dosta brzo se ovo napuni.

Ima USB OTG. Malo je zamorno vući USB svuda sa sobom, ali ne može sve da bude savršeno.

*** koreanac ima i 2 baterije i eksterni punjac, isto vazi i za samsung s4 i manje vise sve samsunge i LG telefone.

Svaki update je napredak. Ne znam, ali što ti ne koristiš neki android sa 2.3 (da ne kažem 1.5 koji je baš bio beta), nema neke razlike u odnosu na 4.3, nego ćeš kupiti nov telefon koji ima najnoviju android verziju...
Upravo to; koristio sam 2.3 verziju godinu dana posto se pojavila 4.x.x, na koji sam presao samo iz razloga sto sam promenio telefon. Sad vec nekih 3 meseca koristim najjaci asop za desire s i prezadovoljan sam istim i da tel ima ista kvalitetnije fotografije, ne bih ga verovatno menjao bar naredne tri godine!
Nisi ni svestan koliko je softver bitan... Ja čekam dan kada će android biti smooth kao iOS i kada će aplikacije tj programeri odraditi posao, kao što isti ti programeri odrade smooth aplikaciju za iOS.
Izgleda da ni ti nisi svestan da tu nije softver jedini faktor koji igra ulogu; recimo jako je bitan i lag displeja itd takoreci hardver. Bas pre par dana je bio lep test koji je pokazao da displej od novog iphoneta imavise nego duplo bolji odziv od drugog po redu najbrzeg telefona!
Dosta mi je više i BBS-a i gledanja gde curi baterija i koji ću kernel da flesujem. Posle toliko godina i dalje imam mučninu.
Ovo te razumem u potpunosti, ali svaki os ima svojih prednosti imana. Meni nije jasno zasto mi na 3g mrezi gotovo duplo brze iscuri baterija nego na klasicnoj 2g. Da ne pominjem to da mi je u romingu kad sam bio baterija drzala preko 4 dana (i slovima cetiri dana) i dosla do 25%, a ovde kod nas ne moze dan da sastavi (btw pazario sam mugen pover pojacanog kapaciteta za desire s)!

Btw sretenBG svaka ti cast sto uskrnavi fontove na telefonu ;)

Nazad
Vrh Dno